Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

26.9.12

Ζωντανή κάλυψη της απεργιακής συγκέντρωσης


ΕΔΩ


Μήνυμα αλληλεγγύης για την πανεργατική κινητοποίηση της 26ης Σεπτεμβρίου

H ΠΕΟ εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη και συμπαράσταση των εργαζομένων της Κύπρου στους Έλληνες Εργαζόμενους και στο ταξικό ελληνικό συνδικαλιστικό κίνημα, ενόψει της πανεργατικής κινητοποίησης η οποία πραγματοποιείται στις 26 Σεπτεμβρίου.
Η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος συνεχίζει να βαθαίνει την ώρα που διευρύνονται οι επιθέσεις ενάντια στην εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό κίνημα. Οι εξελίξεις στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο ότι η επιλογή του κεφαλαίου και των νεοφιλελεύθερων εκφραστών του, είναι η χρησιμοποίηση της κρίσης για νέες επιθέσεις ενάντια στις κατακτήσεις των εργαζομένων και στο εργατικό κίνημα με στόχο την μεγιστοποίηση του κέρδους των πολυεθνικών εταιρειών και την υπεράσπιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.
Οι επιθέσεις αυτές στην Ελλάδα παίρνουν το χαρακτήρα σαρωτικής επίθεσης με την εφαρμογή του Μνημονίου και των αποφάσεων της Τρόικας
Στις σημερινές δύσκολες για τους εργαζόμενους συνθήκες η αλληλοϋποστήριξη και η έκφραση αλληλεγγύης πολλαπλασιάζει την δύναμη της εργατικής τάξης.
Διαβεβαιώνουμε τον Ελληνικό λαό και τους Έλληνες εργαζόμενους ότι είμαστε στο πλευρό τους και αντλούμε δύναμη από τους αγώνες που με μπροστάρη το ταξικό κίνημα του ΠΑΜΕ δίνουν καθημερινά, ενάντια στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου