Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

15.6.12

Η τιμωρία του ΚΚΕ - Τα πιο σπουδαία θα μας τα πει ο χαλασμος
Οποιος παρακολουθεί με ανοικτά μάτια το τι συμβαίνει ειδικα τις τελευταίες μέρες δεν είναι δυνατό να μην έχει καταλάβει τις αφόρητες πιέσεις που ασκούνται στον Ελληνικό λαό για να εκλογικευτεί, να βάλει μυαλό, να προσγειωθεί, να τρομοκρατηθεί και να υποκύψει. Δεν μπορεί να μην έχει δεί τι ρόλο παίζει η ΕΕ και οι γνωστοί αξιωματούχοι Ολι Ρεν, Μ.Μπαρόζο, Σόιμπλε. Μέρκελ, Ολαντ, Μοσκοβισί και σία. Δεν μπορεί να μην  έχει νοιώσει ότι αυτο που του λένε ειναι να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ενώ σιγά-σιγά καταλαβαίνει πως η ΕΕ και το ευρώ, δηλαδή το Μάαστριχτ, είναι ένα έκτρωμα που μόνο το μεγάλο ευρωπαικό κεφαλαιο εξυπηρετούσε κι εξυπηρετεί, θα το υποστεί, θα το καταπιεί και θα το αγαπήσει κιόλας όπως το θύμα κάποτε αγαπάει το βασανιστή του.
Υπάρχουν άνθρωποι από όλες τις πλευρές, από το συντηρητικό χώρο μέχρι το χώρο του Σύριζα που όχι μόνο το ομολογούν αλλα΄και το φωνάζουν. Το ξέσπασμα του Ν.Χ΄΄νικολάου στον REALfm που είπε "να τη χέσω την ευρωζώνη και το αν μείνουμε στο σκληρό πυρήνα αν το αποτέλεσμα είναι να λυποθυμάνε παιδιά στα σχολεία..." ειναι χαρακτηριστικό.
Κι όμως μετά τις εκλογές όλα αυτα μαζεύτηκαν και άρχισαν ξανα οι όρκοι αιώνιας αγάπης προς το μαστίγιο της ΕΕ και του ΕΥΡΏ. Τι να πει κανείς για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που αντι να σκύψουν κεφάλι και να ζητήσουν συγνωμη για την ταπεινωτική πολιτική λεηλασίας του λαού, τοχουν τιμή τους και καμάρι τους που βαρούσαν προσοχές στα αφεντικά της Ευρώπης και του ΔΝΤ και κοκορεύονται που εκβίαζαν και τρομοκρατούσαν το λαό για χάρη της σωτηρίας...των τραπεζών και του ευρώ. Τι να πεί κανείς για την "αριστερή" ΔΗΜΑΡ που μόνο εικόνισμα δεν έχει κάνει στην ΕΕ και τολμαει μετά από τα όσα έχουμε τραβήξει 2 χρόνια να θέτει σαν προυποθέσεις συμμετοχής λέει σε δεξιά ή κεντροαριστερή κυβέρνηση (κυβέρνηση ναναι κι ό,τι νάναι), 1ο την άνευ όρων παραμονή στο ευρώ και 2ο ...την "εναρξη διαπραγμάτευσης"! Υπάρχει κανείς που να αρνηθεί την "έναρξη διαπραγμάτευσης"; Ουτε η Μέρκελ...Θα πει το παιχνίδι αρχίζει καιιιιιιι το σφύριξε, τέλος, συγνωμη παιδιά δεν τα βρίσκουμε.  Τόσο Αριστερή η τραγική ΔΗΜΑΡ που λιγουρεύεται υπουργικές καρέκλες ή και πρωθυπουργία ξεχνώντας τι έπαθε και ο λαός και ο ΛΑΟΣ....
Τι να πεις όμως και για τον Σύριζα που φωναζε στις διαδηλώσεις "Ουτε ΔΝΤ ούτε και ΕΕ..." και τώρα ορκίζεται κι αυτός στην παραμονή μας στο ευρώ ενώ ξέρει καλά τι σημαίνει αυτό αφου του τό έχουν αναλύσει με όλους τους τρόπους οι Αριστεροί Οικονομολόγοι δυο χρόνια τώρα. Ποιος έχει άραγε την κύρια ευθύνη που η Ελλάδα, η χώρα που τράβηξε τέτοιο Γολγοθά από τη βαρβαρότητα του Ευρωπαικού καπιταλισμού της ΕΕ ...έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής της ΕΕ και του ευρώ σε όλη την Ευρώπη. Ακόμη και στην Ολλανδία τους αμφισβητούν περισσότερο. Αυτά έχουν οι ξαφνικοί όρκοι και η πίστη οτι η ΕΕ είναι το σπίτι μας. Πως όμως θα γίνόταν μεγάλο κόμμα χωρίς μεγάλες υποχωρήσεις μεσα σε λίγες μόνο μέρες; Το τι κοστίζουν οι υποχωρήσεις βέβαια είναι μια άλλη ιστορία. Μάλιστα χθες ο Α.Τσίπρας δικαιώνοντας τα άρθρα ξένων αναλυτών που έλεγαν ότι "δεν υπάρχει λόγος να φοβάται η Ευρώπη την Αριστερά" είπε στην Ε.Στάη  ότι το ποιοι θα πληρώσουν φόρους, ποιοί θα οριστούν ως πλούσιοι, εξαρτάται από τις ανάγκες αφού προτεραιότητα είναι η κάλυψη του πρωτογενούς ελλείμματος. Με λίγα λόγια ίσως κριθεί οτι ακόμη και 20-25000 ετησια να σε κάνουν πλούσιο που πρέπει να δώσεις τον πλούσιο οβολό σου για τη σωτηρία των τραπεζών που όπως είπαν προχθές  "..θα είναι το πρώτο πράγμα που θα διασωθεί"(διακαναλικη συνέντευξη Τσίπρα). Ξέρω οτι ίσως τώρα που διαβάζει κάποιος υποψήφιος ψηφοφόρος του Σύριζα αυτές τις ασήμαντες γραμμές, θα με βρίζει ή θα λέει πως είμαι καποιο είδος φανατικού που δεν καταλαβαίνει τι είναι εφικτό και τι όχι.
Οχι. δεν είμαι καθόλου φανατικός, αλλά πραγματι όσο περνάει ο καιρός τόσο σιχαίνομαι το εφικτό και το βούρκο του. Το βαρέθηκα το εφικτό κι όσο σκοτεινιάζει τόσο ερωτεύομαι αυτά που άλλοι λένε αδύνατα και ουτοπίες. Σε λίγο θα αποδειχτεί οτι αυτή η "ουτοπία" είναι η μόνη εφαρμόσιμη αλήθεια.


Οσο για το ΚΚΕ, αυτό πρέπει να τιμωρηθεί για να μάθει να κάνει τον παντογνώστη. Για να μάθει να λέει πως επιβεβαιώθηκε η θέση του για την ΕΕ και το Μάαστριχτ! Για να μάθει να διαχωρίζει τόσο ενοχλητικά τη θεση του και να λέει πως αυτό δεν πρόκειται να τους κάνει το χατήρι να υποταχτεί. Για να μάθει πως σ'αυτό τον δίκαιο ντουνιά αυτός που σηκώνει κεφάλι και ξεχωρίζει, ισοπεδώνεται από τη μάζα της μετριότητας του καθημερινού πολιτικού παρε-δώσε και του συμβιβασμού. Το ΚΚΕ πρεπει να πάρει σαν πληρωμή κάποιο ταπεινωτικό ποσοστό και τις δίκαιες ροπαλιές της Χρυσαυγής γιατί δε μας ρώτησε αν γουστάρουμε να ξέρουμε την αλήθεια. Γιατί εδώ και καιρό μας χαλάει το όνειρο. Το γαμο-όνειρο ότι ψηφίζουμε και καθαρίσαμε ρε φίλε. Για να μάθει να κλείνει το στόμα του και να ακολουθεί το συρμό.
Το λεει και το τραγούδι άλλωστε.Αφου δεν είχε νεα ευχάριστα να πει καλύτερα να μη μας κανένα. Κι όταν λέμε κανένα εννουμε. ΚΑ-ΝΕ-ΝΑ...τελος.

Πάντως εγώ ο φανατικός, ο ασήμαντος και τιποτένιος ουτοπιστής που δεν τόχει σκοπό να σωπάσει έχω να τους πω δυό πράγματα, από τα βάθη μου!
Τα πιο σπουδαία θα μας τα πει ο χαλασμός. Επίχρυση η στασιμότητα . Μη μπερδεύεστε...πηγή: Γιώργος Σαρρής

1 σχόλιο:

 1. αμ δεν του το΄χουν αναλυσειτο θεμα αγαπητε Γιωργο Σαρρη του συριζα οι αριστεροι οικονομολογοι...μεινε εσυ ενας ασημαντος ουτοπιστης οπως ειμαι κι εγω αλλα μαθε πρωτα πως ο συριζα ειναι....τι ειναι τι ειναι;...

  ειναι:ο ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα ξαναδίνει στην αριστερά ένα νόημα που είχε χάσει σχεδόν από τις απαρχές της ιστορίας του εργατικού κινήματος, ίσως ακόμα και από την επαύριο της γαλλικής επανάστασης!!!

  τ΄ακους!! ο ΣΥΡΙΖΑ θα δωσει το νοημα που εχασε το εργατικο κινημα απο τις απαρχες της ιστοριας του!! τι λεω; απο τη γαλλικη επανασταση και περα!!

  επισης αν δεν το ξερετε γιατι ειστε εκτος απο ασημαντοι και τραγικα αμορφωτοι "αυτό που κάνει η αριστερά με το αρχικό της νόημα είναι αυτό που μοιάζει να ξαναγεννιέται από τις στάχτες του μπροστά στα μάτια μας στην Ελλάδα, το οποίο θα αποκαλούμε στο εξής «εξω-αριστερά»!

  χα! η εξω- αριστερα...η οποια τι κανει;

  Εκείνη που επιστρατεύει το χιούμορ, που προσφεύγει σε τεχνάσματα και δεν είναι παρά ο Δούρειος Ίππος όσων ελπίζουν να βγουν από την έρημο της μοναξιάς και του οργανωμένου θανάτου που έχει ως όνομα «νεωτερικότητα» και «πρόοδος».

  αυτα τους λενε αγαπητε Γιωργο Σαρρη, αυτα τους λενε...αμα δεις εσυ κανενα απο δαυτους οταν θα χτυπα η ΧΑ και τιποτα τανκς στο δρομο, ελα σε παρακαλω να ενημερωσεις κι εμενα

  ολοκληρη η φαρσοκωμωδια/κειμενο εδω

  http://www.rednotebook.gr/details.php?id=5998

  ΑπάντησηΔιαγραφή