Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

22.9.12

Η δική μας απαισιοδοξία...

Η δική μας απαισιοδοξία: ο κόσμος δεν αξίζει αυτό που πιστεύαμε - Είναι εκεί μάλιστα που βρίσκουμε το πάθος που μας σπρώχνει να αναζητούμε νέες αξίες. In summa: ο κόσμος μπορεί να έχει περισσότερη αξία απ΄ότι πιστεύαμε - οφείλουμε να υπερβούμε την αφέλεια των ιδανικών μας και ενώ νομίζουμε ότι τους δώσαμε την πιο υψηλή ερμηνεία, μπορεί να μην έχουμε δώσει ακόμα ούτε μια υποφερτή αξία στην ανθρώπινη ύπαρξή μας.
Φρ. Νίτσε
"Ο Ευρωπαϊκός Μηδενισμός"



4 σχόλια:

  1. Αν αυτο το μπλογκ ειναι εναντιον του ΣΥΡΙΖΑ τοτε λογικα θα επρεπε να ειναι και εναντιον του Ακελ. Με βαση το μνημονιο. Δεν σε βλεπουμε να κανεις κριτικη στο Ακελ ομως αρα σιγουρα κατι παει λαθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το μπλογκ δεν είναι ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το μπλογκ είναι ενάντια σε μια σειρά από πράγματα που ο ΣΥΡΙΖΑ ηθελημένα αντιπροσώπευσε.

      1. τα ψέματα. προτιμώ ένα δεξιό που μου λεει κατάμουτρα την αλήθεια από ενα αριστερο που προσπαθεί να διαχειριστεί τον δικό μου τρόπο πρόσληψης της πραγματικότητας με τρόπο καταστροφικό για μένα. το ψέμα στην προκειμένη θεωρείται προσβολή όχι μόνο στη νοημοσύνη των ανθρωπων αλλά και σε κάθε έννοια σεβασμού της ελεύθερης επιλογής. πες μου μια ωμή αλήθεια. προτιμώ. αν την παρω και αν την επιλέξω, θα έχω και την αξιοπρέπεια ότι μετείχα αυτοβουλως σε κάτι που επέλεξα.

      2. την απόλυτη ασέβεια προς κάθε έννοια του πολιτευεσθαι. αρχής γενομένης των πλατειών, όπου ο σύριζα προσπάθησε να πείσει τα ενοπομείναντα υγιή κομμάτια μιας κοινωνίας - ότι αποτελούν μέρος ενός νέου κοινωνικού θαύματος, ονόματι "πλήθος". Δεν έκανε καμιά προσπάθεια ο συριζα να συγκροτήσει κανένα γερό στρώμα αντίστασης, απέναντι στη σαβούρα του λαικού υποκόσμου, που σήμερα απαρτίζει τη ΧΑ, ούτε απέναντι στη σαβούρα των αστών που διαβρώθηκαν απόλυτα μέσα στο πασοκ.
      Αντίθετα αφησε τον κόσμο έρμαιο στις εισροες και των πρώτων και των δεύτερων στο λεγόμενο "λαϊκό" ήμαρτον θε μου, μέτωπο. Οι μεν Χρυσαυγίτες ξερεις τί πράξανε από αυτό. Οι δε πασοκοι επίσης - απλά αλλάξανε πολιτική "γκουβερνάντα".

      Όλο αυτό - εγινε εις βάρος κάθε ανθρώπου και κάθε έννοιας μιας γνήσιας λαϊκότητας. Γιατί κάθε γνήσια λαϊκότητα θυμάται πως εργάζεται. Και δεν καταριέται το συνδικαλιστικό κίνημα ως αλαφιασμένη νεοαστή που την είδε πληθος.

      3. οι παγαποντιές!..δεν νοείται να ζητεί ο οποιοσδήποτε κανένα σεβασμό ως προς τις προσπάθειες του να προσφέρει κάτι στην κοινωνία, εφόσον η μέθοδος εδράζεται στο ποιός θα τη φέρει σε ποιόν και ποιος θα χειραγωγήσει καλύτερα τον άλλο. οι συριζαίο έχουν από 7 ντοκτορά στις παγαποντιές.

      4. εν ολίγοις ο συριζα δεν πέρασε ούτε καν την προκαταρτική εξέταση για να χαίρει εκ μέρους αυτου του μπλογκ (sic) μια εκτίμηση.

      5. Μη εκτίμηση σημαίνει δεν περνάς που να κτυπιεσαι πιο κοντά από τα πεντε μέτρα! Ουτε στο νοητικό μου σύστημα ουτε στις πολιτικές μου αξίες.

      Το ΑΚΕΛ δεν είναι επισης προστατευομενο είδος του πολιτευεσθαι στο μπλογκ μου. Αντίθετα. Εν αντιθεση με πολλούς αλλους συντρόφους, που μιλάνε μια κάθε τόσο, ή δεν μιλάνε καθόλου, σχεδόν σε καθημερινή βάση προσπαθώ να εκθέσω με κάθε αμεσότητα τα πραγματα, έτσι όπως εγώ τα εκλαμβάνω.

      Ούτε οποτεδήποτε χαμηλωσα τον πήχη στις προσωπικές μου αξιώσεις.

      Εαν αναφέρεσαι συγκεκριμενα για το μνημόνιο, έχω πει ευθαρσώς πως θεωρώ μη αποδεκτή, με την οποιανδήποτε δικαιολογία την υπογραφή του απο την παρουσα κυβερνηση.

      Ελπίζω να σε καλυψα.

      Διαγραφή
  2. Δεν ξέρω, από την απόσταση της Ελλάδας, η εντύπωση που μου δίνεται είναι πως το ΑΚΕΛ πέφτει σε αντιφάσεις και οπισθοδρομήσεις εξαιτίας του οπορτουνισμού του, αλλά πως εννοεί όσα λέει άσχετα αν αυτά συνεπάγοντα μετά άλλες υποχωρήσεις κ.ο.κ. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη δουλεύει τον κόσμο ανοιχτά και με πλήρη συνείδηση του τι ακριβώς κάνει. Μάλιστα το θεωρεί εξυπνάδα! Με αυτά και αυτά, η πλήρης ηθική απαξίωση του όρου "αριστερά" στην Ελλάδα από τυος σαλτιμπάγκους του Τσίπρα είναι θέμα χρόνου. Και να σκεφτείς πως το μόνο που είχαμε κερδίσει με τόσο αίμα ήταν η ηθική μας υπεροχή... Πριφανώς θεωρείται ανταλλάξιμο μέγεθος με δύο θητείες αξιωματικής αντιπολίτευσης από τους ΠΑΣΟΚους (και σαν φυσικά πρόσωπα μιλώντας), αν αυτοί έχουν κάνει την μεγάλη "παραχώρηση" να δηλώσουν "αριστεροί"...
    Νομίζω πως κάθε σύγκριση με το ΑΚΕΛ είναι άτοπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι έχεις δικιο, υπάρχουν αντιφάσεις αλλά αυτές οφείλονται στην ίδια την πορεία του ακελ, το οποίο δεν απεφυγε την θεσμική ενσωμάτωση, αλλά διατήρησε ταυτόχρονα μια εσωτερική οργανωτική κατανομή "πολιτικής εργασίας", αυτό που λέμε "λαικές οργανώσεις" η οποία δημιουργεί θα λέγαμε ένα "πολιτικό κυκλο με την κιμωλια"...να το πω απλά...οι αποφασεις του ακελ θα διαμορφωσουν και τον τελικό τύπο αυτού του κόμματος - γιατί αν ακολουθήσει τη λογική των μνημονίων και αρα του ευρώ,θα πρεπει να αποδεχτει την αυτονόητη διάλυση των συνδικαλιστικών του σωματων και οργανωσεων και με λίγα λόγια θα μετατραπει σε ενα τύποις και ουσιας αστικό κόμμα.

      Και εκεί απλούστατα θα βάλουμε όλοι μια μεγάλη τελια.

      Ναι είναι ατοπη η συγκριση με ένα κόμμα σαν το συριζα για ενα εκατομμύριο λόγους. Ενας απο αυτούς, που ειναι για μενα ο κυριότερος, ειναι πως ο συριζα ουτε είχε ουτε θα εχει ποτέ καμια συνδεση με οποιονδήποτε τρόπο με την οργανωμένη εργατική ταξη.

      Διαγραφή