Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

15.6.12

Aισιοδοξία για εξασφάλιση του ρωσικού δανείου

Αισιόδοξη είναι η Κυβέρνηση ότι οι προσπάθειές της για εξασφάλιση δανείου από τη Ρωσία θα ευοδωθούν.

 Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος Χριστόφιας βρίσκεται σε απευθείας επαφή με τη Μόσχα για το θέμα. Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τη ρωσική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» απομένει να υπερπηδηθούν μόνο μερικά πρακτικά προβλήματα. Σε τέτοια περίπτωση και εφόσον υπάρξει εξασφάλιση του δανείου, μελετώνται διάφορα σενάρια, με πιθανότερο να γίνει ένας συνδυασμός ρωσικού δανείου και Μηχανισμού Στήριξης.

 Σύμφωνα με δημοσίευμα ρωσικής εφημερίδας η Μόσχα είναι πρόθυμη να προσφέρει δανειακή βοήθεια, ύψους πέντε δισ. ευρώ, με επιτόκιο χαμηλότερο από το επιτόκιο της αγοράς.

 Η εφημερίδα επικαλείται δήλωση του Πάβελ Μεντβέντεφ, στενού συνεργάτη του τραπεζίτη Σεργκέι Ιγκνάτιεφ, ο οποίος ανέφερε ότι η Ρωσία πιθανότατα να προσφέρει νέο δάνειο στη Λευκωσία. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες της ρωσικής εφημερίδας, τότε ενδέχεται να μην υπάρξει ανάγκη προσφυγής στον Μηχανισμό Στήριξης, αφού το ποσό των πέντε δισ. αρκεί να καλύψει και τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τις αναπτυξιακές δαπάνες.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε χθες ότι η Κύπρος δεν έχει υποβάλει αίτηση για ένταξη στον Μηχανισμό Στήριξης και όσοι διαδίδουν αυτές τις φήμες, δημιουργούν αρνητικό κλίμα και ενδεχομένως πανικό.

 Σε πολιτικό επίπεδο, με αφορμή τη νέα υποβάθμιση της οικονομίας, τα κόμματα εξαπέλυσαν επίθεση κατά της Κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησαν για αλαζονεία και αναβλητικότητα και κάλεσαν τον Πρόεδρο της δημοκρατίας να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη για τη λήψη μέτρων.

πηγη

11 σχόλια:

  1. ελπίζω πως οι "φημες" για τις διασυνδεσεις και τις προσπαθειες του Δημητρη να μην μας στοιχήσουν "αλλο ενα τυχαιο συμβαν" αλα Μαρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τέτοιες θερμοκρασίες για "άλλοθι" όλα παίζονται. Το απεύχομαι.

      takeiteasy

      Διαγραφή
    2. δυσκολα τα πραματα...με δεδομενη μια πιθανη πολιτικη ασταθεια στην ελλαδα, διοτι να μην περιμενουμε πως η δεξια θα κατσει στα αυκα της να θωρει τον αλεξη να καμνει πρωθυπουργικη καριερα...ξερουμεν τες μεθοδους της δεξιας, ξερουμε οτι κρατα τον στρατο και την αστυνομια...και ξερουμε πως ολοι λιμπιζονται εδω και ενα χρονο την κυπριακη αοζ...13 νεκροι εν νομιζω να εν αρκετοι για την κατοχη της ενεργειακης ζωνης...ή νομιζεις αντρεπουνται...ναι, οπως ακριβως αντραπηκαν το ΄67 ή το ΄74...

      Διαγραφή
    3. ...ή οπως αντραπηκαν τον περασμενο Ιουλη...

      Διαγραφή
    4. Όταν μια χώρα παραγει 100 και ξοδεύει 105, εχει έλλειμα
      όταν τουτη η χωρα πάρει δάνειο θα ξοδεύει 105 συν τους τόκους του δανείου άρα μεγαλύτερο έλλιμμα...άλλα εν πειράζει ας φακκα ο Αναστασιάδης του χρόνου...

      Διαγραφή
    5. Ο Αναστασιαδης εν ο τελευταιος που εν να φακκα...εδω και ενα χρονο φακα ο φτωχος ο κοσμος τζαι ακομα που εισαι...αν το προβλημα μας εν το τι παραγει η Κυπρος, ειδαμεν τζαι την αναπτυξιακη πολιτικη του δησυ με το χρηματιστηριο τζαι τες φουσκες, με την φουσκα στην οικοδομικη βιομηχανια, με τες φουσκες των καζινο που προωθουν, τες μιζες του καθενος, τους πυραυλους κ.λ.π κ.λ.π...

      ο τελευταιος που δικαιουται να μιλα για αναπτυξη σε τουντο τοπο εν ο δημοκρατικος συναγερμος,...τωρα θελουν να μας βαλουν να πληρωσουμεν τα χρεη που εκαμαν τοσα χρονια τζαι με μνημονια...ε όι, ο θεος αγαπα τον κλεφτη αλλα αγαπα τζαι το νοικοτζύρη...

      ουτε του χρονου λοιπον εν να φακκα διοτι ως γνωστον απόν αντρεπεται ο κοσμος εν παντα δικος του...

      Διαγραφή
    6. Εγώ ούτε για ανάπτυξη ούτε για συναγερμόν είπα. Μιαν εξίσωση έκαμα. Εξηγα μου έσυ πως θα ξοφλήσεις δάνειο συν τόκους όταν ήδη έχεις ελλειμματικό προυπολογισμο.

      Διαγραφή
    7. Εξηγα μου πρωτα εσυ Μπαν πως θα πληρωσεις τα μνημονια των 5 δις αφου πρωτα αρνηθεις αν παρεις δανειο απο τη ρωσια οπως ηθελε να καμει ο Νικος, ο Βασιλειου και ο Σαρρης!

      Ηρτες στο μπλογκ μιας αριστερης για να μιλησουμε για δανεια με την ψευδαισθηση οτι εγω θα υπερασπιστω το οποιοδηποτε δανειο;!;!

      εγω υπερασπιζομαι κατι αλλο, στην προκειμενη υπερασπιζομαι την κατευθυνση που επελεξε η κυβερνηση.

      αν θελεις να μιλησουμε για τον ρολο που παιζουν τα δανεια σε σχεση με την υποδουλωση των λαων, να θκιαβασεις πρωτα τον ήρωα της αριστερας Νικο Μπελογιαννη τζαι μετα ελα να πουμε για τες θεμελιωδεις διαφορες της αριστερας και της δεξιας, διαφορες που εν επιτρεπουν σε κανενα δεξιο να μιλα αφ΄υψηλου στην αριστερα για κανενα δανειο!!

      Διαγραφή
    8. εχεις δικαιο, δεν έπρεπε να ασχοληθω

      Διαγραφή
    9. ε σορυ ρε Μπανανιστανο μου αλλα εν να μας στειλετε φρενοκομειο...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ!!! εν εσιει!!! αν ησιεν θα ειχαμεν τζαι δειγματα σοσιαλιστικων κρατων!!

      μεν ερκεστε να μας ρωτατε γιατι χρωστα το κρατος τζαι πουπανω σαν να τζαι εμπορεν να μεν χρωστα!!! ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!! Μαθετε πρωτα πως δουλεφκει τζαι μετα καμνετε τζαι κριτικη της κυβερνησης!

      Διαγραφή
  2. στο μεταξύ μεχρι και ο Κασιδιαρης εκανε δηλωσεις για την κυπριακη αοζ...η κύπρος ειναι ελληνικη..ναι καλό... καρτερουμε μερα νυχτα...

    απο την αλλη ειναι και οι συντροφοι...η κυπρος ειναι ευρωπαική και μαλιστα μας δειχνει και τον σωστο ευρωπαικό δρομο...ε, εμεις εχουμε φαινεται και μια αλλη αποψη συντροφοι...τουλαχιστον φαινεται πως προσπαθουμε...σορυ κιόλας...πρεπει να γινουμε ολοι μαλακή τροφη στον ευρωμονόδρομο;

    nein! στο κατω κατω αν πανε τα πραγματα τοσο στραβα στη μητερα πατριδα, που νομίζετε θα κανουμε το αρχηγειο του νεου Κ.Κ.Κ-Ε;...εδω θα το κανουμε...όπως σας το λεω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή