Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

29.9.13

Κάθαρση χωρίς χρώμα ζητά η Ειρήνη.

Κάθαρση χωρίς χρώμα ζητά το ακελ. Εμφανώς θιγμένο από τα τελευταία σκάνδαλα με τη ΣΥΤΑ και δικαιολογημένα θιγμένο. Ο θυμός της κ.Χαραλαμπίδου, είναι ο θυμός αυτού που γνωρίζει πως στο κάτω κάτω το ακελ έφαγε τα λιγότερα. Πως το περιώνυμο "κράτος δικαίου" το οποίο διακήρυξε, ήταν όντως ένα κράτος δίκαιης κατανομής κερδών προς όλους, κανένα δεν αδίκησε αυτό το κόμμα, και τους επιχειρηματίες βοήθησε, και τους ντιβέλοπερς, και τους μεγαλομετόχους, και τους μικρομεσαίους, και επιδόματα έδωσε, και κοντράτα εκατομμυρίων έκλεισε για την "ανάπτυξη".

Είναι θυμωμένο το ακελ γιατί θεωρεί πως διαχειρίστηκε με πιο τίμιο τρόπο τα αξιώματα που κατείχε, πως ήταν συναινετικό προς όλους και τώρα το στήνουν στον τοίχο.

Ζητά κάθαρση χωρίς χρώμα, γιατί μια κάθαρση χωρίς χρώμα θα δείξει τους ακριβείς λογαριασμούς και πως εμείς φάγαμε τα λιγότερα.

Κυρίως ζητά κάθαρση χωρίς χρώμα γιατί δεν θέλει να θίξει ούτε το σύστημα αυτό καθαυτό, ούτε τους κομματικούς μηχανισμούς, ούτε την εμπλοκή των κομμάτων στο φαγοπότι. Να μείνουν ακμαία "τα φρούρια"...το φρούριο της Ε.Ε και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας ταυτοχρόνως.

Ο Στάθης Κιττής, πήρε δεν πήρε μίζα, συναίνεσε σε μια εμπορική πράξη με χρήματα του ταμείου προνοίας των εργαζομένων, με την συγκατάθεση του ακελ, της υπουργού εργασίας και του υπουργού εσωτερικών. Τώρα φαίνεται πως υπήξε και έξτρα φαγοπότι - πέρα από το "νομότυπο" της μπίζνας με χρήματα των εργαζομένων. Υπήρξε αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, ήταν εκλεκτός του αειμνήστου και ως εκ τούτου του Χριστόφια ( από την εποχή του μεγάλου πατριωτικού έρωτα ) από τον οποίο διορίστηκε και έτσι πήρε την προεδρία του δ.σ της συτα.

Του δόθηκε αυτή η προεδρία λόγω των σχέσεων του ακελ με τις "πατριωτικές δυνάμεις" και του διαμοιρασμού θέσεων μεταξύ των κομμάτων του λεγόμενου "κέντρου". Το οποίο πατριωτικό κέντρο αυτή τη στιγμή συλλαμβάνει τον πρώην αντιπρόεδρο του κόμματος του, ως συγκυβέρνηση με τους άλλους.

Υπέροχη μπανανία.

Κάθαρση χωρίς χρώμα, ιδεολογία χωρίς χρώμα, τρόμος χωρίς χρώμα, άμυνες χωρίς χρώμα, κυνισμός χωρίς χρώμα, κεφάλαιο χωρίς χρώμα, όλα χωρίς χρώμα και διαφανή. Όπως το φαγητό που θα ψάχνουμε σε λίγο στο πιάτο μας.

Όλοι μέρος ενός θεάματος για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από όλα τα φλέγοντα ζητήματα, ο θύτης το θύμα και το ζώον ο λαός.

υ.γ: θα μπορούσα να παραθέσω αυτό το φιλμάκι χωρίς κανένα σχόλιο παρά μόνο με την λεζάντα:

δύο γυναίκες αποδεικνύουν γιατί η Αλέκα είναι πολιτικός..οποιεσδήποτε ομοιότητες με τη Ρένα, δεν είναι τυχαίες.



4 σχόλια:

  1. Πως το περιώνυμο "κράτος δικαίου" το οποίο διακήρυξε, ήταν όντως ένα κράτος δίκαιης κατανομής κερδών προς όλους

    Όταν το Ταμείο Συντάξεων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου εξοφλά χρέη της ΑΛΚΗΣ, αυτό θεωρείται "δίκαιη κατανομή κερδών προς όλους";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν θεωρείται δικαιη κατανομή προς όλους, αλλα ούτε το ξεπούλημα των ημι-κρατικών δηλαδη της κοινωνικά οφέλημης εργασίας του συνολου του κυπριακού λαού για 50 χρόνια - που έκτισε με τον ιδρωτα του τις κρατικες του επιχειρησεις και τώρα θα τες πιασει ο κάθε πεζεβεγκης ιδιωτης έτοιμες τζαι κερδοφορες - εννε δικαιη κατανομή. Ουτε καν κατανομή δεν είναι, τζαι θα μάθουμε ποσα θα λαδωθουν οι αμεμπτοι υπουργοι που θα υπογραψουν τα ξεπουληματα του δημοσιου πλουτου.

      το ότι καμνουμεν κριτική στο ακελ, δεν σημαινει πως εχασαμεν τζαι τα αφκα τζαι τα καλαθκια, τζαι πως δεν ξερουμε ποιος εν ο προδοτης του κρατους τζαι της πατριδας μας τζαι του κόπου των παππουδων μας τζαι των γονιών μας...

      εν εδουλεψεν ο καθε πεζεβεγκης επιχειρηματιας, με για την συτα, με για τα λιμανια με για τα αεροδρόμια...

      ενας λαος που ξεπουλα τον κοπο του ειναι ένας ξεφτιλισμενος λαος. Και αυτοι που προωθουν αυτο το ξεπουλημα εν ακομα πιο ξεφτιλισμένοι.

      Διαγραφή
    2. Εφόσον λοιπόν το ΑΚΕΛ κόπτεται για το συμφέρον του λαού και του απλού εργαζόμενου (λέμε τώρα) γιατί πήρε 234 χιλιάδες ζεστά -και κυρίως ΜΑΥΡΑ- ευρωπουλλάκια τα οποία προήλθαν από τον ιδρώτα του εργαζόμενου της ΣΥΤΑ, για να ξοφλήσει χρέη της ΑΛΚΗΣ;

      Επίσης, η λογική "κάμνουμεν τα επειδή τζαι οι άλλοι εκάμαν τα τζαι μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό", κάθε άλλο παρά σας εξυψώνει ως κόμμα στα μάτια του οποιουδήποτε. Μαντρίζει μεν κάποια απωλολότα ερίφια αλλά...

      Διαγραφή
    3. Στο δικό μου το μπλογκ γινεται ΔΙΑΛΟΓΟΣ! Όχι ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ.

      Εαν σεβαστείς τον ΔΙΑΛΟΓΟ - ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙΣ σε ότι σου εγραψα εφ΄ολης, τότε να σου ξαναπαντησω.

      Αν όχι, δεν σου αξιζει να κρινεις κανενα.

      Διαγραφή