Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

7.9.12

Κάλεσμα Ειρήνης - Barış çağrısı

Φίλοι και φίλες στον αγώνα για ειρήνη,

Μετά τη Μυτιλήνη και την Κωνσταντινούπολη, τη σκυτάλη παίρνει η μοιρασμένη Λευκωσία και το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης που φιλοξενεί τη τριμερή συνάντηση των Κινημάτων Ειρήνης της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας, στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2012.

Καλούμε τον κάθε προοδευτικό Κύπριο τον κάθε αγωνιστή και φίλο της ειρήνης γυναίκες, άντρες, συνταξιούχους, νέους και νέες να δώσουν μαζικά το παρών τους στο διήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνεται στη Λευκωσία, υπό την Αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης και κάτω από το σύνθημα «Ζήτω η φιλία των λαών, ένας είναι ο εχθρός ο Ιμπεριαλισμός».
Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 μμ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Υπάτη Αρμοστεία και επίδοση ψηφίσματος για αποχώρηση των βάσεων. Έπειτα Πορεία προς το δημόσιο κήπο Λευκωσίας όπου θα ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική, χορό και τραγούδι από ελληνοκύπριους τουρκοκύπριους και τούρκους καλλιτέχνες. 

Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου  η ώρα 10π.μ,
Ημερίδα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Πύλης Αμμοχώστου με θέμα «Ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί και ο αγώνας των λαών για ειρήνη στην περιοχή της Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής.» Εισηγητές από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, την Τουρκική Επιτροπή Ειρήνης, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, το Συριακό Συμβούλιο Ειρήνης και την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.
 
Όλοι στο μεγάλο Συναπάντημα Ειρήνης των λαών μας,

όλοι στον όμορφο αγώνα για ειρήνη με δικαιοσύνη

στην Κύπρο, στην περιοχή μας και στον κόσμο όλο!

 

 

Barış çağrısı

Barış için ortak mücadele dostlarımız,

Midilli ve İstanbul’dan sonra bayrağı devralan bölünmüş Lefkoşa ve Kıbrıs Barış Konseyi 21–22 Eylül 2012’de Kıbrıs, Yunanistan ve Türkiye barış hareketlerinin üçlü toplantısına ev sahipliği yapıyor.
 
“Yaşasın halkların dostluğu – Tek düşman emperyalizm” sloganıyla Kıbrıs Barış Konseyi’nin öncülüğünde Lefkoşa’da gerçekleştirilecek iki günlük etkinliğe her ilerici Kıbrıslıyı, her barış mücadelecisini kitlesel olarak katılmaya davet ediyoruz.

Program:

21 Eylül 2012 Cuma – Saat: 18.00
Britanya Yüksek Komiserliği önünde protesto gösterisi için toplantı ve üslerin Kıbrıs’tan ayrılması talebini dile getiren karar metninin verilmesi. Ardından kısa selamlama konuşmalarının yapılacağı ve Kıbrıslıtürk-Kıbrıslırum ve Türk sanatçılar tarafından sanat programının sunulacağı Lefkoşa Parkı’na yürüyüş.

22 Eylül 2012 Cumartesi – Saat: 10.00
Kıbrıs Barış Konseyi, Türkiye Barış Komitesi, Dünya Barış Konseyi, Suriye Barış Konseyi ve Yunanistan Uluslararası Yumuşama ve Barış Komitesi temsilcilerinin konuşacağı Mağusa Kapısı Etkinlikler Salonu’nda “Emperyalist planlar - Akdeniz ve Orta Doğu bölgesinde barış için halkların mücadeleleri” konulu toplantı. 

 

Hep birlikte halklarımızın büyük barış buluşmasına!
 
Kıbrıs’ta, bölgemizde ve tüm dünyada
 
barış ve adalet için güzel mücadeleye!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου