Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

14.9.13

Ελεύθερα σκεπτόμενος φιλελεύθερος - δείγμα ( εγκεφάλου )

Κάποτε, τα φτωχόπαιδα, δηλαδή οι γονιοί οι δικοί μου και οι γονιοί κάποιων σημερινών φιλελεύθερων, που είχαν την μεγάλη τύχη να τελειώσουν τουλάχιστον το δημοτικό, δεν έβγαιναν το διάλειμμα από την τάξη, γιατί δεν είχαν 2 μπακκίρες να αγοράσουν κουλούρι, και από περηφάνεια παρίσταναν τους επιμελείς και φρόνιμους μαθητές που κάθονται μέσα.

Σήμερα, τα φτωχόπαιδα βγαίνουν από την τάξη με το κουπόνι τους στιγματισμένα και τρώνε κάτι από την καντίνα. Αύριο,μπορεί να έχουμε κι εμείς περήφανα και επιμελή φτωχόπαιδα που δεν θα τρώνε καθόλου.

Όπως είπα και κάπου αλλού, με χαρά θα κρέμαζα το όραμα μου για το σοσιαλισμό πάνω σε ένα τοίχο μαζί με το σφυροδρέπανο ως μνημεία του παρελθόντος, και θα αποδεχόμουν "τους φυσικούς" οικονομικούς νόμους που επιβάλλουν την αγορά εργασίας, έστω κι αν εγώ είχα αμοιβή 1000 ευρώ και ο διπλανός μου 5.000 σε μία περίπτωση.

Πως οι αξιότιμοι Ελεύθερα Σκεπτόμενοι Φιλελεύθεροι, θα έθεταν ως μίνιμουμ όρο της πολιτικής τους, την Δωρεάν Άρτια Ανώτατη Εκπαίδευση για ΟΛΟΥΣ, το Δωρεάν Άρτιο Σύστημα Υγείας για ΟΛΟΥΣ και την Μηδενική Ανεργία. Μην μπείτε στον κόπο να μου πείτε - εσείς που δεν είστε "ελεύθερα σκεπτόμενοι" πως δεν γίνεται...Εγώ το γνωρίζω.


Οι Ελεύθερα Σκεπτόμενοι Κύπριοι θέλουν Αναλφάβητο Πληθυσμό, μπαράκια, αμερικάνικα εστιατόρια να παίρνουν τα παιδιά τους για 25 ευρώ το μπέργκερ, πισίνες και καζίνο για τζόγο χοντρό.

Κάποτε, τα φτωχόπαιδα πήγαιναν μόνο δημοτικό - γυμνάσιο.

Αύριο τα φτωχόπαιδα πάλι μέχρις εκεί θα πηγαίνουν. Χρειάζεται και φρέσκο κρέας για εργατικό δυναμικό. Θα ρθει κι αυτό κάποια στιγμή. Εκτός αν οι σημερινοί νέοι σας γαμήσουν τα λύκεια, εσάς των υπέροχων φιλελευθέρων  να τελειώνουμε...ένα φιλέτο φιλελέ παρακαλώ και για το δικό μου παιδί....



Πόσο καλή επένδυση είναι η μόρφωση;

από  
Η μόρφωση είναι μια πολύ καλή επένδυση κάτω από προϋποθέσεις. Αν λάβουμε υπόψη ποια επαγγέλματα έχουν ζήτηση και ποια πληρώνουν καλύτερα, τότε η επένδυση ενδεχομένως να είναι καλύτερη. Αν το επάγγελμα που θα ακολουθήσουμε μας αρέσει κιόλας, τότε η επένδυση θα είναι ακόμα καλύτερη, διότι δεν θα μας αποφέρει μόνο οικονομικά οφέλη, αλλά και συναισθηματικά. Το πρόβλημα όμως είναι ότι μέχρι πρόσφατα, πολλά παιδιά σπουδάζουν στα τυφλά, χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια έρευνα για το ποια επαγγέλματα έχουν ή δεν έχουν ζήτηση.
Το κράτος όχι μόνο δεν μπορεί να βοηθήσει τους φοιτητές, αλλά τους συγχύζει και τους παραπλανεί με τις θέσεις που διαθέτει στα κρατικά πανεπιστήμια σε επαγγέλματα που δεν έχουν προοπτική, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα. Για παράδειγμα, δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί τα κρατικά πανεπιστήμια παράγουν τόσους δασκάλους, πολιτικούς επιστήμονες, ψυχολόγους κ.λπ. Ένα πανεπιστήμιο επιβάλλεται να προσφέρει μια ευρεία γκάμα από ακαδημαϊκά προγράμματα, όμως πρέπει να λαμβάνει υπόψη και την αγορά εργασίας και να αυξομειώνει ανάλογα τις θέσεις. Διότι οι άνεργοι πτυχιούχοι είναι πολύ πιο δύσκολο να βρουν δουλειά από τους μη πτυχιούχους. Ένας πτυχιούχος δάσκαλος για παράδειγμα, δύσκολα αποδέχεται να δουλέψει σε ένα εστιατόριο ή πωλητής αυτοκινήτων, έστω και προσωρινά. Επιπλέον, κανένας εργοδότης δεν θα προσλάβει έναν πτυχιούχο αν γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα του φύγει μόλις βρει κάτι καλύτερο. Για το λόγο αυτό, ο εργοδότης που μπορεί να κάνει τη δουλειά του με έναν απόφοιτο λυκείου, θα προσφέρει χαμηλότερο μισθό σε ένα πτυχιούχο και δεν πρόκειται να επενδύσει πάνω του, διότι θεωρεί ότι σε κάποια στιγμή, ο πτυχιούχος θα πάει αλλού.
Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο όταν ο άνεργος πτυχιούχος αποφασίζει να προχωρήσει με μεταπτυχιακό ή ένα άλλο πτυχίο για να είναι εξοπλισμένος με περισσότερα προσόντα και να μπορεί να διεκδικήσει μια θέση εργασίας. Με περισσότερα πτυχία προσόντα, ένας πτυχιούχους έχει περισσότερες πιθανότητες να βρει δουλειά στον τομέα του, έχει όμως και λιγότερες πιθανότητες να βρει δουλειά εκτός του τομέα του. Επανερχόμενοι στην ουσία, τα παιδιά μας σπουδάζουν ό,τι να 'ναι επειδή δεν έχουν την κατάλληλη καθοδήγηση και επειδή η μόρφωση είναι δωρεάν.
Η δωρεάν παιδεία είναι λάθος, διότι όταν δεν πληρώνεις δεν θεωρείς τη μόρφωση ως επένδυση, αλλά ως ένα κοινωνικό αγαθό. Ήθελα πολύ να μου πει κάποιος γιατί πληρώνουμε το νερό, το οποίο είναι το πολυτιμότερο αγαθό στον κόσμο μετά τη ζωή. Η μόρφωση, όπως και η υγεία και οι μεταφορές, είναι σημαντικές υπηρεσίες, οι οποίες θα πρέπει να επιχορηγούνται από το κράτος, όχι όμως να παρέχονται εντελώς δωρεάν. Και ο λόγος είναι απλός, κάποιος πληρώνει και για την παιδεία και για την υγεία αλλά και για τις μεταφορές. Προσωπικά δεν έχω καμία ένσταση να παρέχεται δωρεάν παιδεία στους άριστους φοιτητές, όχι όμως σε όλους. Ο καλύτερος τρόπος για όσους δεν έχουν χρήματα να σπουδάσουν είναι το κράτος να τους παρέχει άτοκα δάνεια, τα οποία να πληρώνουν, αφού πρώτα εξασφαλίσουν εργασία.
--------------------
Ο Μάριος Μαυρίδης είναι Καθηγητής Οικονομικών και βουλευτής ΔΗΣΥ Κερύνειας



Έπαψα να διερωτούμαι για το αν ο Μαρξ θα αυτοκτονούσε στην περίπτωση που μας γνώριζε. Ξέρω πως ο Άνταμ Σμίθ - αυτό το τέρας της Πολιτικής Οικονομίας, αν γνώριζε τους δικούς του "απογόνους" , τους ούτω καλούμενους Φιλελεύθερους θα παρακαλούσε να είχε βυζιά.

