Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

11.7.12

Η ξύλινη γλώσσα...

...πούντην;...δίνω ότι έχω και δεν έχω να ακούσω μια φορά στη ζωή μου στην κυπριακή βουλή ένα τέτοιο λόγο...

σας ρωτώ:  αυτή είναι η ξύλινη γλώσσα; από πια οπτική; γιατί καταστρέψατε το μυαλό των ανθρώπων ρε; γιατί πουλήσατε το εργατικό κίνημα; γιατί ανακόψατε τη στιγμή της οργής του κόσμου και  τον ταίσατε με  τα σάλια του Ζίζεκ;...δεν ντρέπεστε; ρωτώ από τη θέση ενός αδύναμου. όχι από την θέση ενός βλάκα που πανηγυρίζει...




12/2/2012

18 σχόλια:

  1. Αυτή η φλογερή φωνή έπρεπε να είναι ο ΓΓ του ΚΚΕ. Την Αλέκα ακόμα κι΄εγώ που αν δεν είναι ο αέρας κόκκινος δεν τον αναπνέω, βαριέμαι να την ακούω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..σε προσκαλω με δικα μου εξοδα να μεινεις ενα μηνα στην Κυπρο.

      μετα να μου πεις τι ακριβως βαριεσαι..

      Διαγραφή
  2. Μη με παρεξηγείς. Βαριέμαι την απουσία πάθους. Τα ποιήματα στις ώρες του χαμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σε παρεξηγω. Νομιζα πως η αλεκα κατηγορειται πως μιλαει πολυ ξυλινα οχι ποιητικα παντως.

      Δεν ειναι ζητημα παθους ειναι ζητημα ουσιαστικου πολιτικου λογου.

      Ας πουμε αυτο το "το κρατος ειναι ταξικο"...ας το ακουγα μια φορα στην κυπριακη βουλη κι ας ηταν και ψυθιριστα...

      Διαγραφή
    2. Α αυτό εννοείς; Στην Κύπρο ο αριστερός λόγος έχει εκλείψει από δεκαετίες. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Όπου η αριστερά γίνεται καθεστώς (ΕΣΣΔ) ή καθεστωτική (ΑΚΕΛ), αργά αλλά σταθερά εκφυλίζεται, και ξανά απ' την αρχή με τους λίγους.
      Όμως άλλο εννοούσα. Το ΚΚΕ πρέπει να αλλάξει ΓΓ. Η Αλέκα είναι πλέον καθεστωτική. Είναι ένα κατεστημένο. Και από τα κατεστημένα λείπει η φλόγα. Όσα λέει είναι σωστά βέβαια. Αλλά και το περιεχόμενο και το ύφος λόγου της έγιναν πλέον συνήθεια. Και τίποτε δε βαριέται ο κόσμος πιο πολύ από τη συνήθεια. Θα μιλήσει η Αλέκα; Α εντάξει μωρέ. Ξέρουμε και τι θα πει και πως θα το πει.

      Διαγραφή
    3. Θελεις να μας δωσεις ενα παραδειγμα πολιτικου λογου εκτος ΚΚΕ - που πρεπει να αλλαξει- που εσυ δεν θεωρεις ουτε ξυλινο ουτε καθεστωτικό, για να εχω και εγω ενα συγκριτικο δειγμα και αρα επιχειρηματα σ αυτο τον διαλογο;

      Η μηπως τελικα μιλαμε για να περναει καποια γνωστη και ακρως βαρετη για μενα γραμμη εδω.

      Κανε τον διαλογο καπως πιο ενδιαφερον αν θελεις πληζ με ενα παραδειγμα.

      Διαγραφή
  3. Σημασια εσιει να φερεις τον κοσμο κοντα σου. Να τον πεισεις οτι εσυ μπορεις να φερεις κατι καλλιττερο. Διαπιστωσεις εν ευκολο να καμεις, το θεμα ειναι τι προτεινεις τζιαι πως θα το επιτυχεις.

    Τζιαι αντι να κατηγορει τους βουλευτες ας κατηγορησει τζιαι να νακκον τον κοσμο που τους ψηφιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι Ζεπ, σημασια δεν εχει να φερεις τον κοσμο κοντα σου μονο. Σημασια εχει πως υπαρχει μια αληθκεια η οποια ειναι αμειλικτη και απο την οποια κανενας στο τελος δεν ξεφευγει.

      Οι πολιτικοι δεν ειναι οι σωτηρες του κοσμου,ο κοσμος ειναι ο σωτηρας του εαυτου του και δουλεια των πολιτικων ειναι να σεβονται τη θεση που τους εδωσεν ο κοσμος. Ειτε εχουν 1% ειτε εχουν 10% ειτε εχουν 45%.

      Δεν μπορεις να υπηρετησεις τον κοσμο αν δεν υπηρετησεις την αληθεια.

      Δυστυχως αυτος ειναι ενας αναποφευκτος νομος.

      Διαγραφή
  4. Τί προτείνω; Για μένα το κυριώτερο είναι ο τρόπος εκλογής αλλά και αντικατάστασης του ΓΓ του κόμματος. Αυτό είναι το πιο αδύνατο σημείο όλων των κομμουνιστικών κομμάτων και όλων των κομμουνιστικών κρατών νυν και τέως. Ώσπου να λυθεί αυτό το πρόβλημα τα ΚΚ δεν πρόκειται να δουν χαΐρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε φιλε δεν σκεφτομαι να κανω αιτηση για μελος του ΚΚΕ. Οταν το σκεφτω και οταν το σκεφτει και το ΚΚΕ και με κανει μελος και εχω ιδιαν αποψη θα την εκφερω.

      Δεν υπαρχει κανενα νοημα να εμπλεκομαι σ αυτη τη συζητηση, απορω πως δεν το ηξερες απο την αρχη.

      Διαγραφή
    2. @Ανώνυμος11 Ιουλίου 2012 10:42 μ.μ.:
      Γνωρίζεις τον τρόπο εκλογής (και αντικατάστασης- ο ίδιος είναι) ενός ΓΓ ΚΚ;
      Και ας κάνουμε τον κόπο να συγκρίνουμε αυτές τις διαδικασίες με εκείνες που ακολουθούν τα άλλα κόμματα στην Ελλάδα, να δούμε και που υπάρχει ουσιαστική εσωκομματική δημοκρατία αδερφε...

      Διαγραφή
  5. "Θελεις να μας δωσεις ενα παραδειγμα πολιτικου λογου εκτος ΚΚΕ . . . ."

    Αυτό με μπέρδεψε. Μήπως εννοείς εντός ΚΚΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Η Αλέκα είναι πλέον καθεστωτική. Είναι ένα κατεστημένο. Και από τα κατεστημένα λείπει η φλόγα. Όσα λέει είναι σωστά βέβαια. Αλλά και το περιεχόμενο και το ύφος λόγου της έγιναν πλέον συνήθεια. Και τίποτε δε βαριέται ο κόσμος πιο πολύ από τη συνήθεια. Θα μιλήσει η Αλέκα; Α εντάξει μωρέ. Ξέρουμε και τι θα πει και πως θα το πει."

    Συμφωνώ απόλυτα. Κανονικά το περιεχόμενο αυτών που λέει ένα ΚΚ πρέπει να αλλάζει τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα. Βαριέται ο κόσμος. Συνεπώς, προτείνω κατά το υπόλοιπο του Ιούλη το ΚΚΕ να μιλά για την ανάγκη ανασύστασης του εργατικού κινήματος από την ήττα, τον Αύγουστο το πρώτο 15 θημερο για αριστερό μέτωπο, μετά τις 15 που είναι και της Παναγίας για έναν συνασπισμό με το Άγιο Όρος, και τον Σεπτέμβρη για την ανάγκη τόνωσης των επιχειρήσεων και τον πατριωτισμό των εφοπλιστών.

    Τι, ο ΣΥΡΙΖΑ καλύτερος είναι;

    Υ.Γ. Αν θέλει η Αλέκα να ξεκαθεστωτικοποιηθεί (whatever that means), να βγάλει άμεσα ανακοίνωση εγκωμιαστική για τον Ραχόι και το πατριωτικό του φρόνημα στη Σύνοδο Κορυφής και αμέσως μετά δήλωση συμπαράστασης στους ανθρακωρύχους που δέρνει η αστυνομία του.

    Όπως ΣΥΡΙΖΑ (πώς λέμε "Όπως Αμερική;")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) το θεμα ειναι να σε κυνηγανε ολοι...μα οταν λεμε ολοι εννοουμε ΟΛΟΙ...(σε μενα αναφερομαι)

      Διαγραφή
  7. Δεν το πιασα συντρόφισα. Να σε κυνηγάνε εννοούμε; "Όλοι" εννοούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εννούμε σε λιγο θα κυκλοφορησουν αφισσα να με καταζητουν εναντι αμοιβης στην ελλαδα ως εχθρο της "επαναστασης"...αυτο εννοουμε!..:)

      εννοούμε κι αλλα πραγματα αλλα λιγοτερο "βλαβερα".

      Διαγραφή
  8. "Επανάστασης", ποιας επανάστασης; Επανάστασης στον καθαρισμό γαριασμένων γιακάδων; Επανάστασης στα απορρυπαντικά; Επανάστασης στην καταπολέμηση των κουνουπιών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή