Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

24.9.13

Για τη σύλληψη του Στάθη Κιττή.

Τελικά "ο απατημένος σύζυγος" που τα μαθαίνει τελευταίος, θα είναι μόνο ο λαός.

Το μένος της δεξιάς και ιδιαίτερα κάποιων στελεχών της όπως του κ.Χάσικου, αυτό το κράμα αντικομμουνιστικού μένους και κερδοσκοπικής ασυδοσίας, δεν πρόκειται να έχει σταματημό. Κανένας δεν θα σταματήσει αυτόν τον κύριο από τις επιδιώξεις του, οι συνέπειες των οποίων μπορεί να είναι και απρόβλεπτες για τον τόπο.

Είπα προχθές, πως σε λίγο, ο Γρίβας θα μας φαίνεται φυσιολογικός ψυχοπαθής σε σχέση με κάποιους.

Όσον αφορά στην αριστερά, η οποία εμπλέκεται στο σκάνδαλο, γιατί πρόκειται για σκάνδαλο και όχι για κανονική διαδικασία( με το επιχείρημα πως η κανονική διαδικασία πάντα συμπεριελάμβανε μίζες, γνωστούς, ρουσφέτια κ.λ.π ) - όσον αφορά την αριστερά, που την έδωσε ο κύριος Λίλλης - πρόεδρος αριστερού σωματείου, που να μεν ζήσει να τα φάει όσα έφκαλεν - απλά και μόνο για να τύχει ευνοϊκης μεταχείρισης, αν λοιπόν ευσταθούν οι φημολογίες πως ο κύριος Λίλλης έδωσε τρία κομματικά στελέχη ως εμπλεκόμενα, ο κόσμος ένα πράγμα μόνο θα πρέπει να θυμάται.

Πως έπραξε το καθήκον του όταν στήριζε το κόμμα του και πως δεν φέρει καμία ευθύνη για τις διαπλοκές των κομματικών ή κρατικών αξιωματούχων καμιάς κυβέρνησης και καμιάς συγκυβέρνησης.

Αν ο κόσμος χρειάστηκε ένα τρίμηνο να συνέλθει από τις επιθέσεις λόγω Μαρί, αυτή τη φορά θα χρειαστεί πολύ περισσότερο...

Ας μην χρειαστεί καθόλου χρόνο εγώ λέω.

Ο κόσμος της αριστεράς δεν φέρει καμία ευθύνη για τον διασυρμό του κινήματος εξ ύπαιτιότητας του μυαλού που κουβαλούν ορισμένοι.

Εφτάσαμε πλέον στον σημείο, η θεωρία για "το πέρασμα στο σοσιαλισμό" να κινδυνεύει να περάσει μέσα από τις φυλακές για μίζες.

Είναι πάτος από όπου και να το δει κανένας. Ο κόσμος δεν φταίει και ο κόσμος δεν πρέπει να πληρώσει ούτε ενός λεπτού εφιάλτη από αυτή την υπόθεση. Να σταθεί όρθιος και να μην υπερασπιστεί κανένα Κιττή και κανένα εμπλεκόμενο, όποιος κι αν είναι.

Αυτή είναι η δική μου πρώτη εκτίμηση.



10 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω τι έχεις υπόψη σου, αλλά οι τρείς υπάλληλοι της Συτα που συνελήφθησαν σήμερα με τον Κιττή, πρόσκεινται στο Συναγερμό και μάλιστα ο ένας είναι και συνδικαλιστής στη συντεχνία που υπάγεται στη ΣΕΚ. Αν παρόλα αυτά υπάρχουν αριστερά κομματικά στελέχη εμπλεκόμενα, τότε ενώνω τη φωνή μου με τη δική σου και εύχομαι να υποστούν τη μέγιστη δυνατή ποινή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σου πω τί εννοώ:

    καταρχήν ο συνδικαλιστής της ΣΕΚ - αγνοείται και καταζητείται....μπορεις να γελάσεις δυνατά και ελεύθερα.

    κατά δεύτερο - ειναι ηλίου φαεινότερο, ότι το μακρύ χέρι του συστηματος ειναι ο χασιμιός έτσι κι αλλιως Χασικος - μια μερα αυτος ο τόπος θα τον καταδικασει τουντον τύπο, έστω μετά θάνατο για εθνική εσχάτη προδοσία.

    Για την ουσία οσον αφορα στην αριστερά: υπάρχει σκάνδαλο. ήταν φανερο απο την αρχη πως υπηρχε σκανδαλο και πως κλειστηκε μια εμπορικη συμφωνία εις βαρος ταμειου προνοίας των εργαζομενων εις γνωσην των αξιωματουχων της κυβερνησης και με την συμφωνη τους γνωμη.

    η πρωτη αντιδραση με τον Λιλλη απο το ακελ ηταν καθαρα απολογητικου και αμυντικου χαρακτηρα, δηλαδη ψεφκιες - και τί εγινε αν ενας επιχειρηματιας εκανε μια μπιζνα και εδωσε το χ ποσο σε μια ομαδα.

    ταυτοχρονα η αριστερα ασχοληθηκε με το προφανες - δηλαδη οτι ο Χασικος ετσι κι αλλιως ειναι λεσιην.

    αυτο ομως δεν αλλάσσει την ουσια των πραματων:

    1. οτι το κομμα εμπιστευτηκε και υπερασπιστηκε μαλιστα ενα τυπο ο οποιος οικειοθελως επηεν τζαι εκαρφωσεν τελικά - ωραίο προεδρος αριστερου σωματείου για τα οποια ζητουμεν τζαι ερανους που τον κόσμο!!! - μακαρι το κομμα να εμπιστεφκετουν τον λαο, οσο εμπιστευτηκεν το κεφαλαιο τζαι τους μεσιτζερ του.

    2. φέρει ευθυνη καθαρότατη η υπουργος εργασίας, ο υπουργός εσωτερικών και δυστυχώς και η πεο γιατι ηταν εις γνωσην τους η αγοραπωλησία αυτη.

    3. ε καποια στιγμή πρεπει να αναλαβει και τις ευθυνες του ο Δημητρης.

    αρα εμενα δεν με νοιαζει για ποιους τρεις εκαρφωσεν ο Λιλλης, διοτι αυτοι οι τρεις ενδεχεται να μην έδρασαν για τον εαυτο τους.

    δυστυχως οποιος βαλει τα σιερκα του μεσα στα σκατα - αστικό κρατος - μετα δεν θα μυριζουν ροδοστεμμα.

    ο Λενιν ειπεν μας τα, πως υπαρχει κοστος και πως δεν υπαρχει καθαρή και αγία διακυβερνηση του αστικου κρατους.

    το ακελ ειναι καιρος να αποφασισει: ή θα υπερασπιζεται μεχρι διαλυσεως τον μηχανισμό ή θα ξεκαθαρίσει μιαν τζαι έξω με την πορεία του.

    αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και για να συμπληρώσω: αν δω την συνηθισμένη αντιδραση απο τον μηχανισμό - δηλαδη φταιει απλα για ουλλα το μενος του Χασικου και διωκουν την αριστερα - παει να πει οτι το κομμα ειναι ήδη στο νεκροτομειο. Αν βαλουν τον κοσμο - δηλαδη 50 ατομα που εχουν δημοσιο λογο να παιξουν ξανα αυτον το παιχνιδι χωρις να καμουν καμιαν σοβαρη αυτοκριτική και αναλυση του πως εφτασεν το κόμμα - αντι να ειναι μεσα στους δρομους να διωκει τον Χασικο - να ειναι μες την τρυπα του αλουπου τζαι να καρτερα τον κλητηρα για το ενταλμα συλληψης - ε ειναι μες το νεκροτομείο.

    τελια και παυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ακόμα ένα στοιχείο, το πιο ανησυχιτικό για μένα: απο που προέκυψε η ξαφνικη αλλαγή στη στάση του Λιλλη, απο κατηγορουμενος να γινει μαρτυρας κατηγορίας;

    προφανως απο καποιο παρασκηνιο, οπου ο Λιλλης έλαβε το μηνυμα πως θα πρεπει να τραβήσει μονος του την βάρκα ως δευτερος Παπακώστας και πως δεν θα ειχε καμιαν υποστηριξη.

    αν ειναι έτσι - τότε τα πραγματα ειναι στο επομενο σταδιο του νεκροτομειου και έχει γινει τζαι η νεκροψία πηλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έπρεπε δηλαδή το ΑΚΕΛ να κινητοποιήσει μηχανισμό για τη σωτηρια του Λίλλη, ώστε αυτός να μην γίνει μάρτυρας κατηγορίας; Θα μου φαινόταν εν μέρει παρήγορο αν το ΑΚΕΛ έστελνε μήνυμα στον Λίλλη να κόψει το λαιμό του και να πάρει και όσους περισσότερους κομματικούς (ένοχους, συνένοχους) μαζί του στη φυλακή ή όπου αλλού.

      Διαγραφή
    2. ναι...το ακελ εξεδωσε ανακοινωση, πως έχει καθαρά τα χέρια, δηλαδη πως οντως πηρε 234 χιλιάδες από μια συναλλαγη η οποία εκδικάζεται ως παράνομη - που επιπλέον γνώριζε πως θα γίνει - αλλά πως αυτο΄ειναι μια κανονική διαδικασία, απολυτως νομότυπη και πως εχει και τα αποδεικτικά.

      επιπλέον καλεί την εισαγγελία να μην λυπηθεί κανενα και να δικάσει όλους τους ένοχους χωρις διάκριση.

      αμα αυτο δεν ειναι ανοιχτος εμπαιγμός δεν ξέρω τί είναι. ή μαλλον ξέρω. καθαρός κυνισμός.

      ο αντικαταστατης του Λιλλη ποιός ήταν; ο προεδρος του δ.σ του συνεργατισμου; δηλαδη ενα ατομο που δεν ειναι καθόλου τυχαίο! τον οποιο επαυσε η τρόικα λογω της διασυνδεσης του με την τραπεζα μεν αλλα εν γινεται ο Λιλλης να ηταν ασχετος με το κόμμα και ο επομενος σχετικός!

      το ακελ θελει να μας πεισει οτι δεν ηξερε ποιος ηταν ο Λιλλης, ήταν απλα ενας επιχειρηματιας προεδρος της αλκής, οτι ειναι νομιμο επιχειρηματιες να δινουν λεφτα και πως οταν δινουν βρωμικα λεφτα - εμεις καμνουμεν πως ενι ξερουμεν ποιος ηταν ο εν λογω επιχειρηματιας! Και δεν αναλαμβανουμε και καμια ευθυνη ουτε απεναντι στο σωματειο, ουτε απεναντι στο κοσμο, ουτε διουμεν τα λεφτά πισω ως κλεψιμιά!

      απλα λεμε μεγαλόστομα πως εχουμεν αποδεικτικά ότι όντως εν εμεις που επιααμεν τα κλεψιμιά!

      μα καλά, καποιοι ανθρωποι εν μπορουν να καμουν τρεις λογικές σκεψεις στη σειρα δηλαδη;

      ειναι ζητημα προσωπων εδώ; αν θα φαει κομματικους ενοχους;; μιλάς για νομιμοποίηση της διαφθορας ως κανονικής διαδικασίας.

      ολα τα σωματεια λαλεις τα παιρνουν απο επιχειρηματιες! μπραβο στο ακελ - που αποδεχεται την εμπορευματοποιηση των ομαδων του, που παρεβρισκεται στο κλείσιμο χρυσων εμπορικών συμφωνιών των προέδρων του, που πιάνει τα λεφτά του, και μετα φωναζει και για δικαιοσυνη ενόχων.

      ενοχο ειναι συσσωμο το κόμμα...οχι καποιοι κομματικοι ένοχοι!

