Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

16.7.12

Επιτροπή Ελέγχου υπέρ των Εργαζομένων

Δεν γνωρίζω αν στην ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος Κύπρου, είχαμε ποτέ κάποιον "Πλουμπίδη". Θεωρώ πως είναι καιρός να αποκτήσουμε έναν. Ή μάλλον θεωρώ, πως είναι καιρός να αποκτήσουμε μια ομάδα "Πλουμπίδηδων". Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το υπουργικό του συμβούλιο.

Κατανοώ απόλυτα πως η θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι πιθανόν μια δυσχερής και αδιέξοδη θέση. Κατανοώ πως η Προεδρία της Ε.Ε έχει καταστήσει αυτή τη θέση μια θέση παντελούς εγκλωβισμού. Όμως. Η υπογραφή εκ μέρους της κυβέρνησης ενός Μνημονίου δεν είναι μια υπόθεση, η οποία μπορεί να καταγραφεί ως μέρος της γενικότερης κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση λόγω της κρίσης, της έκθεσης της κυπριακής οικονομίας στην ελληνική κ.λ.π κ.λ.π

Η υπογραφή εκ μέρους του Προέδρου ενός μνημονίου σημαίνει τη νομική δέσμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας να τηρήσει τους όρους του Μνημονίου χωρίς δικαίωμα αναίρεσης ή αθέτησης αυτών των όρων. Με απλά λόγια η υπογραφή του Μνημονίου σημαίνει την νομική κατοχύρωση του Κεφαλαίου για την καταστροφή της εργατικής τάξης. Απλά λόγια.

Κάποιους ψιθύρους που άκουσα από αθώους ακελικούς, τυχαία, πως το μνημόνιο είναι καλό και το θέλουμε, γιατί αφορά τον δημόσιο τομέα, όπου οι 7 στους δέκα είναι "δικοί" τους και άρα είναι ένα καλό "κόλπο" εκ μέρους μας να "νικήσουμε" με τη βοήθεια της Τρόικας τη δεξιά...προτιμώ να μην τους θεωρήσω ως προπαγάνδα που κάνει το κόμμα στα μέλη του, και να τους θεωρήσω απλές ανοησίες του συνομιλητή μου.

Ξαναλέω πως θεωρώ αδιέξοδη και μη επιθυμητή τη θέση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση. Παρόλα αυτά το Λαϊκό Κίνημα οφείλει να πάρει τη δική του θέση ανεξάρτητα από τις υποχρεώσεις - επιθυμητές ή μη - της κυβέρνησης.

Βάσει του καταστατικού τους, τόσο το κόμμα όσο και η ΠΕΟ, έχουν συσταθεί, εγγράφουν μέλη και εισπράτουν συνδρομές, με καθήκον την προάσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης.
Ανεξαρτήτως λοιπόν του γεγονότος πως ο σημερινός πρόεδρος είναι πρόεδρος ηγέτης και του Λαϊκού Κινήματος, η υπογραφή του Μνημονίου δυστυχώς έρχεται σε αντίθεση με τις καταστατικές δεσμεύσεις τόσο του κόμματος όσο και της ΠΕΟ.

Θεωρώ λοιπόν καθήκον να διαχωριστεί ευθαρσώς η θέση και η δράση του Λαϊκού Κινήματος από την έστω - αναγκαστική - υπογραφή αυτού του Μνημονίου. Σε αντίθετη περίπτωση, τόσο το κόμμα όσο και η ΠΕΟ είναι πλέον συν-υπογράφοντες την καταδίκη της εργατικής τάξης.

Το γεγονός πως οι εργαζόμενοι καθώς και οι αριστεροί ψηφοφόροι, δεν έχουν συνειδητοποιήσει τί σημαίνει Μνημόνιο και για την ώρα αρκούνται σε "ταξικούς αγώνες για τον έλεγχο των τραπεζών", δεν αλλάζει ποσώς το αποτέλεσμα. Γιατί αργά ή γρήγορα θα πάρουν χαμπάρι αυτά που σήμερα επιμελώς τους αποκρύβονται.

Ενόψει δε του γεγονότος πως έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην Κύπρο, πρόθυμοι εκσυγχρονιστές της αριστεράς, κυρίως εξ ελλάδος άτομα τα οποία είναι οργανωμένα στον δηλητηριώδη ΣΥΡΙΖΑ που ψαρεύει ανιστόριτους κύπριους για να τους πάρει στην αγκαλιά της ανοησίας από άλλη πόρτα, γίνεται ακόμα πιο επείγουσα η ανάγκη αντίστασης εκ μέρους των εργαζομένων.

Εύχομαι αληθινά, τόσο το κόμμα όσο και η ΠΕΟ, εφόσον γνωρίζουν με ακρίβεια τις συνέπειες της υπογραφής του Μνημονίου, να πράξουν το σωστό για την εργατική τάξη, ανεξαρτήτως των θυσιών που απαιτούνται γι αυτό το σκοπό.

Στην αντίθετη περίπτωση, οι εργαζόμενοι νομιμοποιούνται να ζητήσουν προστασία από διεθνείς συνδικαλιστικούς οργανισμούς, μέσω ανεξάρτητων κινήσεων, καταγγέλοντας τους συνδικαλιστικούς φορείς ως συνυπεύθυνους για την καταστροφή των εργαζομένων και ως μη εντεταλμένων πια αντιπροσώπων τους.

Δικαιώματα δεν έχουν μόνο οι καταθέτες. Έχουν πρώτα από όλα και πάνω από όλα οι εργαζόμενοι.

 άντε κι ένα τραγουδάκι για το ΣΥΡΙΖΑ και τις συνιστώσες να πάνε τα φαρμάκια κάτω...

24 σχόλια:

  1. Διάβασα τη σφοδρή κριτική της ΔΕΑ (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) στο ΑΚΕΛ και δεν κρύβω ότι προβληματίστηκα.

    Προβληματίστηκα για το τι σημαίνει ότι στην Ελλάδα η ΔΕΑ υποστηρίζει αυτά που κριτικάρει στην Κύπρο.

    Πχ, τι σημαίνει ότι η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, η Αυγή, πέρασε μήνες χτυπώντας αδυσώπητα την απεργία στη Χαλυβουργία, αλλά στηρίζει την απεργία στην Ισπανία, παρά το γεγονός ότι επευφήμησε αυτόν που την καταστέλλει.

    Μετά από πολύ σκέψη και στοχασμό, κατέληξα.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, νοουμένου ότι μιλάει για ΑΛΛΗ χώρα. Στη δική του χώρα, είναι ένα κόμμα που η ριζοσπαστική αριστερά που είναι ο ίδιος θα κριτίκαρε σφοδρότατα, φτάνει να ήταν σε άλλη χώρα.

    Στους αντίποδες, το ΚΚΕ δεν κάνει κιχ για το ΑΚΕΛ. Προτιμά να κάνει ριζοσπαστική πολιτική στη δική του χώρα. Αυτό είναι πολύ οπισθοδρομικό. Το σωστό είναι να είμαστε ριζοσπάστες μόνο για θέματα που είναι μακριά απ' τον κώλο μας, ενώ σ' αυτά που τον αφορούν, να είμαστε καλά παιδιά και να μην κάνουμε φασαρίες. Είναι πιο αλτρουϊστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει τα θαρρος να τοποθετηθει για αυτους που εχει στους δικους του κολπους και στα δικα του λημερια και μετα να πουλα κριτικες για το τοπικο εργατικο κινημα. Οχι τσαμπα μαγκιες και όχι τα δικα μας δικα μας και τα δικα σας παλι δικα μας.

      Καθαρες κουβεντες. Και εκπτωσεις δεν θα παρουν οι αγαπητοι "συντροφοι" απο το συριζα. Και δεν θα ριχνουν μια ζωη την μπαλα στον "τοπικισμο" μας! Γιατι θα απογοητευθουν οικτρα απο την διαψευση!!

      Διαγραφή
    2. Αντώνη,
      1. η αυγή είναι εφημερίδα του Συνασπισμού και όχι του Συριζα. Η εργατική αριστερά είναι εφημερίδα της ΔΕΑ, ο Δρόμος της ΚΟΕ και ούτω καθ' εξής.

      2. Αν και δεν είναι δουλειά μου να απολογούμαι για το κομματικό οργανό του ΣΥΝ, θα ήθελα πολύ να μου εξηγήσεις από που προκύπτει ότι η Αυγή "πέρασε μήνες χτυπώντας αδυσώπητα την απεργία στη χαλυβουργία" (!).Μήπως τη μπερδεύεις με τη χρυσή αυγή;

      3. Αν σε προβληματίζει για το τι υποστηρίζει η ΔΕΑ και αν πέφτει σε αντιφάσεις, τουλάχιστόν δες τι λέει και τι κάνει http://www.dea.org.gr/

      4. το αν ο ΣΥΡΙΖΑ 'κάνει το μαλάκα' στην Ελλάδα και 'πουλάει μούρη' στο εξωτερικό νομίζω ότι το έχουν απαντήσεις ήδη χιλιάδες συντρόφισσες και συντρόφους στην Ελλάδα που στηρίξαν όλα αυτά τα χρόνια απεργίες, εργατικές διαδηλώσεις, αντιφασιστικές δράσεις, φοιτητικά κινήματα και κάθε μορφής αγώνα των καταπιεσμένων

      Διαγραφή
    3. υπαρχει και η περιπτωση όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πουλάει μουρη στο εξωτερικο...μην τρελαθουμε πια με τοσο διεθνιστικο αγώνα. εκτος αν διεθνιστικο αγώνα εννοειτε την ευρωπαίκη αριστερα...οσο για τις συνιστωσες παλιωσε το παραμυθακι μην το σερνεται αριστεροδεξια...δε λεει...καντε κατι με τα εντυπα σας...δεν φταιμε εμεις...

      http://www.wsws.org/search/index.php

      Διαγραφή
    4. Αγαπητοί:

      "Τι λένε οι συνιστώσες
      Στο μεταξύ και χθες αποτυπώθηκαν οι διαφορετικές προσεγγίσεις και οι αποχρώσεις στις απόψεις των στελεχών του σχήματος, όπως εκφράστηκαν και στις συνεδριάσεις της Γραμματείας, χωρίς ωστόσο, όπως φάνηκε, να είναι μεγάλες και αγεφύρωτες.

      Συγκεκριμένα, στελέχη του ΣΥΝ τόνιζαν στην "Αυγή" της Κυριακής πως η διαδικασία μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σε ενιαίο πολιτικό φορέα αναγνωρίζει την πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ συμπλήρωναν πως το σχήμα πρέπει να συνδεθεί οργανικά με την κοινωνία και χρειάζεται πιο ουσιαστικές διαδικασίες. Παράλληλα σημείωναν πως είναι απαραίτητη η δημιουργία μιας σύγχρονης και μεγάλης παράταξης της Αριστεράς, διατηρώντας τα αντικαπιταλιστικά, κινηματικά, αντιεθνικιστικά και ευρωπαϊκά στοιχεία της, ενώ συμπλήρωναν πως το χρονοδιάγραμμα που θέτει η εισήγηση της Γραμματείας στην ΠΣΕ αφήνει ανοιχτά κάποια θέματα στα οποία υπάρχουν ορισμένες διαφωνίες και μπορούν να λυθούν μελλοντικά.

      Σε ό,τι αφορά την ΑΚΟΑ, τάσσεται υπέρ του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σε ενιαίο κόμμα, συμφωνώντας με τη μεταβατική περίοδο, σημειώνοντας πως πρέπει να γίνει μια σοβαρή διαδικασία που να συνοδεύεται από εξωστρεφή δράση. Παράλληλα, στελέχη της οργάνωσης αναφέρουν πως στη νέα περίοδο πρέπει να ισχύσει η αρχή ένα μέλος - μια ψήφος. Στην ίδια κατεύθυνση με την ΑΚΟΑ βρίσκεται και η ΡΟΖΑ, όπως και οι ανένταχτοι της ΑΝΑΣΑ, οι οποίοι επιμένουν να μην υπάρχει διπλή ένταξη των μελών -σε ΣΥΡΙΖΑ και κάποια συνιστώσα-, ενώ η οργάνωση Κόκκινο θεωρεί λάθος να προχωρήσει η αυτοδιάλυση των οργανώσεων με "διοικητικού τύπου μέτρα". Η ΔΕΑ από την πλευρά της είναι υπέρμαχη του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα και της ενίσχυσης των δημοκρατικών διαδικασιών, ωστόσο διαφωνεί με την αυτοδιάλυση των οργανώσεων και τάσσεται υπέρ της διπλής ένταξης των μελών."
      Αυγή, http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=698835

      Τι αποφασίσατε τελικά, έχετε καμιά ενημέρωση; Διότι από τα μέσα του κόμματος αναφερόταν διαρκώς ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες για τον μετασχηματισμό σας και το τέλος σας συνεπώς ως συνιστωσών.

      [...]

      Διαγραφή
    5. πω πω...δηλαδη παιζει να έχουν απο δύο κομματικες ταυτοτητες; και μια για κυπρο τρεις; ε ρε μαναμου...κι εμεις τα φτωχαδάκια καμμια...ετσι παει φαινεται το διεθνιστικο..θα μαζευονται καθε φορα με άλλη ταυτοτητα και θα το παιζουν "αλλοι"...εμεις τα έρμα τί θα κουβαλάμε για ενδεικτικο διεθνισμού; δύσκολος ο αγώνας αμα δεν εχεις πισω σου τέτοια πολυεπιπεδη οργανωτικη ευφυία σαν του ΣΥΡΙΖΑ!!

      ειναι να μην ξερεις τί ακριβως σου γίνεται...αμα ξερεις βρίσκεις και τον οργανωτικο τρόπο...ειπαμε...δεν εχει τελειωμο η ίντρικα και η επαναστατικη "εκλογικευση" με καθε μέσον...

      Διαγραφή
    6. Από την άλλη, η Αυγή είπαμε δεν εκπροσωπεί τη ΔΕΑ όταν λέει ότι η ΔΕΑ συμφωνεί με τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα. Μπορεί αυτά όλα να τα λέει ο ΣΥΝ. Δεν ξέρω, για να δούμε τι θα πει όμως η Ρόζα.

      Ή μήπως να πάμε στον Κηλαηδόνη;

      Τα 'φτιαξε ο Μηνάς με την Ανέτα

      Που τα 'χε με το Δήμο τον τρελό

      Χώρισε ο Χρηστάκης με την Τέτα

      Και τα 'φτιαξε ξανά με την Ζωζώ

      Και τα' φτιαξε η Μάρι με τον Άρη και τον Χάρη

      Που τα είχε με την Ρένα και μετά με την Νανά

      Κι ο Μιχάλης με την Άννυ που τα είχε με το Γιάννη

      Μπερδεύτηκαν και τα φτιάξανε ξανά

      Τα 'φτιαξε η Μαίρη ξαφνικά με το Λευτέρη

      Που γουστάριζε την Νένα πριν γνωρίσει τη Γωγώ

      Που τα είχε με τον Άρη πριν τα φτιάξει με την Μάρη

      Και που κάποτε τη γούσταρα κι εγώ

      Χώρισε ο Θωμάς με την Βαρβάρα

      Και ο Νίκος ο ψηλός με τη Φανή

      Τα 'φτιαξε ο Κωστάκης με τη Μάρα

      Και γνώρισε ο Δημήτρης τη Βιβή

      Και τα 'φτιαξε η Αίμη με το φίλο του Αρτέμη

      Και τον πήρε από τη Μάνια που κολλούσε στον Τοτό

      Που φλερτάριζε τη Βάσω που τα είχε με τον Τάσο

      Πριν τον κάνει με την Ράνια τσακωτό

      Χώθηκε η Τασία στον Νικήτα και τη Σία

      Που γουστάριζε τον Στάθη που αγαπούσε τη Γωγώ

      Που τα είχε με τον Άρη πριν τα φτιάξει με τη Μάρη

      Και που κάποτε τη γούσταρα κι εγώ

      Χώρισε ο Λουκάς με τη Μαρίνα

      και γύρισε ξανά στην Αθηνά

      ψωνίστηκε ο Αντώνης με τη Ντίνα

      που τα 'χε με ένα φίλο του Μηνά

      και τα 'φτιαξε η Γκέλη ξαφνικά με το Βαγγέλη

      που τα είχε με τη Τζίνα και παλιά με την Ηρώ

      που αγαπούσε τον Ηλία που τα είχε με την Λία

      λίγο πριν να του την πέσει η Αργυρό

      Τα 'φτιαξε κι η Ρέα τελικά με τον Ανδρέα

      που τον ήθελε και η Νίνα πριν γνωρίσει το Θαλή

      που τα είχε με τη Λέλα και φλερτάριζε τη Στέλλα

      λίγο πριν να γνωριστούν με τη Λιλή

      Έφαγε η Μαρούλα τον Μανώλη από τη Ρούλα

      που του άρεσε και η Μίνα που του γνώρισε η Γωγώ

      που τα είχε με τον Άρη πριν τα φτιάξει με την Μάρη

      και που ίσως να την πήδηξα κι εγώ.

      Διαγραφή
    7. Όταν λέει Άρη δεν φαντάζομαι να εννοεί τον Βελουχιώτη εδώ...γιατί κάτι λεγανε και για αντάρτικο στη ΔΕΑ...:)

      Διαγραφή
    8. μηπως εννοει τον Σπηλιωτοπουλο όταν ψηφίζανε τον Μεϊμαράκη; Προσχώρησε ο Σπηλιωτόπουλος στη διεθνιστικη αριστερα και δεν το γνωρίζω;

      Διαγραφή
    9. Δεν ξέρω, εγώ είμαι του κλασικού δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Τον μεταμοντέρνο, που στηρίζεται στο μπέρδεμα των πάντων για το τι είναι, τι λέει τελικά αυτό το κόμμα, δεν τον καταλαβαίνω, πολύ πολύπλοκος.

      Κλείνω με μια από τις αγαπημένες μου Ζεν φράσεις του κόμματος που δεν είναι κόμμα:

      "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κομμουνιστικός ούτε μη κομμουνιστικός και φυσικά ούτε ο γενετικός του κώδικας τού επιτρέπει να γίνει αντικομμουνιστικός φορέας. Είναι η ριζοσπαστική Αριστερά, που με την ανάλυσή της προσπαθεί να φτάνει στις ρίζες της κρίσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ιστορία του, την ιστορική προέλευση των δυνάμεών του, το άμεσο, το μεσοπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο στρατηγικό πρόγραμμα. Συγκροτείται και από κομμουνιστικές συνιστώσες και κυρίως έχει πολλά, πάρα πολλά μέλη και στελέχη που εμπνέονται από τα ιδανικά του κομμουνισμού, από τις ωραίες, μεγαλειώδεις στιγμές και περιόδους του ελληνικού και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος και άντλησαν τα διδάγματά τους από τις τραγωδίες του."
      http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=699758

      Όποιος δεν κατάλαβε είναι πολύ μπούφος και έχει χαμηλό επίπεδο αντίληψης. Εγώ πήγα για εξετάσεις, μου γυ βρήκαν IQ 50 και μου είπαν δεν κάνω για ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε είπα να πάω στο ΚΚΕ που έχει άτομα του επιπέδου μου.

      Διαγραφή
    10. ωραίο για καταστατικο κόμματος αυτο. φτάνει το κόμμα να είναι κόμμα κατά της παγκόσμιας έξαρσης της πυτιρίδας - έχει φτάσει το 60% σε λιγο θα ακουμπήσει το 99% - όλους μας αφορά δεν θα κολλήσουμε τώρα στο κομμουνιστικος και μη κομμουνιστικος...η ρίζα...εκει πρέπει να χτυπηθεί το πρόβλημα...

      εγώ που δεν έχω πάντως δεν θα γραφτώ...ανήκω στο 1% των αγενεστατων που κυκλοφορούν με καθαρό κεφάλι ακόμα.

      Διαγραφή
  2. Αγαπητή κ. D
    Διαβάζοντας την ανάρτηση σου διαπιστώσαμε πως στο σημείο όπου ξεδιπλώνεις την επίθεση σου στο 'δηλητηριώδη' σύριζα και τους φορείς του δηλητηρίου στην Κύπρο παραπέμπεις σε ένα άρθρο που γράψαμε για την εφημερίδα 'εργατική αριστερά' πριν λίγες μέρες.

    Είναι ανήθικό και έξω από κάθε λογική των κομμουνιστών να εξαπολύεις χυδαίες, ανυπόστατες κατηγορίες. Εκτός αν οι άνθρωποι στους οποίους απευθύνονται οι κατηγορίες σου έχουν δώσει αυτό το δικαίωμα με τις πράξεις τους ή με τις θέσεις τους...

    Υποθέτω λοιπόν οτι μας βρίζεις λόγω των απόψεων που εκφράσαμε στο συγκεκριμένο άρθρο. Θα μπορούσες να εξηγήσεις που διαφωνείς και μάλιστα τόσο, ώστε να παραπέμπεις σε αυτό για να τεκμηριώσεις τις προσβολές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και εναντίον μας; "...πρόθυμοι εκσυγχρονιστές της αριστεράς, κυρίως εξ ελλάδος άτομα τα οποία είναι οργανωμένα στον δηλητηριώδη ΣΥΡΙΖΑ που ψαρεύει ανιστόριτους κύπριους για να τους πάρει στην αγκαλιά της ανοησίας από άλλη πόρτα..."

    Μαρία Παναγοπούλου & Πέτρος Γιαννούλης

    υ.γ. Η πραγματικότητα είναι πεισματάρικο μουλάρι και εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ο "ρεφορμιστικός, τυχοδιωκτικός, δηλητηριώδης" ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει ξεκάθαρη στάση ενάντια στα μνημόνια και το μηχανισμό στήριξης σε αντίθεση με το "κομμουνιστικό"(τα εισαγωγικά εδώ αφορούν στην ηγεσία του) ΑΚΕΛ. Το τελευταίο, -από το άρθρο σου- θεωρούμε ότι το έχεις αντιληφθει.

    υ.γ.2 εχθρός δεν είναι οι ντόπιοι & μετανάστες αριστεροί/κομμουνιστές, που έχουν επιλέξει να δίνουν τη μάχη εκτός ΑΚΕΛ αλλά οι καπιταλιστές, το πολιτικό τους προσωπικό και οι λακέδες τους στην Κύπρο και εμείς ανήκουμε στους πρώτους και όχι στους τελευταίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θεωρώ υποχρέωση μου να απαντησω σε καμμια οργανωση η οποια προσκεινται στο συριζα. Ειμαστε διεθνιστες και συνεργαζόμαστε με άλλου συντροφους ανεξαρτήτως εθνικοτητας, πρωτιστως με συντροφους αλλοδαπούς χωρίς εξαίρεση.

      Οσον αφορά κόμματα τα οποία έχουν στην ηγεσία τους προσωπα με τις θέσεις της κυρίας Δούρου, του κύριου Παπαδημούλη ή του κύριου Τσίπρα ή και πολλων αλλων , ουδεμία σχέση εχουν με το οποιοδηποτε τοπικό ή παγκοσμιο εργατικό κινημα και ως εκ τουτου, επαναλαμβανω πως δεν θεωρω υποχρεωση ούτε να τοποθετηθω για τα κειμενα σας ουτε και να ανοιξω τον οποιονδηποτε διαλογο μαζί σας.

      Εαν εσεις επιθυμείτε να σεβαστείτε τις δικες μας απόψεις καθως και τις δικες μας πολιτικές προσπαθειες και κινησεις μπορει και να ειστε ευπροσδεκτοι ως απλοι παρατηρητες.

      Στην πολιτική υπαρχουν αρχες, και οι κομμουνιστες τη κύπρου δεν θεωρουν πως οι δικες τους αρχες συμβαδιζουν με τις αρχες του οποιουδηποτε ευρωαριστερου κομματος.

      καλη τύχη στη νησο σας ευχομαι.

      Διαγραφή
    2. Μετά τη λάσπη που μας έριξες, το να αποφεύγεις να απαντήσεις επί της ουσίας και να μην "θεωρείς υποχρέωση σου να τοποθετηθείς για τα κείμενα μας και να ανοίξεις οποιοδήποτε διάλογο μαζί μας" είναι αυτό που καταλαβαίνεις ως κομμουνιστικές αρχές; Τέτοιες αρχές χάρισμα σου.

      Όσο για τη 'διεθνιστική' σου παραχώρηση να μας επιτρέψεις να είμαστε "απλοί παρατηρητές" στην Κύπρο χαρισμά σου και αυτή. Σκοπεύουμε να παραμείνουμε ενεργοί κομμουνιστές (συγνώμη που δεν σου πήραμε την άδεια)

      Μαρία, Πέτρος

      Καληνύχτα και καλή τύχη και σε σένα

      Διαγραφή
    3. :) χαίρομαι ιδιαιτέρως που εξηγηθήκαμε με τρεις κουβεντες. βλεπετε εχουμε εμπειρια απο ευγενικους συριζαιους που καλουν άλλους κομμουνιστες σε "διαλογο". με τρεις λεξεις βγαζουν τα δοντακια τους...δεν χανουμε και σαλιο...

      πως ειπαμε; ενεργοι κομμουνιστες; σιγα τα αιματα εκει με τον Ραχόι...

      Διαγραφή
  3. Μαρία και Πέτρο συγνώμη αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε πως οι μόνοι εγκεκριμένοι κομμουνιστές στη νήσο είναι η δεσποινίς (ή κυρία δεν γνωρίζω) Δυσδαιμόνα και ο κύριος Αντώνης. Εσείς μπορείτε αν θέλετε να αυτοπροσδιορίζεστε μόνον ως αριστεροί και μάλιστα σε εισαγωγικά και αυτό αν θέλετε να είστε εντός γραμμής και αποδεκτής από αυτή την αυτοδιορισθείσα ελέω θεού δυάδα έκδοσης πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων στην κυπριακή μπλογκόσφαιρα. Τώρα αν με ρωτήσετε πόσο κομμουνιστές μπορεί να είναι δυο άνθρωποι που ούτε καν τη δέσμευση να ενταχθούν σε ένα κόμμα (κομμουνιστκό εννοιείται) και να λειτουργήσουν στα πλαίσια του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού που επαγγέλονται, δεν αντέχουν - δεν θα μπορέσω να σας απαντήσω. Πρόκειται μάλλον για κομμουνιστές νέας κοπής, ή κάτι τέτοιο. Όπως και νά 'χει πάντως, αυτοί κρατούν για λογαριασμό όλων των κομουνιστών του πλανήτη το φραγγέλιο και αποφασίζουν ποιος είναι και ποιος δεν είναι κομμουνιστής. Και είναι προφανές πως εσείς δεν είστε! Είστε απλώς ο "δηλητηριώδης Σύριζα". Τελεία και παύλα και αν δεν το πιστεύετε, διαβάστε ξανά τους στίχους του Κηλαηδόνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο και Μαρία,

      ο ανώνυμος ψεύδεται ασυστόλως!!!

      εκτος απο εμας τους δύο υπάρχει ακόμη ένας ντουρος κομμουνιστης στην Κύπρο και ειναι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Κύπρου, ο οποίος υπήρξε και Πρόδρος του ΠΑΣΟΚ Κύπρου αλλά επικαλεστηκε φορτο εργασίας για να την κάνει και σε ένα μήνα μέσα βρέθηκε να φιγουράρει ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ χωρίς καν να ενημερώσει τους πρώην συντροφους του στο ΠΑΣΟΚ!!!

      Για τετοιο ΝΤΟΥΡΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ μιλάμε και αν δεν μας πιστεύεται ρωτήστε και τον πιο κάτω κύριο να σας ενημερώσει καλύτερα για το χώρο όπου πάτε και βάζετε και τις κομμουνιστικες υπογραφές σας!!!

      Ασλανίδης Δημήτριος6 Ιουλίου 2012 11:55 μ.μ.
      Αγαπητοί φίλοι.

      1. Οι "φίλοι του Σύριζα" γιατί απαντούν ως ανώνυμοι, δεν έχουν το θάρος της γνώμης ή τη βεβαιότητα της άποψης τους, και, κρύβονται?

      2. Αν πράγματι είναι φίλοι σήμερα, και, αύριο μέλη του Σύριζα Κύπρου, λάθος θέμα διάλεξαν ως "αριστεροί" και κυρίως κακώς έβαλαν στο στόχαστρο το ΑΚΕΛ.

      3. Εγώ ένα Γιάννη Ξύδη γνωρίζω στην Κύπρο που είναι ο απερχόμενος γραμματέας της Σ.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκωσίας. Αν πρόκειται για άλλο πρόσωπο πρέπει να διευκρικισθεί.

      Δημήτρης Ασλανίδης
      Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

      Διαγραφή
  4. Κυρία Δ. είναι καιρός νομίζω να μάθετε ελληνικά και ορθογραφία. Κατανοώ ότι η εργατική τάξη έχει μια δυσκολία σε αυτά τα θέματα αλλά εσείς; Μια τόσο τέλεια θεωρητικώς καταρτισμένη σε θέματα μαρξισμού λενινισμού κυρία, λάτρης της φιλοσοφίας, της ποιήσεως και της κουλτούρας γενικώς να μη μπορείτε να συντάξετε μια παράγραφο χωρίς συντακτικά και ορθογραφικά λάθη; Τς τς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γλυκεια μου - η Μαρία είσαι αυτη τη φορά ως ανώνυμος, ναι; - εχω προβλημα με τους αγυρτες παθαινω κατι δεν με αρκει το πληκτρολογιο να τα γραφω...δεν άκουσα και τον Ξυδη την αλλη φορα να ρθω οταν βρεθηκατε στη λεμεσο...εχασα...κατανοειτε βεβαιως την εργατικη τάξη το ξερουμε αυτό.

      εντάξει τώρα; βρήκες κάτι να αισθανθείς καλύτερα; βλέπεις πως η εργατική τάξη δεν λογοκρινει τα σχόλια οταν η διανόηση λέει εξυπναδουλες.

      φαντάζομαι πως είστε ειδικοί με τον Πέτρο για τα ζητήματα της εργατικής τάξης. θα δειξετε και τη σχετική κατανόηση για την περίπτωση μου, στην περίπτωση που θελήσω να ενταχθώ στον ευγενικό σας εργατολαϊκό διεθνιστικό σκοπό.

      άντε, παρε και κανα τηλέφωνο τώρα στην Αθήνα να ενημερώσεις..εγώ πάω να καθαρίσω κάτι διαμερίσματα που είμαι παραδουλεύτρα για να ζήσω.

      φιλάκια.

      Διαγραφή
  5. Διαμαρτύρομαι κι εγώ με τη σειρά μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί το να μην καταλαβαίνεις τι λέει αυτό το κόμμα σε κάνει κομμουνιστή. Εγώ όποιον τα καταλαβαίνει τον παραδέχομαι, πρέπει να έχει τρελό IQ (όχι τρελού IQ, μην παρεξηγηθώ). Εγώ ένας απλός άνθρωπος είμαι, μέχρι ένα σημείο κόβει η γκλάβα μου, μετά αναζητώ την αυθεντία του κόμματος για να εξηγήσω τα ανεξήγητα:


    30/6/2012
    Με κάθε τρόπο και "σιδερένια" πυγμή προσπαθεί η καγκελάριος της Γερμανίας να κρατήσει "ανέπαφη" την καταστρεπτική συνταγή της για "τσιμεντένια" δημοσιονομική πειθαρχία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μια σειρά πρώτα σημάδια "κάμψης" άρχισαν να φαίνονται. [...] Σ' έναν βαθμό μπορούμε να πούμε ότι προχθές η Μέρκελ βγήκε λίγο "κουρεμένη" από τους Μόντι - Ραχόι - Ολάντ, ενώ και στο ευρωποδόσφαιρο είναι άλλος Μάριο, ο Μπαλοτάλι, άφησε "κάγκελο" τους Γερμανούς, δηλαδή εκτός τελικού!
    Αυγή

    1/7/2012
    Υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ ενός ημιτελικού του Euro και μιας συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο ματς ένας είναι ο νικητής, ένας περνάει στον επόμενο γύρο, ένας πανηγυρίζει. Όλα για τον νικητή κι ο ηττημένος δεν παίρνει τίποτα. Σε μια σύνοδο όλοι προσπαθούν να πλασαριστούν ως νικητές, όλοι θα βρεθούν στον επόμενο γύρο. Οι ηττημένοι δεν επιτρέπεται να ταπεινωθούν-, ούτε βεβαίως να παραδεχτούν την ήττα.

    Υποτίθεται ότι στο κοινό μας σπίτι, στον αγώνα για τη σωτηρία της Ευρώπης, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Γι' αυτό και είναι προτιμότερο να μιλάει κανείς για μετατόπιση στην ισορροπία δυνάμεων. Κι αυτό που είδαμε στον νυχτερινό μαραθώνιο της 19ης συνόδου από τότε που ξέσπασε η κρίση ήταν μια σαφής μετατόπιση της ισορροπίας σε βάρος του γερμανικού δογματισμού και προς όφελος κατ' αρχάς των δύο μεγάλων - και κλυδωνιζόμενων- του Νότου.
    Αυγή

    1/7/2012
    ΗΤΤΑ της Μέρκελ (!) χαρακτήρισαν τα μνημονιακά ελληνικά ΜΜΕ τη σύνοδο των Βρυξελλών. Θεωρούν ότι το αστείο ποσό των 120 δισ. ευρώ για ανάπτυξη σε έργα υποδομών μπορεί να δώσει ώθηση στις πληττόμενες οικονομίες! Θα φτιάξουμε δρόμους και λιμάνια και αεροδρόμια; Και τι θα μεταφέρουμε από τους καλύτερους δρόμους και τα καλύτερα λιμάνια, όταν η παραγωγική μας μηχανή έχει καταρρεύσει και οι εισαγωγές λόγω μηδενισμού του διαθέσιμου καταναλωτικού εισοδήματος των νοικοκυριών συρρικνώνονται δραματικά;

    ΣΩΘΗΚΑΝ μήπως οι τράπεζες της Ισπανίας και της Ιταλίας;
    Αυγή

    3/7/2012
    Ήταν τόσο επείγουσα η ανάγκη για επέμβαση; Αν ναι, γιατί δεν έγινε μια τυπική παραίτηση και ορκωμοσία άλλου, ώστε να πάει στη σύνοδο κορυφής πολιτικό πρόσωπο και όχι το πλέον ανεύθυνο και άφωνο, λόγω συνταγματικών και άλλων κωλυμάτων; Εδώ απειλούσαν θεούς και δαίμονες οι κολαούζοι τους για να γίνει αμέσως κυβέρνηση μην και χάσουμε τη σύνοδο... Και έστειλαν αυτόν που δεν πήρε χαμπάρι τον ελιγμό Μόντι - Ραχόι;
    Αυγή


    7/7/2012
    Η δημόσια συζήτηση για το αποτέλεσμα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, στράφηκε κυρίως γύρω από το αν αποτελούσε πράγματι ήττα της Μέρκελ, όπως επέμεναν τα μεγάλα ΜΜΕ, ή αν δεν προκάλεσε σοβαρές αλλαγές στην ασκούμενη πολιτική.
    Αυγή

    8/7/2012
    Αυτό που πρόκειται να συμβεί είναι η συνέχιση της «μνημονιακής πολιτικής χωρίς Μνημόνιο», που οι ισπανικές κυβερνήσεις ακολουθούν επιμελώς τα δύο τελευταία χρόνια, ως «καλές μαθήτριες» του κυρίαρχου μονεταριστικού και φιλελεύθερου δόγματος στην Ευρωζώνη.
    Αυγή

    15/7/2012
    Όταν κόβεις το επίδομα ανεργίας σε μια χώρα όπου επισήμως οι άνεργοι ξεπερνούν το 24,6%, δεν χρειάζεται να υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει ανάφλεξη. Ούτε η ύπαρξη ευρείας νεοφιλελεύθερης πλειοψηφίας στην κυβέρνηση και στη Βουλή μπορεί να κρατήσει τους Ισπανούς στα σπίτια τους. Άλλωστε οι Αγανακτισμένοι ξεκίνησαν από τη Μαδρίτη και την Ισπανία των 60.000 κατασχέσεων κατοικιών τον χρόνο.
    Αυγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ όποιον τα καταλαβαίνει τον παραδέχομαι, πρέπει να έχει τρελό IQ (όχι τρελού IQ, μην παρεξηγηθώ). Εγώ ένας απλός άνθρωπος είμαι, μέχρι ένα σημείο κόβει η γκλάβα μου, μετά αναζητώ την αυθεντία του κόμματος για να εξηγήσω τα ανεξήγητα:


    ...μήπως θέλεις να σε θυμήσω τί έγινε όταν άρχισες στο Radical να βγάζεις ποστ για το ΚΚΕ; Που ετρεχαν τα συριζόπουλα και σου λέγανε: οοοοοχι....προς θεού, τί γυρεύει ένας έξυπνος άνθρωπος σαν εσένα στο ΚΚΕ!!! έλα μαζί μας, έλα με τους έξυπνους...

    πάλι τα ιδια θα λέμε Αντώνη; δεν καταλάβαμε πως οι άνθρωποι είναι ξεπουλημένοι αγύρτες που τους έκαναν χατήρι κάτι πασοκοι και τους έδωσαν και πολιτική υπόσταση με το 27% ώστε τώρα να μας κάνουν και ντα για το επίπεδό μας;

    εμετός. μη πω για ταξικό μίσος γιατί δεν κάνει και δεν τους αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όχι, όχι προς Θεού, εγώ δεν ξέρω τίποτα. Πιστεύω πως οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από μια ανώτερη φυλή, η οποία στην πρώτη δημοτικού έχει ήδη κατανοήσει πώς η θεωρία συνόλων αίρει τον νόμο περί μη αντίφασης στον Αριστοτέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ασε με σε παρακαλω...αν οντως αυτοί οι άνθρωποι είναι καθηγητές εδώ και πληρώνονται από τους φορολογούμενους για να πουλάν μούρη στα μπλογκς έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα!

      έλα όμως που αν δεν γλειψεις εκατό κώλους στο συριζα καριέρα δεν κάνεις!! αντε μην αρχίσω!!

      Διαγραφή
  8. Και ένα τελευταίο σχόλιο γιατί το χρωστώ, για μένα για τη δική μου συνείδηση.

    Αγαλμα πρέπει να κάνουν στην Παπαρήγα που σας έφτυσε...ΑΓΑΛΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή