Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

18.9.12

Ρωσία: Διαγράφει το 90% όσων της χρωστά η Β. Κορέα

Συμφωνία υπέγραψαν η Μόσχα και η Πιονγκγιάνγκ, με την οποία διευθετείται το χρέος των 11 δισ. δολαρίων της Βόρειας Κορέας προς τη Ρωσία, καθώς προβλέπει διαγραφή του 90% του υφιστάμενου χρέους που χρονολογείται από τη σοβιετική εποχή.

 Το υπόλοιπο 10%, σύμφωνα με το αρμόδιο στέλεχος του ρωσικού ΥΠΟΙΚ, Κονσταντίν Βουσκόφσκι, θα επανεπενδυθεί σε ρωσικά σχέδια στη Βόρεια Κορέα.

 Ο ρώσος υφυπουργός Οικονομικών είχε επισκεφτεί τον Ιούνιο τη Βόρεια Κορέα για να συζητήσει με το βορειοκορεατικό καθεστώς της απομονωμένης και ρημαγμένης χώρας το θέμα του χρέους, το οποίο δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει.

 Ο ρώσος υφυπουργός είχε διευκρινίσει τον Ιούνιο, στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ότι τμήμα της συμφωνίας αφορά επενδύσεις στο τομέα της ενέργειας, της υγείας και της εκπαίδευσης.

 Η Μόσχα σχεδιάζει την υλοποίηση πολλών προγραμμάτων με τη Βόρεια Κορέα, ανάμεσά τους η κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής που θα διασχίζει την κορεατική χερσόνησο, ηλεκτρικής γραμμής μεταφοράς ισχύος και αγωγού φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το ρωσικό αέριο στη Νότια Κορέα μέσω της Βόρειας Κορέας.

πηγη

7 σχόλια:

  1. το "απομονωμένης και ρημαγμένης" χωρας δεν μπορουσα να το αποφύγω, ηταν στο ρεπορτάζ...

    τί ωραία να εισαι μια απομονωμένη και ρημαγμενη χωρα και να σου χαριζουν τοσα δις....μα συμβαινουν τετοια πράματα την σημερον;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tο "απομονωμένης και ρημαγμένης" χωρας, ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ το έβαλες, βεβαίως δεν θα πρέπει να ξέχνας ότι η Β Κορέα είναι μια χώρα με έκταση 120.540 km² και πληθυσμό 22.665.345 κατοίκους και χρέος 11 δις είναι κάτι λιγότερο από το αγγούρι που περιμένει φέτος την μαμά Ελλάδα (τον λαό της διότι οι υπόλοιποι στα @@@@* τους).

    Έτσι για να μη παραμυθιάζουμε τους αδελφούς Ε/Κ που αν και είναι 600.000 έχουν χρέος 20δις (ΖΗΤΩ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ).

    Όπως και αν έχει το πράγμα ΜΠΡΑΒΟ στην ΟΡΘΟΔΟΞΗ Ρωσία του Γέλσιν που έχει τέτοιες ευαισθησίες.


    * ΕΝΝΟΩ παπάρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα Ανωνυμε κι εγώ έχω νευρα με τον Γέλτσιν από την μερα της ορκομωσίας του κιόλας, άσε που που 11 δις τα ήπιε μονος του σε βότκες αυτο που το βάζεις...αλλά και πάλι, η Ρωσία δεν είναι καμια υπερδύναμη - είναι; - και προσπαθώ να καταλάβω τί ακριβως πάει να φτιάξει ο πρωην συντροφος Πούτιν, γιατί τί σόι ενδοιμπεριαλιστικές αψημαχίες είναι αυτές αμα είναι να χαρίζουμε και καποια δις...εμας γιατι δεν μας χαριζει τα 20 δις κανείς επιτέλους; ή εσας;

      και ειμαστε κομματακι περισσότεροι οι ε/κ γυρω στις 800 χιλιαδες ειμαστε αλλα τώρα με το μνημονιο θα ξαναπάμε στις 600 όπως το βλέπω...

      Διαγραφή
    2. Αναρωτιέσαι συντρόφισσα
      "εμας γιατι δεν μας χαριζει τα 20 δις κανείς επιτέλους;", αφού ιμπεριαλιστές είναι και οι Ρώσοι.
      Κι όμως! Οταν ένιωθαν πως κυνδίνευε η αστική και ιμπεριαλιστική κυριαρχία στην χώρα, τα σχέδια μάρσαλ πήγαιναν και έρχονταν...
      Οι Ρώσοι προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την περιφέρεια τους για να μην πέσει στα νύχια των δυτικών. Για την σταθεροποίηση της Ελλάδας και της Κύπρου, ποιός νοιάζεται πλέον; Το πολύ να πεσουν στον φασισμό. Ε, πρόβλημα με αυτό, δεν είχαν ποτέ οι "σύμμαχοι και εταίροι" μας...

      Διαγραφή
    3. ....και γιατί να έχουν Τρας; Εδω απ ότι φαινεται δεν έχουμε εμείς τετοιο πρόβλημα θα έχουν αυτοί;

      κι όμως...αυτή τη στιγμή δεν συμφερει στη ρωσία κανενας φασισμος στην ελλαδα ούτε στην κυπρο...αλλά ίσως να μην συμφερει να "χρηματοδοτεί" μέσω εμας και την Ε.Ε από την οποία δεν ξεκολάμε...και αυτο παίζει μεγαλύτερο ρόλο για την ώρα..

      Διαγραφή
    4. "αυτή τη στιγμή δεν συμφερει στη ρωσία κανενας φασισμος στην ελλαδα ούτε στην κυπρο...αλλά ίσως να μην συμφερει να "χρηματοδοτεί" μέσω εμας και την Ε.Ε από την οποία δεν ξεκολάμε...και αυτο παίζει μεγαλύτερο ρόλο για την ώρα.."

      Συμφωνώ απολύτως.

      Διαγραφή
  3. Αν είναι υπερδύναμη; Ξέρω και εγώ, εδώ δίπλα μου έχω έναν που περιμένει το ξανθό γένος των Ρως να φέρει το σεφέρι, είναι υπερδύναμη ρε; Ναι! Τελικά είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή