Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

29.6.12

Όταν τα παπαγαλάκια της ακροδεξιάς και του κεφαλαίου την βλέπουν "αριστερά"...

...μάλλον εμείς πήγαμε δεξιότερα.... εφεξής παρακαλούνται όλοι "οι σύντροφοι "να κυκλοφορούν με ταμπελίτσα εγγραφής φρονημάτων, γιατί όπως πάμε χωρίς ταμπελίτσα δεν θα ξέρουμε ποιός είναι ποιός...βοηθήστε τον τυφλό βοηθήστε τον αόμματο...ο καπιταλισμός μας τρώει σαν ωμό κρέας ενώ εμείς ομοφωνούμε στα "συμπεράσματα" κορυφής...κάνε κι εσύ μια ριζοσπαστική σκέψη, μπορείς! Εδώ μπορούν στο Σίγμα λάιβ!

 Ήττα της Γερμανίας και στη Σύνοδο Κορυφής

 Μετά από μία θυελώδη ολονύχτια συνάντηση όπου πολλές φορές οι τόνοι ανέβηκαν, οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε σύμφωνο για την ανάπτυξη ύψους 120 δις. Αυτό βέβαια περνάει σε δεύτερη μοίρα αφού η σημαντικότερη απόφαση από τη χθεσινή σύνοδο έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός μηχανισμού που θα επιτρέψει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απ' ευθείας μέσω των ταμείων στήριξης, χωρίς να προσθέτει επιπλέον βάρη στο χρέος της χώρας, περνώντας από τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών.

Η συγκεκριμένη απόφαση ήταν κόκκινη γραμμή για τη Μέρκελ και την ίδια ώρα απαραίτητη προϋπόθεση για Μόντι και Ροχάι οι οποίοι δεν συναινούσαν στην απελευθέρωση των 120 δις αν δεν διασφάλιζαν πως θα στηριχθούν οι δοκιμαζόμενες οικονομίες της Ιταλίας και της Ισπανίας. "Συμφωνήσαμε να βελτιώσουμε τη χρηματοδότηση της οικονομίας κατά 120 δισεκατομμύρια ευρώ για άμεσα μέτρα ανάπτυξης", δήλωσε ο Βαν Ρόμπεϊ σε συνέντευξη Τύπου.

Αναφερόμενος στην "ατζέντα για την ανάπτυξη και την απασχόληση", είπε ότι "θα διαθέσουμε σχεδόν 120 δισεκατομμύρια ευρώ για να λάβουμε άμεσα μέτρα ανάπτυξης". Με τη συμφωνία αλλάζουν οι όροι της επικείμενης διάσωσης των ισπανικών τραπεζών και επιτρέπει στην Ιταλία να αντλήσει από τα ταμεία στήριξης της ευρωζώνης για να μειώσει τα κόστη δανεισμού της, εξήγησε ο κ. Βαν Ρόμπεϊ. "Συμφωνήσαμε να βελτιώσουμε τη χρηματοδότηση της οικονομίας κατά 120 δισεκατομμύρια ευρώ για άμεσα μέτρα ανάπτυξης».

Είπε επίσης ότι η ευρωζώνη θέλει να δημιουργήσει μέχρι τα τέλη του 2012 ένα μηχανισμό που θα επιτρέψει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας μέσω των ταμείων στήριξης, υπό ορισμένους όρους αναφέροντας ότι η ευρωζώνη είναι επίσης έτοιμη για μια επέμβαση των ταμείων στήριξης για να καθησυχαστούν οι αγορές.

 Η Ισπανία και η Ιταλία, που διατύπωσαν αρχικά επιφυλάξεις, ήραν τελικά τις επιφυλάξεις τους και συμφώνησαν στο σύμφωνο ανάπτυξης. "Η Ισπανία και η Ιταλία ήραν τις επιφυλάξεις τους", δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

 Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανέφερε ότι οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης συμφώνησαν σε ένα σύμφωνο ανάπτυξης και σημείωσε ότι περισσότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μεγαλύτερη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών.

Οπως είχε πει ο κ. Ολάντ, τόσο η Ισπανία όσο και η Ιταλία επιθυμούσαν οι συνομιλίες στη Σύνοδο Κορυφής να προσφέρουν βραχυπρόθεσμα μέτρα κατευνασμού των αγορών, με την Ισπανία να ζητά άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την Ιταλία να θέλει μέτρα για τη μείωση των αποδόσεων στα ομόλογα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, πριν αποχωρήσει από τις εγκαταστάσεις της Συνόδου Κορυφής, δήλωσε πως η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης που αναμενόταν να αποφασίσει βραχυπρόθεσμα μέτρα για να βοηθήσει την Ιταλία και την Ισπανία ώστε να μειώσουν το κόστος δανεισμού τους τελείωσε. «Οι δύο Πρόεδροι πρόκειται να κάνουν δηλώσεις» είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χέρμαν βαν Ρομπέι και τον Πρόεδρο της ζώνης του Ευρώ.

 Στο μεταξύ, η ισοτιμία του ευρώ σημείωσε σαφή άνοδο σήμερα στο Τόκιο αμέσως μετά την ανακοίνωση του συμφώνου από την Ευρωζώνη. Η ισοτιμία του ευρώ στο 1,2626 δολάριο από το 1,2439 που ήταν μερικές ώρες νωρίτερα και σε πάνω από 100 γεν στις 06:02 (ώρα Κύπρου) έναντι 98,50 γεν δύο ώρες νωρίτερα.

πηγή


Και στο αριστερό "new post" βλέπουν "ήττα".

Η ζωή είναι τόσο ενδιαφέρουσα όταν ο Ραχόι και ο Μόντι ασκούν αριστερή ριζοσπαστική πολιτική..

New Post : Ιταλία και Ισπανία νίκησαν την "φράου" Μέρκελ


13 σχόλια:

  1. Εισηγούμαι όπως η "ήττα" της Γερμανίας, θεωρηθεί προσωπική νίκη του συριζα και των 12 συνιστωσων. Και ας το Σίγμα λάιβ να χαίρεται...

    Οπως είπε και χθες το βραδυ στον Πολιτη και την Γαβρά η κ. Δουρου "η λεξουλα αναπτυξη δεν υπηρχε για δυο χρονια στο λεξιλογιο μας, μέχρι την εμφανιση της ριζοσπαστικής αριστερας στο προσκήνιο της εκλογικής αναμέτρησης"

    Venceremos kai no pasaran!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θρίαμβος. Ο Μαρξ θα ήταν περήφανος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξακολουθώ να ειμαι μες την καταθλιψη. Η τέχνη μαλλον ειναι μια καλή διεξοδος αυτη την περιοδο για μενα. Ποίηση, μουσική και αχραντη σιωπή. Ουτε τον εαυτό μου δεν πειθω οταν "θυμωνω"..

      Διαγραφή
  3. Μωρέ και Venceremos και no pasaran!
    αλλά με ποιούς;

    Έγραψες:

    Η ζωή είναι τόσο ενδιαφέρουσα όταν ο Ραχόι και ο Μόντι ασκούν αριστερή ριζοσπαστική πολιτική.....

    Πριν δύο χρόνια έγραφα στον ΑΝΕΥ (και γινόταν εκτός εαυτού), ότι τελικά όπου βγαίνει η Αριστερά τσουπ και το ΔΝΤ από πίσω, ο Ραχόι και ο Μόντι τώρα μας μάραναν, έχουμε και εδώ τα λαμόγια μας που γέμισαν την Ελλάδα λαθρομετανάστες και τα βαλκάνια με φάρμακα και συντάξεις που πληρώνει ο άνεργος γιός μου, έχετε και εσείς τους τουρκοκύπριους, τους έποικους, τα μερμετζίκ που τρώνε και πίνουν με τον παρά σας για να βγαίνει ο σύντροφος Χριστόφιας να βρίσκει ότι για την Κυπριακή χρεοκοπία φταίει η ΕΟΚΑ.........

    Για να σου δώσω να καταλάβεις γιατί η Χρυσή αυγή πήρε 7% (ακατέβατα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις) δες αυτό για να καταλάβεις γιατί η ΕΛΑΜ θα γίνει σύντομα μεγάλη δύναμη στην Κύπρο.


    "............ στην Ήπειρο μεγάλη κομπίνα με Αλβανούς οι οποίοι λάμβαναν από την ελληνική πολιτεία επιδόματα ως άποροι. Εκατοντάδες ομογενείς από την Αλβανία αλλά και Αλβανοί πολίτες που δεν έμεναν στην Ελλάδα, έπαιρναν προνοιακά επιδόματα και είχαν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το δήμο Ιωαννίνων. Η εκκαθάριση του μητρώου έδειξε ότι πάνω από 500 βιβλιάρια υγείας και προνοιακά επιδόματα δίνονταν σε δικαιούχους μαϊμού. Το ενδιαφέρον είναι ότι έπαιρνε επίδομα ακόμη και Αλβανός εισαγγελέας, την ίδια στιγμή που οι δήμοι δεν έχουν χρήματα για τους πραγματικούς δικαιούχους...."

    Αμέ αλβανός εισαγγελέας έπαιρνε επίδομα και αν έλεγε κανείς κουβέντα τον λέγανε και φασίστα οι προοδευτικοί......... για δέστε μη και παίρνει τίποτα επιδόματα από το ταμείο σας κανένας τούρκος εισαγγελέας από το Αφιόν Καραχισάρ…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pluton θα καμουμε μια συμφωνία.

      Είσαι ελευθερος να γραφεις όσα σχολια θελεις στο μπλογκ μου και ότι θελεις.

      Δεν θα μου την βγαινεις όμως εξ αριστερων, οταν το εξ αριστερων μου θυμίζει τον Φτωχόπουλο! Διοτι εγώ δεν συνομιλώ με την συγκεκριμενη "σχολη". Όχι μονο δεν συνομιλώ αλλα την εχω και στο στομαχι.

      Ανοδο του ΕΛΑΜ στην Κύπρο δεν θα έχουμε και ο λογος είναι απλός. Η Κυπρος θα είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει τους πρωτους Έλληνες Πολιτικούς Προσφυγες. Οταν λεμε για Ελληνες Πολιτικους Προσφυγες εννοούμε τους κομμουνιστες!

      Μια χωρα γεματη οικονομικούς και πολιτικούς μεταναστες απο την ελλαδα, δυσκολα θα βρει εδαφος για "εθνικιστικες" παπαριες.

      Διαγραφή
  4. @ Pluton: Λίγο originality ρε παιδιά!

    "Η άποψη ότι η «Ευρώπη των λαών» θα μας πληρώνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις είναι ένας από τους μύθους που κάηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Ο δεύτερος είναι η θρυλούμενη προθυμία Ρώσων και Κινέζων να μας δανείσουν για να αποφύγουμε τους «τοκογλύφους της τρόικας». Τέσσερα ψωροδισεκατομμύρια (σε σχέση με το κολοσσιαίο δάνειο των 240 δισ. που πήραμε εμείς) έψαχναν οι αδελφοί Κύπριοι και δεν τους τα έδωσε κανείς· ούτε καν οι Ρώσοι, που έχουν τις μισές τους offshore στη μεγαλόνησο. Να υποθέσουμε ότι και η πολιτική τάξη της Κύπρου (μαζί με την ισπανική, την πορτογαλική, την ιρλανδική) είναι «πουλημένη στο ΔΝΤ» όπως κήρυσσε ο κ. Πάνος Καμμένος κι άλλοι τερατολόγοι που σπεκουλάρουν στους ζαλισμένους από την κρίση Ελληνες; Τώρα τι πιστεύει ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης; Είναι και ο «σύντροφος Χριστόφιας» «κατοχικός πρωθυπουργός»; Μπορεί ένας κομμουνιστής ηγέτης να ηγείται μιας «χούντας του Μνημονίου»; Και τελικά τι κατάφερε ο κ. Αλέξης Τσίπρας με την περιοδεία του στα αδελφά αριστερά κόμματα της Ευρώπης, τα οποία εξ ορισμού έχουν την αποκλειστική αντιπροσωπεία του λαού; Η πλειονότητα των Ευρωπαίων υποστηρίζει ότι πρέπει να φύγουμε από τη Ζώνη του Ευρώ αν αποτύχουμε, δηλαδή αν δεν εφαρμόσουμε το Μνημόνιο. Οι παραπάνω είναι δύο μόνο από τους «όμορφους μύθους» που κάηκαν άσχημα τα τελευταία χρόνια. Διακινήθηκαν αδαπάνως κι άλλοι πολλοί: για τα πετρέλαια του Αιγαίου που θα μας έκαναν σεΐχηδες, για τις προσπάθειες των ξένων «να μάς αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί», ενώ οι πολυεθνικές πουλάνε όλες τις συμμετοχές τους στην Ελλάδα «για ένα κομμάτι ψωμί» και ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους.

    Ομως: η άνθηση αυτών των μύθων αποκαλύπτει μια μεγάλη αλήθεια για την ελληνική κοινωνία: είμαστε πρόθυμοι να πιστέψουμε οποιαδήποτε ανοησία προκειμένου να μην κάνουμε αυτό που πρέπει. Δύο χρόνια τώρα, αντί να χαράξουμε σχέδιο για το συμμάζεμα της χώρας, σπάμε το κεφάλι μας γιατί δεν δανειστήκαμε από τους Ρώσους και γιατί δεν ποντάρουμε στην «Ευρώπη των λαών». Με τις υγείες μας..."
    Πάσχος ο Τρισμέγιστος, http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_28/06/2012_449400

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσχωρησε στο ΚΚΕ ο Πάσχος;!..:)

      Διαγραφή
    2. Είχα διαβασει το άρθρο της Καθημερινής τώρα θυμηθήκα ένα άρθρο που με συγκίνησε.

      http://www.triklopodia.com/2012/06/k-offshore.html

      Διαγραφή
  5. Ας απαντήσω σοβαρά: Εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την παγίδα που έστησε στην ευρωπαϊζουσα αριστερά, η νεοφιλελεύθερη δεξιά την πληρώνει τώρα ξεφτιλίζοντας ακριβώς την ανικανότητά της να σκεφτεί "έξω απ' το κουτί", την βούλησή της να συμβιβαστεί με τους όρους που της επιβλήθηκαν ως μονόδρομος. Με απλά λόγια, της την βγαίνει ΚΑΙ "απ' τα αριστερά" τώρα.

    Και καλά να της κάνει, δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά θα απαντησω κι εγώ σοβαρα τότε ή μαλλον θα σε ρωτήσω και θα μου πεις εσύ που είσαι σοβαρός άνθρωπος και ότι μου πεις θα σε πιστέψω.

      1. Πιστεύει πως "εκεί πάνω" δηλαδή στις Βρυξέλλες, μας λαμβανει κανείς υπόψιν; Πιστεύεις πως όλα αυτά που συμβαίνουν "εδώ κάτω", οι συζητήσεις, οι δράσεις, οι προσπάθειες, τα πλάνα, τα όνειρα κ.λ.π τους αφορούν; Ή απλά ζούμε όλοι στην κοσμάρα μας και η αληθινή ζωή συνεχίζεται εχοντας μας γραμμένους στα παλια της παπουτσια;

      2. Πως θα ονόμαζες όλο αυτό το διοικητικό προσωπικό των Βρυξελλών, που συμπεριλαμβάνει εκτός από τεχνοκράτες και επιστήμονες σε σχεση με τον απλό κοσμάκη που είμαστε εμείς; Πιστεύεις πως το διοικητικό προσωπικό των Βρυξελλών πέρα από το να εξυπηρετεί την Ε.Ε αποτελεί πια ένα συγκεκριμένο κοινωνικό και οικονομικό στρώμα;

      Διαγραφή
    2. 1. Όχι
      2. Έχουν γίνει στο παρελθόν πολλές συζητήσεις για τον ρόλο του τεχνοκρατικού προσωπικού. Προσωπικά, δεν είμαι της άποψης ότι αποτελεί "ξεχωριστή τάξη", όπως υποστήριξαν ο Βέμπερ ή, αργότερα, ο Μπέρναμ (στο Managerial Revolution). Ο Πουλαντζάς έχει μια πολύ καλή τοποθέτηση για το θέμα αυτό εάν σε ενδιαφέρει θεωρητικά. Στην απάντησή του στον Ralph Miliband, στο New Left Review.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ θα το κοιτάξω.

      Ρώτησα γιατί ως κάτοικος μιας αποικιοκρατούμενης - πάλι - χώρας, θέλω να ξέρω πως πρέπει να αντιμετωπίζω όλους αυτούς τους μεσάζοντες με τον αποικιοκράτη. Αν ιστορικά υπάρχει ένα τέτοιο "στρώμα" όχι ταξη, που παίζει εναν περίπου πανομοιότυπο ρόλο ανάλογα με τις ιστορικές συνθηκες πάντοτε...

      Διαγραφή
  6. Κουμμουνιστές πόσοι είναι πιά στην Ελλάδα βρε παιδί μου, απ αυτούς που ξέρω ένας είναι ο πατέρας μου, έναν θείο που είχα πέθανε, εκτός και αν εννοείς Κομμουνιστές τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο Κομμουνιστές όσο η κα Δούρου.... Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει μαζευτεί όλο το βαθύ ΠΑΣΟΚ η δε ΔΗΜΑΡ δεν μπορώ να πω είναι η αριστερά πτέρυγα του μνημονίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή