Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

13.6.12

Εξαγγελία νέων μέτρων και ένταξη στο Μηχανισμό Στήριξης πάνε πακέτο


Σχέδιο για ταυτόχρονη εξαγγελία του νέου πακέτου μέτρων, με την αίτηση για ένταξη στο Μηχανισμό Στήριξης επεξεργάζεται σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, το υπουργείο Οικονομικών. Σχετικά φαίνεται να ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΡΙΚ πρώτο μέτρο στο νέο πακέτο είναι η φορολόγηση του πλούτου με την Κυβέρνηση να υιοθετεί την πρόταση του ΑΚΕΛ για φορολόγηση των αυτοκινήτων πολυτελείας πάνω από 30 ίππους, των οικιών άνω των 300 τετραγωνικών μέτρων αλλά και του συσσωρευμένου πλούτου, όπως είναι η μεγάλης έκτασης αδρανής ακίνητη ιδιοκτησία.
Δεύτερο μέτρο είναι η μείωση της φοροδιαφυγής και σύμφωνα με τους αρμοδίους από αυτό μπορεί να αντληθούν έως και 300 εκατομμύρια ευρώ. Προϋπόθεση όπως την έθεσε ο Διευθυντής του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων Γιώργος Πούφος είναι να ψηφιστούν 17 Νομοσχέδια, τα οποία πάγωσε η Βουλή.
Το τρίτο μέτρο, αφορά νέα εκστρατεία για περαιτέρω μείωση των λειτουργικών εξόδων στα υπουργεία και το τέταρτο τη φορολόγηση των στριφτών τσιγάρων τα οποία στην Κύπρο είναι από τα φθηνότερα στην Ευρώπη.

πηγή: ΡΙΚ

4 σχόλια:

  1. Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος διέψευσε είδηση που όπως ανέφερε μετέδιδε χθες το ΡΙΚ και η οποία υιοθετείται σε σημερινά δημοσιεύματα εντύπων ότι εκκρεμούν ενώπιον της Βουλής 17 νομοσχέδια για πάταξη της φοροδιαφυγής.

    ...

    «Ως Βουλή τονίζουμε ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι πάγιος στόχος της πολιτείας», συνέχισε προσθέτοντας πως «η Βουλή συνεργάστηκε και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Κυβέρνηση όποτε αυτό της ζητηθεί για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου».
    «Κάποιοι δεν πρέπει να κρύβονται πίσω από τη μη πάταξη της φοροδιαφυγής, χρησιμοποιώντας επί αυτού επιχειρήματα ως πρόσχημα για να μην προωθούν μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας» πρόσθεσε παρατηρώντας πως το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

    Κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις του ΑΚΕΛ για φορολόγηση κατοικιών και αυτοκινήτων που τεκμηριώνουν την ύπαρξη πλούτου στους κατόχους τους, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι οι απόψεις του ΑΚΕΛ είναι σεβαστές, όπως και οι απόψεις του Υπουργού Οικονομικών που δεν επιθυμεί την επιβολή φορολογιών καθώς η επιβολή τους λειτουργεί σε βάρος της ανάπτυξης, και κατάληξε πως θα πρέπει να γίνει σεβαστή και η θέση που το ΔΗΚΟ κατέθεσε στον Υπουργό Οικονομικών για μείωση της φορολογίας των αυτοκινήτων, ως μέτρο ανάπτυξης και αναμένουμε από τον Υπουργό να την εξετάσει όπως ενδέχεται να εξετάσει και την πρόταση του ΑΚΕΛ για αύξηση της φορολογίας των αυτοκινήτων.

    sigmalive

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..κοπέλλια κλειστε το...πριν το κλεισετε πετε μας αν τους τοκους των δανειων και των μνημονίων θα τους ξεπληρωσουμε σε 40 χρόνια ή σε 10, δηλαδη αν ο θανατος θα εν αργος ή αιφνίδιος...επισης καμετε μας μιαν ενημερωση που δεν υπαρχει τοση εννοια για τον λαο...πετε μας που υπαρχει μια ηπειρος ή χώρα που να μεν εν τοσο ανθρωποκεντρική, που να νοιαζετε λιγότερο για τα λαικά συμφεροντα και την αναπτυξη...με τοσο ανθρωποκεντρισμο μας ειναι δυσκολο να συνηθίσουμε...

    μετανοιωνω πικρα για καθε κακή λεξη που ειπα για το συριζα. Η μονη μας ελπίδα ειναι να γινει κυβερνηση να τα καμει θαλασσα και να συμβαλει μια ωρα αρχίτερα στην καταρρευση αυτου του συστημικού τερατος.

    δουλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος διέψευσε είδηση ...... εκκρεμούν ενώπιον της Βουλής 17 νομοσχέδια για πάταξη της φοροδιαφυγής" .... «Ως Βουλή τονίζουμε ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι πάγιος στόχος της πολιτείας», ..... «Κάποιοι δεν πρέπει να κρύβονται πίσω από τη μη πάταξη της φοροδιαφυγής, χρησιμοποιώντας επί αυτού επιχειρήματα ως πρόσχημα για να μην προωθούν μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας» τάδε έφη ο "Αδιάφθορος" ως η άνωθεν αναφορά

    Παρά-φραση/ Μετά-φραση της "αποφθεγματικής" ταύτης δήλωσης:

    Η Βουλή εν' νναιν μέρος του κρατικού μηχανισμού (εν συμμετέχει σε δομές, πολιτικές, σύστημα κλπ) άρα η αναφορά στην εκκρεμότητα των 17 νομοσχεδίων για πάταξη της φοροδιαφυγής (χωρίς αναφοράν που πότε τζιαι γιατί) εν η χρήση επιχειρημάτων ως πρόσχημα για να μεν προωθηθούν μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι σωστή παρατήρηση. Εξαλλου το συνθημα πανω στο οποιο διαπραγματευεται τζαι η νεοφιλελευθερη δεξια τζαι το νεοφιλελευθερο κεντρο τα ζητήματα της οικονομίας ειναι "η κυβερνηση" απο την μια και "η κοινωνία" απο την άλλη όπου η βουλη εντασσεται στην κατηγορια της κοινωνιας αντι του κρατικου μηχανισμου.

      απο εδω απορρεει τζαι η πανσοφη φιλοσοφία πως τα συνδικατα εν εχουν καμιαν θεση διοτι αντιπροσωπευουν αποσπασματικα την κοινωνια ενω η βουλη - στην οποια εχει η δεξια την πλειοψηφία - αντιπροσωπευει το συνολο του πληθυσμου.

      καμια εκπληξη βεβαια για το οτι η δεξια και η κεντροδεξια επιχειρουν να φκαλλουν υπερκερδη χωρις ταξικη αναλυση. το προβλημα αρχιζει οταν μπαινουμε τζαι εμεις σε τουτην ακριβως τη λογικη.

      Διαγραφή