Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

14.7.12

Προεδρικές Υπογραφές για το Μνημόνιο


Τρόϊκα στην Κύπρο: Κάντε το όπως η Ελλάδα
Ακριβώς την ίδια συνταγή, που θεωρείται αποτυχημένη, συστήνει και στη Μεγαλόνησο

Ακριβώς την ίδια συνταγή που εφάρμοσαν στην Ελλάδα (και που από τους πάντες θεωρείται αποτυχημένη) άρχισε να εφαρμόζει η τρόικα και στην Κύπρο. Ζήτησε τις υπογραφές για δέσμευση στο πρόγραμμα στήριξης από όλους του υποψηφίους Προέδρους της Δημοκρατίας, αφού ο Πρόεδρος κ. Δ. Χριστόφιας δεν πρόκειται να είναι και πάλι υποψήφιος και οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο του 2013.

Σύμφωνα με τον κυπριακό Τύπο, ο κυριότερος διεκδικητής της προεδρίας της Δημοκρατίας της Κύπρου, αρχηγός του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Ν. Αναστασιάδης, εμφανίζεται πρόθυμος να βάλει την υπογραφή του, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κάλεσε την κυβέρνηση να συνεργαστεί και να συνεννοηθεί με τις πολιτικές δυνάμεις ενόψει της υπογραφής του Μνημονίου, καθώς, όπως είπε, η εφαρμογή του προγράμματος χρειάζεται τη συναίνεση όλων.

Η τρόικα επρόκειτο να επιστρέψει στην Κύπρο στις 16 Ιουλίου, αλλά άλλαξε την ημερομηνία επιστροφής στις 22 Ιουλίου και άρχισαν οι συζητήσεις για την καθυστέρηση της έλευσής της. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ. Στεφάνου έσπευσε να διευκρινίσει ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι τα κλιμάκια της τρόικας δεν έχουν ολοκληρώσει τη μελέτη των στοιχείων που έχουν συγκεντρώσει από τις τράπεζες και την κυπριακή οικονομία.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η καθυστέρηση της άφιξης της τρόικας δεν συνδέεται με το ενδεχόμενο λήψης δανείου είτε από τη Ρωσία είτε από άλλη χώρα. Αντιθέτως, ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Ν. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η τρόικα είναι δυσαρεστημένη εξαιτίας των προσπαθειών που καταβάλλει η κυπριακή κυβέρνηση για εξασφάλιση δανείου από τρίτη χώρα.

Την ίδια ώρα εισάγεται και στην Κύπρο το περίφημο «name and shame», δηλαδή η δημοσιοποίηση των ονομάτων (φυσικών και νομικών) προσώπων που οφείλουν μεγάλα ποσά στο Δημόσιο. Τα ίδια, δηλαδή, που απαίτησαν οι τροϊκανοί και στην Ελλάδα. Βεβαίως οι Αρχές λένε ότι το σύστημα αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

πηγή: Το Βήμα

3 σχόλια:

  1. Κι εγώ είμαι περήφανη που ειμαι Κομμουνίστρια Πρόεδρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και κοίτα...άμα είναι να υπογράψεις, πάρε μαζί σου και την διανόηση να σου πει που θα την βάλεις ακριβώς αυτή την υπογραφή και τί σπουδαίο που είναι το εγχώριο ευρωπαικό μοντέλο της ευρωλιγούρας σκέψης που αντιστεκεται!!! Σε περίπτωση, λέω που θα χρειαστείς και επιστημονική νομιμοποίηση...

    οπως είπε και ο Ονειρμός: Χίλιες φορές ''πρωτόγονος'', ''ορθόδοξος'' μαρξισμός-λενινισμός, παρά Μπαλιμπάρ-Ζίζεκ-Πουλαντζάς-Νέγκρι και Ρανσιέρ μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...καταραμένη μνήμη γιατί δεν με αφήνεις;...κάποιους μήνες πριν "σφαζόμασταν" για τα πακέτα του Κικη...μα αλλιως θα μπουμε στο μνημονιο...Χα! Ενώ τώρα θα το υπογράψουμε κιόλας!! να δω τί θα ακουσουμε άλλο;;;

    να κλεισετε ημερομηνία καυσης των βιβλίων της ιστοριας του κομματος του ΚΚΚ μη εξαιρουμενου, έξω απο την Εζεκία Παπαϊωάννου και να μας καλέσετε για τον καφέ της παρηγοριάς!! κερνάει το "λαϊκό καφεκοπτείο" εις μνήμην!

    ΑπάντησηΔιαγραφή