Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

2.7.12

Προεδρία # 1


Υποχωρεί το ευρώ καθώς βαθαίνει η ύφεση στην Ευρώπη


Λονδίνο: Απώλειες σημειώνει τη Δευτέρα το ευρώ, καθώς εντείνονται στις αγορές οι αμφιβολίες για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, ενώ παράλληλα τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιοποιούνται δείχνουν ότι η ύφεση στην Ευρωζώνη βαθαίνει.

Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα υποχώρησε έως 0,40% στα 1,2619 δολάρια, ενώ στα τέλη της περασμένης εβδομάδας είχε σημειώσει κέρδη 1,8% περίπου, τα υψηλότερα από τις 27 Οκτωβρίου 2011.

Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, διολίσθησε μέχρι τα 100,41 γεν (-0,60%), ενώ στις 219 ιΟυνίου είχε σημειώσει τα υψηλότερα κέρδη από το Μάρτιο του 2011.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη ανήλθε στο επίπεδο-ρεκόρ του 11,1% τον Ιούνιο, ενώ η μεταποιητική δραστηριότητα παραμένει σε τροχιά συρρίκνωσης.

Στην αγορά ομολόγων, πτωτική τροχιά συνεχίζουν να ακολουθούν οι αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών τίτλων, εν μέσω εκτιμήσεων ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει την ερχόμενη Πέμπτη σε μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 0,25% σε 0,75%.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου αναφοράς υποχώρησε κατά 17 μονάδες βάσης στο 5,65%. 

Το 2ετές ομόλογο βρέθηκε κάτω από το 4% για πρώτη φορά από τις 11 Ιουνίου, ενώ ο αντίστοιχος ισπανικός τίτλος υποχώρησε κατά 30 μονάδες στο 3,98%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου