Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

30.6.12

Ο Πασόκος είναι ο κομμουνιστής του μέλλοντος!!


Υπογραφές στήριξης από το χώρο της σοσιαλιστικής αριστεράς

Κυκλοφορεί τις ημέρες αυτές κείμενο στήριξης του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Το κείμενο το έχουν συντάξει άτομα που τοποθετούν τον εαυτό τους στη ριζοσπαστική Σοσιαλιστική Αριστερά, πολλοί εκ των οποίων κατά διαστήματα ήταν στελέχη βάσης του ΠΑΣΟΚ, του ΔΗΚΚΙ, άλλων μικρότερων σοσιαλιστικών κινήσεων ή ανένταχτοι σοσιαλιστές. Στη συνέχεια δημοσιεύουμε ένα μικρό απόσπασμα από το συγκεκριμένο κείμενο, καθώς και τις υπογραφές.

"...Εμείς, οι συντάκτες του παρόντος κειμένου, αριστεροί σοσιαλιστές και ανένταχτοι που προέρχονται από το χώρο του ευρύτερου σοσιαλιστικού κινήματος, θεωρούμε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι δυνάμεις της Αριστεράς που θέλουν την ενότητα, έστω κι αν αυτή η ενότητα προς το παρόν είναι μερική: του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ενωτικό Ψηφοδέλτιο. Κι αυτό διότι η εκλογική μάχη, κατά πώς φαίνεται, είναι κρίσιμη για όλη την Αριστερά, επειδή από τη μια έχουμε να αντιμετωπίσουμε την παντοκρατορία των μίντια και από την άλλη τον αβαθή, ανεπαρκή και συντηρητικό νεοφιλελεύθερο λόγο τόσο του Γ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ όσο και του Κ. Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας, τους οποίους κρύβουν και καλύπτουν τα μίντια.
Η ποιοτική μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ προς τα δεξιά, η οποία ουσιαστικά έγινε χωρίς εσωκομματική αντίσταση, η εγκατάλειψη κάθε ίχνους κοινωνικής μεταρρυθμιστικής πολιτικής, η υιοθέτηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, η τραγική έλλειψη μιας αριστερής πτέρυγας, η οποία με σταθερότητα θα δίνει τη μάχη ενάντια στη δεξιά μετατόπιση του ΠΑΣΟΚ, δεν αποτελούν ένα συγκυριακό, αλλά μόνιμο φαινόμενο.
Κατά συνέπεια, και ανταποκρινόμενοι στην αυθόρμητη τάση του κόσμου της Αριστεράς για ενότητα, η κριτική υποστήριξη του Ενωτικού Ψηφοδελτίου του "Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς", είναι ένας σημαντικός παράγοντας, ο οποίος στη συνέχεια μπορεί να συμβάλει στην ανασυγκρότηση του χώρου της Σοσιαλιστικής Αριστεράς και στην εκπροσώπησή του, ως διακριτού πολιτικού ρεύματος, μέσα σε μια πλατιά ριζοσπαστική παράταξη της Αριστεράς".
Αλέξης Γ., οικοδόμος, Αρβανιτάς Αλέκος, συντάκτης-διορθωτής, Βλαζάκη Πωλίνα, ιδιωτικός υπάλληλος, Δουράλα Δήμητρα, δημόσιος υπάλληλος, Κατσορίδας Δημήτρης, ερευνητής ΙΝ.Ε/ΓΣΕΕ, Κατσορίδα Βαρβάρα, εκπαιδευτικός, Κοτσιάβρας Κώστας, υπάλληλος ΕΡΤ, Λεμονάς Μιχάλης, οικονομολόγος, Μανουσαρίδης Οδυσσέας, συνταξιούχος ΕΡΤ, Μπαρδώσας Γιάννης, δημοσιογράφος, Νίκας Δημήτρης, ελεύθερος επαγγελματίας, Ξύδης Γιάννης, λογιστής, Πάνος Κ., εργάτης, Σωτηροπούλου Ευαγγελία, τραπεζικός υπάλληλος, Χαλκίδης Ιορδάνης, αυτοκινητιστής.



ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑ ΚΥΠΡΟΥ!!

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΑΚΕΛ!! ΖΗΤΩ Η ΡΕΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΉΣ ΜΠΑΡΟΥΦΟΛΟΓΙΑΣ!!


Τίγκα στα απόβλητα του πασοκ, κατά τα λοιπά θα μας πουν και πως έχουν γνωρίσει κομμουνιστές άξιους [πού τους βρήκατε ρε και τους γνωρίσατε ] και να πάμε να βρούμε κανέναν άντρα να πηδηχτούμε! Αυτά τα ευγενικά η Δαμανάκη στα ΄μαθε;


Ο Πασόκος βρωμά από εκατό μίλια, δεν το ξέρεις Γιάννη Ξύδη;


Που θα μας την βγεις και κομμουνιστής διεθνιστής τώρα!


Πως είπαμε πως κτυπά η καρδούλα σας για να ξαναγίνετε κυβέρνηση από άλλη πόρτα;


Βρωμεροί και πουλημένοι ουστ!

43 σχόλια:

  1. Δεν θα βγει το σχόλιο σου. Ο λογος είναι πως ο ένας μου παππους ήταν Μανιάτης και ο άλλος που ήταν Κύπριος ήταν κομμουνιστής βέρος!

    Τρολλιες για εθνικισμούς αλλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μην είμαστε άδικοι. Όταν κάθε συνέδριο, έκδοση και ινστιτούτο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς χρηματοδοτείται έμμεσα ή άμεσα από κονδύλι της ΕΕ, κάποια πράγματα είναι απλώς φυσιολογικά. Όπως το να πετάς τρολιές περί εθνικισμού. Ο άνθρωπος πρέπει να φάει με κάποιο τρόπο, να γεμίσει το βιογραφικό του, να κάνει τα ταξίδια του. Αυτά τα πράματα έχουν ένα κόστος. Παλιά δεν ήταν ηθικά επαχθές, η ΕΕ ήταν "καλή." Τώρα δυσκολεύει λίγο τη συνείδηση, αλλά για αυτό εφευρέθηκε ο "διεθνισμός" της πορτοφόλας.

    Κατά τα άλλα, θυμίζω ολίγην αρχαίαν ιστορίαν, απ' αυτήν που αναζητούν μόνο οι τυφλοπόντικες και τ' απολιθώματα (οι άλλοι τη βγάζουν με Αγκάμπεν):

    "Οι τσέχοι κομμουνιστές αντιτίθενται στην άμεση διαμόρφωση ενός Ευρωπαϊκού Αριστερού Κόμματος
    Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τώρα το μυαλό των αριστερών πολιτικών και ακτιβιστών είναι το αν θα δεχτούν την θέσπιση, από πλευράς της Ευρωπαϊκής Κομισσιόν [European Commission], ούτως αποκαλούμενων "Ευρωπαϊκών Πολιτικών Κομμάτων." Αμέσως μετά την επέκταση της ΕΕ σε 25 κράτη-μέλη τον Μάιο, γίνονται εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο σε όλη την διευρυμένη Ένωση. Ένα από τα λίγα αριστερά κόμματα από τα νέα κράτη-μέλη τα οποία έχουν εγγυημένη επιτυχία στις εκλογές αυτές είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας και Μοραβίας (CPBM), το τσεχικό ΚΚ. Το μέλος του κόμματος και επί μακρόν κάτοικος Τσεχίας, Ken Biggs, εξηγεί γιατί το κόμμα του απορρίπτει την πρόταση [της Ευρωπαϊκής Κομμισιόν]:

    Αντίθετα με διάφορα ρεπορτάζ, το ΚΚΒΜ δεν υποστηρίζει την άμεση ίδρυση του ούτως καλούμενου "Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς". [...] οι εκπρόσωποι είκοσι περίπου κομμάτων που συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο στις 11 και 12 Ιανουαρίου σε μια συνάντηση που φιλοξενήθηκε από το γερμανικό Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού είχαν σοβαρές διαφωνίες για το σχέδιο, ιδιαίτερα για τους κανόνες του νέου κόμματος, οι οποίοι πρέπει να εγκρίνονται από την ΕΕ για να παίρνει χρηματοδότηση από τις Βρυξέλλες το κόμμα.

    [...] ο αρχηγός του κόμματος [ΚΚΒΜ] Miroslav Grebenicek είπε πως το θέμα συζητήθηκε στην συνάντηση της ΚΕ τον περασμένο Οκτώβρη, και ότι το κόμμα είχε πάρει σαφή θέση για την δημιουργία ενός Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αναφέρθηκε στην άποψη του ΚΚΕ, το οποίο αρνήθηκε να παρακολουθήσει την συνάντηση του Βερολίνου διότι οι κανόνες του νέου κόμματος (του ΚΕΑ) περιέχουν ένα άρθρο το οποίο δηλώνει ότι: "Το Ευρωπαϊκό Κόμμα θα αναπτύσσει τις δραστηριότητές του για τον συμφέρον των θεσμών της ΕΕ." "
    http://leninreloaded.blogspot.com/2012/06/blog-post_2922.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντώνη σου το χαρίζω:

      Ο ΣΥΡΙΖΑ ΩΣ ΜΟΡΦΗ - ΚΟΜΜΑ :)

      Τι επιδοτησεις μας λες τώρα και για κομματικά επιτελεια των Βρυξελλών που έβαλαν τις υπογραφές τους κάτω φαρδιά πλατιά να υπηρετούν τους θεσμούς της Ε.Ε και των μονοπωλείων παριστάνοντας τους κομμουνιστες! Οι άνθρωποι αυτοί ήταν το πλήθος που εγινε ο ΛΑΟΣ!!! Είναι πολλοί και θα γίνουν ακόμα περισσότεροι!!!

      έλα δώρο να μαθαίνεις απο κάποιον που δεν είναι κι εθνικιστής!!!

      http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8512:syriza-morfi-komma&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=2

      Διαγραφή
    2. Αναρωτήθηκα επί μακρόν αν υπάρχει άνθρωπος πάνω από 14 ετών που να αγοράζει αυτό το ξεκαρδιστικής ιλαρότητας πακέτο. Τελικά, ήρθε η απάντηση. Υπάρχουν, είναι πάρα πολλοί, και δεν είναι μόνο στην Ελλάδα. Ούτε είναι αγράμματοι και δεισιδαίμονες χωρικοί· οι περισσότεροι έχουν τουλάχιστον Μάστερ.

      Ήθελα να βρω τον Χέγκελ και να τον ρωτήσω αν θέλει να ξανασκεφτεί τη Φιλοσοφία της ιστορίας και το απόλυτο πνεύμα, αλλά ήταν πεθαμένος.

      Διαγραφή
  3. και μετά πατάω ένα κουμπί και βγαίνει μιά χοντρή και λέει στα παιδάκια
    ψωμάκια - και ψωμάκια,
    και απο την Πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα,
    τίποτα - τίποτα δεν μας σταματά πρωτάθλημα θα πάρουμε με τον
    τσαμπουκά,
    Γεία σου Μαρία και Αντώνη πάω βόλτα στην Λεμεσό
    να πιώ καφέ με τους συντρόφους απο τον ΣΥΡΙΖΑ λεμεσού,
    κοπιάστε κερναμε

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "πατάω ένα κουμπί και βγαίνει μιά χοντρή και λέει στα παιδάκια
      ψωμάκια - και ψωμάκια,
      και απο την Πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα,
      τίποτα - τίποτα δεν μας σταματά πρωτάθλημα θα πάρουμε με τον
      τσαμπουκά"

      Εκπληκτικής οικονομίας σύνοψη πολιτικο-ιδεολογικών θέσεων. Μπράβο, άξιος ο καφές και η παραλία!

      Διαγραφή
    2. Θενκς ρε μαγκα Γιάννη που είσαι και κουλ!

      σφυριζα λεμεσου;!;! :))))

      σφύρα κι ερχομαστε!

      Διαγραφή
    3. Ελά ρε Μαρία θα δεις ότι ο καθαρός θαλασσινός αέρας θα σου κάνει καλό.

      Γιάννης

      Διαγραφή
    4. Που θα τον παρετε τον καφέ σας Γιάννη; εκεί στο λιμάνι κοντά στα απόβλητα της κεο; πλάκα εχετε. ευτυχώς δεν εχω φίλους χάχες να κλάψω στην πόλη μου, έχω τους διαλεκτους. κινήσου ελευθερα, δεν μου χρειαζονται οι γνωριμίες που έχεις.

      Διαγραφή
  4. Αλλά την άλλη φορά που θελήσετε να "ρίξετε" την "κομμουνιστική αριστερά", σκεφτείτε κάτι καλύτερο απ αυτό, γιατί το χάσατε το κορμί, πατριώτ': http://www.youtube.com/watch?v=oNoNgdA1XnE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μου λες Γιάννη μήπως θες να βρεθούμε στο φεστιβαλ της ΕΔΟΝ στο περίπτερο της ΚΝΕ ή το Συριζα Κύπρου δεν θα μπορέσει τελικά να παρευρεθει; ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κακό γα@ώ το φελέκι μου είναι ότι δεν πεθαίνει κανένα καθίκι.......

    Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης.Είχε γεννηθεί το 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά (μια λαικότατη και φτωχή συνοικία).

    http://www.youtube.com/watch?v=phGLqfQOSfA&feature=player_embedded

    Τώρα που είχαμε ανάγκη από έντιμους ανθρώπους, φεύγει ο αφρός και μένουν τα αποβράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9Y45JvwOX_0#!

    Γιάσου ρε Θύμιο, από τους καλούς κομμουνιστές..... κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομολογώ ότι πρώτη φορά ακούω πως ήταν κομμουνιστής ο Καρακατσάνης. Μήπως μπορείς να με παραπέμψεις κάπου για να καταλάβω από πού το συνήγαγες;

      Διαγραφή
    2. Αντωνη επειδή ανησυχούν και καποιοι συντροφοι για την παρουσία του Πλουτωνα στο μπλογκ μου, να σε ενημερωσω πως ο Πλουτων ανήκει στην ακροδεξια ποου μας παρακολουθεί σταθερα.

      παιζουμε παιχνιδακια....

      Διαγραφή
    3. Σε παρακαλώ Disdaimona ανήκω στην ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, alias όπως λέει αυτός ο αχάπαρος (δεν λέω το όνομά του, ξέρει αυτός, είναι αυτός που ανησυχεί) φασίσταρος (μακάρι να ήξερε τι σημαίνει η λέξη). Η αλήθεια είναι ότι τα Αριστερά μπλογκ τα παρακολουθώ αλλά τι να γίνει οι «αντίπαλοι» έχουν άλλη χάρη (τα ετερώνυμα έλκονται).

      Αγαπητέ Αντώνη είμαι καλά ενημερωμένος ο Καρακατσάνης δεν έκρυβε την αριστερή ιδεολογία του, (άλλο που εσείς δεν ξέρετε), προσωπικά τον έχω παρακολουθήσει (ειδικά στην αρχή) να διαφημίζει τον 902 Αριστερά στα FM (Από τις πρώτες εκπομπές). Ο ίδιος ήταν στην ορφάνια από νωρίς (ο πατέρας του ήταν φυλακή, εξορία , εκτελεσμένος δεν θυμάμαι), ψάξε και θα δεις, ότι έξω δεν πέφτω. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Τον έχω δει σε πολλά θεατρικά έργα και δεν αρνιόταν αυτή την ιδεολογία. Έχει δώσει πάνω από δύο συνεντεύξεις στον «Ρ». Disdaimona να ενημερώνονται οι «σύντροφοι» αδιάβαστους τους βρίσκω, ειδικά εκείνος ο αχάπαρος………

      Διαγραφή
    4. Τα γνωρίζω όλα αυτά, αλλά από όσο έχω δει τον Καρακατσάνη να μιλά για πολιτική και κοινωνία, απείχε παρασάγγας απ' το να τον χαρακτηρίσω "κομμουνιστή." Ελαφρύ το χώμα για τον άνθρωπο, βέβαια, απλώς απόρησα.

      Διαγραφή
    5. Φασιστούίν Αιολάκο,

      Για δες αν έρχομαι!!! Μια ζωή εξυπνόβλακας θα μείνεις!!!
      Το ακούσαμε κι αυτό: «ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ», ιμίshι μου!

      Διαγραφή
    6. Πλούτων ή Αίολε,

      δεν θα βγει το σχολιο σου ούτε όποιο άλλο στείλεις, καθότι εκτος από τον Ανευ και άλλοι φίλοι και συντροφοι δεν γουστάρουν να σε βλέπουν εδώ.

      Μπάι

      Διαγραφή
    7. Μα ΕΝΘΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ εν εν οι Φασιστες;

      Διαγραφή
  8. Μα εν ενι εσεις που κατηγορουσατε τοσον καιρο το ακελ,εν να μας πελλανετε;τωρα υποστηριζετε το ; ετο, μισατε τοσο πολλα τον συριζα και βρηκατε ευκαιρια απο ενα αρθρο κριτικο προς το ακελ για να υπερασπιστειτε ιμισιη μου το ακελ. το μισος σας οδηγει τις ιδεες σας εν φανερον. σορρυ παιθκια αλλα η συμπεριφορα σας ειναι αξια μελετης σε διατριβες τμηματων ψυχολογιας.δεν το λαλω με κακια,λυπουμαι αλλα ψαξετε το. απλα η συμβουλη μου, αφηστε τον κοσμο να μιλησει, να διαφωνησει, να συνθεσει, κατι που θα βοηθησει την αριστερα και ασχοληθειτε με κατι αλλο.εσεις εν μισος που βκαλλετε,σορρυ και παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κατσε να δω:

      1. εμεις μισουμε το ακελ
      2. εσεις δεν μισειτε το ακελ αλλα κανετε κριτικη
      3. εμας τα κινητρα μας ειναι και για το ακελ και για το συριζα το μισος. γενικα τα κινητρα μας ειναι το μισος.
      4. εσας τα κινητρα σας ειναι ο σοσιαλισμος γι αυτο δεν μισειτε κανενα. ουτε εμας, ουτε το ακελ, ουτε το κκε,ουτε κανενα. απλα ασκειται κριτική καλοπιστα.
      5. σε πιστεψαν και εσένα και τον Γιαννη Ξυδη όσοι ακελικοι διαβαζουν το μπλογκ
      6. μια και θα ψαχνεις για διατριβες τμηματων ψυχολογίας ψαξε και για καμμια σχολή λογικής.
      7. αν βρεις σχολή λογικής μπορει να λυσεις και το γιατί το μυαλο σου δεν σε βοήθησε μεχρι τωρα να καταλαβεις απολύτως τίποτε.
      8. σορυ και πάλι.

      Διαγραφή
    2. Α ναι...

      οπως θα ψαχνεις ψαξε και αυτο: δεν μας ενδιαφερει ο συριζα. μας ενδιαφερει ότι μπορουμε να σεβαστουμε.

      δεν ανηκει ο συριζα σε αυτη την κατηγορία. το ακελ ανηκει.

      Διαγραφή
  9. "μισατε τοσο πολλα τον συριζα"

    'Οχι, προς Θεού, παρεξήγηση. Για να μισείς κάτι πρέπει να το παίρνεις και στοιχειωδώς σοβαρά. Από ιστορική άποψη, όλο αυτό με το Σύριζα είναι κάπως σαν το διάλειμμα για τσιγάρο στη λίμνη με τα σκατά που λέει και το ανέκδοτο. Ξέρεις, περνάει λίγο η ώρα στην κόλαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μπράβο ρε μαρία,
    μόλις γύρισα απο την ωραία λέμεσο , έπρεπε να έρθεις , μη φόβασε κόρη δεν είμασταν μόνο πουστοκαλαμαράδες , που τόσο σιχαίνεσε , αλλά και κύπριοι στην παρέα , αρκετοί απο αυτούς σας γνώριζαν - και τελικά κατάλαβα ότι δεν έχετε βρίσει μόνο εμένα, αλλά και πολλούς άλλους που διαφώνησαν μαζί σας.
    Χαίρομαί επίσεις Μαρία και Αντώνη, που δώσαμε ζωή στο μπλόγκ σας, γιαυτό δείχτε ρε σεβασμό - στο κάτω κάτω , εσείς μας ανακαλύψατε - και εσείς μας αναρτήσατε αυθαίρετα για να μας λοιδορήσετε.
    Και ξέρεις Μαρία απο εδώ και πέρα , θα έχεις πολλή δουλειά - γιατί είμαστε πολλοί - και θα είμαστε παντού και πάντα.
    Καληνύχτα, και λυπάμε για την αναστάτωση - αλλά ως τέως πασόκος δεν έχω τα φόντα ακόμα για να γίνω ο κομμουνιστης του μέλλοντος - δώσε μου χρόνο όμως προσπαθώ - τώρα που ανακάλυψα και τόν άλλο μέγιστο κολλήτο σου τον Αντώνη - θα με βάλετε στον ίσιο δρόμο του ορθόδοξου κομμουνισμού.
    Καληνύχτα, και μια τελευταία συμβουλή γιατί δεν προκειτε να ξαναγράψω στο μπλογκ σας, μέχρι να βρώ το φώς το αληθινό - το βράδυ να τρώτε σκόρδο, ρίχνει την πίεση - καληνύχτα ομορφιές μου - και συγγνώμη.

    Ενάς τέως πασόκος - που είχε το θράσος να στιρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ - και να ασκήσει κριτική στο ΑΚΕΛ .
    Ενας μπασταρδός πουστοκαλαμαράς που είχε το θράσος να γράψει κάτι για την πολιτική ζωή του τόπου , που διαμένει μόνιμα και εργάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ’ όλο το θάρρος, αλλά και το θράσος [ένεκα του ότι είμαι που χωρκόν τζιαι συνήθως συντυχάννω τζιαι γραφω “χωρκατικα”] μερικές ορθογραφικές παρατηρήσεις/διορθώσεις στα πιο πάνω γραφόμενα τού κατά τ’ άλλα συμπαθέστατου και εκ της Μητρός Πατρίδος ορμώμενου [γι’ αυτό κι όφειλε να ξέρει καλύτερα ή τουλαχιστόν να ‘ναι πιο προσεκτικός από εμάς εδώ στην επαρχία] Γιαννή - στην Κύπρο τους Γιάννηδες λαλούμεν τους Γιαννήες:
      1. «μη φοβάσαι» αντί «μη φόβασε»,
      2. «που τόσο σιχαίνεσαι», αντί «που τόσο σιχαίνεσε»,
      3. «επίσης», αντί «επίσεις» [Αυτό το λάθος δείχνει δυσλεξία, γι’ αυτό κι απολογούμαι αν είσαι δυσλεξικός!]
      4. «γι’ αυτό» αντί «γιαυτό»
      5. «λυπάμαι» αντί «λυπάμε»
      6. «δεν πρόκειται», αντί «δεν προκειτε» [μα είσαι μαλλωμένος με το αι;]
      7. «…του τόπου, όπου διαμένει μόνιμα και εργάζεται », αντί «…του τόπου , που διαμένει μόνιμα και εργάζεται» [το πέτυχες το αι εδώ!!!]

      Ευχαριστώ γι την προσοχή, κι απολογούμαι για το δασκαλίστικο ύφος μου, αλλά ρε ξάδερφε δεν γίνεται να εκτίθεσαι τόσο πολύ στους ιθαγενείς και τους «χώρκατους» [που θα ελάλεν τζι’ ο εκ της πόλης ορμώμενος και με ευγενείς τρόπους και γαλλικό σαβουάρ βιβρ Καίσαρας Μαυράτσας]!

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστω πάρα πολύ , για το μάθημα ελληνικής ορθογραφίας,
      Μεγάλε Δάσκαλε - έχω να σου προτείνω κάτι - οργάνωσε μάθηματα για
      αδύνατα καλαμαρούδια - που έχουν την αναίδεια να ζούν στην Κύπρο - να γράφουν επώνυμα την γνώμη τους για θέματα που αφορούν και αυτούς- συνχωρεσε μου επίσεις - που είμαι παντρεμένος με Κύπρια και μόλυνα το Καθαρό του κυπριακού Αίματος.

      Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ - ΕΞΩ ΟΙ ΠΟΥΣΤΟΚΑΛΑΜΑΡΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

      Γιάννης

      Διαγραφή
    3. Α εισαι παντρεμενος με Κυπρια!! Ε να της πεις να διαβασει Ράιχ να δει τι της συμβαίνει!! Γιατί κι εγω είμαι με καλαμαρά και δεν με γαμει επαρκως και εχω μισος και νευρα!!!

      αει σιχτιρ Γιαννη!!

      Διαγραφή
    4. ΕΠΙΠΛΕΟΝ Ο ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΓΕΝΙΚΑ - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΛΙΓΟ ΤΡΟΤΣΚΙ - ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

      Γιατί εμεις Μαρία είμαστε ευτυχισμενοί που είμαστε νεολαίοι , και ωραίοι ως έλληνες αριστεροί - οπαδοί του Σοσιαλισμού που δεν ζήσαμε
      και τώρα που δυναμώνουμε μάζι με τους κύπριους λέβεντες συντρόφους μας - θα κάνουμε και την Κύπρο ανω κάτω.
      Γιατί είμαστε κομμουνιστες - και γιατί έτσι και αλλίως η γη θα βαφτεί κόκκινη.

      ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΥΜΑΧΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

      Διαγραφή
    5. http://www.wsws.org/search/index.php

      έλα εδώ σειρα αρθρακια ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΩΝ για την ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΟΛΗΜΕΝΟΥΣ!!

      Και τον Τροτσκυ στα σκατα για το χατήρι της εξουσίας;

      τι σαθροί παραχαρακτες γίνατε! αμα εισαι μαγκας απαντησε εστω και σε ενα ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ απο αυτα που σου παρεθεσα!

      αλλιως κομμουνιστες με κατεβασμενα βρακια δε γουσταρω!!

      Διαγραφή
  11. Γιαννη το σχολιο σου δεν θα βγει. Θα το φυλαξω στα ανεπιθυμητα.

    Ο λογος ειναι απλος. Τρολλαρεις! Προσπαθεις να μου προσαψει ΞΑΝΑ ότι μισω τους Ελληνες. Ειπα σου ρε κουμπαρε, ο ένας μου παππους ειναι απο την Μανη, αλλα δεν το ακουσες... Ουτε καν το υπονοούμενο δεν καταλαβες για τους Μανιατες τι να σου κανω...

    Δυσκολος συνδιασμος και Μανιατισσα και Λεμεσιανη και Κομμουνιστρια; Δεν θα τα βγαλεις περα με καλουδια και καφεδακια.

    Εδω ειμαστε παλλιοκομμουνια!! Ασε τα κλισε ρε Γιαννη με την ορθοδοξια, δε βαρεθηκατε ρε γμτ; Κανε τιποτα πιο λάιτ φίλε μου. Ασε δεν σε παιρνει. Βαριεμαι Γιαννη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άντε να το βγαλω να θαυμασει κι ο κοσμος τι ειδους στελεχη μαζεψε το συριζα και τι ειδους στελεχη προβαλλει απο τα ουλτρα μαρξιστικα του εντυπα...

      Διαγραφή
  12. α ηταν και πουστοκυπραίοι στον καφε; τωρα το ειδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τελικα δεν μου απαντησες; θα ρθεις να πιουμε μοχιτο στο περιπτερο της ΚΝΕ στο φεστιβαλ; ελα θα χει και εκει πολύ κοσμο, θα περασεις καλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. |Χαίρομαί επίσεις Μαρία και Αντώνη, που δώσαμε ζωή στο μπλόγκ σας, γιαυτό δείχτε ρε σεβασμό - στο κάτω κάτω , εσείς μας ανακαλύψατε - και εσείς μας αναρτήσατε αυθαίρετα για να μας λοιδορήσετε."

    Ποιος ήρθε;!

    Πού ακριβώς σε ανήρτησα και δεν το γνωρίζω;

    Καλά τα περί ρατσισμού κλπ είναι για κλάματα ως αντιπερισπασμός στο σεξισμό που έβγαλες, πιάσε κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντωνη να παραδεχτεις ότι ο Γιαννης Ξυδης και οι συριζα κυπρου - ελληνες και κυπριοι - αυτοι Οοοολοι που βρισαμε, ξερεις εσυ - μας εδωσαν ζωή γιατι ασχοληθηκαμε μαζί τους!...:)

      ειναι πολλοί παρα πολλοί εν τζαι εν τρεις καττοι...οχι...:)

      Διαγραφή
  15. disdaimona thelo ideologiki katartisi! eisai me pliromi i amisthi apo kathikon kai xreos st kommounismo???

    i thaumastria tis disdaimona kai ton patentarismenon kommuniston!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γλυκια μου μαθε να παιζεις.

      αν δεν εχεις καταλαβει τι εχει γινει εδω σημερα, λυπαμαι που δεν μπορω εγω να σε διαφωτίσω.

      εικαζω πως τωρα αισθανεσαι πως αξιζεις κατι, εννοω τωρα που ακολουθεις κι εσυ το συριζα. ελευθερα.

      ναι μονο επι πληρωμή εγώ δινω το οτιδηποτε. δεν κανω για γλυκιες κοπελιτσες.

      Διαγραφή
  16. Εγώ ανήρτησα "Μαρξιστική Φωνή" ο καψερός και πήρα το δικό μου βρίσιμο χώρια, ως "σταλινικός ηλίθιος." Ξύδη δεν ανήρτησα, να αναρτήσω άμα είναι και θέλει ο άνθρωπος. Αλλά θέλω κείμενο που να βγάζει πολύ γέλιο, έχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανηρτησες Μαρξιστική Φωνή; Τον Γιαννη τον ρώτησες; Ποιος εισαι εσυ φίλε μου που θα βάζεις κειμενα επαναστατων οποτε γουσταρεις στο μπλογκ σου!!!

      Κειμενα οσα θελεις να σου βρω εγω. Φυσικα εισαι σταλινικος ηλιθιος αλλα εισαι και αξεστος γιατι βριζεις τον καλο τον κοσμο! Το ειπανε οι ανθρωποι και στον καφε! Ειμαστε γνωστοι εμπαθεις που βριζουμε ακριτα επαναστατες!

      Εγω δε,ειμαι εκτος απο σταλινικια ηλιθια,εθνικιστρια και αγαμητη και φερεφωνο σου. Αυτο δεν το εβγαλα...ποσα να βγαλω...

      Διαγραφή
    2. Γιατί όχι; Εδώ πέφτει το γέλιο της αρκούδας σε στέρεο. Μόλις κατηγορήθηκα απ' τη Μαρξιστική Φωνή ότι λοιδωρώ τους Τροτσκιστές και αν μπορούσα θα τους αυτοκτονούσα. Για τέτοια αναστάτωση μιλάμε ότι έπαθα απ' τον πολύ ντούρο μαρξισμό που δείχνουνε, με πιασε μια φρενίτιδα, ένα κόμπλεξ, μια ψυχολογία.

      Τρελή ζέστη, έχει λαλήσει όλο το σύμπαν.

      Διαγραφή
    3. δεν ειναι απολύτως τραγικοι;

      χρειαζονται καποιον ως κοινό στοχο για να αποτελεσουν μια ιδεατή "ομαδα" οπου εκει ανταλλαζουν φιλοφρονήσεις.

      ποιος ειναι αυτος; αυτος που ηταν παντα. το κκε. οποιος δεν εφαγε το παραμυθι αυτο, εγινε ολα τα κακα του κοσμου: κομπλεξικος, αμορφωτος, εμπαθής, αντεπαναστατης, υποκριτής, βαλε κι οτι αλλο θελεις...


      τους βλεπω να μαζευονται και να ανταλλάζουν φιλοφρονησεις για το ποσο υπεροχοι ειναι και ποσοι πολλοί είναι και βουρ για την επανασταση.

      ναι ζεστη.

      εμενα μ αρεσει που ηρθαν ολα οπως ήρθαν γιατί ηρθαν ολα όπως τα ηθελα.

      Διαγραφή
    4. "χρειαζονται καποιον ως κοινό στοχο για να αποτελεσουν μια ιδεατή "ομαδα" οπου εκει ανταλλαζουν φιλοφρονήσεις."

      Καλά, άμα είναι έτσι να εξιταριστώ ρε παιδί μου.

      Καλέ, πω πω μια επανάσταση που γίνεται, πω πω μια αριστερή στροφή! Καλέ κόψτε κάτι, έχουμε ξεγοφιαστεί στα επαναστατικά άλματα καλέ!

      Εντάξει τώρα;

      Διαγραφή