Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

15.7.12

σερφάροντας στη θεωρία..

συμπεράσματα της ημέρας, όπως λέμε το μενού μιας μέρας σερφάροντας στα μπλογκς...

1. ο Λένιν, ο Τρότσκυ, ο Γκράμσυ και ο Μαρξ αυτοπροσώπως, έγραψαν με ένα και μοναδικό στόχο: να βγει μια μέρα πρωθυπουργός ο Αλέξης.

2. ο Λένιν, ο Τρότσκυ, ο Γκράμσυ και ο Μαρξ αυτοπροσώπως, έγραψαν με ένα και μοναδικό στόχο: να μας κάνουν να αισθανόμαστε  ως επαναστάτες μοναδικοί και ωραία μειοψηφία.

3. ο Λένιν, ο Τρότσκυ, ο Γκράμσυ και ο Μαρξ αυτοπροσώπως, έγραψαν με ένα και μοναδικό στόχο: να έχουμε "εδώ και τώρα" τις απαντήσεις έτοιμες, τί σκατά μας καθυστερείτε, επειγόμαστε..

4. ο Λένιν, ο Τρότσκυ, ο Γκράμσυ και ο Μαρξ αυτοπροσώπως, έγραψαν με ένα και μοναδικό στόχο: να γίνουμε οι θεωρητικοί της υπόθεσης της εργατικής τάξης που δεν ξέρουμε επακριβώς κιόλας ποιά είναι αλλά και πάλι στα παπάρια μας αφού δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις έτοιμες εδώ και τώρα που είναι και το αληθινό μας ζητούμενο...στην τελική στα παπάρια μας και η εργατική τάξη - απαντήσεις έχετε; -

5. ο Λένιν, ο Τρότσκυ, ο Γκράμσυ και ο Μαρξ αυτοπροσώπως, έγραψαν με ένα και μοναδικό στόχο: μας λυπήθηκαν...

6. ο Λένιν, ο Τρότσκυ, ο Γκράμσυ και ο Μαρξ αυτοπροσώπως, δεν έκαναν θεωρία. Ήταν προφήτες που ήξεραν που σκατά θα μπλέκαμε και μας λυπήθηκαν εκ των προτέρων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου