Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

16.9.13

Ελεύθερα σκεπτόμενος φιλελεύθερος - δείγμα εγκεφάλου (2)

Ο ΔΗΣΥ στηρίζει προσπάθειες Κενεβέζου για αναστύλωση εκπαίδευσης

Ο ΔΗΣΥ στηρίζει τις προσπάθειες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκου Κενεβέζου να αναστυλώσει και τα αναλυτικά προγράμματα και τη δημόσια εκπαίδευση, μετά τα πολλαπλά πλήγματα που δέχτηκαν από μια διακυβέρνηση με κομμουνιστική λογική και λαϊκίστικη ακηδία, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου.
Οι αντιδράσεις του ΑΚΕΛ στις προσπάθειες του Υπουργού Παιδείας για τα αναλυτικά προγράμματα στην εκπαίδευση, σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, "μαρτυρούν τη συνέχιση της απόπειράς τους να διατηρήσουν την ισοπέδωση, να διαστρεβλώσουν την ιστορική συνείδηση και να απεθνικοποιήσουν την παιδεία της Κύπρου, αγγίζοντας ακόμα και αυτή την ελληνική γλώσσα, μέσα από μια προσπάθεια ιδεοληπτικής «κυπροποίησης».

"Αυτό ακριβώς έκαναν μέσα από μια δήθεν `επιστημονική` προσπάθεια αποδόμησης", προσθέτει.
Αναφέρει ότι "η `επιστημονική προσέγγιση` που επικαλείται το ΑΚΕΛ δεν ήταν άλλο από το ψευδεπίγραφο πέπλο απορρύθμισης της εκπαίδευσης στο όνομα της δικής τους θέσης για ισοπέδωση των παιδιών στο όνομα μιας προκρούστιας εξίσωσης, η οποία καπηλεύεται και διαστρέφει το ιδεώδες της ισότητας", προσθέτοντας ότι "πολιτική του ΑΚΕΛ ήταν και στο χώρο της εκπαίδευσης να `κουρεύονται` δεξιότητες, ταλέντο και αριστεία τόσο μεταξύ των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών, όπως ακριβώς οι πολιτικές τους οδήγησαν και στο `κούρεμα` ολόκληρης της οικονομίας της Κύπρου".

Ο ΔΗΣΥ, σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, στηρίζει "την προσπάθεια του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού για να διορθώσει, μέσα από διάλογο και πραγματική επιστημονική τεκμηρίωση, τις στρεβλώσεις που προκάλεσε η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ και στα αναλυτικά προγράμματα και στο σύνολο της ελληνικής παιδείας, η οποία για αιώνες κράτησε ζωντανό αυτό το λαό και αυτό τον τόπο".

"Περιμένουμε, ιδιαίτερα, εκτός από τον απαραίτητο εξορθολογισμό και εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων και της παιδαγωγικής προσέγγισης, ότι θα αποκατασταθούν η θέση και ο ρόλος της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και γραμματείας, μετά τα συνειδητά πλήγματα της `νεοκυπριακής` και αντεθνικής έμπνευσης που επέφερε η πενταετής διακυβέρνηση ΑΚΕΛ", καταλήγει ο κ. Προδρόμου.


http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=147386

πηγή: Νεκατώματα


Οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Παιδείας για το θέμα του αναλυτικού προγράμματος, της διδασκαλίας της νέας ελληνικής και της κυπριακής.


5 σχόλια:

  1. Καλλύττερα να κυβερνά μια καθαρή δεξιά παρά να ξημαρίζει με την αστική εξουσία η αριστερά. Μεταξύ Μαλά τζιαι Αναστασιάδη ψηφίζω λευκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) αποδεκτόν το γάντι.

      Προτιμώ να μεν αντρέπουμαι να πάω έξω που την αμερικάνικη πρεσβεία να φωνάξω για τους σφαγείς των λαών, παρά να αντρέπουμουν οταν ο αριστερός υπουργός εξωτερικών θα υπεγραφεν τα φιρμάνια της ε.ε στο βίλνιους τζαι θα επροσπαθαν να μας πεισει πως εκαμεν το σωστο υπο της περιστάσεις. Αρκετά επιβαρύνθηκεν ο τόπος από απώλεια διεθνων συμμαχων...

      Προτιμώ να μεν αντρέπουμαι να υποστηρίξω κάθε δίκαιη προσπάθεια της αριστεράς για τον τόπο, όταν ειναι δίκαιη. Η μη εκλογή Μαλά μου έδωσε αυτη την ευκαιρία. Ελπίζω να έδωσε και στο ακελ την ευκαιρία να παρει τον χρόνο που εζήτησε να κάμει ένα γενναίο απολογισμό.

      Προτιμώ που δεν εφορτώθηκεν η αριστερα το αναγκαστικο κουρεμα - για λόγους ελλειψης χρόνου να βρεθουν απο αλλου χρήματα για να εφεφκαμεν μονομερώς που το ευρω - αυτό θα ήταν η πραγματικότητα.

      Προτιμώ να δώσω την ευκαιρία της αριστεράς να αντισταθμήσει το γεγονός πως ήταν η μονη κυβέρνηση που εφιλοξένησε τον μεγαλύτερο φασίστα της γειτονιάς Νετανιάχου με ψεύτικα οράματα για κάζια τζαι μεγάλες ευκαιρίες να εκμεταλλευτούμε την γεωγραφική μας θέση - παντες τζαι εκουβαλούσαν τα μυαλά του Κασουλίδη τζαι του Αβέρωφ - με ένα αληθινά πατριωτικό τρόπο

      Όι μονο δεν μετανοιώνω που δεν εψήφισα τον Μαλα στον δεύτερο γύρο - αλλα τζοιμουμαι τζαι ήσυχη....γιατί αν εφκαινεν, κανενας που μας εν θα εμιλαν σημερα όπως μιλά τζαι οπως μιλούμε μεταξύ μας...

      Διαγραφή
    2. ακόμα κάτι - αν στερήσεις που ένα λαό την αξιοπρέπεια του, εστέρησες του τα πάντα.

      εν μπορεις μια ζωή να χώννεις ένα λαό πίσω που την αξιοπρέπεια ενός ηγέτη. Καποια στιγμή η υπόθεση δεν θα παρπατά.

      Ουτε οι άλλοι θα εμπορούσαν να χώννουν τες βρωμιές τους πίσω που ενα ηγέτη - τον ηγέτη των αντιπάλων τους, αν ο λαός ήσιεν ή έσιει λόγους να αισθανεται αξιοπρεπής για την πολιτική του στάση, την ιδεολογία του, την αφοσίωση του σε καποιους στόχους.

      ο λαός της αριστεράς είναι πολλά πληγωμένος ως προς την αξιοπρέπεια του. εν υπήρχε περιθώριο να συνεχιστεί τουτον το παραμύθι...εν το εσήκωνεν ο ίδιος ο λαός...

      θωρείς - έφκαλεν ενα κειμενο ο Κουκουμάς, που δεν αρκεφκεν ούτε ετέλιωνεν με την φράση "η προηγούμενη κυβέρνηση" - μονο ένα άρθρο - τζαι το πράμα εξύπνησε...έγινε συζήτηση - γιατί; γιατί το άρθρο του Κουκουμα εν ηταν χωσμένο πίσω που καμιά "πρώην κυβέρνηση" - ήταν ενα αξιοπρεπέστατο άρθρο πολιτικής ανάλυσης.


      αυτά δεν θα τα είχανε με πρόεδρο τον Μαλά...κατακρίβεια ήταν να βουρούμεν τζαι να μεν συφτάννουμεν...

      εύχομαι στο επικείμενο έκτακτο συνέδριο του κόμματος να βρεθούν 5-6 θαρραλέοι συντρόφοι να τελειώνουμε τζαι με το παραμύθι για την Ε.Ε

      ειδεμή θα μας τελειώσουν οι άλλοι...

      τζαι αν μας τελειώσουν, εγώ θέλω να αμυνθώ στο ξύλο που θα μας δώκουν, έχοντας τζαι την αξιοπρέπεια μου μαζί μου.

      Διαγραφή
  2. Για το ότι οι αριστεροί θα συσπυρωθούν πολεμώντας την βαρβαρότηταν παρά προσπαθώντας να την αναχαιτήσουν κτίζοντας έσιεις δίκαιον. Το ότι τα κοπελλούθκια θα γινούν καλλύττεροι αριστεροί πολεμώντας την βλακείαν του Κενεβέζου τζιαι του Ττόμη παρά κτίζοντας με την μόρφωσην του Δημητρίου εν πάλε ίσως αλήθκεια.

    Ζήτω ο Κενεβέζος που μας έσωσεν καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έσιει τζαι παρακατω εκλογές, έσιει τζαι 2016.

      ποττε ένα κίνημα εν χαννει τες ευκαιρίες να επεξεργαστεί τρόπους να πάει ο τόπος μπροστά.

      κανενας εν εστέρησεν το δικαίωμα απο το ακελ να καμει προγραμματισμό ή να κυβερνήσει.

      απλά επρεπε να μπει μια τελία - ή μια παύλα - να μελετηθούν τα δεδομένα, να παρουν αποφασεις.

      αυτη την στιγμή το κρατος διοικείται με την μορφή του κατ΄επειγοντως...τζαι μπορει να γινει τζαι πολεμος στην περιοχή. Για ποιο λογο η αριστερα θα ήσιεν συμφερον να καθεται του κάθε Κέρι, λόγω εξαναγκασμού; Εν μας κανεί το Μαρί, έπρεπε να φορτωθούμεν τζαι την πιθανότητα να σφάξουν την μισή Συρία;

      τζαι μάλιστα με τον Μαλά; :) καλυτερα όι..

      Διαγραφή