13 σχόλια:

  1. Αρχικά να σε παρακαλέσω να μου διευκρινήσεις το τελευταίο σου σχόλιο, εν το πιάννω. Τι θα τα έκαμνεν ο Σμιθ τα βυζιά; Εννά τα ετραβούσεν να τα έδιννεν κόμπους; Εν τούτον;

    Έννεν δίκαιον να βάλλεις έτσι άρθρα για "αντιπροσωπευτικά" "φιλελεύθερου" αθρώπου. Ο συγκεκριμένος, ή τουλάχιστον το άρθρον του, όζουν καπιταλιστικής "θρησκοληψίας" τζιαι "συντηρητισμού".

    Άκου η "παιδεία" τζιαι η "μόρφωση" πρέπει να "πληρώνονται" για να εκτιμηθούν. Φαντάσου τη γιαγιάν να λαλεί του βρέφους: "αν δεν με πληρώσεις εν θα σου πω το αλλαϊλί"...Οξά έννεν "παιδεία" τζιείνον; Τζιαι άτε να εύρει το βρέφος "συνάλλαγμαν".


    Άκου επίσης ερώτηση: "Ήθελα πολύ να μου πει κάποιος γιατί πληρώνουμε το νερό, το οποίο είναι το πολυτιμότερο αγαθό στον κόσμο μετά τη ζωή". Εσύ να μας πεις Μαυρίδη μου. Διότι έτσι όπως γράφεις, το επόμενο σου άρθρο εννά είναι "Γιατί πρέπει να πληρώνουμεν για τον αέραν, αλλιώς έθθα τον εκτιμήσουμεν πραγματικά".

    Καθηγητής οικονομικών τζιαι μιλά για "δωρεάν". Έshιει τίποτε "δωρεάν" σε τούτον το σύστημαν που τούτην την άποψην; Αφού πάντα κάποιος "πληρώνει", ακόμα τζιαι για πράματα που δεν θα τον ωφελήσουν σε τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ενόμιζα πως είμαι εγώ η βασίλισσα του συντηρητισμού, όι οι παπαγάλοι βουλευτές του ΔΗΣΥ..:)

      Το άρθρο του Μαυρίδη, εννε προσωπική άποψη. Είναι εδώ και 1 χρόνο που προετοιμάζεται "εκτος αέρα" το σχέδιο ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων. Μου εν αδιάφορο ποιός παπαγάλος ανάλαβε να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, για να το περάσουν στην κοινή γνώμη αυτό το σχέδιο.

      Το σχόλιο το δικό μου ήταν ενα νευριασμένο σχόλιο. Διότι κανένας που μας, εν εγεννήθηκεν με τον Μαρξ τζαι τον Σμιθ, ούτε κανένας που μας, ήταν δουλειά του να σπουδάσει αυτά τα πράματα. Εμεγαλώσαμε τζαι εξαναγκαστήκαμεν να ασχοληθούμε. Όπως το ακούεις: λόγω συνθηκών και λόγω ανάγκης.

      ήταν νευριασμένο από την εποχή της μητριαρχίας σχόλιο...:)

      Διαγραφή
  2. Το νερό ΜΑΛΑΚΑ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑΝ το πληρώνουμεν για να μην το σπαταλά ούτε ο φτωχός ούτε ο πλούσιος. Θα μπορούσαμεν να το πληρώνουμεν με flat rate που λαλείται τζιαι σεις οι δεξιοί φιλελεύθεροι άμαν θέλετε να μην πληρώννουν οι πλούσιοι φόρους. Θα είχεν σαν επακόλουθον την πλήρην σπατάλη τζιαι την εκμετάλλευσην του συστήματος που τους πιο ασυνείδητους επιτήδιους.

    Τι στο θκιάολον έμαθες στα πανεπιστήμια που εσπούδασες για να κόφκει ο νούς σου τζιαι να το λαλείς τζιόλας δημόσια χωρίς να αντρέπεσαι να συγκρίνεις το νερόν με την μόρφωσην; Μακάρι η μεγαλύττερη κατάχρηση στην κοινωνίαν να ήταν να θέλουν οι νέοι να μορφώννουνται.

    Συνεχίστε έτσι τζιαι θα φάτε καλά. Σκατένοι αθρώποι, σκανένες συνειδήσεις, σκατένες αξίες, σκατένες θεωρίες, σκατένες εξουσίες.

    Ευτυχώς δε που υπάρχει τζιαι το ΚΚΕ Κύπρου να χτυπά πουκάτω-πουκάτω το ΑΚΕΛ για να σας εποδυναμώννει. Διότι όποιος δεν είναι καθαρός κομμουνιστής με βάσει συγκεκριμένα τζιαι αδιαπραγμάτευτα κριτήρια, γραμμένα σε νόμους για την αιωνιότηταν, είναι το ίδιον με σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ασέρα για τούντο σχόλιο. Είναι όπως το δωρεάν νερό, το δωρεάν ρεύμα τζαι την δωρεάν μόρφωση σε αξία.

      Διαγραφή
  3. Ο Μαυρίδης μαζί με τον Προδρόμου μερικούς άλλους συναγερμικούς αποτελεί την «ναυαρχίδα» του νεοφιλελευθερισμού στην Κύπρο. Εν πολλά τα άρθρα και οι δηλώσεις του που κινούνται μέσα σ’ αυτό το πνεύμα... Θα προσπαθήσω να βρω μερικά...
    Κοντολογίς στο συγκεκριμένο άρθρο του εισηγείται τα παιδιά να μένουν αμόρφωτα αν δεν τα χρειάζεται μορφωμένα ή καταρτισμένα η [καπιταλιστική] παραγωγή...

    ***********************
    DIS,
    Τέτοιες παρεμβάσεις να κάνεις! :) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άνευ, έχω και ένα έλκος! Χρειάζεται να έσιεις κάποια χαρίσματα για να ασχολείσαι μαζί τους σε καθημερινή βάση...ενι ξέρω αν έχω τόσην στοχευμένη υπομονή που είναι ένα μεγάλο χάρισμα. Φοούμαι πως αν ασχοληθώ παραπάνω μπορεί να πάθω κανένα νευρικό κλονισμό...:)

      Διαγραφή
  4. Αποφάσισα τούν΄την εβτομάδαν, να μου κάμω μιαν άσκηση: να θωρώ τα πάντα με αγάπη, συμπόνια τζιαι θετικότητα. Προσπαθόντας να δω που τούτην τη σκοπιάν το κύριο Μαυρίδην, είναι αξιολύπητος, αφού κατ' αρχήν αυτοακυρώνεται. Ο ίδιος ως οικονομολόγος στες παρούσες συνθήκες είναι ουσιαστικά αχρείαστος γιατί ούλλες οι υποθέσεις (με την ακαδημαϊκήν έννοια), εππέσαν έξω, εχάσαν κάθε εμπιστοσύνην ως επιστήμη, ανά το παγκόσμιο τζιαι αυτοακυρώνουνται σε κάθε δημόσιαν τους εμφάνιση στην προσπάθεια να πείσουν για αναγκαιότητα στη λιτότητα τζιαι λήψη επαχθών μέτρων. Το επιχείρημαν επίσης ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσης αποτελούν τη ραχοκοκαλιάν της οικονομίας (γενικά), αποδείκτηκεν παραίσθηση, αλλά κυρίως συνθηματολογία. Το ότι το "σύστημα" οικονομίας του ρότσου ως χρηματοπιστωτικό ρωμαλαίον και αδιάτρητον, επίσης.

    Εν επίσης κρίμαν ένας άθρωπος να συνδέει τη μόρφωση τζιαι την παιδεία με την εργοδότηση, ιδιαίτερα που μέχρι πέρσι - πρόπερσι το θέμαν που εθέταν τέθκοιοι αθρώποι ήταν η εταιροαπασχόληση - άρα αυτόματα για μιαν ακόμα φορά αυτοαναιρείται που τα επιχειρήματα που προβάλλει. Δείχνει επίσης ότι μόνο με τα οικονομικά στα οποία ενδιέτριψεν ασχολήθηκε τζιαι δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι άλλον εν η εκπαίδευση τζιαι άλλον η παιδεία τζιαι η μόρφωση. Τζιαι λαλώ το τούτον, γιατί αν έξερεν έστω τζιαι λλίον που ιστορία ήταν να μπόρει να αντιληφθεί ότι το εργατικόν κίνημα εδράτζιασεν σε τζιαιρούς κρίσης. Ότι το εργατικό κίνημα, αποτελείτουν που αθρώπους που έν είχαν τριβήν με το οποιοδήποτε εκπαιδευτικό σύστημαν, αλλά ήταν πολλά παραπόνο μορφωμένοι που πολλούς (αν όϊ τους παραπάνω σημερινούς), τζιαι ήταν ακριβώς τούτα που εδώκαν ώθηση στην δημιουργία τζιαι ανάπτυξην ταξικής συνείδησης την οποία είχαν φάρο για τα κινήματα.

    Εν τόσον περιορισμένη η οπτική του που προχωρεί σε στερεοτυπικά συμπεράσματα του τύπου, "Με περισσότερα πτυχία προσόντα, ένας πτυχιούχους έχει περισσότερες πιθανότητες να βρει δουλειά στον τομέα του, έχει όμως και λιγότερες πιθανότητες να βρει δουλειά εκτός του τομέα του". Αν ίσχυεν κάτι τέθκοιον, σήμερα που οι ευκαιρίες για μόρφωση οδηγήσαν σε κατακόρυφην αύξηση του εκπαιδευτικού επιπέδου, αλλά ταυτόχρονα τζιαι στην αλματώδην άνοδο της ανεργίας κυρίως ανάμεσα σε πτυχιούχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιπλέον δεν αντιλαμβάνεται την επικινδυνότητα τούτων που λαλεί: αν το κράτος πάψει να "ελέγχει" το τί θα μάθει ο κάθε άθρωπος, τότε δημιουργεί του αυτόματα το πλαίσιον τζιαι την ευχέρειαν για να ανακαλύψει αυτόνομα το πού τζιαι πως να μορφωθεί, σε ποιάν κατεύθυνση να πάει. Τζιαι λαμβάνοντας υπόψην την απαξίωσην των πολιτικών (σαν τζιαι τον κ. Μαυρίδην καλή ώρα) τζιαι όϊ της Πολιτικής, τον αυξανόμενο θυμό σε αποφάσεις αθρώπων σαν τζιαι τον κ. Μαυρίδη που αφοσίζουν την αποστέρηση τζιαι καταπάτησην κάθε δικαιώματος που εκατακτήθηκεν, εθεσμοθετήθηκεν τζιαι εδιασφαλίστηκεν με διεθνείς συμβάσεις τες οποίες κράτη καθοδηγούμενα που τύπους σαν το κ. Μαυρίδη, διούν αυτόματα κάθε εχέγγυον τζιαι εφαλτήριον για κοινωνική δράση.

    Στέλλω την αγάπη μου, μα πάνω από όλα τον οίκτο μου στον κ. Μαυρίδη, που το ίδιον το σύστημα το οποίον υπερασπίζεται με τόσον πάθος, αφαίρεσέν που τον ίδιον τον υπερασπιστήν του την ευκαιρίαν τζιαι τη δυνατότητα να μπόρει να δει πέραν που τζιείνα στα οποία εκπαιδεύτηκεν, που το εκαταπάτησεν την ελευθερία να δκιαλέξει να σπουδάσει για να μάθει τζιαι όϊ για να εύρει δουλειάν, που του αποστέρησεν την πνοήν της γνώσης που εν απόλαυση τζιαι όϊ δουλεία τζιαι καταναγκασμός. Τζιαι ευχαριστώ τον κ. Μαυρίδη, που ένει όπως ένει, για να μπόρουν αθρώποι σαν εμένα (που εν επιερώσαν για τες σπουδές τους, που εν εδουλέψαν τζιείνον που εσπουδάσαν, που εν εσπουδάσαν για να φκάλουν λεφτά, που μαθαίνουν, μορφώννουνται τζιαι παιδεύκουνται για να γίνούν καλλύττεροι θέτοντας τον εαυτόν τους ως το όριο που θέλουν να ξεπεράσουν), μπόρουν να δουν μέσα που τα μμάθκια του κ. Μαυρίδη το σύστημαν του, τον ίδιον τζιαι τους όμοιούς τους, γυμνούς τζιαι να νιώσουν ευγνωμοσύνη που ένναιν έτσι.

    "Αρχαίοι πρόγονοι" του κ. Μαυρίδη, ελαλούσαν φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες. Ευτυχώς που ο κ. Μαυρίδης εν μπορεί να διακρίνει ποιοί εν οι Δαναοί τζιαι ποιά δώρα φέρουν την σήμερον ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εθκιάβασα προλιγου σε ένα φίλο το εξής: «Πιο εύκολο είναι ν’ απαρνηθείς τον άρτο, παρά τον λόγο. Δυστυχώς, ο λόγος ολισθαίνει στη λογοδιάρροια, στη λογοτεχνία.»

    Είναι για αυτό που χωρίς πολιτικη σκέψη και λόγο, και η "επιστήμη" γίνεται λογοδιάρροια του συστήματος, ακριβώς όπως γίνεται τζαι η τέχνη.

    Νομίζω πως εκατάλαβα σωστά γιατί ενευρίασες με τον Μαυρίδη. Αφιερώνω μας το επόμενο ποστ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όϊ πούλλα μου - με τύπους σαν τον Μαυρίδη εν νευριάζω. Ήνταλως να νευριάσω, αφού τα νεύρα σημαίνουν προσδοκίες που τους έσιεις ψηλόττερα που τζιαμέ που αποδείξαν ότι ένουν.
      Γι' αυτόν υπόσχομαι του κυρίου Μαυρίδη, όταν έννα καταθέσει νομοσχέδιο για ιδιωτικοποίηση των σχολείων τζιαι γενικά των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, να είμαι πόξω που τη βουλή - ακόμα τζιαι στην περίπτωση που εννά είμαι μόνη μου μαζί σου - να του πετάσσω μολότωφ τζιαι τζιείνου τζιαι της συνοπαρτζιάς που εννά ψηφίζει υπέρ (όποιοι τζιαι να εν τούτοι), αντί να κραώ αεροβόλο τζιαι κυνηγετικό τζιαι να βουρώ τους κάττους τζιαι τες τζιύκλες που τα πισών. Υπόσχομαι, επίσης, να ακολουθήσω τις συμβουλές τους για την επιχειρηματικότηταν τζιαι τες μολότωφ που εν θα προλαβαίνω να σύρνω να τες διώ δωρεάν σε ούλλα τα άτομα (όσα τζιαι να ένουν) που εννά εν πόξω να του φωνάζουν για το πόσον άξιος εκπρόσωπος της ελεύθερα σκεπτόμενης φιλελευθερίας του. Υπόσχομαι να αξιοποιήσω ούλλα τα μέσα που μου "έδωκεν" τζιαι κυρίως τη δωρεάν παιδεία για να του αποδείξω πόσο μεγάλον δίκαιον έσιει, πόσον έξυπνος ένει τζιαι κυρίως πόσον "πολιτικός" ένει. Αν με βάλουν "μέσα", εννά έχω πλάσματα να μου φέρνουν τζιαι βιβλία τζιαι τσιάρα για να συνεχίσω να κάμνω τζιείνο που ξέρω τζιαι κόφκει η ξερή μου. Του κ. Μαυρίδη εννά χαλάσει η καριέρα του τζιαι ότι ζητήσει, εννά του το πουλούν - εν θα εν δωρεάν. :)

      Διαγραφή
    2. α ενομισα οτι ηθελες να του κάτσεις θκυο βιζινόπατσους...μπορει να ηταν απλη μετάθεση επειδή ήθελα να του κάτσω θκυο βιζινόπατσους εγώ..:)

      Διαγραφή
  7. Το εκτόπισμα και η βαρύτητα της σκέψης και του λόγου του Μαυρίδη, είχαν φανεί και σε ένα διαφορετικό επίπεδο τις μέρες των Eurogroup, τότε που όλοι οι ειδικοί και οι «ειδικοί» παρέλαυναν από τις οθόνες της τηλεόρασης και μας έλεγαν τα δικά τους. Ενώ λοιπόν όλοι οι άλλοι ανάπτυσσαν κάθε είδους θεωρία, ανάλυση, διάγνωση, πρόβλεψη, ερμηνεία και εισήγηση, με την οποία κάποιος μπορούσε να συμφωνήσει, να διαφωνήσει, να χλευάσει ή απλά να προβληματιστεί, ο Μαυρίδης όπου κλήθηκε απλώς εξέπεμπε μια ηχορύπανση χωρίς ειρμό και περιεχόμενο, χωρίς κάτι απτό και κατανοητό. Ψέλιζε απλά ασυναρτησίες για να δικαιολογεί την παρουσία του εκεί. Βλέπετε, την ώρα που διαδραματίζονται κρίσιμα και πρωτόγνωρα γεγονότα και καλείσαι να τοποθετηθείς χωρίς δυνατότητα προετοιμασίας, είναι εκεί που μετρούν οι υποκειμενικές σου ικανότητες και ο βαθμός κατάρτισης σου. Και ο Μαυρίδης είχε πάρει μηδέν και στα δύο.
    Η μόνη ίσως σαφής και συγκεκριμένη δήλωση που έκανε, ήταν το ανεπανάληπτο «αηδιάζω τους δημόσιους υπαλλήλους». Μάλλον όμως είχε κάνει την κατ’ οίκον εργασία του πριν καταλήξει σε μια τόσο περισπούδαστη θέση.
    Το μόνο λοιπόν που συνηγορεί στο να ασχολούμαστε μαζί του, είναι το γεγονός ότι είναι εκλελεγμένος βουλευτής. Και εδώ όμως θα πω εκείνο που είχα πει παλιά και για το Ματσάκη, τον Κουλία και άλλους. Δεν φταίει αυτός. Φταίνε αυτοί που τον ψηφίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι βουλευτές δεν ψηφίζονται αυθόρμητα. Είναι βαλτοί από το κόμμα που τους επιλέγει. Ο Μαυρίδης εκφράζει την μεγάλη να μην πω ολόκληρη την φάρα και τη μάρα της δεξιάς του τόπου. Ο Μαυρίδης είναι ένας ήρωας για τον δεξιό- όπως εγινε και ο Κουλίας - που λέει ανοιχτα αυτά που θέλουν να πουν όλοι τους, αλλα δεν τα λενε.

      Διαγραφή