Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

4.7.12

Πετυχημένη για το κεφάλαιο η δανέζικη προεδρία

Ο απολογισμός της δανέζικης προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ συζητήθηκε, χτες, στο Ευρωκοινοβούλιο. Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ παρενέβη στη συζήτηση με την παρακάτω δήλωση:

 «Ο απολογισμός της δανέζικης προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2012, συνάντησε την ικανοποίηση των ευρωενωσιακών οργάνων και του πολιτικού προσωπικού των μονοπωλίων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η δανέζικη κυβέρνηση της λεγόμενης "αριστεράς" - στην οποία συμμετέχει και η "αριστερή" κοκκινοπράσινη συμμαχία - προώθησε με συνέπεια όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές και τους σχεδιασμούς της πλουτοκρατίας στην ΕΕ.

Επί δανέζικης προεδρίας προωθήθηκαν και έγιναν ευρωενωσιακή νομοθεσία οι αντιλαϊκοί Κανονισμοί για την "Ενισχυμένη Οικονομική Διακυβέρνηση", υπογράφηκε το "Δημοσιονομικό Σύμφωνο", τα μέτρα για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ.


 Κλιμακώθηκε η ιμπεριαλιστική επέμβαση ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Συρία και το Ιράν, για την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των λαών της περιοχής. Αυτό είναι το έργο της "αριστερής κυβέρνησης" της Δανίας.

Προώθηση των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων, των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και των αντεργατικών μέτρων σε όλη την ΕΕ, την ίδια στιγμή που κατεδαφίζεται ό,τι έχει απομείνει από τα εργατικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, η φτώχεια και η εξαθλίωση αυξάνεται καθημερινά.

Αυτή είναι η χρησιμότητα των "αριστερών κυβερνήσεων" και της "αριστερής διαχείρισης" του καπιταλισμού για την πλουτοκρατία. Να ικανοποιεί τις επιταγές και τις επιδιώξεις των μονοπωλίων, σε περιβάλλον "κοινωνικής ειρήνης", αυταπατών και ελπίδων που διαψεύδονται παταγωδώς, αφήνοντας τους εργαζόμενους έρμαιο της μοιρολατρίας, των συμβιβασμών, της υποταγής στην ένωση του κεφαλαίου, χειροπόδαρα παραδομένους στη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης».

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ


Δήλωση για τη σχετική απολογιστική συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


πηγή

9 σχόλια:

  1. Δεν κατάφερα να εντοπίσω την ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ. Εαν καποιος μπορεί να βοηθησει ας με παραπέμψει κάπου πληζ. Παντως στην σελιδα του ΑΚΕΛ δεν βρηκα καμια προσφατη ανακοινωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήλωση της Ρένας Δούρου, βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία

    [...]

    Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα αναλαμβάνει την εξάμηνη προεδρία της ΕΕ η Κυπριακή Δημοκρατία με φιλόδοξη ατζέντα για μια «καλύτερη Ευρώπη», βασισμένη στην ανάπτυξη, με αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή, πιο κοντά στους γείτονές της – αύριο ο πρόεδρος Δ. Χριστόφιας θα αναπτύξει στην Ευρωβουλή στο Στρασβούργο το πρόγραμμα της κυπριακής προεδρίας.

    [...]

    εδω:

    http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=27482

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επισης δεν εντόπισα καμμιά ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη προεδρία της Δανίας..

    βοήθεια κοινού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή Συρία και Ιράν τοποθετούνται στην κατηγορία των "καλών"; Αν είναι έτσι, γιατί ψάχνουμε τι έγινε στο Μαρί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα περιπαιζεις με Στροβ; Τι θεωρεις εσύ "καλο"; Κατσε να δω: γαμηστε τους λαους για την ελευθερια ΤΟΥΣ φτάνει να εχουν και κανένα ταγκι πετρελαιο!! Ειπαμε πως εσεις οι νεοφιλελευθεροι έχετε το θετικό να ειστε ωμοι με την αληθεια. Απο ποτε αρχισαν να σου αρεσουν τα παραμύθια;

    τί εγινε στο Μαρί δηλαδη; τι εννοεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Συρία και το Ιράν τοποθετούνται στην κατηγορία των "καλών";

    (Επισκέφθηκα το Ιράν, έχω και δυο αναρτήσεις στο μπλοκ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε να καμεις και καμμιαν ανάρτηση για το ΝΑΤΟ τώρα;...:)
      Ερωτηση: Το ΝΑΤΟ τοποθετείται στην κατηγορία των "καλών"...

      Με ποια μεθοδος θελεις να το εξετασουμε; Με την συγκριτική που σου ειναι και οικεία; Οκ. Ας καμουμε μια συγκριτική ερευνα της ποσότητας του "καλου" στο Ιραν και τη Συρία και της ποσότητας του "καλού" στο ΝΑΤΟ!

      Στροβ, ειπαμε πως ζουμε σε διαφορετικους κοσμους. Δεν ειπαμε πως θα περιπαιζουμε ο ενας τον αλλο δημοσια ομως...:)

      Διαγραφή
    2. Το θέτεις σωστά. Εγώ κρίνω τον κόσμο όπως είναι, εσύ τον κρίνεις όπως θα ήθελες να είναι.

      Μια καλημέρα είναι όμως για όλους :)

      Διαγραφή
    3. Να το θέσω ακόμη πιο σωστά: Εσύ δεν κρίνεις τον κόσμο παρά μόνο τον συντηρεις όπως είναι, εγώ κρίνω τον κόσμο για να γίνει όπως θα ηθελα να είναι.

      Όσες καλημερες θέλεις!!!...:)

      Διαγραφή