Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

20.9.13

"Θεματάκια" που πάνε στα αζήτητα...

Θεματάκι 1ο:

Ξέρουμε πως οι εφημερίδες ζουν από τις διαφημίσεις. Το είπαμε πολλές φορές κι εμείς, ως επιχείρημα για την "πληρωμένη" στάση του αστικού τύπου απέναντι στις τράπεζες.

Αλλά να βγάζει η Χαραυγούλα ( εκδ. 19/9 ) άρθρο του αυτοκράτορα του λιανικού εμπορίου Νίκου Σιακόλα, υπέρ της ελευθεροποίησης του ωραρίου της σκλαβιάς - ναι για να παίρνει πληρωμένες διαφημίσεις του Ομίλου Σιακόλα - υπερβαίνει τα όρια της πληρωμένης διαφήμισης για λόγους οικονομικής επιβίωσης και αγγίζει τα όρια του πληρωμένου αντεργατικού αγώνα.

Να εξηγούμαστε Αντρούλλα...περήφανη με το σπαθί στο χέρι για την αριστερά κατά τα λοιπά Αντρούλλα...

Θεματάκι 2ο:

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ Λάρνακας, επισκέφθηκε σήμερα την ενορία Αγίου Λαζάρου, όπου έγινε η δολοφονία της άτυχης κοπέλας προχθές, και εξέτασε τα προβλήματα των κατοίκων, που σύμφωνα με την εφ. Αλήθεια, "Φοβούνται να κυκλοφορούν...." λόγω των κρουσμάτων βίας από αλλοδαπούς και αστέγους, που εκτός από φόνους, κάνουν χρήση ναρκωτικών και ζουν σε εγκαταλελειμένα κτήρια που μετέτρεψαν σε κοινόβια...

Αναμένουμε την επιστολή την οποία θα στείλει το ΑΚΕΛ Λάρνακας στον Δήμο Λάρνακας για την αντιμετώπιση "του προβλήματος" με αγωνία. Όχι τίποτ΄άλλο αλλά είναι φρέσκο ακόμα και το πτώμα του Φύσσα...

Κανονίστε σύντροφοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου