Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

25.9.13

Ο παππούς


Εχτές άκουσα ενα παππού στον Άστρα, 77 χρονών που έκλαιεν γιατι τον απειλούν με έξωση για 47 ευρώ που δεν κρατα να πληρώσει για το αποχετευτικό. Και ζήτησε λέει να του κόψουν 20 ευρω και πήρε απαντητική επιστολή πως δεν γίνεται.

Και έκλαιεν ο παππους τζαι έλεεν: είμαι παλληκάρι της αριστεράς εγώ, είμαι που τον Λενιν τζαι τον Στάλιν...!!!

πε τα της Χαραλαμπιδου τουτα τζαι του Τζοβάννι, της κ.ε, του μηχανισμού τζαι της αξιοπρέπειας του Κιττή! αν θέλεις πε τα τζαι των ευρωβουλευτών μας που θέλουν να φέρουν τον σοσιαλισμό στην ευρώπη, εν μας κανεί...πε τα των φίλων μας, των καλών μας φίλων που πλέον εβάλαν τον άνθρωπο πολλά χαμηλά για να αναμετρηθεί με το κόμμα..

η αριστερά ειναι απασχολημένη με τον εαυτό της, δεν θα κατεβαίνει στους δρόμους για την φτωχολογία...
για την φτωχολογία κατεβαίνουν στους δρόμους κάθε μέρα - κάθε μέρα!!! από την ώρα του φονικού του Φύσσα, κάτι αποκομμένοι από τις πραγματικότητες, από το καλό του κόμματος, από το τόπο και τον χρόνο κκεδες, με μισοδιαλυμένο μηχανισμό, με εκατό μέτωπα ανοιχτά, χωρίς οικονομικά μέσα, χωρίς 45 οικηματα ανα πόλη, παρά μόνο με κάτι γραφεία χαλαμάντουρα, χωρίς τίποτε εκτός από την εντιμότητα και το καθαρό κούτελο!

λεπτομέρειες...αυτά είναι αδιέξοδοι ρομαντισμοί. ένας παππούς πάνω, εκατόν παππούδες κάτω, εμείς είμαστεν πλέον για τα μεγάλα σαλόνια της αστικής διαχείρισης.

2 σχόλια:

  1. Από την διαγραφή του Σέρβα, Αδάμαντος και άλλων ιδρυτικών μελών που πάσχει το ΑΚΕΛ και
    έχει τους δήθεν πολιτικούς αρχηγούς του σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΑΚΕΛ είχε πάντα άξια στελέχη και έχει και σήμερα άξια στελέχη. Ο κόσμος πάντα κρατά τους παλιούς συντρόφους με ένα άλλο τρόπο μέσα του και στη συνείδηση του, αλλά η ιστορία δεν σταματά. Την ιστορία των κομμουνιστικών κινημάτων δεν την κάμνουν οι ηγέτες, ουτε οι εχτεσινοί ουτε οι σημερινοί. Την κάμνει ο λαός. Οταν του επιτρέπεται. Σήμερα δεν του επιτρεπεται. Δύστυχώς.

      Αυτο ειναι το δικό μου το πρόβλημα. Και έχω την άποψη πως η πολιτική γραμμή καθορίζει την συμμετοχή ή την μη συμμετοχή του κόσμου. Όχι τοσο τα οργανωτικα αυτα καθαυτά αλλα η πολιτική γραμμή.

      Είναι ενα μεγάλο θέμα τουτο, αλλα νομίζω αποτελεί την ουσία της σημερινης καταστασης.

      Διαγραφή