Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

18.7.12

The Inner Circle - Eduard Artemyev

6 σχόλια:

  1. "Στις 20 Ιουλίου 2012 συμπληρώνονται 38 χρόνια από την παράνομη και βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο - ανεξάρτητη χώρα-μέλος του ΟΗΕ - την οποία διευκόλυνε το προδοτικό φασιστικό πραξικόπημα της Χούντας του Ιωαννίδη και της ΕΟΚΑ Β΄ που προηγήθηκε, με τη συνενοχή στο διπλό έγκλημα ισχυρών χωρών του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο ευρύτερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.
    Σήμερα ο αγώνας για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της Κύπρου, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, περνάει μέσα από τη συνεπή διεκδίκηση μιας λύσης δικοινοτικής –διζωνικής ομοσπονδίας, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα. Δυστυχώς, όμως, οι διακοινοτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, που βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν έχουν φέρει μέχρι τώρα αποτελέσματα που να γεννούν αισιοδοξία.
    Η κυβέρνηση της Άγκυρας, παρά τις δηλώσεις της, δεν έχει μετακινηθεί από τις θέσεις της ως δύναμη κατοχής, ενώ αρνείται να εκπληρώσει ακόμα και δεσμεύσεις οι οποίες συνδέονται με την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Τουρκίας αρνείται ακόμα και το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκήσει την 6μηνη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, ενώ συνεχίζει τις απειλές της για τις έρευνες που πραγματοποιεί η Κυπριακή κυβέρνηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ για την αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του με τον Κυπριακό λαό, ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους. Νιώθουμε ιδιαίτερα αλληλέγγυοι φέτος, που η Κυπριακή Δημοκρατία πλήττεται έντονα από την διεθνή καπιταλιστική κρίση και βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο επιβολής μνημονιακών πολιτικών στην Κύπρο σε βάρος σημαντικών κατακτήσεων των Κυπρίων εργαζομένων, όπως η ΑΤΑ και οι συλλογικές συμβάσεις, τις οποίες ως τώρα υπερασπίστηκε αποτελεσματικά η κυβέρνηση Χριστόφια.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συνεργαζόμενος στενά με τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις της Κύπρου, θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες του και στο ευρωπαϊκό επίπεδο για να ανοίξει ο δρόμος για τη δίκαιη λύση του Κυπριακού. Για μια Κύπρο ενωμένη και ανεξάρτητη, γέφυρα ειρήνης της Ευρώπης, με τους λαούς της Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συνεργαζόμενος στενά με τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις της Κύπρου,...


      αυτό να αρχίσετε να το ψάχνετε κάπως καλύτερα...τη "στενή συνεργασία" λέω, γιατι τελευταία δεν βλέπουμε να σας βγαίνει και πολυ "στενή" και τα "στελεχη" ξεμαντρώθηκαν και γράφουν και αρθράκια...

      μια ζωή όλα θάλασσα...

      με τη χαλυβουργία πως πάει "η στενή συνεργασία" δεν μας είπατε; ή μεινατε στη "στενή συνεργασία" μόνο με το Βολο...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε:

      1. με εχουν προειδοποιήσει πως είστε ολίγον ψυχωτικά άτομα και πως θα με κυνηγάτε...μου εχει ξανασυμβει με τους ακροδεξιούς, το αναφερω για να ξερεις πως εχω πειρα και αντοχες στο κυνηγι.

      2. ειμαι επαρκως ενημερωμενο άτομο. δεν χρειαζομαι μέσιτζερ ειδησεων.

      3. αν θες να καταθεσεις καποια αποψη, να την καταθεσεις με ψευδωνυμο εστω και να μην αφηνεις σχολια τρολ.

      4. Οταν μου απαντησεις για τη Χαλυβουργία θα σου απαντησω και εγω για την ΑΔΕΔΥ.

      5. Εχω και ετοιμο αρθρο αφιερωμενο σε σενα τον ανωνυμο για κατι που δεν αφορα απλα την ΑΔΕΔΥ αλλα αφορα τη σταση του ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα. Φρεσκο. Μπορει να μην το ειδες να σε ενημερωσω κι εγω για κάτι.

      Διαγραφή
  2. Βαζω λοιπόν εδώ ΟΛΟΚΛΗΡΟ το άρθρο - αποσπασμα του οποίου αφησες αγαπητε ανωνυμε χωρίς να αναφερεις ΚΑΝ την πηγη και χωρις νικ -. Περιμένω τα νεότερα από Χαλυβουργία και Νόμο για κατάργηση των μνημονίων αφού είσαι τσακάλι.

    http://unfollow.gr.com/index.php/blog/item/114-κοινό-μέτωπο-από-συνδικαλιστές-κκε-συριζα-φταίει-ο-καύσωνας-%7C-του-πα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλιό μου στο LR για το ίδιο λινκ:

    Η αρχική είδηση βγήκε πριν από δυο-τρεις μέρες. Δε θυμάμαι πού τη διάβασα. Ίσως Αυγή, ίσως left.gr. Δεν ξέρω τι παίζει με ΑΔΕΔΥ. Ξέρω πως με το ΠΑΜΕ και την Αυτόνομη Παρέμβαση τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά.

    Πάντως μεταξύ των άλλων, το κείμενο λέει μια αλήθεια που ως τώρα κρυβόταν συνέχεια.

    "Αμηχανία και διαβουλεύσεις στα όργανα του κόμματος μάλλον εξηγούν τη σιγή των μέσων που διαθέτει η Κουμουνδούρου στον Τύπο και των διαύλων της στο Διαδίκτυο"

    Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως ποτέ δεν ξανασυντάχθηκαν με το ΠΑΜΕ για τίποτα.

    Έλεγε ψέμματα ο Ρίζος λοιπόν πως ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΕ ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ;

    Γιατί αλλιώς υπάρχει "αμηχανία και διαβουλεύσεις";

    Κι όμως, ως σήμερα, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΣΑΜΠΟΤΑΡΑΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ.

    Τις προάλλες που το είχα θέσει, άκουσα ότι η Αυτόνομη Παρέμβαση είναι ... αυτόνομη απ' τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Παλιότερα, όταν τα λέγαμε για τη στάση τους στο Βόλο στη Χαλυβουργία διαψεύδανε.

    Ας ρωτήσει λοιπόν κάποιος τον Φραντζή: προς τι η αμηχανία στην Κουμουνδούρου αφού ήμασταν "σύντροφοι" της "αριστεράς" που αγωνιζόμασταν μαζί και όχι με ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ;
    http://leninreloaded.blogspot.com/2012/07/blog-post_2514.html?showComment=1342620813638#c6439397159475099297

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επειδη ακουσα πολλες φορες πως η "Αυτονομη Παρέμβαση" δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ τουλαχιστον τώρα μπορουμε να ταυτοποιήσουμε πρότερες δράσεις και αντιδρασεις της ΑΠ, κάτι είναι κι αυτο...

      στα ψιλά βεβαια...πως αυριο θα κανουν βολτα εδω πιο κάτω η ΧΑ και το ΕΛΑΜ να γιορταζουν το Πραξικοπημα και στην άλλη μερια του οδοφραγματος οι Γκριζοι Λυκοι την εισβολη...αλλά τα συριζοπουλα, με το ζόρι κιολας, να αφηνουν σχολια αριστερα δεξια για την παρτυ τους λες και δεν εχουμε κατι άλλο να ασχοληθουμε και γιατί έτσι!! έκαναν κοινό μέτωπο λέει οι συνδικαλιστες συριζα - κκε...

      εγω παντως για τα συνδικαλιστικα και το συριζα θα λεγα: έκανε κι η μυγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο..

      Διαγραφή