Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

22.9.13

Για τη δολοφονία του Φύσσα φταίει το ΚΚΕ

Όπως το ακούτε.

Αν το ΚΚΕ δεχόταν να γίνει συγκυβέρνηση με τον Συριζα δεν θα είχαμε την έξαρση του φασισμού, ούτε την επίθεση στο Πέραμα, ούτε τη δολοφονία του Φύσσα.

Γιατί; Για τον απλούστατο λόγο, πως αν το ΚΚΕ συγκυβερνούσε με τον Συριζα, δεν θα γινόταν καμιά απεργία στο Πέραμα, δεν θα έβγαζαν το χτικιό οι φασίστες, δεν θα έστηναν οργανωμένη δολοφονική επίθεση στο γιο ενός ΚΚΕ Παμίτη.

Κι αυτός δεν καθόταν στα αυγά του, δεν πήγαινε ρε παιδάκι μου με την εθνική συναίνεση ήθελε να τρέχει με το ΠΑΜΕ. Όριστε τί παθαίνει όποιος τρέχει με το ΠΑΜΕ!! Του τρώνε το παιδί τα χτικιά!

Φταίει λοιπόν το ΚΚΕ. Αν έκανε συγκυβέρνηση δεν θα έπαιρναν νυχτιάτικα οι κάθε Λάτσηδες τηλέφωνο τα σκυλιά να χτυπήσουν, θα καθόταν το ΠΑΜΕ με την Τρόικα να βρίσκανε το μέγεθος του επιθυμητού κουρέματος για το χρέος και δεν θα θρηνούσαμε θύματα.

Αυτό είναι ο αντι-φασιστικός αγώνας και δεν μπορεί το ΚΚΕ και το κάθε ΚΚΕ να γίνεται εμπόδιο στον αντι-φασιστικό αγώνα και στην τελική να γίνεται αίτιο και δεκανίκι του φασισμού. Επιτέλους το ΚΚΕ και το κάθε ΚΚΕ πρέπει να καταλάβει πως έχει και κάποια στάδια αυτός ο αγώνας, το εξής ένα: Να κάνεις πλάτες στο κεφάλαιο για να μην σου τρώει τα παιδιά ο φασίστας!! Δεν καταλαβαίνει όμως το ΚΚΕ το σοβαρό πολιτικό πρόγραμμα των ευρωσυριζοτέτοιων! Δεν το καταλαβαίνει. Να ρωτήσει εμάς εδώ τους ακελικούς που δώσαμε άπειρες μάχες μέχρι να γίνουμε εξουσία και μετά να μην ξεκολλάμε.

Και αφού δεν ξεκολλάμε, να έχουμε κάνει δόγμα και κορώνα στο κεφάλι μας την ψευτιά, πως οι αγώνες γίνονται μόνο τότε, όταν δεν τους κάνεις καθόλου! Γιατί δεν γίνεται να είσαι ΚΑΙ το σύστημα ΚΑΙ ο αντισυστημικός!! Μόνο το ένα θα είσαι. Σε φτύνει δεν σε φτύνει ο κόσμος...


Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη πως τον Φύσσα τον φάγανε γιατί τραγουδούσε χιπ-χοπ, όπως ακριβώς φάγανε κάποτε κάποιοι δικοί μας τον Καβάζογλου και τον Μισιαούλη, επειδή είχανε χορευτικό συγκρότημα.

Ελπίζω μετά από αυτή τη δολοφονία, το ΚΚΕ να κατάλαβε τα μεγάλα και τραγικά του λάθη και τις ευθύνες του απέναντι στον ελληνικό, κυπριακό, ευρωπαϊκό, παγκόσμιο λαό, και να συμμορφωθεί στο επόμενο κάλεσμα του Συριζα για σύσταση συγκυβέρνησης.

 Έτσι κι αλλιώς το ΚΚΕ ή αυτό θα κάνει ή θα περάσει στην απαγόρευση και την παρανομία. Γιατί λοιπόν να μην δεχτεί αυτό τον εκβιασμό; Από πολιτική, τίποτα δεν ξέρουν εκειμέσα στον Περισσό; Πως θα κάνουν χαϊρι! Δεν φτάνει που τους βαραίνουν τόσες ευθύνες για τα τόσα θύματα της ΧΑ!

Όχι άλλα θύματα - κάτω ο φασιμός -  κάτω οι απεργίες - κάτω τα άκρα - κάτω στον Πειραιά στο μουράγιο...

6 σχόλια:

  1. το ποστ ειναι αφιερωμένο στους πιο πουλημενους απο ολους!

    στους δικούς μας γκραντε αντι-κκεδες, πουλημένους στο αστικο κρατος "αντιφασιστες" ακελικούς.

    διότι αρχισα να χάνω την υπομονή μου...και στο επομενο σταδιο θα μιλησουμε πλεον για τις "μανάδες μας..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όριστε τί παθαίνει όποιος τρέχει με το ΠΑΜΕ!! Του τρώνε το παιδί τα χτικιά!

    Εκτός από αυτό, το ότι του τρώνε το παιδί τα χτικιά, πρέπει να ανεχεται και τον καθε αλητη να του λεει, πως αυτός φταίει για το φονικό!! Αυτός που δεν κάθισε με την Λάτση και το εφοπλιστικό κεφάλαιο να τα βρουνε...

    και κλαμα ο λαός για τον φασισμό και τη δολοφονία του Φύσσα...

    και μετέπειτα να υπογραφει ψηφοφορίες να απαγορευτεί σε βαθος χρόνου το ΚΚΕ που φταίει...γιατι ο ΚΚΕς ειναι εθνικιστής, δεν θέλει την υπερθερνική - υπεριμπεριαλιστική Ε.Ε και σαν εθνικιστής κατα βάθος είναι κι αυτος ένας φασίστας, ένας ες - ες....

    αυτά απο την παναγιότατη συγχρονη μη εκφασισμένη κατα τα λοιπα αριστερα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ πάντως, δεν έχουν τολμήσει καν (μέχρι στιγμής) οι κυβερνητικοί "αριστεροί" να υπονοήσουν έστω, τέτοια πράγματα.
      -Ίσως να σόκαρε το αίμα (γεγονός).
      -Ίσως να φοβούνται πως ο κόσμος που τους ακολουθεί διαθέτει ακόμη κάποια ίχνη φιλότιμου, και θα τους φτύσει αν φτάσουν ως εκεί(το πιθανότερο).
      -Ίσως ακόμη (αν και δεν έχω πολλές ελπίδες για αυτό) κάποιοι να διατηρούν μέσα τους κάποια ίχνη της ανθρωπιάς που τους ώθησε πολλά χρόνια πριν, να στρατευτούν σε κάτι που τότε ονομάζονταν αριστερά, και μικρή σχέση με την σημερινή "αριστερά" δεν είχε.

      Διαγραφή
    2. Όπως ειπα και στον Απόλλωνα Trash μεγάλο κομματι του ακελικού χώρου είναι προθυμο να ενστερνιστεί οποιαδηποτε άποψη - φτάνει να μην του πάρεις το γλυφιτζούρι. Το γλυφιτζούρι ειναι ο στόχος πως κάθε πενταετία το ακελ πρέπει να συγκυβερνα και με καποιον.

      Όλα φιλτράρονται μεσα από αυτο. Θα πάμε και στις εκκλησίες, θα γίνουμε και πιστοί, θα πουλήσουμε και τους εργατικούς αγώνες, θα καθίσουμε με την Τρόικα να τα πούμε για το μνημόνιο, θα πάμε και σε αντιφασιστικά ιβέντς και στο τέλος θα δείξουμε με το δάκτυλο ως υπαίτιους για τον φασισμό - όσους τόλμησαν να αντισταθούν σε ότι γεννα το φασιστικό φαινόμενο.

      Διαγραφή
  3. Επί της ουσίας αυτού που λες, ομολογώ ότι εδώ και χρόνια είμαι προβληματισμένος, χωρίς να έχω καταλήξει σε ισχυρή άποψη. Δεν προτίθεμαι να κάνω τον δικηγόρο του ΑΚΕΛ, αν μη τι άλλο γιατί με εξοργίζει όσο κι εσένα, όχι όμως ακριβώς για τους ίδιους λόγους. Χάριν προβληματισμού όμως, αν τηρούσε καθαρά αντισυστημική στάση και κατάληγε ένα κόμμα του 4%, ποια επιρροή θα είχε, πόση διεκδικητικότητα θα μπορούσε να ασκήσει και πόσο θα εξυπηρετούσε την κοινωνία με αριστερές θέσεις; Και το κυριότερο, πόσο θα μπορούσε να διαδώσει τις θέσεις του ειδικά στους νέους; Μιλάς με νεαρούς του σήμερα; Με τις εικόνες και τις ιδέες που βομβαρδίζονται καθημερινά, νοιώθεις ότι θα μπορούσες να τους πείσεις με τσιτάτα του Λένιν και συνθήματα του πρώτου μισού του 20ου αιώνα; Επαναλαμβάνω, αυτά που λέω είναι προβληματισμοί, όχι θέσεις.
    Σε ένα σχόλιο μου στις 9/9 στον Άνευ, είχα θέσει κάποιους προβληματισμούς για το γεγονός ότι έννοιες όπως το «σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας», «ριζοσπαστική αριστερή πολιτική» και άλλες, εμείς οι αριστεροί τις αντιλαμβανόμαστε ο καθένας με το δικό του τρόπο. Χωρίς λοιπόν να υπάρχει μια ξεκάθαρη και ευρέως αποδεκτή (ανάμεσα στους αριστερούς) αριστερή ιδεολογική πλατφόρμα, με σαφείς, συγκεκριμένες και πειστικές προτάσεις προς την κοινωνία, είναι σοφό ένα κόμμα να αυτοκαταδικαστεί στην απομόνωση;
    Εγώ εκείνο που αναμένω σε πρώτο στάδιο από το ΑΚΕΛ, είναι να καταργήσει την άθλια μετριοκρατία που επικρατεί στο εσωτερικό του, να εκσυγχρονίσει το δημόσιο λόγο του (αμάν πια με αυτή τη ξύλινη γλώσσα), να δημιουργήσει αποτελεσματικούς επικοινωνιακούς μηχανισμούς με τους οποίους να αντιμετωπίσει τον πόλεμο που δέχεται και διάφορα άλλα. Όταν τα φτιάξει αυτά, ναι θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά και με το πώς ξεπερνά την μικροαστικοποίηση του και πως ξαναγίνεται ένα ατόφιο αριστερό κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν αναφέρομαι στο ΑΚΕΛ. Το ΑΚΕΛ είχε την αξιοπρέπεια να τιμήσει τον Φύσσα με αντιφασιστική πορεία στην Ελληνική Πρεσβεία και δεν διέδωσε καμια τέτοια αήθια.

    Μιλώ για τους ακελικούς, που έχουν πια κατεστραμμένους εγκεφάλους, και βρήκαν παλι ευκαιρία με αυτο το συμβαν να πουν τις αμπελοφιλοσοφίες τους, που σκεφτονται σαν κουρδισμένες μαριονεττες και που δεν μπορουν να κανουν καμια αναλυση κανενός πολιτικου συμβαντος εαν αυτο το συμβαν δεν καταλήγει να γίνει απολογητική θέση για το τί ειναι το ακελ και το τι επελεξε ως πολιτική το ακελ.

    Αν πρεπει να αιτιολογήσουμε τον πολιτικό χαρακτηρα του ακελ που επιμενει να μην απαντα σε θεμελιωδη ζητήματα για τα αδιεξοδα στα οποια εφτασε λόγω της εμμονής του να κυβερνα από το ΄80 - χρησιμοποιώντας ακόμα και την δολοφονια του Φυσσα - ε τοτε ο καμενος ακελικος θα χρησιμοποιήσει την δολοφονία του Φυσσα, για να μας κουνησει το δάκτυλο - μηπως δεν σταθουμε μια ζωη σουζα μπροστα στο μηχανισμό και δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση το κόμμα.

    Γι αυτή την αλητεία μιλώ, που μας τσάκισε τα νευρα για 6 μηνες πριν απο τις εκλογες - και δεν ειναι ένας ειναι πολλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή