Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

24.9.13

Ήταν ένα μικρό καράβι...

Τί μας διδάσκει η εκλογή της Μέρκελ; Ότι ο κοπανιστός "αέρας της αλλαγής" δεν θα φυσήξει στη Γερμανία...

φτου και ξανά φτου...

Η ελπίδα και επιδίωξη του αριστερού κόμματος Die Linke να πέσει η Μέρκελ, να βγουν οι σοσιαλδημοκράτες και να χαρίσουν κάποιες έδρες, ως άλλοι "κομμουνιστές" Μελανσόν, για τον σχηματισμό κυβέρνησης, δεν ευοδώθηκαν.

Μετά από την επιβεβαιωμένη εμπειρία μας για το πόσο καθαρός ήταν ο αέρας Ολάντ, η ματαίωση των σχεδίων του Die Linke μας βρίσκει παγερά αδιάφορους. Δεν μας αφήνει βέβαια καμιά αμφιβολία, ούτε αδιάφορους, το πόσα φούμαρα μας πουλάνε κάποιοι.
Γιατί ήταν άξιοι να ξαναπαίξουν από την αρχή το ίδιο έργο...ξανά μανά "θα φυσήξει ένας αέρας"...αυτό το θράσος να παίζουν και να ξαναπαίζουν το ίδιο έργο, αυτός ο αριστερός κυνισμός, που όμοιό του δεν έχουν, παρά οι πιο στυγνοί κυνικοί "ρεαλιστές" της δεξιάς, που σου λένε το ίδιο ψέμα ξανά και ξανά μέχρι να γίνει "κοινή" αλήθεια, αυτό τον κυνισμό είναι που δεν δέχομαι και δεν αντέχω...
Ήταν εμφανής η απογοήτευση από κάποιους πάντως. Δεν ξέρω ο Αλέξης..






για χάρην της ιστορίας, τα ποσοστά συμβατότητας στις κοινές αποφάσεις μεταξύ του ντι λινκε 

και των δικών μας κομμάτων είναι: συριζα 90% - κκε 5% - ακελ 60% : το κόμμα ειναι πάνω 

στην πιλάντζα που λέμε...ήταν ένα μικρό καράβι, ήταν ένα μικρό καράβι, που ήταν α-α-

αταξίδευτο...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου