Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

9.9.12

Κόβε εσύ ευρώ να κόβω εγώ ζώνες...

...γιατί δεν κάνετε μια συναινετική συμφωνία παιδιά, κάτι σαν ένωση ιμπεριαλιστικού/αντιφασιστικού μετώπου ενάντια στο φασισμό;...είναι και η ΧΑ που ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ..!!!

λέω λοιπόν να την μοιράσετε την Ε.Ε...να πάρει η αριστερά τα ευρωομόλογά της και την "Ευρωπαϊκή" και να πάρουν οι νεοφιλελεύθεροι την "Ένωση" που σκασίλα τους αν εσείς γράφετε και προκηρύξεις στο μεταξύ για την ανατροπή και το σοσιαλισμό...ναι ξέρω...έχω τελευταία κάποια ίχνη κομμουνιστικού εθνικισμού..!! άλλο εσείς που είστε διεθνιστές και τώρα με τις ζώνες δεν θα έχετε και τον πονοκέφαλο για το σοσιαλισμό σε μια χώρα...μπανάλ κιόλας...τώρα θα έχουμε το νέο διεθνιστικό πρόγραμμα ανατροπής:

Προλετάριοι όλων των ζωνών ενωθείτε...!!!!...πιό απλό και πιο εύκολο...πού να τρέχεις τώρα να ενώνεις χώρες...άσε που θα χαρούν και οι αναρχοαυτόνομοι...κι αυτοί ζώνες θέλουν...είδατε πόσα πεδία προσφέρει η πραγματικότητα για ανατροπή άμα δεν είσαι παλαιοκομμουνιστής να θυμάσαι τον ταξικό αγώνα; τί είναι αυτά ρε...εν πουλά μάναμου λέμεν ο ταξικός αγώνας...ζώνες, αυτοκαθορισμός, διαφορετικότητα και ελευθερία..!!


Θα χωρίσουν την Ελλάδα σε οικονομικές ζώνες 

Όπως διαβάσαμε στο YAHOO NEWS που αναφέρεται σε άρθρο του Der Spiegel ετοιμάζονται να χωρίσουν την χώρα μας σε οικονομικές ζώνες που θα ισχύουν διαφορετικοί μισθοί και μεροκάματα, η "Ελληνική" κυβέρνηση έχει ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα.

Να τι γράφει το YAHOO NEWS:

 - Der Spiegel: - Αρχή από το νότιο τμήμα της Κρήτης και το νότιο τμήμα της Πελοποννήσου - 

Προϋπόθεση να εφαρμόζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας

- Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου : ''δεν πρόκειται για καμιά εχθρική δύναμη κατοχής, αλλά για εργαλείο βοήθειας'' - Στόχος η ανάπτυξη μέσω προσέλκυσης επενδυτών Τη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών στην Ελλάδα προκειμένου η χώρα να αναπτυχθεί οικονομικά και να βγει από την κρίση προτείνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Μιλώντας στο περιοδικό Der Spiegel ο Μάρτιν Σουλτς υποστηρίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα πρόγραμμα λιτότητας, ωστόσο αυτό που χρειάζεται είναι μια στρατηγική προκειμένου να επαναφέρει την οικονομία της σε τροχιά ανάπτυξης. Αυτό θα γίνει μέσω επενδυτικών προγραμμάτων και ταυτόχρονα με έλεγχο από την ΕΕ.

Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας «οργανισμός ανάπτυξης», λέει ο Σουλτς, όπου Ευρωπαίοι και Έλληνες πολιτικοί θα εντοπίζουν έργα άξια να τύχουν υποστήριξης και θα ελέγχουν την εισροή των σχετικών κονδυλίων. «Θα υπάρχει έλεγχος, αλλά και οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης», εξηγεί ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

 Το ελληνικό κράτος θα πρέπει να δεχτεί να εφαρμόζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μεταρρυθμίσεις επί ελληνικού εδάφους. «Ωστόσο, δεν πρόκειται για καμιά εχθρική δύναμη κατοχής, αλλά για εργαλείο βοήθειας».

Προϋπόθεση γι’ αυτήν την ειδική οικονομική ζώνη αποτελεί η προσήλωση των Ελλήνων στο ευρώ και η προθυμία της Αθήνας να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και επενδυτικές διευκολύνσεις για επιχειρήσεις, οι οποίες θα επενδύουν στην Ελλάδα. Στόχος είναι η προσέλκυση επενδυτών

 Όπως αναφέρει το Der Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση, η ιδέα μιας ειδικής οικονομικής ζώνης κερδίζει και στην Ελλάδα όλο και περισσότερο οπαδούς: Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποβάλει ήδη σχετικό αίτημα στην Κομισιόν. Στόχος είναι η προσέλκυση επενδυτών με τη θέσπιση χαμηλότερων εισφορών και λιγότερη γραφειοκρατία. Αυτές οι περιοχές θα δημιουργηθούν σε ορισμένες περιοχές της χώρας, π.χ. στο νότιο τμήμα της Κρήτης και στο νότιο τμήμα της Πελοποννήσου, αναφέρεται στο άρθρο.

 Εκεί θα μπορούν να διακινούνται αγαθά, τα οποία προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά. Οι μισθοί των εργαζομένων λέγεται ότι δεν θα θιγούν, επειδή η Ελλάδα έχει ήδη μειώσει δραστικά τους κατώτατους μισθούς.

O Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ έχει προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση τη δημιουργία ειδικών ζωνών σε κάποιες περιοχές, παραπέμποντας στις ανάλογες θετικές εμπειρίες της Πολωνίας, υπενθυμίζεται στο άρθρο.

 Πηγή Deutsche Welle/ Λαϊκή αντεπίθεση

7 σχόλια:

  1. οι "αναρχοαυτόνομοι" γιατί να χαρούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξέρω γω γιατί να χαρούν;..γιατί θα αποφυγουν τον ολοκληρωτισμό και με το διαμελισμό των χωρών σε οικονομικές ζώνες θα πάρουν όποιες τους κάτσουν να ησυχάσουν και να ησυχάσουμε κι εμείς..

      εσύ τί ρωτάς; είσαι αναρχοαυτόνομος; είπες είσαι ελευθεριακός κομμουνιστής; όξα εν τα ίδια; διότι πλεον εν τζαι καταλάβω..

      Διαγραφή
    2. ο ολοκληρωτισμος σε εισαγωγικά..

      Διαγραφή
  2. σίκκιμε ολάν ούλλα τα ίδια ένει βάρτα ούλλα στο ίδιο τσουβάλι όπως κάμνει τζαι ο φίλος σου ο στροβολιώτης

    άρεσε μου που έβαλες τζαι για τον ραφαηλίδη τζαι είπα τζαι γω ότι εν που τζείνον που το ήβρες


    Αναρχισμός

    του Βασίλη Ραφαηλίδη

    Από το βιβλίο "Η μεγάλη περιπέτεια του μαρξισμού".

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=133461

    Βέβαια, δεν πρόκειται για κλασικού τύπου αναρχικούς, αλλά για "αναρχοαυτόνομους", που είναι το ακριβώς αντίθετο των αναρχικών. Οι αναρχικοί είναι εξόχως κοινωνικοποιημένα άτομα. Κύριος στόχος τους είναι η δημιουργία μιας όσο το δυνατόν πιο φυσικής κοινωνίας, χωρίς καταναγκασμούς και καταπίεση. Οι αναρχοαυτόνομοι, αντίθετα, είναι τέρατα εγωισμού, επιδεικτικά εχθρικοί όχι μόνο προς τον αντιφρονούντα αλλά και προς τον ομοϊδεάτη τους. Είναι αυτοί ακριβώς που γελοιοποιούν σταθερά και μόνιμα το αναρχικό κίνημα με την ίδια περίπου έννοια που οι γραφειοκράτες κομμουνιστές γελοιοποιούν σταθερά και μόνιμα το κομμουνιστικό κίνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οσρ, προς τί τα νευρα; ο Ραφαηλίδης ήταν μαρξιστης λενινιστης γιε μου...αντι να τριζει η αμαξα τριζει ο αμαξηλάτης;

      οκ, ενας μαρξιστης λενινιστης εμιλησεν για την μαλακια των α/α..το προβλημα σου μαζι μου ποιον ειναι;

      ψαξε εσυ το προβλημα σου με τον Λενινισμο, αν σε ενδιαφερει τοσο ο Ραφαηλιδης...

      πραγματικα ηταν ασκοπη η επιθεση σε αυτο το ποστ..χωρις λογο..

      Διαγραφή
    2. εκτος και αν εμπουκαρες επειδη ηβρες βιβλιο του Ραφαηλιδη στο Ιντυ και υπεθεσες οτι ο Ραφαηλιδης ήταν αναρχικος...!!!

      τουτον ενι;...:)

      Διαγραφή
    3. τζαι το "οξα εν τα ιδια εν καταλαβω πλεον"...ηταν ειρωνικο για τον "χωρο"...:) τον λεγομενο..

      Διαγραφή