Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

4.9.13

Εκδηλώσεις

Απόψε:

Συναυλία Στήριξης Ταμείου Ευημερίας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου.
"Τραγουδώ - Αντιστέκομαι - Προσφέρω"
Διοργανωτής: Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών
Ώρα: 8.00 μ.μ
Χώρος: Κτήριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων ( Πανεπιστημιούπολη )

Αύριο, Πέμπτη 5/9:

Διαδήλωση έξω από τη Βουλή για τον Συνεργατισμό και τον φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας
Ώρα: 16.00 μ.μ

Συζήτηση: Ο καθηγητής Αντρέας Παναγιώτου και ο Λέανδρος Φίσερ θα μιλήσουν για τις μεταμορφώσεις στον Αραβικό κόσμο και την κρίση γύρω από τη Συρία.
Ώρα: 8.00 μ.μ
Χώρος: Cafe Apollo - Λεμεσός

Δευτέρα, 9/5 :

Πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία
Προσυγκέντρωση Πλατεία Σολωμού στις 6.30 μ.μ
Διοργανωτής: Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης

ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ – ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ!

Φίλοι και φίλες στον αγώνα για ειρήνη,

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), καλεί τον κάθε προοδευτικό Κύπριο, τον κάθε αγωνιστή και φίλο της ειρήνης, να δώσει μαζικά το παρών του σε Μεγάλη Αντιπολεμική Εκδήλωση που διοργανώνει στη Λευκωσία τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου. Προσυγκέντρωση στην Πλατεία Σολωμού η ώρα 6:30μμ και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, όπου θα βροντοφωνάξουμε όχι σε ακόμα ένα ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη γειτονιά μας! 

Η αντιπολεμική εκδήλωση γίνεται ενάντια στα εγκληματικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Χθες ήταν οι λαοί του Ιράκ, της Λιβύης, σήμερα ο λαός της Συρίας, αύριο του Ιράν και άραγε ποιος άλλος ακολουθεί…

Άδικοι πόλεμοι καμουφλαρισμένοι με το πέπλο της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της παγκόσμιας δήθεν ασφάλειας, που στοχεύουν στο να τεθεί ολόκληρη η υψίστης γεωστρατηγικής σημασίας ενεργειακά χρυσοφόρα περιοχή μας, στη σφαίρα της απόλυτης επιρροής των ΗΠΑ και των συμμάχων της.

Και όλα αυτά με φόντο την παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού, που οξύνει τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για το μοίρασμα της πίτας, θέτοντας στη μέγγενη τους λαούς, δολοφονώντας εκατομμύρια και διαλύοντας την ίδια την ανθρώπινη ζωή, το περιβάλλον, τον πολιτισμό.

Αντιστεκόμαστε και καταδικάζουμε την εμπλοκή και της δικής μας φιλονατοϊκής Κυβέρνησης στα εγκληματικά σχέδια κατά του λαού της Συρίας. Η διευκόλυνση αυτών που επιτίθενται στη Συρία καθιστά και την Κύπρο συνεργό στο έγκλημα, περιφρονώντας το φιλειρηνικό αίσθημα του λαού μας και υποσκάπτοντας την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας μας.

Το ΠΣΕ λοιπόν καλεί όλα τα οργανωμένα προοδευτικά σύνολα να στηρίξουν και να συμμετάσχουν σε αυτή την εκδήλωση ενάντια στον πόλεμο. Καλούμε τον κάθε ένα που θέλει να ονομάζεται άνθρωπος, να βγει στους δρόμους μαζί μας, να αντισταθούμε, να σηκώσουμε ανάστημα, να βάλουμε πλάτη για ένα καλύτερο κόσμο, ένα κόσμο της ειρήνης και της δικαιοσύνης.

Λευκωσία, 3 Σεπτεμβρίου 2013
Η Κεντρική Γραμματεία του ΠΣΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου