Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

30.9.13

Το κέρδος του Χάσικου

Τί θα κερδίσει ο Χάσικος, θα ήθελα κάποιες απόψεις - αν αυτός ο κύριος ενσυνείδητα πολεμά κάτι και τί είναι αυτό ακριβώς που πολεμά.

Ο κ. Χάσικος, γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως η Κύπρος είναι χώρα μέλος της Ε.Ε και άρα πως τα εθνικά κόμματα, αριστερά - δεξιά και κεντρώα, ανήκουν σε ευρύτερους σχηματισμούς κομμάτων και χαίρουν ανάλογα της προστασίας τους.

Γνωρίζει ο κύριος Χάσικος - πως το ΑΚΕΛ το οποίο υποτίθεται τώρα χτυπά δεν είναι απλά το κόμμα των ψηφοφόρων του άη Γιάννη, του άη Δεμέτη ή του Στροβόλου. Το πως θα χειριστεί η παρούσα κυβέρνηση τις εσωτερικές ισορροπίες, ενόψει και της λύσης του κυπριακού αλλά και των οικονομικών ζητημάτων δεν εξαρτάται, ούτε από την Αλκή, δεν εξαρτάται ούτε από την επαρχιακή της Λάρνακας.

Οι κινήσεις του Χάσικου - πέραν από τη δημιουργία πανικού και στην ευρύτερη κοινωνία αλλά και εντός του ακελ - αυτό που πετυχαίνουν δεν είναι παρά να ωθήσουν το κόμμα της κυπριακής αριστεράς να ενδυναμώσει τους δεσμούς του με την Ε.Ε και να αναζητήσει πολιτική προστασία στον μηχανισμό μιας Ένωσης με περισσότερη ισχύ από αυτή του Υπουργείου του Σωκράτη.

Αυτό που πλήττει ο Χάσικος, και το οποίο ευχαρίστως θα αποδεκτεί το ΑΚΕΛ - είναι να εξαφανίσει την οποιασδήποτε προοπτική αποδέσμευσης της αριστεράς από την ευρώπη.

Επιπλεόν κάνει μια κίνηση ματ στην αριστερά για αναβολή της συζήτησης για έξοδο από το ευρώ.

Έχει άμεσο κέρδος ο κύριος Χάσικος, όχι μόνο για τους σκοπούς της ιδιωτικοποίησης των ημι-κρατικών, αλλά θα έχει και άμεσο κέρδος για τελειωτική ενδεχομένως στροφή στην πολιτική του κόμματος της αριστεράς προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Δεν θα κάθεται εννοείται το ακελ να παρακολουθεί τον Σωκράτη να κάνει χειρουργικές λαβές κάτω από τη μέση. Θα αντεπιτεθεί. Αλλά δεν θα αντεπιτεθεί στο εσωτερικό. Θα αντεπιτεθεί στις Βρυξέλλες και θα κατεβάσει λυτούς και δεμένους για να ξαναφέρει την πολιτική ισορροπία και σταθερότητα.

Να αναμένουμε αναθέρμανση των σχέσεων ε.ε - ακελ. Ως εκ τούτου να αναμένουμε κλείδωμα του ευρωπαϊκού δρόμου της κυπριακής αριστεράς και παγίωση των αντι-κομμουνιστικών του τάσεων.

Μπράβο Σωκράτη. Άξιος για φασίστας!


3 σχόλια:

  1. Ως εκ τουτου, ο Χάσικος δεν πρόκειται να πειράξει τον σκληρό πυρήνα του ακελ.

    Αν θα υπάρξει συνέχεια "συλληψεων και διαφθορέων" εγώ περιμένω να δούμε εκκαθάριση κανενός στελέχους που μπορει να μην ξέρουμε ουτε καν το ονομα του.

    Όλα βαίνουν καλώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο μεταξύ τα πλήθη από κάτω αλαλάζουν...βεντέτα Χάσικου - ΑΚΕΛ....εσύ με ποιόν είσαι; καλά να τους κάμει ο Χάσικος - ομόνοια λαός πρωτάθλημα...

    ή όπως είπε καποιος άλλος

    Το μέλλον της Κύπρου:

    - Μα εσείς εκάμετε πραξικόπημα
    - Μα εσείς εφάτε το ταμείο συντάξεως της ΑΤΗΚ
    - Ε τζαι εσείς εφάτε τα πας τους S300
    - Εν θωρείτε το κόμμα σας ρε ίνταλως ένει εν να μιλήσετε τζιόλας;
    - Το κόμμα μας εν δική μας δουλειά. Κάμετε λλίη αυτοκριτική.
    - Εμείς εν να κάμουμε αυτοκριτική μόλις μάθετε που εν το Μαρί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εξήγησε στα παιδιά του ελαμ ο Παπαδάκης της ΕΔΕΚ, πως για να είσαι εθνικιστής και αντι-κομμουνιστής δεν είναι ανάγκη ρε παιδάκι μου να είσαι και φασίστας. Μπορείς να ανήκεις σε άλλους πολιτικούς χώρους και να στέλνεις σε ένα νησί, όποιον θέλει να κάνει άλλο σύστημα...αυτα δε τα εξήγησε ο Παπαδάκης στα παιδιά επειδή ξέρει ιστορία...μέχρι και ο Περδίκης είχε την εντιμότητα να μιλήσει για φασισμό-εθνικισμό-ρατσισμό...όταν υπάχει φτώχεια είπανε όλοι με μια φωνή, το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται....οι εφοπλισταί και οι εργολάβοι τί κάνουν;

    Ο δικός μας ο Χριστοφίδης μίλησε για τη θεωρία των δύο άκρων, όπου στο ένα άκρο λεει κάποιοι βαζουν τον φασισμό και στο άλλο δυστυχώς βάζουν τον σύριζα...για το ακελ δεν υπάρχει πια ουτε κομμουνιστική αριστερά ούτε αντεξουσιαστικός χώρος...ε να μην προκαλούμε κιόλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή