Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

20.9.13

Συνέντευξη πρώην στελέχους της ΧΑ στο Έθνος - όπως τα ξέραμε και όπως τα λέγαμε


Πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, μίλησε στην εφημερίδα "Έθνος" και αποκαλύπτει πώς οργανώνουν τις επιθέσεις, που "εξαφανίζουν τα όπλα", αλλά και τι μπορεί να συνέβη τη νύχτα που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.

Ο ίδιος δίνει ονόματα και στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Δηλώνει ότι ο καθ' ομολογίαν του δολοφόνος του Παύλου Φύσσα ήταν υπαρχηγός στην ομάδα και πως ο 34χρονος είχε στοχοποιηθεί λόγω της αντιφασιστικής του δράσης. Το πρώην μέλος της ΧΑ αποκαλύπτει ποιος είναι ο καθοδηγητής της ομάδας και ποιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής ενημερώνεται για κάθε κίνηση, ώστε να δοθεί το "πράσινο φως" από τον αρχηγό.

Μέσα από τη χειμαρρώδη συνέντευξη που παραχωρεί στο "Έθνος", το επί 1,5 χρόνο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, έρχονται στο φως στοιχεία - εφιάλτης για:
  • Την ιεραρχία, την δομή και τα κέντρα λήψης αποφάσεων των οργανώσεων.
  • Τις εισαγωγικές εξετάσεις που πρέπει να περάσει ένα μέλος για να μπει στα τάγματα εφόδου.
  • Την καταγραφή "επιδόσεων" με την οποία ελέγχεται η πρόοδος των μελών τοπικών οργανώσεων
  • Την παροχή "προστασίας" σε μαγαζιά και την υπόγεια μάχη με την αλβανική μαφία.
  • Τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό που υφίστανται στα social media, αποχωρήσαντες ή εκδιωχθέντες από τις οργανώσεις.
  • Καταγγελίες για "μιλημένους" ελέγχους από την ΕΛΑΣ.
  • Τις τακτικές παρακολούθησης αντιπάλων στρατοπέδων μέσω μελών που παριστάνουν τους αντιφασίστες ή τους αναρχικούς.
  • Την ενδυμασία και τη σημειολογία της, καθώς και τον εξοπλισμό που παραπέμπει ευθέως σε παραστρατιωτική οργάνωση.
  • Την υποκρισία των δράσεων "μόνο για Έλληνες" αφού ρούχα που συγκεντρώνονται από τη Χρυσή Αυγή δήθεν αποκλειστικά γι΄αυτόν το σκοπό, καταλήγουν να πωλούνται σε πάγκους Πακιστανών. Με το αζημίωτο.
"Από τον Πατέλη στον Λαγό και μετά στον αρχηγό"
Το πρώην μέλος της Χ.Α. ήταν στον Πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια για περίπου ενάμιση χρόνο, είδε πολλά και έζησε από κοντά τους ανθρώπους της τοπικής οργάνωσης, στην οποία ο δολοφόνος του 34χρονου Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ήταν υπαρχηγός.
Σημειώνεται ότι οι συντάκτες του "Έθνους" έχουν στην κατοχή τους τα στοιχεία του μέλους που μίλησε μαζί τους, αλλά για ευνόητους λόγους δεν τα δίνουν στη δημοσιότητα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος:
- Το τάγμα εφόδου της Τ.Ο Νίκαιας, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Πατέλη και την αρχηγία του βουλευτή Ι. Λαγού, διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή, και την οργάνωση που συναντά κανείς μόνο σε παραστρατιωτικές εγκληματικές ομάδες. Ορμητήριο-αρχηγείο τους είναι τα γραφεία, απ' όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται ρόπαλα, στιλέτα, και πτυσσόμενα κλομπ, τα "οποία εξαφανίζονται" όταν επίκεινται έλεγχοι από την αστυνομία.

"Στη Νίκαια ενημερώναμε τον Πατέλη, ο Πατέλης τον Λαγό και από εκεί και πέρα μας έλεγαν ότι το ΟΚ το δίνει ο αρχηγός" ."Αν έδινε το ΟΚ ο αρχηγός βγαίναμε στους δρόμους είτε για να γράψουμε συνθήματα στους τοίχους, είτε για να την πέσουμε σε Πακιστανούς".

- "Ο υπεύθυνος της Νίκαιας, Πατέλης, έφτιαξε κλειστό πυρήνα. Εκεί θα ήταν μόνο οι φουσκωτοί, οι δικοί του" συνεχίζει για να αποκαλύψει πως ο δολοφόνος του Παύλου ήταν στο Πενταμελές Συμβούλιο της Νίκαιας. "Εκεί ο Πατέλης βάζει τα δικά του παιδιά.

Ο Ρουπακιάς μπήκε χωρίς εκλογές, χωρίς τίποτα", λέει το πρώην μέλος της ΧΑ. Μια αποκάλυψη που επιβεβαιώνει όλα όσα αποκαλύφθηκαν για τον χρυσαυγίτη δολοφόνο, ο οποίος μπορεί να έλεγε πως δεν είναι μέλος της οργάνωσης αλλά έχει μέχρι και κομματική ταυτότητα, όπως λέει στην εφημερίδα το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής. "Στο αυτοκίνητο του Γ. Πατέλη και στο σπίτι της μητέρας του βάζαμε τα όπλα μας, όταν έπρεπε να τα κρύψουμε", δηλώνει.

Η οργάνωση της Τοπικής της Νίκαιας
Για να μπει κανείς στο τάγμα εφόδου της Νίκαιας, πρέπει να ανήκει στην κλίκα του Γ. Π. και να έχεις αποδείξει την αξία σου. Ο Ι.Λ. έχει υπό την ευθύνη του τις τοπικές οργανώσεις της περιοχής και ιδίως της Νίκαιας.

Ο ανώνυμος πληροφοριοδότης λέει πράγματα που σοκάρουν. "Όταν μπεις στον κλειστό πυρήνα, σου βγάζουν ειδικό βιβλιαράκι, στο οποίο καταγράφονται και οι επιδόσεις σου. Σε πόσες εκδηλώσεις πήγες, αν έδειρες Πακιστανούς, πόσες φορές έχεις πάει στις οργανώσεις του γραφείου...".

Στα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας υπάρχουν και ανήλικοι, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, που οι μεγαλύτεροι συμμαθητές τους στρατολογούν από τα σχολεία για να μπουν και αυτοί στο κόμμα. "Κένταυροι" ονομάζεται η νεότερη γενιά των μελών της οργάνωσης.
"Ο πυρήνας πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις κάποια στιγμή. Λόγω μόδας, έμπαιναν όλοι Πυρήνα. Ο Γ.Π. αποφάσισε να φτιάξει Ανοικτό και Κλειστό Πυρήνα. Στον Κλειστό Πυρήνα θα ήταν μόνο φουσκωτοί. Οι δικοί του, που παίρνουν χάπια και γίνονται φουσκωτοί", καταγγέλλει το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής.

Τα Τάγματα Εφόδου της Νίκαιας, σύμφωνα με τη μαρτυρία, έχουν πάει παντού. Στα επεισόδια στην Κόρινθο στο στρατόπεδο, είχαν φύγει από τη Νίκαια και κατέβηκαν Κόρινθο και είχαν πάρει και ανήλικο μαζί τους.

Στο Πενταμελές της Νίκαιας ο Γ. Π. βάζει μόνο δικά του άτομα. Το Πενταμελές παίρνει όλες τις αποφάσεις. Υποτίθεται ότι αυτό είναι γραμμένο στο καταστατικό των γραφείων και κρατούσαν αρχείο", εξηγεί ο μάρτυρας.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται το πρώην στέλεχος, τουλάχιστον 30 άτομα είχαν δοκιμαστεί και είχαν αποδείξει την πίστη τους στην οργάνωση, την οποία αποδείκνυες προχωρώντας σε επιθέσεις εναντίον μεταναστών και αντιπάλων.

Αναφέρει πάντως πως η οργάνωση δεν χρησιμοποιεί μόνο γυμνασμένους άντρες - "μόνο γυμνασμένα μπράτσα", λέει χαρακτηριστικά, αλλά ακόμα και χάκερς για να κάνουν επιθέσεις μέσω facebook. Οι επιδόσεις των μελών καταγράφονταν σε ειδικό βιβλιαράκι.
"Πουλάμε προστασία στα μαγαζιά. Θέλουν να την πάρουν από τους Αλβανούς"

Πλάι - πλάι με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής
Όπως αναφέρει, το τάγμα εφόδου της Νίκαιας έχει τα δικά του διακριτικά: ασπρόμαυρη παραλλαγή και μαύρη μπλούζα, ρούχα τα οποία ψωνίζουν από κατάστημα που βρίσκεται πλάι στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που κάνει και ειδική έκπτωση στα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Τους καλύπτει η αστυνομία
Το πρώην μέλος της ΧΑ υποστηρίζει, δε, ότι οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι "μιλημένοι", καθώς αστυνομικός του Α.Τ. Νίκαιας είναι χρυσαυγίτης και δίνει πληροφορίες στον πυρήνα της ΧΑ, ενώ αναλαμβάνει να "καθαρίσει" για όσους πιαστούν στα "πράσα".
Σύμφωνα με τον ίδιο, το τάγμα εφόδου της Νίκαιας διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή και την οργάνωση παραστρατιωτικής εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως λέει, ορμητήριο - αρχηγείο είναι τα γραφεία, από όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται τα όπλα, τα οποία εξαφανίζονται όταν επίκειται έλεγχος από την αστυνομία.

Γιατί ο Φύσσας;
Όσον αφορά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο, είναι αποκαλυπτικός:

"Ξέρω ότι τον είχαν στη μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια. Είχε κάποιους στίχους που βρίζει τους χρυσαυγίτες. Μαγκιά του για μένα. Ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει. Δε σου οπλίζει το χέρι όμως. Ήταν αντιφασίστας και το τραγούδαγε και το ξέρανε".
Μάλιστα, το πρώην στέλεχος προχωρά και σε μία αποκάλυψη σχετικά με τα τηλεφωνήματα που έγιναν από τους χρυσαυγίτες, οι οποίοι ήταν στην ίδια καφετέρια με το θύμα και οι οποίοι ειδοποίησαν τον δολοφόνο.

Ποιον θα έπαιρναν τηλέφωνο βάσει ιεραρχίας;

"Τον Πατέλη. Έχουν όλοι το τηλέφωνό του Πατέλη και αυτός που πήρε ή πήρε τον ίδιο ή κάποιον που θα τον ενημέρωνε. Ο Πατέλης ειδοποίησε τον Λαγό. Και ο Λαγός θα ειδοποίησε τον Μιχαλολιάκο. Όσο καιρό ήμουν εγώ στην Τ.Ο. Νίκαιας, έτσι μας είχαν πει ότι λειτουργεί".
Πώς γίνεσαι μέλος;

"Πληρώνεις 20 ευρώ, δείχνεις ελληνική ταυτότητα και γράφεσαι. Η κάρτα μέλους γράφει σε ποια οργάνωση ανήκεις και έχεις αριθμό μέλους".

"Για να μπεις στον σκληρό πυρήνα πρέπει να έχεις γερό στομάχι. Να δέχεσαι τα πάντα. Είσαι ένα μηδενικό. Ξέρεις τι είναι να σου λένε πέσε κάτω και πάρε κάμψεις και να σε κλωτσάνε στα πλευρά μπροστά σε όλους; Είσαι το τίποτα και ό,τι σου πούνε πρέπει να το κάνεις. Δεν έχεις γνώμη. Είναι εντολή, τελείωσε!".

Χτυπούσαν κυρίως μετανάστες; - Το παρεμπόριο της Χ.Α.
"Τους Πακιστανούς τους χτυπούσαν για τα μάτια του κόσμου. Γιατί δεν μπορώ να δεχτώ ότι χτυπάω Πακιστανούς αλλά μετά του πουλάω προστασία. Όποιον Πακιστανό κι αν ρωτήσεις στη Νίκαια γελάει όταν ακούει Χρυσή Αυγή. Η Τ.Ο. της Νίκαιας προστατεύει τους Πακιστανούς.

Η τοπική της Νίκαιας παίρνει τα ρούχα που δίνει ο κάθε απλός άνθρωπος για βοήθεια σε άπορους και στη συνέχεια τα δίνουν σε Πακιστανούς στη λαϊκή, οι οποίοι τα πουλάνε στους πάγκους τους και δίνουν στους χρυσαυγίτες ποσοστά".

Αυτά που περιγράφεις τα ξέρει ο Ι.Λαγός;

"Με τις πλάτες του γίνονται. Για όλα ο Λαγός είναι ενημερωμένος. Ό,τι κι αν λέγαμε, ότ,τι κι αν γινόταν, ο Λαγός το ήξερε. Συναγωνιστές που βγήκαν και τα είπαν έφαγαν ξύλο. Και είχαν πάει με στοιχεία κι αποδείξεις και τους έδειραν και τους διέγραψαν".

Στο Πέραμα, στην επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ ποιοι πήγαν;

"Τα ίδια άτομα με το φονικό ήταν. Η Νίκαια. Και το ξέρω από μάρτυρες που τους είδαν και στα δύο σημεία. Και μιλάω για τα 150 άτομα που αποχώρησαν από την Τ.Ο. Νίκαιας". Μεταξύ άλλων αποκαλύπτει ότι στα τάγματα εφόδου συμμετέχουν και ανήλικοι.

"Στα επεισόδια στην Κόρινθο στο στρατόπεδο, είχαν φύγει από τη Νίκαια και κατέβηκαν στην Κόρινθο και είχαν πάρει ανήλικο μαζί τους", λέει ο ίδιος. "Ο δε υπεύθυνος είχε κάτσει πίσω και τράβαγε φωτογραφίες, δεν τον ένοιαζε για τα παιδιά που στέλνει".

Ο Λαγός διόρισε την κοπέλα του στην Περιφέρεια Πειραιά
Η Ν. Μπενέκη που φωτογραφίζεται με τη Ν. Σκαρμπέλη ποια είναι;
"Είναι η γκόμενα του Λαγού. Την είχε βάλει αυτός αυτός στην Περιφέρεια Πειριά. Από τα κεντρικά την έχουν διώξει γιατί είναι Αλβανίδα. Είναι εκεί με τις πλάτες του Λαγού. Εγώ που είμαι από την Ελλάδα δεν δέχομαι να μου κάνει ιδεολογικό μια Αλβανίδα".

Τον γύρο του κόσμου έκανε το πρωτοσέλιδο του "Έθνους"
Στο live blog της, η εφημερίδα "Guardian" θέλοντας να μεταφέρει το κλίμα της οργής την επομένη της δολοφονίας αναδημοσιεύει πρωτοσέλιδα ελληνικών εφημερίδων, με κεντρικό αυτό του "Έθνους".

Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα, Ελενα Σμιθ, μετέδωσε ότι "ο θυμός και ο φόβος έχουν κατακλύσει τη χώρα μετά τον βάρβαρο θάνατο του αριστερού καλλιτέχνη της χιπ χοπ, Παύλου Φύσσα...".

Τον τίτλο του πρωτοσέλιδου του "Έθνους" αναπαράγουν σε ρεπορτάζ τους τόσο το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) όσο και η Deutsche Welle, ενώ τη φωτογραφία με την πρώτη σελίδα φιλοξενεί και το BBC. Η ανησυχία για τα φαινόμενα εξτρεμισμού εντείνεται, επισημαίνουν τα δημοσιεύματα.
"Πρόκειται για την πιο σοβαρή επίθεση για την οποία κατηγορείται η Χρυσή Αυγή από τότε που απέκτησε φωνή στην ελληνική Βουλή", γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. "Το ίδιο απόγευμα περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έκαναν διαδήλωση στους δρόμους της δυτικής συνοικίας της Αθήνας όπου δολοφονήθηκε ο 34χρονος. Φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πανό που έγραφαν "Ποτέ πια φασισμός". Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα "εντείνει την ήδη τεταμένη κατάσταση στην Ελλάδα, αυξάνοντας επικίνδυνα τη λαϊκή οργή", σχολιάζει η γαλλική "Le Soir", αναφέροντας ότι "η Χρυσή Αυγή σταδιακά αντικαθιστά την αστυνομία και συνεργάτες και μέλη της στοχεύουν στον "καθαρισμό των δρόμων" για λίγα ευρώ".

"Πολιτική δολοφονία συνταράσσει την Αθήνα" είναι ο τίτλος πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ στη "Suddeutsche Zeitung". "Εδώ και καιρό", γράφει η εφημερίδα, "η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή βάλλει εναντίον μεταναστών, ομοφυλόφιλων και αριστερών. Τώρα ένας οπαδός τους μαχαίρωσε έναν αριστερό ράπερ μετά από μια πολιτική συζήτηση".

Στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύεται σχόλιο της Κριστιάνε Σλέτσερ, όπου αναφέρεται: "Οι Έλληνες νεοναζί συμπεριφέρονται ως παραστρατιωτικοί. Χτυπούν αριστερούς πολιτικούς και εκείνους τους οποίους θεωρούν τέτοιους. Εμφανίζονται σε μεγάλες ομάδες και προξενούν φόβο. Μέχρι τώρα φοβάται η αστυνομία τους φουσκωτούς με τις μηχανές.

Ωστόσο, ένα μέρος των σωμάτων ασφαλείας αντιμετωπίζει με συμπάθεια τους μελανοχίτωνες. Ύστερα από 4 χρόνια δημοσιονομικής κρίσης, και οι αστυνομικοί είναι σε απόγνωση, καθώς δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την καθημερινή βία". Μετά τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του δεν μπορούν πια να χώσουν το κεφάλι τους στην άμμο" αναφέρει χαρακτηριστικά.

"Νεοναζιστική τρομοκρατία στην Ελλάδα. Κυνήγι αριστερών", είναι ο τίτλος στην "Tageszeitung" του Βερολίνου, η οποία επικαλούμενη τη δήλωση ενός αυτόπτη κάνει λόγο για παθητική στάση της αστυνομίας, η οποία, αν και ήταν εκεί, παρενέβη πολύ αργά, όπως σημειώνεται.
Στο δημοσίευμά της με τίτλο "Σε πένθος σήμερα η Ελλάδα μετά τη δολοφονία αριστερού ράπερ από νεοναζιστή", η καταλανική εφημερίδα "La Vanguardia" αναφέρεται και σε άλλες επιθέσεις χρυσαυγιτών. 
Πηγή: http://news247.gr

1 σχόλιο:

  1. Στη Νίκαια ενημερώναμε τον Πατέλη, ο Πατέλης τον Λαγό και από εκεί και πέρα μας έλεγαν ότι το ΟΚ το δίνει ο αρχηγός.

    Και το ok στον αρχηγό ποιοι το δίνουν, θα μάθουμε ποτέ;

    gdmn1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή