Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

10.7.12

Κατίν - Η προβοκάτσια αποκαλύπτεται

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η ΕΣΣΔ δεν είναι υπεύθυνη για τη μαζική δολοφονία των Πολωνών Αξιωματικών στο Κατίν, καθότι έκρινε πως τα έγγραφα - πηγές που κατατέθηκαν ως πειστήρια ήταν πλαστά... χαίρε ω χαίρε Γκαίμπελς...ας απολαύσουμε για ακόμα μια φορά την έγκυρη δημοσιογραφία και ιστοριογραφία που έκτισε ΚΑΙ για αυτό το θέμα καριέρες, ταινίες, άρθρα, έρευνες κτλ αλλά πάνω από όλα έσπειρε τον γνωστό αντικομμουνιστικό οχετό που ζει και βασιλεύει στον "απελευθερωμένο", "ανθρωποκεντρικό", εξευρωπαϊσμένο", "αξιόπιστο", "δημοκράτη"  δυτικό  μας παράδεισο...εμπρός για την ευρωπαϊκή μας "ολοκλήρωση"...κάντε τα μυαλά μας κιμά...






Σφαγή του Κατίν - Wikipedia






1. Οπως η σφαγή του Κατίν και ο θάνατος του στρατηγού Σικόρσκι, το δυστύχημα του Σμολένσκ θα αποτελέσει και αυτό άλλο ένα τραγικό κεφάλαιο της πολωνικής ιστορίας. Η φρίκη του Κατίν παρέμεινε κρυμμένη επί μισόν αιώνα πίσω από τα ψέματα των Σοβιετικών. Η μοίρα του Σικόρσκι αποσιωπήθηκε επί μακρόν από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Αυτή τη φορά η ίδια η Πολωνία θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι πραγματικά συνέβη. 


ΤΟ ΒΗΜΑ


2. Υπόθεση Κατίν: Η ιστορική αλήθεια και ο Ριζοσπάστης.

Διαβάστε μεταξύ άλλων: 
Για την δημοσιογραφία των κ.κ Μπογιόπουλου και Μαϊλη
Οι πρόσφατες εξελίξεις και η αρθρογραφία του Ριζοσπάστη
Ο σταλινικός φανατισμός απέναντι στην Ιστορία

Στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ


3. Η σφαγή του Κατίν

 Στην Εργατική Αλληλεγγύη


4. Το έγκλημα του Κατίν και οι πηγές του "Ριζοσπάστη"


...Αν και τα περισσότερα στοιχεία και ενδείξεις συνηγορούν ότι πρόκειται για σταλινικό έγκλημα, το θέμα του Κατίν δεν έχει κλείσει ακόμη εντελώς για την ιστορική έρευνα. Στο παρόν άρθρο, θα ασχοληθούμε πρώτα στοιχειωδώς με το Κατίν ως ιστορικό γεγονός, σε αυτή δε τη συνάφεια θα ελέγξουμε την αξιοπιστία των πηγών τουΡιζοσπάστη και το αν, από άποψη οπτικής και δεοντολογίας, υποστηρίζουν την εκδοχή του των γεγονότων.


...Τα κατά τα άλλα περισπούδαστα άρθρα του Ριζοσπάστη, ενώ παρακάμπτουν όλα αυτά τα, όχι ασήμαντα, θέματα, βρίθουν αναφορών σε ύποπτες σταλινικές μαρτυρίες.

ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα


5. Σκληρός ο Απρίλης για το Κατίν

Protagon. gr


6. Το Κατίν, ο Γκαίμπελς και ο "Άλφα"

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ








19 σχόλια:

  1. Ωραία.

    Μπορούμε να έχουμε και ένα κατάλογο με τα εγκλήματα των Σοβιετικών που πραγματικά έγιναν;

    Ξέρεις, με κάτι "επεμβάσεις" ...π.χ. σε Τσεχοσλοβακία, κάποια στελέχη κομουνιστικών κομμάτων εξέφρασαν (εντός) τη διαφωνία τους και από τότε είχαν μπει σε "λίστες"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για το κυπριακο κομμουνιστικο κινημα καθως και για αυτη και πολλες αλλες ιστοριες Αγρινε δεν δυναμαι να καμω αναρτηση εφ ολης...

      οσο για τα εγκληματα των Σοβιετικων,φανταζομαι θα διαθετεις εσυ παρα πολλη υλικο, εξαλλου ηταν και αυτη δουλεια της "αριστερας" η ενασχοληση με τους εγκληματικους Σοβιετικους...ιδιαιτερα μετα το 90 το σπορ ανθισε..

      Διαγραφή
    2. Η αναφορά που έκαμα δεν αφφορά το 90+ αλλά τον μακαρίτη τον Χαμπή τζιαι τα 60'ς...

      Διαγραφή
    3. Δεν θυμουμαι αν τοποθετηθηκα και δημοσια για τον μακαριτη τον Χαμπη, να τοποθετηθω τωρα αν ειναι.

      Οπως ειπα ξανα η ιστορια γραφεται σε πολλα επιπεδα. Ενα ειναι το επιπεδο της καταγραφης της, οπου υπαρχουν οι αποψεις οι οποιες μπορει να ειναι τζαι αντικρουομενες.

      Αλλον επιπεδο ειναι το επιπεδο της πραγματικης ιστοριας δηλαδη της ιστοριας οπου το λαϊκο κινημα και οι ανθρωποι που το εστεισαν εν παραλληλες πορειες και διαδρομες. Αυτην την ιστορια δεν μπορει κανενας να την παραγραψει.

      Το αλλο επιπεδο ειναι να φυεις που τουτην τη ζωη με καθαρο κουτελο. Ο Χαμπης ανηκει σε αυτη την κατηγορια.

      Το τελικο επιπεδο ειναι το Δικαστηριο της Ιστοριας.

      Διαγραφή
    4. Και τα άλλα "εγκλήματα", τόσο "εγκλήματα" όσο και του Κατίν είναι. Αν άλωστε υπήρχαν πραγματικά τέτοια, ποιός ο λόγος κατασκευής άλλων εκ του μηδενός;
      Και στην Τσεχοσλοβακία δεν έγινε καμμία εισβολή.
      Το σύφωνο της Βαρσοβίας ανταποκρίθηκε (όπως είχε υποχρέωση) στην έκκληση για διεθνιστική βοήθεια που του απήυθηνε η Λ.Δ.Τσεχοσλοβακίας...

      Διαγραφή
  2. Σε ποια απόφαση αναφέρεσαι;
    στο διαδίκτυο υπάρχει μόνο αυτή που είναι κα΄τα της Ρωσίας:
    "European court rules against Russia on 1940 Katyn massacre"
    http://www.reuters.com/article/2012/04/16/us-russia-massacre-court-idUSBRE83F0UB20120416

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι δεν κυκλοφορησε ακομα στο διαδικτυο, ουτε εγω το βρηκα.

      υπαρχει μονο η σχετικη ανακοινωση στα πολωνικα

      http://www.komsomol.cz/clanky/2444_katyne.html

      εαν ασχολεισαι και δεις κατι καπου, θα με ενδιεφερε να μου αφηνες ενα λινκ.

      ευχαριστω.

      Διαγραφή
  3. Δεν υπάρχει κάτι, να βρούμε μία πηγή;
    Εσύ που την είδες την είδηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρας η ειδηση βγηκε προ ολιγου και οπως ειδες βγηκε στα πολωνικα στο επισημο σαιτ της κοσμομολ.

      Πρεπει να κανουμε λιγη υπομονη. Εγω δεν αντεξα και το εβγαλα...

      Διαγραφή
    2. Αντε τώρα να βρω Πολωνό κομμουνιστή να μου την μεταφράσει... :)

      Σχετικό ζήτημα:
      Το ελληνικό Κατύν:
      http://parekklisi.wordpress.com/2009/02/22/elliniko-katyn/

      Διαγραφή
    3. Τσέχικο είναι το κείμενο, όχι Πολωνικό. Δεν βρήκα καμία στοιχειοθέτηση ότι πάρθηκε τέτοια απόφαση από το ευρωπαϊκό δικαστήριο. Η απόφαση είναι του Απρίλη του 2012 και αφορά κατηγορίες συγκάλυψης της σφαγής από την μετακομμουνιστική Ρωσία και όχι τους υπαίτιους της σφαγής ή την πλαστότητα αποδεικτικών στοιχείων, τα οποία δεν αμφισβητεί πουθενά από όσο είδα (βρήκα την ίδια την απόφαση).

      Διαγραφή
  4. Από παρέμβασή μου στο Φ/Β

    Θέλω να χλευάσω μια από τις πρόσφατες αντικομουνιστικές προπαγάνδες για το Κατίν με την ευκαιρία της προπαγανδιστικής αντικομουνιστικής ταινίας του γνωστού αντικομουνιστή Βάϊντα ( της «Αλληλεγγύης» και του Βαλέσα) που δεν ντράπηκε να ισχυριστεί ότι τον πατέρα του στο Κατίν τον εκτέλεσαν Σοβιετικοί και ας μην είχε στοιχεία και ας απαιτούν οι Πολωνοί ιστορικοί τα μη πλαστά στοιχεία σε αντίθεση με αυτά που τους έδωσε ο Γιέλτσιν, τα οποία δεν στέλνονται εδώ και χρόνια(!) γιατί άραγε;;; Κάποιοι γράφουν ότι οι κομμουνιστές και ειδικά το ΚΚΕ «έπνιξαν το θέμα» και δεν μίλησαν ποτέ γι αυτό! Σιγά, εγώ το ήξερα από το 1964 από κομμουνιστές.
    Η γελοιότητα φτάνει στα άκρα! Οι ηλίθιοι και ανιστόρητοι δεν ξέρουν ότι ο παράνομος Ριζοσπάστης έχει 2 ανακοινώσεις για το Κατίν αναφέροντας την ιστορία και τη βρωμιά του Γκέμπελς. Η μία στις 1/5/1943 και η άλλη στις 10/5/1943, λίγες μέρες δηλαδή αφότου η ναζιστική Γερμανία ανακοίνωσε το θέμα. Ε, δεν είναι και μικρό πράγμα να είσαι παράνομη εφημερίδα και να γράφεις και τέτοια θέματα! Πως λοιπόν το «έπνιξαν» αφού το δημοσίευσαν;

    Όταν έχει να κάνεις με τέτοια προπαγάνδα τι να πεις;

    Και κάτι άλλο. Οι αρχικά 3.000 εκτελεσθέντες αυξήθηκαν στη συνέχεια από δεκαετία σε δεκαετία σε πολλούς αριθμούς, 12.000, 16.000, 23.000 και πρόσφατα προσθέτοντας και νεκρούς του πολέμου από τάφους 100 χλμ πέριξ του Κατίν, έφτασαν στις… 30.000!!! Γιατί όμως έφτασαν τόσο; Το αποκάλυψε αφελώς(;) πριν 3 χρόνια ο αντικομουνιστής Πούτιν. «Οι πολωνοί ίσως θέλουν να δικαιολογήσουν τη δική τους εκτέλεση 23.000 σοβιετικών αιχμαλώτων το 1923! Έτσι εξηγείται η συνεχής αύξηση του αριθμού. Οι Πολωνική αστική τάξη ένοιωθε τόσο ένοχη για μια πραγματική γενοκτονία, χωρίς κανένα λόγο, 23.000 σοβιετικών που χρειάστηκε τη προβοκάτσια του Γκέμπελς για να αυτοαθωώσει τον εαυτό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω για το σχολιο. ειναι πολυ χρησιμη η καταγραφη της ιστορικης εμπειριας. εγω δεν ηξερα οτι ειχαν βγει αυτα τα δυο αρθρα στο ριζοσπαστη το 43.

      ειναι μια μεγαλη ιστορια, εγω παντα λεω πως ο ψυχρος πολεμος ακομα μαινεται απλα μαινεται με αλλους τροπους. και τωρα παιζουν μπαλα και μονοι τους.

      ενας ενας δηλωνει πιστη στη δυση και παθητικα αποδεχεται τη μη αποκατασταση της ιστορικης αληθειας.

      Διαγραφή
  5. Ό,τι να 'ναι λέει η (τσέχικη, όχι πολωνική) πηγή. Άνθρακες ο θησαυρός, δεν αποφάσισε τίποτα τέτοιο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Ολους


    η ειδηση αυτη βγηκε προ ολιγου οπως ειπα, δεν θα πω που, αλλα σε κομμουνιστικα σάιτ, και εκανα την "αναμεταδοση" αφου πρωτα εψαξα στο διαδικτυο, οπου οντως βρηκα μονο την επισημη ανακοινωση απριλιου...

    θεωρησα πως ειναι ενα πολυ σημαντικο γεγονος και εσπευσα να κανω τον ντελαλι για να ειναι στα υποψιν.

    αν δεν ευσταθει αυτη η ειδηση θα στεναχωρεθω παρα πολυ και θα συνεχισω να αναμενω πως ίσως καποια αλλη στιγμη η ιστορια θα ξεκαθαρίσει με την τιμη ενος λαου - και αναφερομαι στον σοβιετικο λαο και την ιστορια του - που εχει κυλιστει ουκ ολιγες φορες στο βουρκο διαφορων "δικαστηριων".

    δεν ειχα σκοπο να παραπληροφορησω εξαλλου το θεμα ειναι ακρως σοβαρο και εξακολουθει να μένει ανοιχτο για πολλους σοβιετικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρολα αυτα εξακολουθω να αναμενω...μηπως τελικα οντως ισχυει..

      Διαγραφή
  7. Η απόφαση που αναφέρεται στην τσέχικη ανακοίνωση (αν και νομίζω ότι δεν είναι ανακοίνωση, αλλά απλά μια αναμετάδοση από αλλού) είναι αυτή:
    http://hudoc.echr.coe.int/sites/eng/pages/search.aspx#{"dmdocnumber":["906163"],"itemid":["001-110513"]}

    Το δικαστήριο αναπαράγει όλη την προπαγάνδα, όπως την δήλωση της Δούμας, αναφέρεται συνεχώς σε "έγκλημα των σοβιετικών", κτλ. Δεν πάρθηκε απόφαση που να αναιρεί την κρατούσα άποψη για το έγκλημα του Κατίν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι φαίνεται πως δεν υπαρχει. Η ειδηση μεταφέρθηκε λάθος και εγω...ενθουσιαστηκα,και παρα το γεγονος πως οταν το εψαξα στο διαδικτυο δεν βρηκα κατι,ειπα να ενημερωσω.

      Δυστυχως απ αυτο προκλήθηκε εν τελει επιθεση "κατα σταλινικών".

      Διερωτούμαι πραγματικα τί θα γινοταν αν η ειδηση ευσταθουσε. Καποτε νομίζω πως οι άνθρωποι ειναι τοσο μανιακα αντικομμουνιστες που δεν μπορουν να παραμεινουν ψυχραιμη ακομα και μπροστα στην πιθανοτητα ενος λαθους για μια ειδηση ή μπροστα στην πιθανοτητα επιβεβαιωσης μιας ειδησης.

      Τελικα ήταν διδακτικο αυτο το "λαθος", τουλαχιστον για μενα.

      Διαγραφή