Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

12.7.12

ΚΚΕ: Πρόταση νόμου για την κατάργηση μνημονίων







Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου αύριο Παρασκευή στις 11:30 π.μ. την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την «Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 και των εφαρμοστικών τους νόμων - Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων».

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό.
Σε ανακοίνωσή του του το ΚΚΕ αναφέρει ότι τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση κατέθεσε σήμερα Πρόταση Νόμου στην Βουλή για την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που ψήφισαν στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχικά και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ στην συνέχεια, με την ευθύνη που αναλογεί και στο ΛΑΟΣ.

Με την ίδια πρόταση νόμου το ΚΚΕ ζητά την κατάργηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, καθώς επίσης και των αντιλαϊκών νόμων που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις και στα μνημόνια των λεγόμενων εφαρμοστικών νόμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι οι νόμοι που :

- Τσακίζουν μισθούς, συντάξεις και τα λαϊκά εισοδήματα.

- Καταργούν συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

- Επιβάλλουν δυσβάστακτα φορολογικά βάρη και χαράτσια στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.

- Πετσοκόβοντας τις κοινωνικές δαπάνες και προωθώντας τις αρνητικές αλλαγές στον χώρο της υγείας – πρόνοιας στερούν στοιχειώδεις υπηρεσίες, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια την ζωή.

Τα μνημόνια επιβλήθηκαν για να διασφαλίσουν την επάνοδο της κερδοφορίας του κεφαλαίου σε μια φάση που εντείνεται ο διεθνής ανταγωνισμός. Τα μνημόνια συμπεριλαμβάνουν πολλά μέτρα που προέβλεπε η συνθήκη του Μάαστριχτ, που αποφασίσθηκαν από την ΕΕ και τις Ελληνικές κυβερνήσεις την προηγούμενη περίοδο, αλλά η εφαρμογή τους εμποδίσθηκε, καθυστέρησε από την ανάπτυξη της ταξικής πάλης.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι η διέξοδος για τον λαό βρίσκεται στην γραμμή κατάργησης των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, της μονομερούς διαγραφής του χρέους, της αποδέσμευσης από την ΕΕ, με εργατική λαϊκή εξουσία, με τον λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, για να αξιοποιηθούν σχεδιασμένα οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες.

Η πρόταση νόμου που καταθέτει το ΚΚΕ στην Βουλή και η προσπάθεια που θα καταβάλει να γίνει αυτή κτήμα του εργατικού – λαϊκού κινήματος, είναι μια συμβολή στην πάλη για τα λαϊκά συμφέροντα.

Ταυτόχρονα, με την ανάγκη κατάργησης των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, το ΚΚΕ υποστηρίζει ένα συνεκτικό πλαίσιο με σημαντικούς στόχους πάλης που υπηρετούν τα άμεσα λαϊκά συμφέροντα και δίνουν ανακούφιση στον λαό.


πηγή: Έθνος

47 σχόλια:

  1. Το ΑΚΕΛ κυπρο αντι να ειναι υπερ της καταργησης μνημονιων ειναι υπερ των μνημονιων. Σας ευχαριστουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΑΚΕΛ εχει δικη του ιστοσελιδα. Να κανεις τα παραπονα σου εκει. Η δικη μου Κ.Ε τώρα ψηνει κουπεπια και διαβαζει τον ημερήσιο τυπο μηπως βρει καμια δουλεια και γλυτωσει την ανεργια.

      Ευχαριστω!

      Διαγραφή
    2. Οντως στα λογια το ΚΚΕ εν πρωτο, εν στην ουσια που εκοψε νακκον πισω.

      Διαγραφή
    3. στην ουσια; ποια ειναι η ουσια που εκοψε πισω το κκε. και εν παση περιπτωση εσενα τί ακριβως σου στερησε το κκε; τί; σου στερει κάτι; προς τί η επιθετικοτητα;

      αν εμεις δεν εχουμε ενα κομμουνιστικο κομμα δεν θα υποτιμουμε τους αλλους που εχουν. τουτον εν εν καθολου μα καθολου τιμιο. και εν παση περιπτωση αν εσυ θεωρεις ανουσια τα κομμουνιστικα κομματα τοτε αυτο να το αναλυσεις με τους ακελικους, οχι μαζι μου!!

      Διαγραφή
    4. Χαχα, να παω τιμωρια στη γωνια?

      Τελοσπαντων, καλη επιτυχια στο η να περασει η προταση συντροφισσα

      Διαγραφή
    5. το συντροφισσα ζεπ ειναι αποδεκτον. απο εκει και περα πρεπει να απαντησεις για τον εαυτο σου ενα θκυο ερωτηματα εφοσον εισαι αριστερος και εφοσον εισαι και ακελικος.

      1.αν εισαι ακελικος αλλα δεν εισαι κομμουνιστης,οντως αυτο εν ενα ζητημα που πρεπει να το συζητησεις με αλλους ακελικους, οχι μαζι μου. εννοω στην περιπτωση που εισαι μελος, αυτο εννοω ακελικος.

      2. αν θεωρεις ομως οτι εισαι εκτος απο ακελικος και κομμουνιστης πρεπει να αρχισεις να διερωτασαι ποσο κομμουνιστης εισαι ή αν απλα εισαι υποστηρικτης ενος κομματος. για μενα ειναι αδικαιολογητη η επιθετικοτητα σου, οχι εδω αλλα παντου και καθ ολη τη διαρκεια του εξαμηνου εναντια στο κκε. καθαρες κουβεντες! εννεν υγιες μεσα στο ακελ να υπαρχουν αντικκεδες. συζητα το τζαι με αλλους τζαι θα δεις οτι μπορει να εχω δικαιο...εν πασει περιπτωση καποτε εφλερταρες τζαι με τη δημαρ νομιζω...ε λλιη σοβαροτητα ενι βλαφτει ζεπ.

      οχι μονο να απαιτουμεν εμμονικα στηριξη για το δικο μας κομμα...να ανοιξουμε λλιον τα μαθκια μας για το τι μπορει να συμβαινει τζαι παραδιπλα.

      συντροφικα

      Διαγραφή
    6. Για σενα εχουν σημασια οι ταπελες τζιαι τα συνθηματα. Για μενα η ουσια. Εγιω θελω μια ενωμενη (ρεαλιστικη) αριστερα να αντισταθει στην επιθεση των τραπεζιτων. Αντι τουτου μετα που αλωνισαν (οι τραπεζιτες) καλα καλα τζιαι ηρτεν η πεινα τζιαι η ανεργια, συνεχιζει το αγωνιστικο ΚΚΕ να αρνειται να συνεργασετι με τον Συριζα.

      Δημαρ εφκαλε τζιντο μασκαραλλικι (με μικρη διαφορα που συριζα), εντζιαι εφλερταρα εγιω :D

      Τωρα γιατι πρεπει να συζητησω με αλλους για το ιντα ταπελα θελεις να μου βαλεις εν το εκαταλαβα, διω σου την αδεια ναμου βαλεις οτι ταπελα θελεις (με την καλην την εννοια :D)

      Διαγραφή
    7. οχι ειναι για σενα που εχουν σημασια τα συνθηματα και οι ταπελες. για σενα αριστερα ειναι μια "ταπελα" για μενα ειναι συγκεκριμενη πολιτικη.

      για σενα αριστερα ειναι αλλο πραγμα απο οτι για ενα, και αρνεισαι να δεις πως οτι ειναι περας της πολιτικης τους ακελ ή μιας πολιτικης που να θυμιζει ακελ, μπορει να ειναι επισης πολιτικη αλλα διαφοεριτικη πολιτικη...

      επισης δειχνεις επιθετικοτητα λογω ανασφαλειας, οτι υπαρχουν και κομμουνιστες σε αυτο τον κοσμο, οι οποιοι εξαλλου ειναι αυτοι που εφτιαξαν και το κομμα που σημερα υπερασπιζεσαι.

      προτιμω λοιπον παρα να λεμε κουφια λογια να πουμε μια απλη αληθεια.

      στο ακελ υπαρχουν ατομα τα οποια δεν επιθυμουν κανενα κομμουνισμο ειναι σοσιαλιστες.

      υπαρχουν ομως και κομμουνιστες.

      εσυ θελεις μια αριστερα να αντισταθει στην επιθεση των τραπεζων χωρις να πειραξει παραπανω το συστημα.

      εγω θελω μια κομμουνιστικη αριστερα πανευρωπαικα να ριξει κατω ολα τα σοσιαλιστικα και ολα τα φιλελευθερα κομματα.

      εσυ εισαι σοσιαλιστης. εγω ειμαι κομμουνιστρια.

      τζαι παλε φιλοι ειμαστεν...

      Διαγραφή
    8. Ο Χριστοφιας που λαλει οτι εν κομμουνιστης, δικαιουται οξα να τον καθαιρεσουμε σε σοσιαλιστη?

      Διαγραφή
    9. δεν ξερω ζεπ δεν τον ρωτησα προσωπικα για να ξερω.

      αυτο που μετα βεβαιοτητας ξερω ειναι πως μεσα στο ακελ υπαρχουν κομμουνιστες. οπως και μεσα στην εδον. και δεν εννοω με ταπελα. εννοω που εχουν αντιληψη της διαφορας ενος κομμουνιστη και ενος σοσιαλιστη.

      εγω που δεν παριστανω την ακελιστρια προσπαθω να το σεβαστω. αλλα δεν με αφηνεις. νομιζεις πως αυτο που πρεσβευεις εσυ ειναι ολα τα μελη του κομματος. ε δεν ειναι.

      οσον αφορα την μονη ερωτηση που θα ειχε καποια ουσια αν δηλαδη το ακελ ειναι κομμουνιστικο κομμα, οχι δεν ειναι κομμουνιστικο κομμα. ειναι σοσιαλιστικο κομμα το ακελ. αρα αν ειχε ή εχει γ.γ που δηλωνει κομμουνιστης λλια πραματα αλλασουν.

      Διαγραφή
  2. stelios papalangi

    ίντα ώραια νομοσχέδια κατεβάζεις άμαν ξέρεις ότι εν θα περάσουν...

    τάχα που αποσκοπεί τούτο τώρα ;
    Να τηn μετρήσουν για να δούμε ποιος έσσιει τη πιο μεγάλη;... ποιός εν ο πιο αριστερός ; Ποιός εν παραπάνω αντιμνημονιακός; .... Σιαν είσσιεν τον νου της η αριστερά τον τζαιρό που εγίνουνταν εκλογές.... Τώρα ίντα γυρέφκει στο μνημονιακό κοινοβούλιο της αστικής δημοκρατίας να "περάσει νόμους"...

    Τζαι τι περιμένει δηλαδή ;
    Ότι έννα περάσει; (νομίζω διαθέτει παραπάνω μυαλό που τούτο)

    όξα
    αν πει ο ΣΥΡΙΖΑ όχι, ότι ο λαός θα διορθώσει τη ψήφο του ;

    Τζαι γιατί η πρόταση αφορά μόνο το μνημόνιο ; Γιατί δεν έκαμεν ένα πιο ωραίο νομοσχέδιο που να αφορά την έξοδο που το ευρώ, την ΕΕ, το μάαστριχτ, το ΝΑΤΟ, την αναδιανομή του πλούτου, τα εργοστάσια στους εργάτες κλπ κλπ.... αθκιασεροί είμεθα στο κάτω κάτω , Why not ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στελιο εχω σε για σοβαρο ατομο..προσπαθεις να με πεισεις οτι δεν ισχυει τουτον;


      ίντα ώραια νομοσχέδια κατεβάζεις άμαν ξέρεις ότι εν θα περάσουν...

      δλδ το κκε, απλα καμνει απλα ρητορικη εκ του ασφαλους! να μου δειξεις μια κινηση του κκε που αποδεινυει οτι εν ενα κομμα της ρητορικης. επιπλεον ποια ειναι η αποψη σου για την πολιτικη; οτι θα ηταν σωστοτερο να μην εχει πολιτικη θεση το κκε γιατι το νομοσχεδιο δεν θα περασει; εν εχουν αξια κανενος αλλου ειδους δυναμικες δηλαδη;

      φυσικα η καταθεση ενος νομοσχεδιου ανοιγει καποια μετωπα και εντος βουλης και εκτος βουλης...υποτιθεται το ζητουμενο ειναι να ανοιχθουν καποια μετωπα...

      αν πει ο ΣΥΡΙΖΑ όχι

      ε να πει οχι αν νομιζει πως πρεπει να πει οχι, αλλα οπως συνηθως λεν τα συριζοπουλα "η ιστορια γραφει" και τωρα θα γραψει...


      Τζαι γιατί η πρόταση αφορά μόνο το μνημόνιο ;

      για να μεν ειμαστεν αθκιασεροι...τζαι γιατι αυτο το νομισχεδιο ειναι υλοποιησιμο...και αρα εν χωρουν δικαιολογιες πως αφορα την δευτερα παρουσια...εξαλλου ξερεις ηδη τι σημαινει αρνηση του μνημονιου, που ποτε καρτερας εμενα να σου εξηγησω;

      Διαγραφή
    2. stelios papalangi

      η ουσία είναι μια.
      Είτε Ναι πει ο ΣΥΡΙΖΑ είτε ΟΧΙ, πάλε δεν περνά τουτη η παρλαπίπα.
      Για να περάσει έθελεν συνεργασία που πριν.
      Τωρά, πες ότι είπεν όχι ο συριζα άτε να χάσει λίους (ή τζαι πολλούς ποιός ξέρει;) ψήφους....


      ε, και ;
      Θα ακυρωθεί το μνημόνιο ;


      Τούτα τα "υλοποιήσημα" στη πάντα... Τον τζαιρό που έπρεπε, έπρεπε το κκε να δώκει το νομοσχέδιο του συριζα τζαι να του πει - ρε κοπέλια έτο δαμέ. Δεσμέυτου ότι εννα το ψηφίσεις τζαι να κατεβούμε μαζί.... Υλοποιησημότατο που θα ήταν....

      Αλλά αρχίδια....

      Η έγνοια τους είναι το μικραμάγαζο του καθενού.

      Τζαι τούτη η πράξη τούτο αποδυκνύει...

      Διαγραφή
    3. Αν η έγνοια του ΚΚΕ ήταν το "μικρομάγαζο" και όχι η πολιτική αρχών που το διακρίνει, θα είχε φροντίσει να κάνει τις απαραίτητες κωλοτούμπες (όπως άλλοι) ώστε το "μικρομάγαζο" να αυξήσει την πελατεία του, την ώρα που έκλειναν τα σούπερ μάρκετ, αντί να χάσει και την μισή. Αυτό είναι αυταπόδεικτο.
      Άλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κορόιδεψε μόνο την εργατική τάξη, αλλά αποδείχτηκε δίγλωσσος ακόμη και σε αυτούς που τον ψήφισαν για τελείως διαφορετικούς λόγους....( http://www.lifo.gr/mag/columns/5066 )

      Διαγραφή
    4. Χωρις παρεξηγηση, εν αφελης τουτη η οπτικη που μου παρουσιαζεις δαμε...

      Νομιζεις πως η συνεργασια μεταξυ των κομματων γινεται στη βαση δεσμευσεων ενος προγραμματος και αρα το ΚΚΕ εκαμε λαθος γιατι δεν ειπε στο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικα - οριστε το προγραμμα, ελατε να το υλοποιήσουμε μαζί...

      Απο την αρχη οι κατευθυνσεις των δυο κομματων οχι μονο ηταν διαφορετικες αλλα ηταν και αλληλοσυγκρουομενες...εμεινεν η πιππιλλα της λεξης "αριστερα" να "ταυτοποιει" ταχα ενα χωρο και τις δυναμικες του...

      Καποτε φαινεται και ακραιο να επιμενουμε σε καποια πραματα και να τα επαναλαμβανουμε συνεχεια...αλλα φαινεται πως πρεπει...

      Το σκηνικο εχει ως εξης: Η λεγομενη αριστερα και οχι μονο η ελληνικη αριστερα αυτη τη στιγμη κινειται στη βαση της εξης πολιτικης γραμμης:

      "Τουτοι οι νεοφιλελευθεροι εν τελεια μαλακες...οπως πασιν εν να καταστρεψουν το συστημα...πρεπει να φκουμεν μπροστα να προστατευσουμεν το συστημα που τους νεοφιλελευθερους...κοινωνικα οι δυναμεις που εχουν συμφεροντα παρομοια με τα δικα εν τα μεσαια στρωματα...που βρισκονται ιστορικα τα μεσαια στρωματα; κατα μεγαλο ποσοστο στο πασοκ...πως κερδίζω αυτα τα στρωματα; μεσω συμφωνίας με ηγετικα στελεχη του πασοκ κυρίως συνδικαλιστες...Τι καμνω ως "εξωτερική πολιτική"; Συνεργαζομαι με την ευρωπαική αριστερα διοτι τουτοι οι μαλακες οι νεοφιλελευθεροι εννεν τοπικο φρουτο εν πανευρωπαικο...το συστημα πρεπει να σωθει για τον Ενωμενη Ευρώπη"

      ΚΚΕ: Εξω απο το Ευρω, έξω απο την Ε.Ε,καμμια διαπραγματευση υπερ των μεσαιων στρωματων που διεκδικουν τα ψιχουλα του κεφαλαιου για να σωσουν τον κωλο τους και που καταδικαζει την εργατική ταξη"..

      Για ποιον προγραμμα μου μιλας λοιπόν; Ηρτεν ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλησει εναντια στο Κεφαλαιο, να μιλησει υπερ της αναπτυξης της οικονομιας, υπερ της σωτηρίας του τόπου, υπερ μια ενοτητας της εργατικης ταξης πανευρωπαικα και το ΚΚΕ ειδεν το μικρομαγαζο του;;;

      Το παιχνιδι δεν ετελειωσε Στελιο...κατακριβεια μολις που αρχιζει...

      Διαγραφή
  3. Κύριοι.

    Σοβαρευτείτε διότι εκτίθεστε. Άσχημα. Και χωρίς λόγο.

    "Τσίπρας: Θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο"
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63664620

    "Αλέξης Τσίπρας: ή μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ"
    «Πρώτη πράξη της κυβέρνησης της Αριστεράς θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων» - Αναλυτικά τα προγράμματα για πολιτικό σύστημα - εξωτερική πολιτική, οικονομία και εργασιακά
    http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=460327

    Μήπως το παραπάνω σημαίνει "αν δεν βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ η πρώτη του πράξη θα είναι η καταψήφιση κάθε νομοσχεδίου για κατάργηση του Μνημονίου;"

    Εξηγηθείτε.

    Και μη μασάτε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επαναστατικό κόμμα και οργισμένο με την προεκλογική εξαπάτηση του εκλογικού σώματος απ' τη ΔΗΜΑΡ, την προδοσία της στο αριστερό μέτωπο. Μόλις χθες η Αυγή έγραψε:

    ""Πρόκειται για μιαν άγρια ταξική, δηλαδή δεξιά οικονομική πολιτική, που την διασφάλισε η προεκλογική εξαπάτηση της αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου. Θα το ανεχτεί όμως η ελληνική κοινωνία;"
    Αυγή/Left.gr 11/7/2012 (http://www.left.gr/article.php?id=4047)

    Θα σας καταγγείλω για υπόσκαψη της γραμμής του κόμματος και συκοφαντία. Της γραμμής του κόμματος που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά, το οποίο είπε ξεκάθαρα ότι η ελληνική κοινωνία δεν θα ανεχτεί την εξαπάτηση περί δήθεν αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, και που αύριο, αντί να κάνει το χαζό, θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο που απλά δεν πρόλαβε να καταθέσει ο ίδιος γιατί έγραφε μέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι προφανές πως κανένας από τους παραπάνω δεν είναι "συριζαίος" για να τους καταγγείλεις. Αυτό ωστόσο που έχει ενδιαφέρον είναι το πόσο εύκολα για σας η Αριστερά που και μόνο ως όνομα σας φέρνει αναγούλα γίνεται αίφνης Αριστερά από την οποία έχετε την απαίτηση να φερθεί ως Αριστερά. Εσάς τι σας κόφτει αν η Αριστερά ψηφίσει ή όχι; Εσείς είστε κομμουνιστές όχι αριστεροί έτσι δεν είναι;

      Διαγραφή
    2. ΒΕΒΑΙΩΣ και είμαστε κομμουνιστές.

      Όπως και οι σύντροφοί μας του ΣΥΡΙΖΑ:

      " Οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμουνιστές με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο απ' ό,τι η ηγεσία του ΚΚΕ. Συνεχίζουν να βλέπουν το "κοινωνικό ζήτημα" από τη σκοπιά των εκμεταλλευομένων ταξικά"
      B. Κωτούλας, Αυγή, 8/7/2012

      "Η συντακτική ομάδα αυτής της ιστοσελίδας, του περιοδικού "Μαρξιστική Φωνή' και της εφημερίδας "Επανάσταση" αποτελείται από συντρόφους και συντρόφισσες που παλεύουν για τις ιδέες του επιστημονικού σοσιαλισμού μέσα από τις γραμμές του ΣΥΝ και της Νεολαίας ΣΥΝ.
      Καλούμε τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες που συμφωνούν με αυτές τις ιδέες να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να στηρίξουν ενεργά την ζωτική υπόθεση της ισχυροποίησης της φωνής του μαρξισμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε γειτονιά, εργατικό χώρο, σχολείο, σχολή και μαζική οργάνωση."
      http://leninreloaded.blogspot.com/2012/06/was-ist-syriza_30.html

      ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ!!!

      Διαγραφή
    3. δεν καταλαβα λεξη.

      βλεπεις τι γραφει πανω στο πανο στην φωτογραφια του ποστ;

      εδω βρισκοταν η διαφορα του κκε με το συριζα ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που ανοιξε η συζητηση ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!

      αν εσεις θελετε να εκχυδαίζετε την πολιτικη ουσια με πολιτικες φιοριτουρες και να μην λετε την ΟΥΣΙΑ ειναι αλλου παπα ευαγγέλιο!!

      το ΚΚΕ ξεκαθαρισε όχι πως δεν θελει εξουσια ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ όπως ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΗΘΕΛΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ!!

      αρα τα σάπια κομμενα!!! αμα ο συριζα θελει αρνηση του μνημονιου ΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΥΠΕΡ!!!

      τα υπολοιπα ειναι για σχολιαροπαιδα!

      Διαγραφή
  4. ολοι μαζί τα ίδια.Σε διατεταγμένη υπηρεσία βρίσκεστε.Υπάλληλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχει γεμίσει ο τόπος διάφορους που μπαίνουν στο νετ και ρεζιλεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας ότι δεν ξέρουν τίποτε για τις τίμιες δεσμεύσεις του, αγνοώντας επιδεικτικά την οργή του με τους οπορτουνιστές και ψεύτες της ΔΗΜΑΡ, το αντιμημονιακό του σφρίγος. Πρόκειται για οργανωμένη προβοκάτσια. Αίσχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα όλες αυτές οι σαχλαμάρες που γράφεις τι θα απογίνουν αν τελικά ο σατανάς (συγνώμη, ο σύριζα ήθελα να γράψω) ψηφίσει την πρόταση; Και αν ψηφίσει θα είναι όλα εντάξει; Θα έχει επανέλθει στην τάξη;

      Επί τη ευκαιρία να πω πως η κίνηση του ΚΚΕ είναι ΚΑΙ καλή ΚΑΙ σοφή. Η "διαχείρισή" της από κάτι τρελαμένους σαν εσένα είναι ΚΑΙ άθλια ΚΑΙ καταστροφική για το ΚΚΕ. Είμαι σίγουρος πως αποκλείεται να είσαι μέλλος...

      Διαγραφή
    2. συγνωμη εγω εβαλα απλα μια ανακοινωση. κιχ δεν ειπα για συριζα. για συριζα ξαφνικα αρχισαν αλλοι. ποιος κανει κακιστη διαχειριση εγω;!

      ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ!!! κομμουνιστες ειμαστε δεν ειμαστε μαλακες!!! κομμουνιστες ειμασταν ομως κι οταν δεν τρωγαμε το κουτοχορτο της ενοτητας....ξερεις τι ρεζιλικια θα παθαινε το κκε αν ελεγε ναι;

      σκεφτηκες για μια στιγμη τι θα γινοταν αν μετεκλογικα διαλυοταν αυτη η ενοτητα λογω αλλαγης πλευσης του συριζα;;;

      σκεφτηκες τι πετρες θα ετρωγε η αριστερα απο τον κοσμο;;;

      ιδου λοιπον μια χρυση ευκαιρια για το συριζα να μη φαει ουτε σκονη ουτε πετρες ουτε γιαουρτια...αντε να δουμε...

      Διαγραφή
    3. Στον "κύριο" Αντώνη απευθυνόμουν, όχι σε σένα.

      Διαγραφή
    4. μ αρέσει παρα πολύ ο τρόπος που σκέφτεσαι...μεχρι τωρα ήξερα πως το πρόβλημα με το ΚΚΕ ειναι πως έχει λάθος ηγεσία...τώρα μαθαίνω πως έχει και λάθος Υπαλλήλους. Πάλι καλά που του κόβει και καταθέτει και κανα καλό νομοσχέδιο που και που...

      Χαιρομαι παρα πολυ που στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπαρχουν λάθος Ηγεσίες και Υπαλληλικό προσωπικό και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί με μεγαλοψυχία να αναγνωρίζει τα θετικά βήματα του Κ.Κ

      Ο κύριος Αντώνης δεν γνωρίζω αν επιθυμεί να απολαύσει περαιτέρω αυτό το διάλογο.

      Διαγραφή
  6. Φυσικά θα την υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ακριβώς είπα. Τις προβοκάτσιες κατά του κόμματος αλλού. Δεν θα καταστρέψετε εσείς το αριστερό μέτωπο πάνω στο άνθος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν είναι δυνατόν να το συζητάμε κιόλας ότι δεν θα υπερψηφίσει τις δικές του προγραμματικές θέσεις!!!

    Κανένας πραγματικός οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αμφισβητούσε κάτι τέτοιο.

    ΔΗΜΑΡ είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λογικά και με βάση τις διακηρύξεις, αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να το ψηφίσει κι' η Χρυσή Αυγή. Το αφήνω εδώ χωρίς περαιτέρω σχόλια δικά μου και βεβαίως ούτε που θέλω να ακούσω για αυτούς τους αλήτες. Απλά προσπαθώ να καταδείξω τα μπερδέματα που μπορεί να έχει η πολιτική και οι συμμαχίες σ' αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Χρυση Αυγή αυτη τη στιγμη εχει ετσι κι αλλιως το δικαιωμα να ψηφιζει ή να καταψηφιζει νομοσχέδια.

      Αυτο δεν καθορίζει ουτε το δικαιωμα του ΚΚΕ ή αλλου κομματος να καταθέτει νομοσχέδια προς ψηφιση, ούτε τα "ποιοτικά πολιτικα χαρακτηριστικά" ενος δημοψηφίσματος...

      Μην τρελαθουμε...ασε που το βλέπω πολυ δυσκολο τα χτηνη να σηκωνουν το χέρι υπερ "κοκκινου" νομου...

      Διαγραφή
    2. Eγώ κάνω την πρόβλεψη πως οι μόνοι που θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο του ΚΚΕ, είναι οι Χ.Α.
      Και σαν "αντισυστημικό" κόμμα επικυρώνονται, και το ΚΚΕ ξεφτιλίζουνε!
      Με ένα σπάρο, δύο τριγόνια!

      Διαγραφή
    3. εγώ πάλι πιστεύω πως προτιμούν να τους κοπεί το χέρι...

      αν ομως έχεις δικιο εσυ, και οντως ψηφίσουν υπέρ και μετα αρχίσουνε τα "οργανα" για τις σχέσεις ΚΚΕ-ΧΑ από διαφορους καλοθελητες...ε τοτε η επιστημη σηκωνει τα χέρια ψηλά...

      εγω δεν πιστεύω παντως πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει αλωβητος απ΄αυτη την υποθεση.
      στην περιπτωση που σαν κομμα αποφασισει να καταψηφίσει το νομοσχέδιο δεν ειμαι σίγουρη κατα ποσον θα έχει τη συμμορφωση των βουλευτων του...θα δουμε...

      Διαγραφή
    4. Ευτυχώς (για εσένα) δεν ζεις στην Ελλάδα.
      Θεωρώ ασφαλή την πρόβλεψη πως η "δικαιολογία" για την καταψήφιση του νομοσχεδίου θα είναι η "καταγγελλία" της "σύμπραξης" των "μικρόψυχων" ΚΚΕδων με την ...Χ.Α. ενάντια στον ...ΣΥΡΙΖΑ!
      Μακάρι να βγω χαζός, αλλά είναι απολύτως προβλέψιμοι...

      Διαγραφή
  9. Στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ το νομοσχέδιο, η απαίτηση μου να βγουν κάποιοι κατά τα άλλα λαλίστατοι σχολιαστές, και να παραδεχτούν πως είναι απατεώνες θα είναι υπερβολική;
    Γιατί αν δεν τολμήσει να κάνει την κίνηση αυτή εκ του ασφαλούς (αφού δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφεία θεωριτικά)και όντας αντιπολίτευση(!), θέλει μεγάλη φαντασία να δούμε το που θα φτάσει αν γίνει ...κυβέρνηση αύριο-μεθαύριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως το βλέπω εγώ Τρας, η καταθεση αυτου του νομου ανοιγει τον ασκο του Αιόλου και λογικά στο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνουν ολονύχτιες συσκέψεις για το πως θα αντιδράσουν...δεν ειναι μονο το υπερ ή το κατα αυτου του νομοσχεδίου, ειναι οι κοινωνικες δυναμικές που εγείρει...και αρα ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εκθετος αυτή τη στιγμή λογω της δέσμευσης του να μην κατεβάσει τον κοσμο στους δρόμους αλλα να ασκήσει συνετή αντιπολίτευση.

      Δεν πρόκειται απλά για ενα νομοσχέδιο...ειναι σαν να μπηκαμε στη μηχανή του Χρόνου και κοιτάμε τις "πλατείες" από αλλη μερια...

      δύσκολοι καιροί για την αριστερα...:)

      Διαγραφή
    2. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε προεκλογικά να μην υποστηρίξει "μονομερείς ενέργειες". Εχει δεσμευτεί απέναντι στην αστική τάξη πάνω σε αυτό. Στον λαουτζίκο πούλαγε αντι-μνημόνιο. Μία λογική πρόβλεψη είναι πως δεν θα χρειαστούν καμμία ολονύκτια συνεδρίαση. Η αστική τάξη έχει μνήμη ελέφαντα και είναι εκδικητικότατη!
      Οι ψηφοφόροι τους από την άλλη έχουν μνήμη χρυσόψαρου (αφού δεν θυμούνταν καν τι έλεγαν πριν τις 6 Μάη- για να μην πάω παραπίσω, ούτε και τις εξώφθαλμες αντιφάσεις των στελεχών τους που άλλα έλεγαν το πρωί και άλλα το βράδυ), και κακομοίρηδες που φοβούνται την ρίξη, και φτάνουν στο τέλος να δεχτουν ακόμη και την κόλαση, στο όνομα του "μικρότερου κάθε φορά κακού" (η αποδοχή των χαρατσιών από τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς καμμία αντίδραση από την βάση του είναι εμβληματική).
      Ποιούς από τους δύο λες να διαλέξουν να δυσαρεστήσουν οι "υπεύθηνοι αντιπολιτευόμενοι";

      Διαγραφή
    3. Η αστική τάξη έχει μνήμη ελέφαντα και είναι εκδικητικότατη!

      Συμφωνώ. Εξαλλου εγώ ειμαι της αποψης πως το δημοσιεύμα που εσκασε στον τύπο για την Γ.Αγγελοπούλου και τις σχεσεις της με ΗΠΑ και ΣΥΡΙΖΑ δεν εσκασε τυχαία...σαν προειδοποιητική βολη ηταν...

      Συμφωνουμε απολυτα. Η δική μου αποψη γενικοτερα για την πολιτική ειναι πως η πολιτική συμβαινει παντα κάτω απο το τραπέζι. Πανω απο το τραπέζι αυτο που συμβαινει ειναι τα επικοινωνικα παιχνίδια.

      Αν κάτω απο το τραπέζι εχουν πουλήσει το ματς, η αστικη ταξη τους κραταει γερα στο χερι. Και δεν ειναι ζητημα επιλογης πια του ΣΥΡΙΖΑ. Νομιζω πως οποιος προσπαθει να παγιδευσει το λαο, αυτοπαγιδευεται...

      Αυτη τη στιγμη εγω βλέπω πως ο κόσμος, ο οποιος περσι ηταν στους δρομους και στις πλατειες, ειναι κλειδωμενος σε μια "φυλακη" και πως ο ΣΥΡΙΖΑ την πατησε πολύ ασχημα...

      Για να βγει απο τη θεση αυτη δε, θα πρεπει να κανει καποιες συγκεκριμενες κινησεις.Παρα πολυ συγκεκριμενεες. Που δεν ξερω αν θα τις κάνει τελικα.

      Διαγραφή
    4. Διευκρινιστικά, την δέσμευση για "μη μονομερείς ενέργειες", δεν τις έκαναν "κάτω από το τραπέζι" αλλά δημόσια. Από τις 7/5 μέχρι τις 16/7, δεν άλεγαν κάτι άλλο στις τηλεοράσεις. Κι όμως διπλασίασαν σχεδόν τα ποσοστά τους! Για τέτοια οπερέτα μιλάμε!
      Και άκουγα ψηφοφόρους τους να πιστεύουν(!!!!!!!!!!) πως ....μπλοφάρουν!!!!!
      Και πες μου τώρα εσύ,
      απέναντι σε τέτοιους ψηφοφόρους, ...τι σεβασμό να δείξεις ανα είσαι ο Τσίπρας;

      Διαγραφή
    5. απέναντι σε τέτοιους ψηφοφόρους, ...τι σεβασμό να δείξεις ανα είσαι ο Τσίπρας;


      ...εξαρταται που βρίσκεται η λιστα εγγραφης μελών...αν προλαβαν να εγγραψουν ολους τους πρώην πασοκους...μύγα που τους τσιμπισε...

      Διαγραφή
  10. Στο ερώτημα "γιατί το ΚΚΕ δεν συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ", έτσι πολύ πρόχειρα βρήκα αυτά:
    http://edoketora.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8023.html?showComment=1340702682489#c2674141358580380374
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/06/blog-post_6046.html
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/05/h-spiegel.html
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/05/blog-post_7773.html
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/05/blog-post_8555.html
    -Με τον καημό του διαχειριστή
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2011/09/blog-post_16.html
    -Νταήδες κι επίδοξοι δικτάτορες οι κουκουέδες για την ΑΥΓΗ
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/01/blog-post_2919.html
    -"Αυγή" εναντίον απεργίας χαλυβουργών!
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/01/blog-post_2507.html
    -Συνέντευξη μνημείο του Αλ.Τσίπρα
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2011/08/blog-post_8684.html
    -"διακαής επιθυμία όλων των ελλήνων τής αριστεράς είναι η κατάρρευση τού ΚΚΕ "
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/05/blog-post_3406.html
    -Ο ΣΕΒ στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/05/blog-post_08.html

    Αν δεν φτάνουν, να συνεχίσω. Εχω μεγάλο στοκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και μόλις γίνει και πρόταση νόμου για την απλή αναλογική, θα πέσει πολύ γέλιο!
    Οι μόνοι που θα έχουν συμφέρον να την καταψηφίσουν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ...
    (Α,...και αυτή με την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λόγο να δώσει μπόνους στον Σαμαρά, γιατί θα χάσει και τους ψηφοφόρους που του έμειναν... έ, ρε γλέντια....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Xaxaxaxa! Είστε μια ωραία ατμόσφαιρα εδώ μέσα. Χαίρομαι ιδιαίτερα που επιτέλους βρήκατε τον εχθρό-σύριζα και τον κατατρωπώνετε. Είναι δε απίστευτα κωμικό όταν αυτό γίνεται σε ένα κυπριακό μπλοκ που καταπίνει την κάμηλο (την παράδοση της χώρας από τον κομουνιστή πρόεδρο στο ΔΝΤ!!!) και διυλίζει τον κώνωπα (αν θα ψηφίσει ο Συριζα νομοσχέδιο που καταθέτει το ΚΚΕ).

    Ρε δεν βλέπετε τα χάλια σας που καταντήσατε οι κύπριοι κομουνιστές οι ορντινάτσες των νεοφιλεύθερων, που ολόκληρη αριστερά δεν έχει κάνει ούτε καν μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αυτή την αισχρή και κατάπτυστη παράδοση και απόλυτη προδοσία από το ΑΚΕΛ, το αν θα ψηφίσει ο σύριζα το νόμο του ΚΚΕ σας μάρανε; Ή μήπως είναι η γνωστή συνταγή άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε που ακολουθείτε για να μη μιλήσετε για την ταμπακιέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος:
      και για την ταμπακιέρα ...κοκοκό...

      Διαγραφή
    2. την ταμπακιέρα της ψήφισης ή όχι της κατάργησης του μνημόνιου εννοόντας πάντα.
      Αλωστε τον ΣΥΝ δεν το μπλέξαμε εμείς στην κουβέντα. Την μύγα είχαν τα παιδιά....

      Διαγραφή