      Διαγραφή
    3. Επιστρέφω στην αρχή: Ας υποθέσουμε πως όντως του είπαν «κόψε το λαιμό σου Λιλλη μας και όχι μάρτυρας κατηγορίας να γινείς, αν θέλεις γίνου μάρτυρας του Ιαχωβά». Καλά εκάμαν ή όχι; Εγώ λέω καλά. Επειδή μπορεί να εν μες τα σκατά τα πόδκια τους, εν σημαίνει πως πρέπει να μπει και η κκελλέ τους.
      Το ότι «ένοχο είναι σύσσωμο το κόμμα» με βρίσκει σύμφωνο (και διαφωνώ πολύ με κάτι που είπες πιο πάνω, πως δεν φταίει σε τίποτε ο κόσμος του. Φταίει και καλοφταίει), αν και αυτό σηκώνει πολλή συζήτηση και πολλές διευκρινίσεις.
      Επίσης, οι 234,000 που αποδεδεγμένα έδωσε ο Λίλλης στο ΑκΕΛ Λάρνακας ποιος λέει ότι είναι από τα συγκεκριμένα ευρώ της Δρομολοξιάς; Στο κάτω-κάτω μπορεί να έκανε και χειρότερα πράγματα και να το έβγαλε από εκεί το συγκεκρμένο ποσό. Και η Ομόνοια πήρε και παίρνει λεφτά από επιχειρηματίες και τα σωματεία όλα, όχι μόνο η ΑΛΚΗ. Μπορεί να βάλει κανένας το χέρι στη φωτιά ότι είναι καθαρά λεφτά; Υπάρχουν καθαρά λεφτά; Να τα απαρνηθούμε και να κρεμμάσουμε τα παπούτσια ή να κόψουμε το λαιμό μας να τα αξιοποιούμε σωστά; Όλα υπό κάποιους όρους και περιορισμούς, βέβαια.
      Πάντα φιλικά και με εκτίμηση.

      Διαγραφή
    4. ναι καταλαβαινω τα ερωτήματα σου. ειδικα το τελευταιο "να τα απαρνηθουμε και να κρεμμασουμε τα παπουτσια κ.λ.π"...

      αυτο ομως εννεν ενα ερωτημα που αφορα μονο την Ομονοια. Αφορα γενικα την πολιτικη του κομματος: να απαρνηθουμεν να διευκολυνουμε τον Σιακολα να πιασει τες αδειες για το λιμνη ριζορτ ή να τον διευκολινουμε και μετα να λαλουμε πως η χωρα χρειαζεται αναπτυξη οπως λαλει τζαι το δησυ; Ή να σταματήσω να στηριζω το συστημα ειδικα οταν βρισκεται σε κριση, να σταματησω να περιπαιζω τον κοσμο πως πρεπει να καμει πατριωτικες θυσίες, να σταματησω όσα καμνω.

      Διοτι υποστηριζω τους εφοπλιστες, υποστηριζω τους Σιακολες, υποστηριζω τον Μιλτη, τον Λιλλη, υποστηριζω τζαι το ευρωπαικο κεφάλαιο, εφερα τζαι τον Νετανιάχου, κλειω τζαι συφφωνιες για την ενεργεια τζαι φουμιζουμε για τα τρυπανια, ε τί μασκαραλλικια εν τουτα;;; εν αριστερα τουτη;;;

      Υπο ποιους ορους και περιορισμους δηλαδη αποφασιζει ενα κομμα της αριστερας να εμπλακει με το κεφαλαιο; Εν υπαρχουν οροι και περιορισμοι. Το συστημα ειναι το ελευθερο εμποριο, βασιζεται στην προσφορα και τη ζητηση, εμπλεκεσαι τζαι θα γινεις τζαι μιζαδορος τζαι ποούλα θα γινεις.

      διοτι αν δεν γινεις - εφυες που το παιχνιδι, εν απλο.

      ε ποιος εν ο στοχος του κομματος;; να βουλιαξει μες τη βρωμια για να μου προσφερει τρια χρονια εκπαιδευτικής μεταρρυθμισης που μετα επιαεν πίσω;;;

      ειναι μια παττησμένη αριστερη πολιτική η πολιτική της σοσιαλδημοκρατιας, τζαι ουτε οροι υπαρχουν ουτε περιορισμοι, αυτα ειναι υπεκφυγες, εν με τουτες τες υπεκφυγες που εφτασαμεν ως δαμε.

      αλλον να λαλεις δεν εν ωριμες οι συνθηκες για επανασταση, τζαι αλλον να καμνεις αγωνες σταδιακους αλλα καθαρους!! αγωνες καθαροι που το επιπεδο της κρατικής εξουσίας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

      Υπαρχουν και θα υπαρξουν μονο οταν ερτει η ωρα για μεταβατική κυβερνηση!!

      Επισης φιλικα΄και ευχαριστώ για την κουβεντα!

      Διαγραφή
  5. Διαφθορά διαπλοκή και άλλα συνώνυμα του αστικού κράτους
    http://issuu.com/inep.org.cy/docs/issue_7/3?e=4710595/4898315

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ. Θα το ανεβάσω αν μπορέσω να το βρω σε άλλο φορματ.

      Διαγραφή