Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

16.7.12

Και στα δικά μας...

διαβάζω στο blog της ΕΡΑΣ με τον τίτλο "Και στα δικά μας..." την πιο κάτω είδηση:

Εξονυχιστικό έλεγχο διεξάγει στην Ελλάδα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) στα περιουσιακά στοιχεία περισσοτέρων των 1.000 πολιτικών προσώπων, όπως πρώην υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, δημάρχων, αντιδημάρχων, νομαρχών, περιφερειαρχών, διοικητών οργανισμών, ακόμη και καθηγητών Πανεπιστημίου που χρημάτισαν είτε σύμβουλοι υπουργών είτε υπηρέτησαν σε δημόσια θέση για  να διαπιστωθεί αν υπήρξε και σε ποιες περιπτώσεις ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που αποτελεί τη μοναδική κατηγορία για πολιτικούς που δεν παραγράφεται.

σχόλια...


1. Μα τί σπουδαίο που είναι το Κεφάλαιο όταν θυμάται να διώξει την κατάχρηση κεφαλαίων, όταν οι τράπεζες χρειαζονται ανακεφαλαιοποίηση! Μα τί σπουδαίο Κεφάλαιο, που είναι αυτό το κεφάλαιο, που προβάλλει και αξιώσεις δίκαιης κατανομής του πλούτου και κυνηγά υπουργούς και υφυπουργούς και δημάρχους και διοικητές οργανισμών για να φάνε οι κρατικοποιημένες τράπεζες ή για να φάνε οι ξένοι δανειστές...


2. Μα τί σπουδαίο που είναι το Κεφάλαιο όταν του προσφέρεται και η στήριξη της Αριστεράς! Βεβαίως και θα στηρίξουμε την κάθε ΣΔΟΕ όταν κυνηγά υπουργούς, υφυπουργούς και δημάρχους και διοικητές οργανισμών και θα συμβάλουμε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εξόφληση των ξένων δανειστών...τί σόι αριστερά θα είμασταν άλλωστε...


3. Μα τί σπουδαίο που είναι το Κεφάλαιο όσο διατηρεί την κοινωνική συνοχή άρα, όσο δεν έτσουξε ο κώλος  κάποιων από τις περικοπές ακόμα...βεβαίως είναι καλή και άγια η κάθε ΣΔΟΕ


4. Μα τί σπουδαίο που είναι το Κεφάλαιο που μας παίζει μουσική κι εμείς χορεύουμε στους ρυθμούς των ανακεφαλαιοποιήσεων λες και δεν ξέρουμε ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ, λες και δεν ξέρουμε ΤΙ ΕΣΤΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ λες και πρόκειται να κοροϊδεύουμε  με ημίμετρα και ΣΔΟΕ για πολύ ακόμα τον κόσμο...


 Προσθήκη, αφιερωμένη σε όλους τους ανήσυχους αριστερούς, στους κομματικούς, στους εξωκομματικούς, στους ριζοσπάστες, στους συντηρητικούς, στους έτσι, στους αλλιώτικους, και γενικά σε όσους για κάποιο τάχα "μυστήριο" λόγο δεν καταφέραμε "να την βρούμε"...μαζί με το ευτελές τραγουδάκι "η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα" και ο νοών νοείτο...



Νούμερα

Έχω σκυλοβαρεθεί όσους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επαναλαμβάνουν ότι τα κομμουνιστικά κινήματα δεν έχουν μέλλον ως τέτοια αλλά πρέπει να το ρίξουν στην τρελή και να κάνουν πλάτες στην εκφυλισμένη σοσιαλδημοκρατία επειδή έχει εξαφανιστεί ιστορικά η εργατική τάξη. Πραγματικά σκυλοβαρεθεί. Μερικοί δε, θέλουν και θεωρητική απόδειξη της ύπαρξης της εργατικής τάξης, μεθοδολογικά εδραιωμένη. Να την κάνουν τι; Να φτιάξουν επαναστατικό κίνημα με βάση θεωρητικές αποδείξεις; Δεν χρειάζεται, να τους γλιτώσω απ' τον κόπο.

Λοιπόν. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει εργατική τάξη. Άντε, επειδή είμαι λαρτζ, υπάρχει αλλά είναι ακριβώς 4.5%, όσο το ποσοστό που πήρε το ΚΚΕ. Έτσι, αυθαίρετα ρε παιδί μου το βάζω, κάτι "ρεαλιστικά" μικρό τέλος πάντων.

Το υπόλοιπο είναι αστική τάξη: μεσοαστοί και μικροαστοί.

Κι από πού καταπιέζονται και γδέρνονται όλοι αυτοί και σκούζουν; 

Χρειάζεται μια άλλη τάξη για αυτή τη δουλειά: μεγαλοαστοί. Βιομήχανοι, επενδυτές, τραπεζίτες, γκόλντεν μπόιζ, γουατέβα. 

Πόσους να τους βάλουμε αυτούς, μάστορη; 

Βαλ' τους 1%.

Οπότε, το 94.5% στην Ελλάδα καταπιέζεται και τυγχάνει εκμετάλλευσης από το 1%, και το υπόλοιπο 4.5%, το ίδιο, αλλά λίγο περισσότερο.

Και υπάρχουν τρεις τάξεις: η κακιά αστική, η καλή αστική και η εργατική.

Πολύ ωραία. Τώρα, η καλή αστική τάξη, που είναι θύμα της κακιάς, θέλει να αποτινάξει το ζυγό της. Έκανε και Οκιουπάι. Μπράβο της. Δεν τον αποτίναξε, δεν ξέρω γιατί, κάτι πήγε στραβά.

Τον Μαρξισμό τι τον θέλει για να αποτινάξει τον ζυγό;  Τον χρειάζεται κάτι; Της εξηγεί κάτι που να την αφορά; Όχι. Ο Μαρξισμός δεν αφορά καμιά επανάσταση της αστικής τάξης. Αφορά την επανάσταση της εργατικής ενάντια στην αστική. Οπότε κοντά τα ξερά σας, ασ' τε τον κάτω, απ' το πιο κει καλάθι να πάρετε.

Τι να πάρετε; Ξέρω γω; Παρ' τε Σεν Ζυστ, Ροβεσπιέρο, Κωλέτη, Υψηλάντη, πάρ' τε κάτι που να αφορά αστική επανάσταση, δηλαδή τη δική σας, αφού δεν είστε εργατική τάξη. Τον Μαρξ γιατί τον χαλβαδιάζετε δεν μπορώ να καταλάβω. Τζον Στούαρτ Μιλ και βαρύς σας πέφτει.

Άντε, καλή επανάσταση τώρα, ως αστική τάξη ενάντια στην αστική τάξη, σύμφωνα με την μεγάλη παράδοση τέτοιων επαναστάσεων εξ απανέκαθεν. Εμείς θα περιοριστούμε σε ένα minority struggle, που λένε και οι μεταμοντέρνοι.

Νούμερα.



Lenin Reloaded

4 σχόλια:

  1. νούμερα...

    1. http://erascy.blogspot.com/2012/07/blog-post_3931.html

    2. http://erascy.blogspot.com/2012/07/blog-post_13.html

    3. http://erascy.blogspot.com/2012/07/blog-post_06.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για να δω τι μου εβαλες...παρεπιπτοντως το νουμερα δεν ηταν για την ερας, μιλα για την ελλαδα αν επροσεξες, αλλα να δω τι μου εβαλες εκ μερους της ερας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καμμια αντιρηση. τα θκυο μαλιστα ηταν στο πλανο να τα αναδημοσιευσω. ξικολλα. αλλα εφκαλεν η γλωσσα μας μαλλια μιαν περιοδο νομιζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή