....όπα η έρευνα και ο επιδοτούμενος αντισοβιετισμός στη Bundesrepublik Deutschland...!!!
τώρα μιλάμε για τον παράδεισο των εργαζομένων κατά τα έτη 1965 - εώς το άπειρο...
πάλι καλά που τις κάνει η αριστερά αυτές τις εκθέσεις.
αν τις έκανε η δεξιά, θα λέγαμε και κάτι, δεν μπορεί...τώρα πού να τολμήσεις να πεις και τίποτα..
το πολύ πολύ να πεις κάτω οι ολοκληρωτισμοί, έτσι στο ανέμελο...
είναι και πολύ επίκαιρη αυτή η έκθεση, ναι, τώρα με τις αλλαγές που πρότεινε ο Ντράγκι
παράδεισος και η Bundesrepublik παράδεισος και σε μας...
Μπράβο στη Ριζοσπαστική Αριστερά!
Άντε βρε και μια σαμπάνια για τον Φρανσουά που θα μπουκάρει στη Συρία - κάτω οι ολοκληρωτισμοί είπαμε - μην παίρνει πρωτοβουλίες μόνο η Γερμανία και χαθεί η ευρωπαϊκη αρμονία...
να μην ξεχάσω να πω: τον Ξένιο Δία δεν τον επιχορηγεί η Ε.Ε - τον πληρώνουν κάτι πρώην ανατολικογερμανοί με λεφτά που φύλαξαν κρυφά από το ρατσιστικό,αντεργατικό κράτος της ΓΛΔ, πριν την πτώση του τείχους του Βερολίνου.
επίσης: προκηρύσσεται εκτάκτως διαγωνισμός, μόνο για κύπριους, με σκοπό την εύρεση στην κυπριακή, μιας έκφρασης, εντονότερης της γνωστής έκφρασης "απόν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του" ώστε να συγχροτιζόμαστε με τις ανάγκες των καιρών...ελείψαν μας τζαι τα λόγια...
Το Ιδρυμα «Ρόζα Λούξεμπουργκ», που εκφράζει το οπορτουνιστικό Κόμμα της«Λίνκε» (Αριστερά)Γερμανίας, ο Ομιλος «Χέλε Πάνκε» και το «Κέντρο για Δημοκρατία» εγκαινίασαν τη Δευτέρα στο Βερολίνο έκθεση με τίτλο «Η αδελφή χώρα κάηκε, μετανάστευση, ρατσισμός, αντισημιτισμός και νεοναζισμός στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία».
Θέμα ήταν ο τρόπος συμπεριφοράς στη ΓΛΔ απέναντι στους αλλοδαπούς εργαζόμενους, που απασχόλησε η χώρα αυτή από το 1965 ως το 1989. Πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και εκπαιδευόμενους από χώρες όπως το Βιετνάμ, η Κούβα, η Μοζαμβίκη, η Ανγκόλα, η Ουγγαρία και η Πολωνία κ.ά. Αυτοί οι εργαζόμενοι ενίσχυσαν τομείς όπως η ελαφρά βιομηχανία και η βιομηχανία καταναλωτικών ειδών. Ο αριθμός τους, η διάρκεια παραμονής τους και τα δικαιώματά τους καθορίζονταν με την κυβέρνηση της χώρας τους, με διακρατικές συμφωνίες. Εμεναν 2 με 6 χρόνια στη ΓΛΔ και αυτό το χρόνο τον χρησιμοποιούσαν για εκμάθηση επαγγέλματος ή ειδίκευση που θα τους ήταν αργότερα χρήσιμη στη χώρα τους.
Αυτό το γεγονός δεν αναφέρεται καθόλου στην έκθεση, αντίθετα ο κατάλογος της έκθεσης μιλάει για «φτηνά εργατικά χέρια για την καταστραμμένη οικονομία της ΓΛΔ» και σημειώνει: «Τους έπαιρναν τα διαβατήρια, τους στοίβαζαν σε άσυλα αποκομμένους από τον πληθυσμό της ΓΛΔ και τους παρακολουθούσε η Στάζι σαν εν δυνάμει ταξικούς εχθρούς».
Ωστόσο το αντικομμουνιστικό ψέμα έχει «κοντά ποδάρια». Κατά τη συζήτηση στην έκθεση το κλίμα οξύνθηκε και η προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας γύρισε «μπούμερανγκ» στους εμπνευστές της. Πρώην εργαζόμενοι απ' αυτές τις χώρες πήραν το λόγο και είπαν ότι τέτοια προβλήματα δεν είχαν επί ΓΛΔ και ότι μετά την επανένωση της Γερμανίας βρέθηκαν αντιμέτωποι με ζητήματα όπως η ανεργία, ο ρατσισμός και η απειλή εκδίωξης. Επίσης πολλοί Ανατολικογερμανοί, που ασχολούνταν επί ΓΛΔ με τους φιλοξενούμενους εργάτες, είπαν ότι τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά απ' ό,τι τα παρουσιάζει η έκθεση και ότι δεν περίμεναν κάτι τέτοιο από το Ιδρυμα «Ρόζα Λούξεμπουργκ». Ενας Κουβανός, που μεγάλωσε στη ΓΛΔ, είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή η έκθεση είναι μια προσβολή για τους αλλοδαπούς αλλά και για τους πολίτες της ΓΛΔ».
Έχει και άλλες νίλες για την προπαγάνδα τους
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=8/9/2012&id=14211&pageNo=21&direction=1
Θυμάμαι επίσης πριν κανένα μήνα δημοσκοπήσεις στην Ουγγαρία και την Ρουμανία με αντίστοιχα ποσοστά και εκεί οι δημοσκοπήσεις έγιναν σε νέους που γεννήθηκαν μετά το 1989.
Η Γερμανική πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από την εικόνα που έχουμε σε άλλες χωρες. Απο έρευνα που έγινε στο Der Spiegel (πριν την κρίση) το 57% των Ανατολικογερμανων προτιμά την DDR από το σημερινό κράτος στο οποίο ζουν. Σε ερώτηση ''ομως τότε δεν ήσασταν ελέυθεροι να ταξιδέψετε'' οι περισσότεροι απάντησαν ότι με το μισθό που έχουν σήμερα ούτε τώρα μπορούν να ταξιδέψουν. Μάλιστα αποτελεί για πολλούς πολιτικούς επιστήμονες ''πρόβλημα που πρέπει να λυθεί'' το γεγονός ότι πολλοί νέοι δεν θεωρούν την DDR δικτατορία. Η Die Linke(η οποία είναι απόγονος της SED, του κόμματος της DDR) παίρνει στα ανατολικά κρατίδια συνήθως από 20 μέχρι 30% τη στιγμή που στα περισσότερα δυτικά πιάνει 5-6%. Η ειρωνία είναι ότι από τα στελέχη του κόμματος οι δυτικοί είναι οι πιο ριζοσπάστες ενώ οι ανατολικοί έχουν πουληθεί εντελώς. Κόμμα πιο αριστερά δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει γιατί θα κριθεί παράνομο. Ακόμα και η Linke σε πολλά κρατίδια είναι επίσημα υπό παρακολούθηση από την αντίστοιχη ΚΥΠ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμεινα έκπληκτος στην αρχή, αλλά συνήθισα μετά, να βλέπω πολλούς ηλικιωμένους από 60 μέχρι 80 ετών(Γερμανούς/ίδες, όχι ξένους) να γυρνάνε τα μεσάνυχτα τα πάρκα και τους καλάθους με ένα φανάρι για να βρούνε πλαστικά μπουκάλια, για να πάρουν λίγα σεντς από την επιστροφή του μπουκαλιού (μιλάω για σήμερα, 2012)