Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

10.9.13

Άτε τζαι ένα καλό!

Ευτυχώς η κυπριακή μουσική δεν εξάγεται μόνο με τη φωνή της Αννούλας να τραγουδά το Εσιέβερεβε στις ελληνικές πίστες και στα γήπεδα των απανταχού φαν της μουσικής κακογουστιάς.

Εξάγεται και αλλιώς.

Μεταφέρω λοιπόν την καλή είδηση για τις πρωτιές του δίσκου Grippy Grappa όπως τις είδα στο σάιτ των παιδιών, που περιέχει διασκευές κυπριακών τραγουδιών αλλά και  δικές τους συνθέσεις.

Και δύο δείγματα από αυτή τη δουλειά.



Ρε παιθκιά κάποιος φαίνεται κάμνει μας φάρσες! Ο δίσκος μας Grippy Grappa No1 στα ελληνικά τσαρτς και No4 στα παγκόσμια τσαρτς του itunes. Μα σοβαρομιλούμεν???


Το σύστημαν




Παιάκιν μυρωάτον




χα! το εξώφυλλο του δίσκου, είναι το φόντο του μπλογκ - λεπτομέρεια από έργο του Χαμπή! 




1 σχόλιο:

  1. Πρέπει να παραδεχτώ, πως η λεγόμενη εναλλαχτική - ελευθεριακή κοινότητα στην Κύπρο, μέχρι στιγμής επιδεικνύει την περισσότερη σοβαρότητα στη μελέτη και τη διάδωση της λαϊκής μουσικής, ανεξαρτήτως είδους. Επίσης πρέπει να παραδεχτώ πως συνήθως το πράττει χωρίς κέρδος, σε αντίθεση με άλλες μουσικές "κοινότητες" που συνήθως κάπου θα είναι δικτυωμένες.

    Γι αυτό παραβλέπω στην συγκεκριμενη περίπτωση τα πολιτικά συμφραζόμενα σε καποια φιλμάκια :) Διότι η σοβαρότητα στην ενασχόληση οποιουδήποτε πράγματος πρέπει να γίνεται σεβαστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή