Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

7.7.12

Η Κύπρος στο τιμόνι της Ε.Ε


Είμαστε στο τιμόνι λοιπόν της Ε.Ε και πρέπει να ξέρουμε τουλάχιστον για αρχή ποιά είναι τα  καθήκοντα και στόχοι αυτής της Προεδρίας.



Στο μεταξύ το κλίμα είναι εξόχως πανηγυρικό. Ούτε πως μπήκαμε στο Μηχανισμό, ούτε πως η Προεδρία θα γίνει ο Δούρειος Ιππος για να μας την τραβήξουν! Άστε που πια θα την τραβάμε κι εμείς σε άλλους! Όχι! Η έννοια μας τζαι ο λοϊσμός μας είναι αν «έχουμε καλή εικόνα», αν ως Κύπρος είμαστε αγαπημένοι στας Ευρώπας και δεν γίνουμε ρεζίλι μπροστά στους ανθρώπους και αν θα είμαστε αντάξιοι αυτού του σπουδαιότατου έργου.

Μάλλον θα είμαστε. Γιατί εμείς εδώ στην Κύπρο μια ζωή έχουμε το δικό μας τρόπο και μέθοδο, που αλλού σε πιο καθυστερημένες χώρες δηλαδή δεν είχαν, και γι αυτό τόσα χρόνια – σε αντίθεση με μας – είχαν ένα σωρό προβλήματα. Το είπε και ο Πρόεδρος, ποιά  Παγκόσμια Ιστορία και ποιός Καπιταλισμός, εμείς εδώ έχουμε το ακελ που «δεν έκανε ποτέ κακό σε κανένα» και έχουμε και μια δημοκρατική παράδοση Κοινωνικής Ειρήνης και Συνοχής. Τώρα στην Ευρώπη να χαίρονται που με αφορμή την Προεδρία της Κύπρου ο κόσμος θα ζήσει για ένα εξάμηνο αυτή την Παγκοσμίως Μοναδική Πατέντα που ούτε καν ο Μαρξ δεν κατέγραψε στον Ιστορικό Υλισμό.

Είναι σ αυτά τα πλαίσια της Κοινωνικής Ειρήνης και Συνοχής που το Συνδικαλιστικό μας κίνημα συναντήθηκε με την Τρόικα και μην ακούσω διαμαρτυρίες πως αυτό είναι ένα απαράδεκτο γεγονός, όχι!!

Έτσι και τώρα που θα προεδρεύουμε, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες όπου το ΔΝΤ τους έχει διαλύσει τις οικονομίες και τα χρέη αντί να μειώνονται αυξάνονται, σε μας θα κάνει εξαίρεση. Το ζήτησαν όλοι εξάλλου με μια ψυχή, ο Πρόεδρος, οι Συνδικαλιστές, ο Νίκος Αναστασιάδης. Και θα μας ακούσουν!

Εμείς δεν είμαστε μέρος της Ιστορίας να το ξέρετε, εμείς είμαστε η ίδια η Ιστορία που γράφεται έξω από την Ιστορία εκτός νόμων, εκτός συστήματος, εκτός γενικώς!

Πάλι καλά που έχουμε και τη επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου δεν θα βρείτε ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΨΕΜΑ και έχουμε και τα αντικειμενικά τεκμήρια της Πρώτης Παγκόσμιας εκτός Τόπου Χρόνου και Ιστορίας Καταγραφής.

Εγώ εδώ έμαθα πως είμαι αυτού του τύπου η Ευρωπαϊκή Οικογένεια: 

Σ'ολόκληρη την Ευρώπη οι οικογένειες ιεραρχούν τις δαπάνες τους θέτοντας προτεραιότητες, αποφεύγοντας τις δαπάνες πολυτελείας και επενδύοντας σε ό,τι έχει πραγματική αξία για το μέλλον.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει ακριβώς το ίδιο.  [ Αλλάζουμε τον προϋπολογισμό, αλλάζουμε την Ευρώπη ]


Όταν ξυπνήσετε δώστε καμμιά κλωτσία να ξυπνήσουμε κι εμείς. Έχουμε να φτιάξουμε και κάτι βαλίτσες...και δεν θα είναι μόνο λόγω ανεργίας αυτή τη φορά θα είναι γιατί αρχίσαμε να μη βρίσκουμε αριστερό πεζοδρόμιο στο δρόμο και δεν έχουμε δυστυχώς μόνο δυό δεξιά πόδια για να περπατάμε...



6 σχόλια:

  1. Έτσι λοιπόν, ο κόσμος της δεξιάς και ο κόσμος της αριστερας, παραμένουν οι δύο πολοι του καπιταλιστικού πεπρωμένου.

    Ο μεν ενας πολος επιθυμει τον ανθρωπινο φιλελευθερισμο - ταχα - και ο άλλος τον ανθρωπινο σοσιαλισμοκαπιταλισμο - κι αυτο παγκοσμια πατέντα!

    Έτσι λοιπόν, κάθε πολιτικος λογος πέραν του συντηρητικού λογου της αριστερας και της δεξιάς - φαίνεται αλλα και ειναι - ότι ριζοσπαστικοτερο υπαρχει σημερα και γι αυτο οτι εχθρικοτερο υπαρχει σημερα για τη συντηρητικη ευρωπη.

    Το επομενο βημα βέβαια ειναι ο Φασισμός.

    Μονο ο Φασιμός έπεται οταν οι κοινωνίες γίνονται τόσο βαθια συντηρητικές απο αριστερα. Γιατί απο δεξια παντοτε ηταν.

    Μεταξυ Φασιμού και Σοσιαλισμου, να ξέρουμε πως διαλεξαμε το πρωτο.

    Ναι εμεις, οι προοδευτικοι ευρωλιγουρηδες της αριστερας της ευρωπης.

    Όσους αντιφασιστες καλους στρατιωτες κι αν στειλουμε εντελει στη σφαγη, η ευθυνη θα ειναι μονο καταδική μας!

    Ζήτω ο Σλάβοι Ζίζεκ και η ριζοσπαστική δημοκρατικη παραδοση της Αριστερας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι. Μεινε παντα αισιοδοξη τζιαι θετικη. :D

    Ερχεται το τελος του κοσμου, βουρατε χωρκανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρι να ειχα λογο να ειμαι αισιοδοξη ζεπ...δεν ειμαστε σε παιδικη ηλικια να θελουμε παραμυθια για να αγωνιστουμε ή να ζησουμε...χωρις αληθεια και ρεαλισμο, δεν υπαρχει ουτε παθος ουτε ονειρο...μπορει να υπαρχει διαφορα ηλικιας δεν ξερω.

      Διαγραφή
    2. Οι γεροι εν απαισιοδοξοι? :D

      Επικεντρωθου τζιαι νακκον στα θετικα που υπαρχουν παστουντο κοσμο, οξα ενεσιει τιποτε?

      Διαγραφή
    3. Ενταξει να επικεντρωθω για να ενωθω κι εγω με τη νεολαια, κατσε...

      Η επομενη γενια ηρωων εναντια στο φασισμο, θα αποτελειται απο αγωνιστες της αριστερας, που τους λεγαμε πως παμε λαθος και πως το επομενο σταδιο θα ειναι ο φασισμος και μας εβγαζαν την γλωσσα!!

      Προς τιμην τους το λαϊκο κινημα, που επισης εκανε σοβαρες θετικες σκεψεις κατα τις προειδοποιησεις μας, θα εκδοσει 5τομο για την ηρωική τους θυσια κατα τη διαρκεια του φασισμου του 21ου!!

      Εισαι οκ τωρά;

      Διαγραφή
    4. Το 5τομο θα προλογισουν οι μπλοκκερς και το ευρωκοινοβουλιο...

      Διαγραφή