Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

4.9.12

Τί θέλω να γίνω όταν μεγαλώσεις.

Όταν μεγαλώσεις θέλω να γίνω ήρεμη και αναίσθητη.

Εσύ τί θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;

Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω μια χώρα, όπου όλοι θα είμαστε ποιητές και ζωγράφοι, δημοσιογράφοι και ερευνητές, θα μιλάμε για τους εργάτες που θα σκυλλοδουλεύουν με αγάπη και εκτίμηση, θα κάνουμε έρευνες για το εργατικό κίνημα που ψόφησε στην χώρα μας και θα το τιμούμε με επιστημονικά συνέδρια, θα έχουμε αντι-ρατσιστικό όμιλο γιατί πάλι θα χρειάζεται,θα παίρνουμε τις καλές δουλειές, θα μας  σέβονται για τους μακροχρόνιους αγώνες μας, και κάπου κάπου θα πίνουμε κρασιά κοιτώντας τα άστρα και τον κώλο της τ/κας συμπατριώτισσάς μας στην επανενωμένη Λευκωσία.

Μετά ξύπνησα και είδα πως και πάλι τα έκανα θάλασσα πως δεν έγινα ποτέ μια τέτοια χώρα και πως με τις μαλακίες που πίστευα τώρα διοικούν οι φασίστες κι εγώ το σκέφτομαι, να κάνω καμιά αντίσταση παίρνοντας μια υποτροφία που μου δώσαν να μελετήσω τη σταλινική ρωσία και τον κομμουνισμό!

Λέω να την πάρω..


9 σχόλια:

  1. Μα καλά, τον «τον κώλο της τ/κας συμπατριώτισσάς μας» [κι όχι μόνο] δεν μπορούμε να τον «κοιτάξουμε» και τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ντε!!...εν αναγκη να το καμουμε τζαι Πολιτικό συνθημα τουτο; διότι κατα τζαι παμεν...στην πολιτική του κώλου..:)

      Διαγραφή
  2. Πάρ' την πάρ' την γιατί που εννά στραφείς το ίδιον τζιαι "σιειρόττερον" όνειρον εννά έσιεις τζιαι την ίδια τζιαι σιειρόττερην πραγματικότηταν. Αμ' μμεν νναιν άλλον να σου μείνουν οι σπουδές - όϊ για να έβρεις δουλειάν, αλλά γιατί εννά έσιεις μάθει να σκέφτεσαι. Στο κάτω κάτω τη γνώσην έν' τζιαι μπόρει να σου την αφαιρέσει κανένας

    Άρα έχουμεν τζι' οι δκυο την απάντησή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα εν τζαι εμενα που εν να δωκουν οι φασιστες την υποτροφία για να μελετησω τον υπαρκτό...απλα εσκεφτηκα πως κάποια στιγμή για να σπουδάσεις κατι άλλο εκτός από λογιστικά, μόνο αντι-κομμουνισμό θα μπορεις να σπουδάζεις..

      Διαγραφή
  3. Όποιος διαβάζει τα κείμενα του ΚΚΕ ή τον Ριζοσπάστη, έχει τη δυνατότητα να διαβάσει μερικά από τα καλύτερα και πλέον νηφάλια κείμενα τόσο σε ότι αφορά την κρίση, όσο και σε ότι αφορά την κριτική του (σωστή ή εσφαλμένη, αυτό δεν έχει σημασία) για την ευρύτερη αριστερά και φυσικά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος διαβάζει ωστόσο τους πρώιμους οπαδούς του (και επιλέγω προσεκτικά τη λέξη) θα διαπιστώσει μια κριτική γηπέδου, γεμάτη ειρωνεία, τίγκα στην κινδυνολογία (επικίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ για την Κύπρο!!!) και μια μισαλοδοξία που αγγίζει τα όρια της ψυχοπαθολογίας. Ψυχραιμία παιδιά. Περί ιδεολογικής αντιπαράθεσης και πολιτικών διαφορών πρόκειται κι όχι για πετροπόλεμο ούτε για ματς ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΑΠΟΕΛ!

    ΔemΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μου επιτρέψεις Δέμων να εμπιστευθώ τα δικά μου και όχι τα δικά σου αντανακλαστικά για την Πολιτικη.

      Τίποτε άλλο..!

      Διαγραφή
    2. Στη Κύπρο όπως γνωρίζεις αγαπητέ Δέμων, η πολιτική γνώση και αντίληψη δεν βρίσκεται και στα ψηλοτερα επίπεδα.

      Όπως λοιπόν λες και εσύ, η επαφή των κυπρίων με σοβαρά έντυπα και κόμματα μπορεί να γίνει πραγματικά οφέλημη σε αντιθεση με τα εντυπα και τα κομματα που δεν είναι σε θέση να προσφέρουν καμια απολύτως ουσιαστική πολιτική ή άλλη μόρφωση και πολιτική παιδεία.

      Να μου επιτρέψεις να γνωρίζω καλύτερα τις ανάγκες της αριστεράς του τόπου μου, και επίσης να μην επιθυμώ την αναπαραγωγή της λαφαζανιάς ως πολιτικής που προάγει το συγκεκριμενο κόμμα.

      Διαγραφή
    3. Και τρίτο...δεν είμαι αντιπροσωπος του ΚΚΕ στην Κύπρο. Και παψτε καθε φορά που κάποιος μιλά μη κολακευτικά για τον συριζα να του πετατε μεσα στα μούτρα το ΚΚΕ...

      αυτό ειναι ψυχοπαθολογια και φοβία των συριζαίων και όχι δική μου.

      Διαγραφή
  4. Μετά την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ (να είναι καλά το ΑΚΕΛ και ο μεγάλος τιμονιέρης Χριστόφιας), αυτό που μπορούν να ελπίζουν τα παιδιά σας είναι να γίνουν δύο πράγματα :

    1. Λούμπεν προλεταριάτοι.
    2. Ανεργοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή