Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

29.9.13

Ίδρυση ενιαίας Πρωτοβουλίας Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην Ευρώπη


Αύριο στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση
Την εισηγητική ομιλία θα κάνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας


Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής το ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα, αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες, όπου αύριο Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη, το ΚΚΕ διοργανώνει την Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση 2013, με θέμα: «Ο ρόλος των κομμουνιστικών κι εργατικών κόμματων της Ευρώπης για να δυναμώσει η πάλη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου, για την φιλολαϊκή διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση, την ανατροπή του καπιταλισμού, το σοσιαλισμό».
Στη συνάντηση αυτή τα Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα από όλη την Ευρώπη συζητούν για την πάλη τους ενάντια στην ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου, ανταλλάσσουν πείρα από τη δράση τους σε κάθε χώρα, σχεδιάζουν πρωτοβουλίες για το συντονισμό της δράσης τους. Η φετινή συνάντηση έχει επιπρόσθετη σημασία μιας και πραγματοποιείται μπροστά και στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.
Την εισηγητική ομιλία στη συνάντηση θα κάνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Στην φετινή Συνάντηση έχουν δηλώσει συμμετοχή 33 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα από όλη την Ευρώπη:
Κόμμα Εργασίας Αυστρίας, Κόμμα Εργατών Βελγίου, Ένωση των Κομμουνιστών στη Βουλγαρία, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας, Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση Γαλλίας, Ένωση Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας, Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας, Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία, Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Κομμουνιστές Λαϊκή Αριστερά-Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας, Κόμμα των Ιταλών Κομμουνιστών, Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας, ΑΚΕΛ (Κύπρος), Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων Λευκορωσίας, Σοσιαλιστικό Λαϊκό Μέτωπο Λιθουανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Λουξεμβούργου, Κομμουνιστικό Κόμμα Μάλτας, Κίνημα Λαϊκής Αντίστασης Μολδαβίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας, Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας, Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης (Ρωσία), Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας (Σερβία), Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας και Μοραβίας (Τσεχία), Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας.
Να σημειωθεί επίσης ότι την επόμενη μέρα Τρίτη  Οκτώβρη στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για την ίδρυση της «Πρωτοβουλίας κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων για τη μελέτη, την επεξεργασία ευρωπαϊκών θεμάτων και το συντονισμό της δράσης τους».
πηγή: 902.gr

3 σχόλια:

  1. δηλαδη κατι σαν την κομμουνιστικη Διεθνης? εντασετε μεσα στην προσπαθεια ανασυνταξης του κομμουνιστικων κομματων?

    γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι οποσδήποτε ειναι μια προσπαθεια συντονισμένης ανασύνταξης του κομμουνιστικού κινήματος.

      Περιμένω να δω την ιδρυτική πράξη/διακήρυξη, για το κατα ποσον οι αποφασεις θα ειναι δεσμευτικές ή ποιές αποφασεις θα ειναι δεσμευτικές κ.λ.π

      Σίγουρα ειναι μια πρώτη κίνηση προς την κατεύθυνση που ονομάζεις.

      Διαγραφή
  2. Επιτελους μια κινηση που λεει στον κοσμο οτι ειμαστε εδω και θα πολεμησουμε και στα σαλονια τους, με τους τροπους που ξερουν, αλλα και στους δρομους με τον τροπο που εχουμε μαθει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή