Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

25.7.12

«Καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή, κανένας φαντάρος στη Μέση Ανατολή».





Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό
Ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που εξυφαίνονται στη γειτονιά μας

Κύπρο ενιαία - ανεξάρτητη και αποστρατιωτικοποιημένη, απαίτησαν χτες οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και συμμετείχαν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό, με αφορμή τη συμπλήρωση 38 χρόνων απ' το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας των συνταγματαρχών τον Ιούλη του 1974 και την εισβολή του τουρκικού «Αττίλα» στη μαρτυρική Κύπρο.
Μέσα από τη συγκέντρωση εκφράστηκε η καταδίκη στις προωθούμενες λύσεις οριστικής διχοτόμησης της Κύπρου, αλλά και στα σχέδια των ιμπεριαλιστών να ανάψουν νέα φωτιά στην Ανατολική Μεσόγειο. Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Θόδωρος Κυριακίδης, μέλος του Προεδρείου της ΕΔΥΕΘ, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε σταθερά αλληλέγγυοι στον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους και διεκδικούμε Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, διζωνική, δικοινοτική και ομόσπονδη, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς "εγγυητές και προστάτες"».
Πρόσθεσε πως ο αγώνας για τη λύση του Κυπριακού δεν μπορεί παρά να είναι ενταγμένος στον κοινό αγώνα των λαών της περιοχής ενάντια στα σχέδια της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης. Και κάλεσε σε δυνάμωμα της πάλης για να κλείσει και να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας και κάθε άλλη υποδομή της χώρας μας απ' τους ιμπεριαλιστές. Να μην υπάρξει καμία ελληνική συμμετοχή και καμία διευκόλυνση για τις επεμβάσεις στη Συρία και το Ιράν. Να κλείσει και να καταργηθεί το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης. Να αποσυρθούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από τα κατοχικά μέτωπα όπου Γης. Η Ελλάδα να φύγει απ' το ΝΑΤΟ - το ΝΑΤΟ να διαλυθεί.
Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, η οποία ολοκληρώθηκε έξω από το αμερικάνικο προξενείο, όπου οι αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος ειρήνης πυρπόλησαν τις σημαίες των ΗΠΑ και της ΕΕ, φωνάζοντας ασταμάτητα συνθήματα: «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί, είναι η νέα τάξη και οι ΝΑΤΟικοί», «Καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή, κανένας φαντάρος στη Μέση Ανατολή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου