Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

1.9.12

Εξηγητής / Εξολοθρευτής

Το πιό κάτω αποτελεί σχόλιο του "Εξηγητή" στην ανάρτηση " Η αλήθεια είναι τόσο σπάνια, που είναι υπέροχο να τη λες" και που αφορούσε αναδημοσίευση από το ιστολόγιο " Αριστερά και πολιτική"

Θα ήθελα αυτό το σχόλιο σε ξεχωριστή ανάρτηση, γιατί και οι εξηγητές είναι τόσο σπάνιοι. αλλά και γιατί πολύ πρόσφατα δηλαδή χθες, η εφημερίδα Πολίτης μας είπε πως η κυπριακή είναι ακατάλληλη για βαθύτερα νοήματα...


Επόνησα την κκελέ μου να θκιαβάσω τες αναλύσεις σας. Εννά σας το κάμω παραστατικά - φτάνει να έσιετε την ελάχιστη γνώση που στατιστική. Θκιαβάστε τα λλίο με καλή πίστη πέρκει τζιαι δείτε τα πράματα άλλοσπως. Εν τζιαι λαλώ να αλλάξετε ιδέες. Αλλά τουλάχιστον ξεκινάτε να σκέφτεσται γιατί το μόνο σίουρο εν ότι εν πάμε καθόλου καλά.

Ο Άνταμ Σμίθ εμίλησε για το αόρατο σιέρι της αγοράς που ρυθμίζει τζιαι αυτορυθμίζει τα πάντα με το "σωστό" τρόπο.

Τζίνο το αόρατο σιέρι έπιασε το τζιαι ο Φρήτμαν τζιαι έκαμε το εξισώσεις. Τζιαι επειδή άρεσεν των πλουσίων της Αμερικής εκάμαν τα λόμπι τους τζιαι εφαρμόσαν τες με τον Νίξον τζιαι τον Ρήγκαν τζιαι στην Ευρώπη επροτόκαμεν τα η Θάτσερ τζιαι τωρά μάσιετε τζιαι η Μέρκελ (στη ίδια θέση θωρεί τον εαυτό του τζιαι ένας ππεζευέγκης που τον φωνάζουν νίκαρο).

Τωρά τί εξίσωση είναι το αόρατο σιέρι;

Το αόρατο σιέρι εν μια κανονική κατανομή. Μια καμπάνα του Μπελλ. Το αόρατο σιέρι κατανέμει κανονικά τους πόρους της αγοράς.

Ακούεται ωραίο έννεν; Κανονική κατανομή εν μια κατανομή ομοιόμορφη, τζιαι αν θα το πιάσουμε πληθυσμιακά το θέμα εν τζιαι πιο δίκαιη πιθανοκρατικά.

Το αόρατο σιέρι της αγοράς όμως τζιαι οι υποθέσεις του Σμιθ (τζιαι συνεπώς του Φρήτμαν) έχουν να κάμουν με το ότι που τη μια υπάρχει η έννοια της ιδιοκτησίας* (δαμέ έρκεται η πολιτική θεωρία του Λοκ, αλλά μετά πάμε βαθκιά τζιαι εννα ζαλιστείται), αλλά τζιαι το γεγονός ότι υπάρχει τέλειος ανταγωνισμός - δηλαδή δεν υπάρχουν εταιρικά Τραστ, μυστικές συμφωνίες εις βάρος των πολλών κλπ κλπ. Επίσης υπάρχει τζιαι ο ανθρώπινος παράγοντας που εν διατεθειμένος να θυσιάσει ποιότητα τζιαι άλλες ζωές για το κέρδος.

*Ιδιοκτησία εν υπάρχει, αφού ούλλα γίνουνται με το χρέος τζιαι τες υποθήκες. Η ιδιοκτησία του κεφαλαίου σου αλλά τζιαι των ακίνητων σου εν που μισή με την τράπεζα. Άμα έσιεις ένα χωράφι εν τζιαι έσιεις ρευστό. Άρα πώς υπάρχει ιδιοκτησία;

Τωρά επειδή τούτες οι προυποθέσεις του Σμιθ τζιαι του Φρήτμαν επειδή εν ισχύουν, η καμπύλη της κατανομής των πόρων ΣΤΕΝΕΦΚΕΙ με την πάροδο του χρόνου. Οι πόροι συσσωρέφκουνται στην κορυφή μέχρι να φτάσει στο σημείο να γίνει ευθεία γραμμή τζιαι να καταρρεύσει το σύστημα.

Ούλλοι οι φωστήρες των οικονομικών ξέρουν πολλά καλά τα τεχνοκρατικά τους τζιαι τες εξισώσεις, αλλά εν έχουν ιδέα που τες υποθέσεις τζιαι τη φιλοσοφία πίσω τους. (αλήθκια ποιος εν ο Λοκ; Εξανακούσετε τον;)

Τζιαι κάτι ακόμα, οι καπιταλιστικές οικονομίες εν θα εστέκαν αν δεν υπήρχε η στρατιωτική δύναμη τζιαι η επιβολή σε πλουτοπαραγωγικές περιοχές του πλανήτη. Σε τζίνες τες περιοχές όι καμπύλη του Μπελ εν υπάρχει, ούτε νερό να πιουν εν έχουσιν.



2 σχόλια:

  1. Τελικά τούτος ο Εξηγητής λαλεί σοφές κουβέντεςˑ εθκιάβασα τον τζι’ αλλού – νομίζω στου Νέου… Τζι’ οφείλω να ομολογήσω ότι στες αρκές εν τον επολλοπήα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζιαι κάτι ακόμα, οι καπιταλιστικές οικονομίες εν θα εστέκαν αν δεν υπήρχε η στρατιωτική δύναμη τζιαι η επιβολή σε πλουτοπαραγωγικές περιοχές του πλανήτη. Σε τζίνες τες περιοχές όι καμπύλη του Μπελ εν υπάρχει, ούτε νερό να πιουν εν έχουσιν.

    Όντως θα μας πελλάνουν τούτοι.

    Εχτές ανακοινώσαν η λαϊκή 1.3 δις ζημιές, τζιαι οι Κυπριακές σαράντα φορές μικρότερες (0.03), αλλά τουντο λειτουργικό σύστημα πιέζει για ξεπούλημα της μιας με τα λλία, τζιαι ανάληψη που το δημόσιο των ζημιών της άλλης με το πολλά...

    Ε, εν πάει χαβάς.

    Η κουτοπονηριά πρέπει επιτέλους να αποκαλυφτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή