Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

16.9.12

...για σεν τα λέω πεθθερά...για να τα ακούει η νύφφη...

...γεωπολιτική εν η λέξη κλειδί...τζαι θέλω να ξέρω σαν κύπρια ποιές ακριβώς επιπτώσεις σε αυτό που λέμε γεωπολιτική θα έσιει η αποδοχή εκ μέρους της αριστεράς ενός μνημονίου. Όταν λέμε αποδοχή, εννοούμε με όλους τους πιθανούς όρους...ακόμα και αν ένα μνημόνιο μας έτασσεν....να κρατικοποιήσουμεν μέχρι και την περιουσία της εκκλησίας ή να φορολογήσουμεν τους εκατομμυριούχους...

...θέλω να ξέρω σαν κύπρια, σε ποιόν κοινό κορμό γεωπολιτικών συμφερόντων και θυσιών θα καταδικαστεί αυτός ο λαός και ο τόπος μου, στην περίπτωση που η αριστερά δεν επιλέξει όχι μόνο την μή αποδοχή του μνημονίου αλλά την Εξέγερση κατά του μνημονίου στην παρούσα φάση και κατά των σχεδιασμών της ε.ε μετέπειτα...

...επειδή όπως λέει τζαι ο Πενταλιώτης, αν υπάρχει περίπτωση να την φάω που την Αλ Κάιντα επειδή θα τρώει ριζόγαλο ο πρίγκιπας Χάρυ μες τον φούρνο του Ζορπά η ώρα τρεις το πρωί...- που θα γιορτάσει τζιόλας τα γενέθλια τους στες βάσεις στο Ακρωτήρι..θέλω να το ξέρω....

...αυτά δηλαδή που θα ήθελα να ξέρω και αν ήμουν ελληνίδα.

...ως προς τούτον και επειδή η αριστερά του τόπου μου δεν μου παρέχει βοηθήματα να αντισταθώ, ούτε χέρι βοήθειας μου παρέχει να σκεφτώ, ούτε αλληλεγγύη μου παρέχει, και επειδή δεν συμβαίνει να είμαι η εγκυκλοπαίδεια λαρους-μπριτανικα από μόνη μου...τόσο συχνά, πάω δια της πλαγίας οδού για να διαφωτίσω ζητήματα...ή να το πω άλλοσπως....για σεν τα λέω πεθθερά για να τα ακούει η νύφφη....

...μεν έρτετε αύριο να μου πείτε πως πλέον θα είμαστεν τζαι μες το ΝΑΤΟ...σαν μεν υπογράφαμεν την δυτικοποίηση του τόπου θα σας πω...έστω και "με ένα μόνο μνημόνιο"...τάχα...τζαι λέω τα τζαι για σας ριζοσπάστες αριστεροί που ηθέλετε καλύτερη διαχείριση που το ακελ τζαι καλύτερη φορολόγηση του πλούτου...εν τα λέω μόνο για το ακελ..


κείμενο από το Praxis


Ποιά αριστερά; εδώ η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πούλησε και.....την Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη!


Διακήρυξη 3ης Σεπτέμβρη:


Η ρίζα της συμφοράς βρίσκεται στην εξάρτηση της Πατρίδας μας. Τα επτά μεσαιωνικά χρόνια που πέρασαν με τη στυγνή στρατιωτική δικτατορία και η τραγωδία της Κύπρου δεν αποτελούν παρά μια ιδιαίτερα σκληρή έκφραση της εξάρτησης της Ελλάδας από το ιμπεριαλιστικό κατεστημένο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Μεταβλήθηκε η Ελλάδα σε προχωρημένο πυρηνικό φυλάκιο του Πενταγώνου, για να εξυπηρετηθούν πιο αποτελεσματικά τα στρατιωτικά και οικονομικά συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων.
Διαβρώθηκε ο κρατικός μηχανισμός, οι ένοπλες δυνάμεις, τα κόμματα, ο συνδικαλισμός, η πολιτική ηγεσία του τόπου έτσι, ώστε να καταστεί δυνατή η επιβολή ξενοκίνητης στρατιωτικής δικτατορίας, όταν αυτό κρίθηκε πως συνέφερε την Ουάσιγκτον.

Επιβλήθηκε η στρατιωτική δικτατορία για να ανακοπεί η πορεία του Λαού μας προς την λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία. Προκλήθηκε το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και ακολούθησε η βάναυση τουρκική εισβολή στην Κύπρο, για να διχοτομηθεί η μεγαλόνησος και να αποτελέσει τελικά ένα νέο στρατιωτικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο.

Μεταβλήθηκε η πατρίδα μας σε ξέφραγο αμπέλι, για να διαβρωθεί η οικονομία μας από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Δύσης, με τη συνεργασία πάντα του ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου."



Αλέξης Τσίπρας:

'Τι σημαίνει, όμως, μια νέα εθνική στρατηγική σήμερα;


Αφενός, την απαλλαγή από τα καταστροφικά μνημόνια και αφετέρου, τη χάραξη μιας νέας, πολυδιάστατης, ενεργητικά φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής με στόχο την αναβάθμιση της διεθνούς θέσης και του ρόλου της Ελλάδας ως χώρας Ευρωπαϊκής, Βαλκανικής και Μεσογειακής".



Τα προγράμματα:

Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη:


"Η εθνική ανεξαρτησία είναι αναπόσπαστα δεμένη με τη λαϊκή κυριαρχία, με τη δημοκρατία σε κάθε φάση της ζωής του τόπου, με την ενεργό συμμετοχή του πολίτη σ' όλες τις αποφάσεις που τον αφορούν.

Μα είναι ταυτόχρονα συνυφασμένη με την απαλλαγή της οικονομίας μας από τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου που διαμορφώνει την οικονομική, την κοινωνική, την πολιτική και την πολιτιστική μας πορεία, σύμφωνα με τα συμφέροντα όχι του Λαού αλλά της οικονομικής ολιγαρχίας.

Και βέβαια πρέπει η Ελλάδα να αποχωρήσει και από το στρατιωτικό και από το πολιτικό ΝΑΤΟΚαι βέβαια πρέπει να ακυρωθούν όλες οι διμερείς συμφωνίες που έχουν επιτρέψει στο Πεντάγωνο να μετατρέψει την Ελλάδα σε ορμητήριο για την προώθηση της επεκτατικής του πολιτικής.
Μα πίσω από το ΝΑΤΟ, πίσω από τις αμερικάνικες βάσεις είναι οι μονοπωλιακές πολυεθνικές επιχειρήσεις και τα ντόπια υποκατάστατά τους. Γι' αυτό η κοινωνική απελευθέρωση, ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός, αποτελεί το θεμέλιο λίθο του Κινήματός μας

Για να απολαμβάνει ο αγρότης το προϊόν του ιδρώτα του και της γης του, για να απολαμβάνει ο εργάτης, ο βιοτέχνης, ο μισθωτός, ο υπάλληλος, ο απλός Έλληνας, το προϊόν του μόχθου του. Για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η εντυπωσιακή εισοδηματική ανισότητα ανάμεσα σε γεωγραφικές περιφέρειες και κοινωνικά στρώματα που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη Ελλάδα.

Για να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για να συμμετέχει ενεργά ο Λαός στον προγραμματισμό της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής πορείας της Χώρας. Για να εξασφαλιστεί η εργασία και η κατοικία σε όλους τους Έλληνες.".


Αλέξης Τσίπρας:

"Κοιτάζουμε το λαό στα μάτια και δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τη γεωστρατηγική σημασία της χώρας μας. Από ανενεργό εθνικό κεφάλαιο θα τη μετατρέψουμε σε ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση,

Κοιτάζουμε το λαό στα μάτια και δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

Σε συνεργασία με κυβερνήσεις του ευρωπαϊκού Νότου

Θα εργαστούμε, για τον άμεσο τερματισμό της λιτότητας και την αναπτυξιακή αναζωογόνηση της Ευρωζώνης.

Για τον απεγκλωβισμό της από το νεοφιλελεύθερο δογματισμό.

Θα καταστήσουμε την Ελλάδα, από εντολοδόχο αποφάσεων τρίτων, πολιτικά ισότιμο εταίρο και ουσιαστικό συμμέτοχο στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών εξελίξεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι η επιλογή της οικονομικής, κοινωνικής και γεωπολιτικής ασφάλειας και σταθερότητας".


Οι προτάσεις:

Διακήρυξη 3ης Σεπτέμβρη:


"...Για την εξάλειψη του συστήματος που οδήγησε στην ιμπεριαλιστική κατοχή της πατρίδας μας και των συνθηκών που το δημιούργησαν, το διατηρούν και το προστατεύουν, για τη θεμελίωση μιας γνήσιας, αβασίλευτης, αναγεννημένης και σοσιαλιστικής Ελληνικής Δημοκρατίας, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα θέτει ως προϋπόθεση την επίτευξη των ακόλουθων συγκεκριμένων στόχων:

1. Κάθε εξουσία πηγάζει από το Λαό, εκφράζει το Λαό και υπηρετεί το Λαό. Η κοινωνική, οικονομική και πολιτική δομή της δύναμης στη χώρα μας διαρθρώνεται με τρόπο που να αποκλείει την παραβίαση της λαϊκής θέλησης με οποιοδήποτε τρόπο.

2. Κατοχυρώνεται συνταγματικά το δικαίωμα άμυνας κάθε πολίτη σε κάθε προσπάθεια κατάλυσης της νόμιμης εξουσίας, κατάργησης του Συντάγματος και υποδούλωσης του Λαού μας.

3. Για τα βασικά δικαιώματα του πολίτη ισχύει ο χάρτης των ανθρώπινων δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η ελευθερία γνώμης και έκφρασης, η ελευθερία οργάνωσης για την επίτευξη συλλογικών σκοπών στα πλαίσια του Συντάγματος, το απαραβίαστο των δικαιωμάτων του ατόμου, όχι μόνο κατοχυρώνονται συνταγματικά αλλά και προστατεύονται αποτελεσματικά από τη Δικαιοσύνη που είναι ανεξάρτητη. Η Ελληνική ιθαγένεια δεν αφαιρείται.

4. Εξασφαλίζεται η συνταγματικά κατοχυρωμένη κοινωνική και οικονομική ισότητα των δύο φύλων.

5. Εξασφαλίζεται με γνήσιες δημοκρατικές διαδικασίες η άμεση και ενεργός συμμετοχή όλων των πολιτών στην πολιτική ζωή του τόπου.

6. Κατοχυρώνεται συνταγματικά το δικαίωμα εργασίας για όλους τους πολίτες, άντρες και γυναίκες.

7. Ο συνδικαλισμός αποδεσμεύεται από την εξάρτηση της οικονομικής ολιγαρχίας και από την κηδεμονία του κράτους, κατοχυρώνεται ως ελεύθερο και αυτόνομο κίνημα και τίθεται στην υπηρεσία των συμφερόντων του εργαζόμενου Λαού.

8. Διαχωρίζεται οριστικά η εκκλησία από το κράτος και κοινωνικοποιείται η μοναστηριακή περιουσία.

9. Η Ελλάδα αποσυνδέεται από τους στρατιωτικούς, πολιτικούς και οικονομικούς συνασπισμούς, που υπονομεύουν την εθνική μας ανεξαρτησία και το κυριαρχικό δικαίωμα του Ελληνικού λαού να προγραμματίζει αυτός την κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική πορεία της χώρας.

10. Η Ελλάδα ακολουθεί δυναμική ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική με στόχους: την εγγύηση της εδαφικής ακεραιότητας, την κατοχύρωση της αδέσμευτης λαϊκής κυριαρχίας και την καλύτερη δυνατή πραγμάτωση των επιδιώξεων του Ελληνικού Λαού. Ως χώρα που είναι ταυτόχρονα στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο κάνει την παρουσία της αισθητή και στους τρεις αυτούς χώρους.

Η αποπυρηνικοποίηση του μεσογειακού και βαλκανικού χώρου, η ουδετεροποίηση της Μεσογείου από τους στρατιωτικούς συνασπισμούς, η σύσφιξη των οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων με τους λαούς όλης της Ευρώπης και της Μεσογείου, ως προσφορά και στη διεθνή ειρήνη, η συναδέλφωση των λαών και η δομή όλων των χωρών σε μια πανανθρώπινη και πανελεύθερη Κοινότητα με ίση μεταχείριση και ίσα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, αποτελούν μόνιμες επιδιώξεις της.

11. Ακυρώνονται οι διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα σε οικονομική, πολιτική και στρατιωτική εξάρτηση από τα μονοπωλιακά συγκροτήματα της Δύσης και ιδιαίτερα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

12. Επιδιώκεται η κοινωνική απελευθέρωση του εργαζόμενου Ελληνικού Λαού, που μακροπρόθεσμα ταυτίζεται με το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας. Αυτή η πορεία προϋποθέτει για το σήμερα ορατό μέλλον: α. Την κοινωνικοποίηση του χρηματοδοτικού συστήματος στο σύνολό του, των βασικών μονάδων παραγωγής, καθώς και του μεγάλου εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου.
Ταυτόχρονα προωθείται συστηματικά η ένταξη των αγροτικών επιχειρήσεων σε συνεταιρισμούς νέας μορφής, με δραστηριότητα που θα επεκτείνεται στην προμήθεια πρώτων υλών και στην επεξεργασία, συσκευασία και διάθεση των προϊόντων τους.

Οι οργανισμοί αυτοί θα καταργήσουν το μεσάζοντα που εκμεταλλεύεται το προϊόν του ιδρώτα και της γης του αγρότη. Στη βιοτεχνία προωθείται επίσης η συνεταιριστική εκμετάλλευση.

β. Τον περιφερειακά αποκεντρωμένο κοινωνικό προγραμματισμό της οικονομίας που συνδυάζεται με τον έλεγχο των παραγωγικών μονάδων από τους εργαζόμενους (δηλαδή με την αυτοδιαχείριση) και από τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς. Αρμόδιος κοινωνικός φορέας είναι το κράτος, η περιφέρεια, ο δήμος ή η κοινότητα, ανάλογα με το μέγεθος, τον τύπο και τη σημασία της παραγωγικής μονάδας.

γ. Τη διοικητική αποκέντρωση με ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

δ. Το συστηματικό και προοδευτικό κλείσιμο του ανοίγματος ανάμεσα στα κατώτερα και τα ανώτερα εισοδήματα κατά περιφέρεια και επάγγελμα. ε. Μια οικιστική και πολεοδομική πολιτική που να εξασφαλίζει πολιτισμένη κατοικία σε κάθε Ελληνική οικογένεια.

στ. Μια καινούργια παιδεία για να καταργηθούν οι φραγμοί που εμποδίζουν το πλάτεμα της γνώσης και για να δημιουργηθούν ελεύθερα σκεπτόμενοι και κοινωνικά υπεύθυνοι πολίτες. Η παιδεία είναι ευθύνη του κοινωνικού συνόλου.Η ιδιωτική εκπαίδευση καταργείται.

Η δωρεάν και υποχρεωτική παιδεία εξασφαλίζεται ανεξαίρετα για όλους τους Έλληνες, θεσπίζεται εκπαιδευτική πολιτική που να εξασφαλίζει την πλατιά συμμετοχή όλων των λαϊκών στρωμάτων, καθώς και τη συμμετοχή των σπουδαστών στον προγραμματισμό της παιδείας και στη διοίκηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

ζ. Την κοινωνικοποίηση της υγείας, που συνεπάγεται τη δωρεάν ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, την προληπτική υγιεινή για όλους τους Έλληνες, την κατάργηση των ιδιωτικών κλινικών και όλων των προνομίων στην παροχή ιατρικών και νοσοκομειακών υπηρεσιών.

η. Ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για υγεία, ατυχήματα, γερατειά και ανεργία, που να επεκταθεί
σε όλους τους Έλληνες. θ. Την προστασία της μητέρας και του παιδιού. ι. Την προστασία του περιβάλλοντος, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των εθνικών λαϊκών παραδόσεων και τη συμμετοχή ολόκληρου του Λαού στην πολιτιστική εξέλιξη".



Αλέξης Τσίπρας:

"..Εμείς προτείνουμε ένα ολοκληρωμένο, συνεκτικό, προοδευτικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης.


Με οκτώ συγκεκριμένους στόχους:

1. Την άμεση ανύψωση ασπίδας προστασίας στην κοινωνία, ώστε να αναχαιτισθεί η εξελισσόμενη ανθρωπιστική κρίση,

2. Τη μείωση της ανεργίας με γρήγορους ρυθμούς,

3. Την εξασφάλιση των αναγκαίων κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών, με την αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησηςγια την εκπαίδευση, την υγεία και την κοινωνική προστασία,

4. Την επάρκεια της χώρας σε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα.


Στηρίζοντας την εγχώρια παραγωγή γενοσήμων και βασικών φαρμάκων.

Ενθαρρύνοντας την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη υποκατάσταση εισαγωγών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 75% της φαρμακευτικής δαπάνης αφορά 98 φάρμακα σε σύνολο 6000, από τα οποία μόνο δύο παράγονται στη χώρα μας.

Θα ιδρύσουμε εθνική φαρμακαποθήκη.

Και, αντί να χρηματοδοτούμε έμμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό το μάρκετινγκ των φαρμακευτικών εταιρειών, θα χρηματοδοτήσουμε απευθείας την επιστημονική έρευνα στον τομέα του φαρμάκου.

5. Τη μείωση της ελλειμματικότητας της οικονομίας,

6. Την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προστασίας των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος,

7. Την ανάπτυξη των δημόσιων μαζικών μεταφορών και ιδιαίτερα του σιδηροδρόμου σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και των συνδυασμένων και των οδικών δημόσιων μεταφορών. Όπως και των θαλάσσιων μεταφορών ανάμεσα στα νησιά. Με την ίδρυση δημόσιου-κοινωνικού ακτοπλοϊκού φορέα.

8. Την περαιτέρω ενίσχυση της ναυτιλίας.


Με τη σύναψη εθνικής προγραμματικής συμφωνίας με τον κλάδο της ναυτιλίας και τον εφοπλιστικό κόσμο.


Η συμφωνία αυτή, ανάμεσα σε άλλα, θα επανεξετάσει από μηδενική βάση και τις πενήντα οκτώ διαφορετικές φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές.


Φίλες και φίλοι,


Επτά βασικές αρχές καθορίζουν την αντίληψη και τη στρατηγική μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση:


1. Επικέντρωση σε δραστηριότητες εντάσεως εργασίας, που συμβάλλουν άμεσα στη δραστική μείωση της ανεργίας, διασφαλίζοντας την κοινωνική συνοχή,

2. Προτεραιότητα σε κλάδους και επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, στον οικολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας, στην εξοικονόμηση ενέργειας,

3. Ενίσχυση δραστηριοτήτων με αυξανόμενη ζήτηση στις παγκόσμιες αγορές, όπως και εκείνων που συμβάλλουν στην υποκατάσταση εισαγωγών,

4. Στήριξη δραστηριοτήτων με ισχυρή διακλαδικότητα,

5. Εστίαση στις εγχώριες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στήριξη των συνεργασιών μεταξύ τους και παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών,

6. Στήριξη της δημόσιας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, με την ενθάρρυνση παραγωγικών και καινοτόμων συνεταιρισμών, αυτοδιαχειριζόμενων επιχειρήσεων και άλλων μορφών αλληλέγγυας οικονομίας.

Η ανάπτυξη του κοινωνικού τομέα της οικονομίας έχει για μας στρατηγική σημασία. Δεν είναι μόνον οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει βραχυπρόθεσμα.

Είναι κυρίως ο εναλλακτικός στον κρατισμό και την ιδιωτική κερδοσκοπία ρόλος του στην οικονομική δραστηριότητα.


Μπορεί και πρέπει να καλύψει κάθε δυνατή μορφή και τομέα δραστηριοποίησης.

Να στηρίξει κοινωνικές ομάδες υψηλού κινδύνου. Να λειτουργήσει ως το ανάχωμα στην ανθρωπιστική κρίση που πυροδοτεί το Μνημόνιο.

Δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης, συνεταιριστικές μορφές παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών που διαχέονται σε όλο και μεγαλύτερο εύρος.

Γεωργία, τοπική ενέργεια, ποιοτική διατροφή, μεταποίηση μικρής κλίμακας, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, υπηρεσίες πρόνοιας, εκπαίδευση και υγεία, πολιτισμός.

Παντού η κοινωνική οικονομία μπορεί να αποτελέσει ένα εναλλακτικό μοντέλο εκτός κράτους και ιδιωτών.

Υπενθυμίζουμε ότι στη Γαλλία ο τομέας της κοινωνικής οικονομίας καλύπτει, σχεδόν το 20% της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας. Ενώ, στην Ελλάδα, λιγότερο από 3%.

7. Και τέλος, δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών, των εργαζόμενων και των εκπροσώπων τους, των κοινωνικών κινημάτων και των τοπικών κοινωνιών στις διαδικασίες του περιφερειακού σχεδιασμού και της υλοποίησης των αναπτυξιακών πολιτικών.


Τα αποσπάσματα είναι απο την διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη και την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ

4 σχόλια:

  1. Ριζοσπαστική αριστερά...τώρα και στην Κομισιόν!
    http://edoketora.blogspot.com/2012/09/blog-post_3899.html

    Όχι, ποιες λυσσαλέες αστικές αντιθέσεις και ποιες προσπάθειες των Γερμανών να εξισορροπήσουν τη χασούρα απέναντι στο προελαύνον "ελληνικό" εφοπλιστικό κεφάλαιο;

    "Οι Έλληνες εφοπλιστές...σώζουν την γερμανική ναυτιλία


    Μπορεί τα χρέη της Ελλάδας να την έχουν την υποχρεώσει να εξαρτάται από την ευρωπαϊκή και κυρίως από τη γερμανική βοήθεια, τα πράγματα όμως... είναι εντελώς διαφορετικά στον τομέα της ναυτιλίας, με τους Ελληνες εφοπλιστές να δίνουν σωσίβιο στους Γερμανούς.

    Όπως αναφέρουν τα Νέα οι Έλληνες εφοπλιστές δαπάνησαν πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση μεταχειρισμένων πλοίων κατά τη διάρκεια των πρώτων επτά μηνών του 2012, αγοράζοντας από τη δευτερογενή αγορά 111 ποντοπόρα πλοία, σημειώνοντας έτσι παγκόσμιο ρεκόρ στην αγορά αυτού του είδους. "
    http://kapetanisses.blogspot.com/2012/08/blog-post_24.html

    Να το πω απλά; Όποιος έμαθε μαρξισμό από τον Χόλογουει και τον Νέγκρι θα κάνει πολύ καιρό να καταλάβει το παραμικρό για την πραγματικότητα γύρω του.

    Καλή υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τη στιγμή που η κυβέρνηση και η τρόικα έχουν εξαπολύσει πογκρόμ κατά συνταξιούχων, εργαζομένων και δήθεν «συντεχνιών» του δημόσιου τομέα, η Κομισιόν ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση και τους προπαγανδιστές της αποκαλύπτοντας ότι η μεγαλύτερη συντεχνία στη χώρα μας, η συντεχνία που χαίρει απολύτου ασυλίας, είναι οι εφοπλιστές...

    ...έκλεισε...επετεύχθει ο διεθνισμός...!!! τέλος στην αγωνία, τέλος στο αγχος, τέλος στην απόγνωση...!!!

    η Κομισιόν είναι η Κομμουνιστική Διεθνής και δεν το πήραμε χαμπαρι ως τώρα!!

    χαλάλι και το μνημονιο, χαλάλι και το ριζόγαλο του Χάρυ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω και μια απορία επίσης...για ποιό λόγο χρειαζεται η Ριζοσπαστική Αριστερά ή η κυβερνώσα Αριστερά εφόσον υπάρχει η Ριζοσπαστική Δεξιά Κομισιόν πλέον!

      Ποιός ο λόγος να τρέχουμε; Αφού το κεφάλαιο τα κανονίζει μια χαρά αξιοκρατικά από μόνο του! Το καλό του θέλει το Κεφάλαιο! Όπως κι εμείς βεβαια...αλλα μαλλον περισεύουμε...

      Διαγραφή