Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

27.9.12

ΦΤΩΧΟΙ ΜΠΟΡΕΙ. ΑΛΛΑ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΠΟΤΕ!


Tην Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 με φρίκη παρακολουθήσαμε από τους δέκτες μας την είδηση, ότι το ΕΛΑΜ προτίθεται να μοιράσει τρόφιμα κλπ αλλά μόνο σε Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριους. Με φρίκη βλέπουμε να διαφημίζεται από το ΡΙΚ δήθεν ως πράξη αγαθοεργίας, μια ενέργεια που αντίκειται ευθέως στις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών, καθώς και του κράτους δικαίου και που είναι κατάφορα παράνομη, όπως ρητά προνοεί ο νόμος:[1] «Κάθε πρόσωπο που προμηθεύει κατ’ επάγγελμα αγαθά ή προσφέρει υπηρεσίες και αρνείται σε άλλον την παροχή τούτων μόνο λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής του ή του θρησκεύματος του ή εξαρτά την παροχή από όρο που ανάγεται στη φυλετική ή εθνική καταγωγή ή το θρήσκευμα προσώπου είναι ένοχο ποινικού αδικήματος και υπόκειται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τον ένα χρόνο ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις πεντακόσιες λίρες ή και στις δύο ποινές.»

Αλλά κυρίως γιατί το ΕΛΑΜ, γνωστό μέχρι τώρα για τις ρατσιστικές επιθέσεις του κατά μεταναστών και Τουρκοκυπρίων, εισβάλλει στη δημόσια σφαίρα με δήθεν φιλανθρωπικού τύπου δράσεις τύπου Χρυσής Αυγής, με χρηματοδότηση από άγνωστες πηγές. Εάν δεν ληφθούν μέτρα, είναι πλέον θέμα χρόνου να παρακολουθήσουμε στους δέκτες μας τα ευτράπελα με πρωταγωνιστή τη Χρυσή Αυγή, που βλέπουμε καθημερινά πλέον στην ΕΤ: την αυτοδικία, τα «τάγματα εφόδου», τους τραμπουκισμούς, τις χειροδικίες έναντι συνομιλητών τους σε ζωντανές εκπομπές, τους προπηλακισμούς και τις επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, τις εν ψυχρώ δολοφονίες ανυποψίαστων και ανυπεράσπιστων μεταναστών που έτυχε να βρίσκονται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.
Με μια διαφορά. Όταν το ΕΛΑΜ αποθρασυνθεί εντελώς και προκαλέσει με την φασιστική δράση του τους 40,000 Τούρκους στρατιώτες που κάθονται και περιμένουν δεκαετίες τώρα λίγα μέτρα πέρα από την πράσινη γραμμή, όπως δηλαδή έγινε και το 1974, τότε οι συνέπειες θα είναι πολύ πιο σοβαρές για τη χώρα μας από την άνοδο του φασισμού που παρακολουθούμε σήμερα στην Ελλάδα.

Η όλη δράση του ΕΛΑΜ, ακόμα και η ίδια του η ύπαρξη, είναι αντίθετη προς τη διεθνή και την Κυπριακή νομοθεσία και τις συστάσεις των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης.[2] Ο λόγος που υπάρχει ακόμα είναι γιατί τυγχάνει στήριξης από τον Αρχιεπίσκοπο και από ακροδεξιούς πολιτικούς που δρουν εντός διάφορων κομματικών σχηματισμών. Και διότι ο Γενικός Εισαγγελέας αδρανεί να κινητοποιήσει το μηχανισμό που θα βάλει τροχοπέδη στη δράση τους.  Και εν τέλει διότι όλοι εμείς, ο κατά Σαββόπουλον ‘δημοκρατικός συρφετός’ αδρανήσαμε όταν το καμπανάκι σήμαινε συναγερμό.

Κύριε Γενικέ Εισαγγελέα, Κύριε Αρχηγέ της Αστυνομίας, Κύριοι Υπουργοί της Δικαιοσύνης και των Εσωτερικών, Κύριε Δήμαρχε της Λεμεσού:

Αν δεν λάβετε αποτελεσματικά μέτρα τώρα για την αναχαίτιση της ακροδεξιάς, τότε όχι μόνο θα θρηνήσουμε θύματα αλλά θα δούμε το όνειρο μιας ειρηνικής Κύπρου να καταρρέει. Αν η Ελληνική πολιτεία λάμβανε μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής όταν τα ποσοστά της δεν ξεπερνούσαν το 1%, τότε η Χρυσή Αυγή δεν θα καθόταν ποτέ στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων, με καλπάζοντα ποσοστά που σήμερα ξεπερνούν αυτά του ΠΑΣΟΚ.  Έτσι αναρριχήθηκαν οι Ναζί στη εξουσία κατά τον Μεσοπόλεμο.  Εμείς ακόμα έχουμε ελπίδες. Το νομικό και το θεσμικό πλαίσιο σας προσφέρουν άπειρα εργαλεία. Είναι καιρός να αρθείτε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Η ιστορία θα κρίνει όχι μόνο τους ενόχους αλλά και όλους το αθώους που δίστασαν και αδράνησαν.

Ας καταδικάσουμε όλοι τη δράση του ΕΛΑΜ και την άνοδο της φασιστικής ακροδεξιάς στη χώρα μας πριν να είναι αργά. Πριν η κοινωνία μας αποδεκατιστεί σε βαθμό που ο φασισμός να κερδίζει καθημερινά έδαφος και μας καταπλακώσει. Ας γυρίσουμε την πλάτη στη δήθεν φιλανθρωπική τους δράση, που στόχο έχει όχι να βοηθήσει τους ευάλωτους Έλληνες και Ελληνοκυπρίους αλλά να στοχοποιήσει τους μετανάστες και τους Τουρκοκύπριους. Κανένας μας δεν χρειάζεται τρόφιμα ή άλλη στήριξη από το ΕΛΑΜ ή από τη Χρυσή Αυγή. Το τίμημα θα είναι ο αποδεκατισμός του δημοκρατικού πολιτισμού μας. 

ΦΤΩΧΟΙ ΜΠΟΡΕΙ. ΑΛΛΑ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΠΟΤΕ!



[1] Ο περί της Συμβάσεως περί της Εξαλείψεως Πάσης Μορφής Φυλετικής Διακρίσεως(ΚυρωτικόςΝόμος 12 του 1967,  που κυρώνει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για την Εξάλειψη πάσης μορφής Διακρίσεων που τροποποιήθηκε από τους Νόμους 11(ΙΙΙτου 1992 και 28(ΙΙΙτου 1999. Παραβιάζει επίσης τα άρθρα 4(1) και 5(1) του Νόμου 59(Ι)/2004, που απαγορεύουν τη διάκριση λόγω φυλής ή εθνοτικής καταγωγής στην πρόσβαση αγαθών που είναι διαθέσιμα στα κοινό.
[2] Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα,  Διεθνής Σύμβαση για την Κατάργηση Όλων των Μορφών Φυλετικών Διακρίσεων, Απόφαση - Πλαίσιο Ε.Ε. για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (2008/913/ΔΕΥ), Σύσταση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο θέμα του Μισαλλόδοξου Λόγου (R.97/20), Σύσταση Γενικής Πολιτικής (αρ. 7) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Μισαλλοδοξία (ECRI)στο θέμα της εθνικής νομοθεσίας για καταπολέμηση του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων κλπ.

πηγή: The Trim

3 σχόλια:

  1. Αν κρίνω από την Χρυσή Αυγή, μια χαρά τα πάει στην Ελλάδα, τώρα τελευταία βγαίνουν νεολαίοι (που δεν είναι μέλη της ΧΑ) και ζητούν από τους λαθρο μετανάστες χαρτιά νομιμότητας, ο λαός αντιδρά δυναμικά και προασπίζει τις γειτονιές του και όλα αυτά διότι οι άνθρωποι ξέρουν ότι αν σφυρίξουν δεν είναι μόνοι τους, θα εμφανιστούν οι μαύρες μπλούζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρών βλέπω πως εμφανιζονται οι μαύροι ανώνυμοι!

      εσύ είσαι ελαμάκι υποθέτω. μιλαμε για ντούρο λαό, οχι αστεια.

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για το άρθρο σου, αλλά δυστυχώς λίγοι καταλαμβαινουν. Εθνικισμός = Ιδιοτέλεια σε όλο της το μεγαλείο. Ξεχνούν αυτοί ότι πάνω απο όλα είμαστε Άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή