Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

25.9.13

Δεν έχω άλλα λογικά επιχειρήματα

Δεν έχω άλλα λογικά επιχειρήματα 

για τις «παράλογές μου σκέψεις»… 


Αθώος, κύριε δικαστά, αθώος εκ γενετής…


Μεγαλωμένος σ’ ένα σάπιο ελεεινό σύστημα 

όπου η περιβαλλοντική καθυστέρηση 


προσθέτει στα «χαλασμένα» γονίδια 


αίγλη αποστροφής, στιγματισμού, απομόνωσης και 


μια δόση γλοιώδους συμπόνιας από ηλιθίους.


Δεν έχω αλλά λογικά επιχειρήματα 

για τις «παράλογες μου σκέψεις», 


μόνο κραυγές, 


τις ακούς;


Αν ναι, χαμογέλασέ μου, 


αν όχι κορόιδεψέ με.


Κουβέντα τέλος…

Δεν έχω αλλά λογικά επιχειρήματα 

να ρίξω στο μύλο του παραλογισμού σας.



Κώστας Πατίνιος

7 σχόλια:

  1. Νομίζω η πένα του Κώστα παίρνει τον πολλά πιο μακριά που τα πόθκια του (όσον εντυπωσιακόν τζιαι να'ναι τούτον)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιο σκοτάδι έφαγε τον Μπογιόπουλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι που διαβαζεις καθημερινά Ριζοσπάστη και νοιάζεσαι γι αυτό ρωτάς;

      εικάζω πως θα σου απαντήσει ο ίδιος στο ερώτημα σου. Εικάζω επίσης πως δεν θα σου αρέσει η απάντηση.

      που όταν την πάρεις, θα κάνεις πως δεν την άκουσες.

      ετσι κι αλλιώς υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα που στην ουσία δεν γουστάρουν τις απαντήσεις. αρέσκονται μονο σε ένα διαρκή μονόλογο ερωτήσεων.

      είναι μια μορφή πολιτικού αυτισμού κι αυτό.

      Διαγραφή
  3. Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λαρνακας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε, ναι. Ειπαμεν τα εκατόν φορες. Είδαμε την ανακοινωση, εν λογικο πως θα φκαλουν μιαν ανακοινωση. Επίσης λογικό ειναι να ξέρουν πως με τουντην ανακοινωση εν θα πεισουν κανενα.
    Άρχισα μισιημου να γράφω το Μανιφέστο του αριστερού κυνικού. Πού να ξέρω πως θα έρκετουν τόσο σύντομα μια τόσο κραυγαλέα απόδειξη για το πού έφτασεν αυτος ο κυνισμός.

    Καποτε το να τα παιρνεις που εχθρούς της πατρίδας ήταν προδοσία. Σήμερα που ο εχθρός του τόπου εν το μεγάλο κεφάλαιο, όι μονο εννε προδοσία αλλα εν νομοτυπη διαδικασία και τα κόμματα ειναι προθυμα να δώσουν και τις αποδείξεις.

    Ε εντάξει, τί πρέπει να πούμε άλλο δηλαδή; Όταν λεμεν πως ο βασικος λογος που το ακελ απεφυγε την πολιτική θεωρία οπως ο θκιαολος το λιβάνι, είναι για να καμνει ότι γουσταρει ανενόχλητο τζαι να το βαφτίζει αριστερή αντισταση - ε νομιζω είχαμεν ενα δίκαιο.

    Α τωρ'α τζαι η επαρχική Λάρνακας. Οι διαπλοκες του Λίλλη εγίναν συνηθισμένη πρακτική στήριξης του λαού στα σωματεία του.

    Μα εν να λαλουμεν τα αυτονόητα πκιον; Ατε να εισαι μιαν πενταετια μες το κρατος να πω μπορει να την γλυτώσεις. Μα να εισαι 35 χρόνια πήαινε έλα, ε φτάνεις στο σημείο αυτό. Που θα εφτανες δηλαδη;

    Κατα τα λοιπά, εν εγώ που ειμαι το δεκανικι του συστηματος. Άτε να μεν αρκέψω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλώσεις Άντρου Κυπριανού

    Σημείωσε ότι η ΚΕ του ΑΚΕΛ δεν γνώριζε για τα συγκεκριμένα χρήματα καθώς δεν είναι ενοποιημένοι οι λογαριασμοί των επαρχιακών επιτροπών του κόμματος, διαδικασία όμως, όπως είπε που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Οι σκιές που ρίχθηκαν εναντίον του ΑΚΕΛ συνιστούν ένα μεγάλο πλήγμα, ανέφερε ο κύριος Κυπριανού, τονίζοντας ότι στόχος είναι η ανόρθωση του ηθικού παραρτήματος του κόμματος.

    Σημείωσε ότι έχει συσταθεί επιτροπή η οποία διερευνά όλες αυτές τις ενέργειες, ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών.

    Ποιοί είναι στην Επαρχιακή Λάρνακας; Να σάζουνται τζαι να ποσιεπάζουν που τα παράθυρα για περιπολικά....η Κ.Ε εν ήξερεν τίποτε διότι καθουνται Λευκωσία, σιγά να μεν ήξερε η Κ.Ε ότι ο Λίλλης ήταν να δωκει λεφτά...κύριε ελέησον...


    Υπέδειξε ότι πρέπει να διερευνηθεί γενικότερα και το θέμα της επένδυσης του ταμείου συντάξεων του προσωπικού της ΣΥΤΑ για το κατά πόσον είναι συμφέρουσα ή έγινε μόνο για τις μίζες.

    Μα τωρά εν να διερευνηθεί; Ενόμιζα πως εκαμαμεν εκατό σαφείς δηλώσεις πως η υποθεση εν καθαρή τζαι έτο απλά ο Χασικος ηθελεν ως επιχειρηματιας το συφφερον του. Συφφερον εναντιον συφφεροντος παντα μεσα σε νομοτυπα πλαισια!

    Ο Νεοκλής που εν μες την Κ.Ε ενι ξερει; Ούτε ο Πάμπης ξέρει; Ούτε η Σωτηρούλα ξέρει; Μα ποιοι εν μες την Κ.Ε τελικά;

    Κάτι για ένα παλλαϊκό συλλαλητήριο που ελέαμεν για προστασία των ημι-κρατικών;

    Α εννε ωρα τωρά...αν δεν ηθέλετε μιαν ζωή να εισαστε μες το συστημα ηταν να εν ώρα; Ναι μαλλον. Να μας ξαναεξηγήσουν οι θιασωτες της θεωρίας για κυβερνηση της αριστεράς - πως ακριβως εδιασφαλιστηκαν ιστορικα τα συμφεροντα της εργατικής ταξης επειδη εγιναμεν κυβερνηση, γιατι εξακολουθουμεν να με τον καταλαβαινουμε...

    το συστημαν εν παιζει κουμερες από ότι φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή