Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

28.6.12

Ούτε Ευρωφασισμό Ούτε Ευρωκομμουνισμό!











Εξοχότατοι και εκλαμπρότατοι απεσταλμένοι εξ Αθηνών.
Εξ ονόματος των συγχωριανών μου και με δάκρυα βαθυτάτης …χαράς,
σας εύχομαι το καλώς ήρθατε. Είναι πτωχά τα λόγια για να εκφράσω
την ευγνωμοσύνην μας δια την τιμή οπού μας κάνατε
να μας φέρετε κι εδώ την ξακουστή…γκιλοτίνα !
Με τη γκιλοτίνα συγχωριανοί θα έχομεν από δω και μπρος …γλυκύτερον θάνατον !

Μας την στείλανε οι ξένοι φίλοι που μας αγαπούν
και δεν παύουνε με κάθε τρόπο να μας βοηθούν.
Μηχανές και εφευρέσεις για συλλήψεις και εκτελέσεις.

Κάνεις πρώτα το σταυρό σου, γονατίζεις στο σκαμνί,
βάζεις δώθε το λαιμό σου λευτερώνουν το σκοινί
και ώσπου να πεις πιπέρι το κεφάλι στο πανέρι.

Κόψανε πολλούς στη Μάνη και στου Βάλτου τα χωριά,
φωνακλάδες καπετάνιους πειναλέα κλεφτουριά,
μερδικό το σκυλολόι γύρευε απ' το αφεντολόι.

Και ξεχνάμε πως εκείνοι που 'ρθαν από τη Φραγκιά,
που 'ρθαν από το Φανάρι κι από τη Μολδοβλαχιά
και φοράνε ρεντικότες τρώνε πετεινούς και κότες.
Άκου, βλέπε, σώπα, μάθε όποιος θέλει τα πολλά
χάνει ο δόλιος και τα λίγα που δεν τα 'βρισκε καλά.
Στο καμάρι το παιδί σου τέτοια να 'ναι η συμβουλή σου.

Τώρα πάνε για τ' Ανάπλι και για την Τροπολιτσά,
όπου βγήκανε αντάρτες και το ρίξαν στην κλεψιά.
Ζήτω η Ελευθερία. Ζήτω η Ελευθεριά.





10 σχόλια:

  1. "Ούτε ευρωφασισμό, ούτε ευρωκομμουνισμό." Ωραία εξομοίωση! Ο φανατισμός σας, σας οδηγεί στα μονοπάτια της σκέψης του Πάγκαλου (άλλος πρώην κομμουνιστής κι αυτός) και των συν αυτώ... Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως θα σε βόλευε μια άλλη "εξομοίωση"; Ή Ευρωφασισμό ή Ευρωκομμουνισμό;

    Έχουμε κι από αυτη.

    Το υπολοιπο για τον φανατισμό και τον Παγκαλο δεν το σχολιαζω. Δεν έχω τόσο βάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντως σε συμβουλευω να είσαι πιο συγκρατημένος γιατι΄συντομα θα σας τελειωσει και ο ευρωκομμουνισμός...πως θα πεισετε πως εσεις τα λεγατε απο την αρχή οταν καταρρευσει το ευρωπλαίσιο;

      αλλα σόρυ, ξέχασα, η πρωτοπορίες παντα είναι πολύ μπροστα και παντα κρατάνε την ιστορία από τα κερατα.

      Διαγραφή
  3. Θα μας ταράξουν όλοι στη νομιμότητα!! Όταν λέμε ΌΛΟΙ εννοούμε ΌΛΟΙ!!!

    Ποσες φορές και σε πόσες μορφές ρε θα δούμε το ίδιο έργο, τα ίδια πολιτικά, νομικά, κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα;; Ποσες φορές θα πούμε τα ίδια και τα ίδια ψέματα για τις θαυματουργες λύσεις εντός του συστηματος με ηγεμονία της αριστερας; ΠΟΣΕΣ ΛΕΓΕΤΕ;;; Που θα μας πειτε και Παγκαλους! Ειπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!!


    http://xronika05.blogspot.gr/2012/06/blog-post_1349.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είπαμε: Όταν το ατομικό στοιχείο υπερκαλύπτει το ιδεολογικό, όταν η πολιτική γίνεται μέσο για να βγάζει κάποιος τα απωθημένα του, τότε ... βράσε ρύζι! Είναι τραγικό όταν κάποιος νομίζει ότι κάνει πολιτική, είναι ιδεολόγος, είναι αγωνιστής κλπ,και δεν αντιλαμβάνεται ότι είναι απλά πρόσκαιρος και αδύνατος.Ότι είναι από αυτούς που πέρασαν και θα περάσουν από την αριστερά και θα είναι ένα μηδενικό, ανάξιο σχολιασμού. Πόση φαιδρότητα, φτάνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :)

      μαλλον εδω μιλανε οι μονιμοι και δυνατοι...γιατι διαβαζεις το μπλογκ μου;

      δεν εχεις χιλιαδες αλλα να διαβασεις; ή μηπως πεφτεις κατα λαθος απανω του απο αλλα φιλικα ιστολογια; ε τοσο δυνατος που εισαι μαθε να αντιστεκεσαι και μην ερχεσαι εδω...ψυχολογικο πολεμο αλα συριζα; σαν δεν ντρεπεστε λεω εγω...σκεψου να παρετε και τα ποσοστα του ακελ τι θα κανετε...:)

      Διαγραφή
  5. Ποια φιλικά ιστολόγια, ποιος συριζα, ποιοι είμαστε εμείς που θα πάρουμε τα ποσοστά του ακελ...;Κάνω γύρους και βλέπω και κρίνω.Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.Θυμώνω με τους δήθεν, αυτούς που ευκολα βγάζουν την γλώσσα τους περίπατο, που δεν ξέρουν πως να επιχειρηματολογήσουν γιατι απλά δεν εχουν επιχειρήματα, γιατί η πολιτική είναι για αυτούς διέξοδος και μέσο εκτόνωσης.Συνήθως αυτοί προσκολλούνται σε κατι με μια θρησκευτική λατρεία.Με μια γελοία εμμονή.Φυσικά όπως σήμερα πχ είσαι "κομμουνιστής", αυριο με την ίδια ευκολία γίνεσαι εθνικιστής,ρατσιστής και πάει λέγοντας.! Έχεις δικαιο:τι γυρευω εγώ εδώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά όπως σήμερα πχ είσαι "κομμουνιστής", αυριο με την ίδια ευκολία γίνεσαι εθνικιστής,ρατσιστής και πάει λέγοντας.!

      η σωστή απαντηση θα ήταν Σάλτα και γαμήσου, αλλα ενας φιλος μου ειπε να μη λεω ωραία λόγια σε άσχετους!

      Διαγραφή
    2. "Φυσικά όπως σήμερα πχ είσαι "κομμουνιστής", αυριο με την ίδια ευκολία γίνεσαι εθνικιστής,ρατσιστής και πάει λέγοντας.!"

      Άσα της, και θεωρία των άκρων! Σωστό, σωστό, να αποφεύγουμε τους δογματισμούς, τις αγκυλώσεις και τις εμμονές. Να έχουμε μια ανοιχτότητα, μια ανεκτικότητα στον πλουραλισμό των απόψεων, μια δόση ειρωνικού σκεπτικισμού για τα θέσφατά μας.

      Και να μην κάνουμε φασαρία στο σφαγείο, ένεκα κακοί τρόποι για πρόβατα. Και να μην ζηλεύουμε την επιτυχία των άλλων όπως οι κομπλεξικοί προλετάριοι.

      Ρημάδ φορέβα!

      Διαγραφή
  6. Με μπέρδεψε λίγο κι εμένα αυτό το ποστ. Ευρωκομμουνιστής ήταν ο Πουλαντζάς, o Μπερλιγκουέρ, ο Καρίγιο. Ο κύριος Masturbathon τι σχέση έχει με τον ευρωκομμουνισμό, όστις απεδήμησε εις κύριον πριν έτη πολλά, κάπου στη δεκαετία του 80 και πριν ο κύριος γράψει καν το πρώτο του βιβλίο;

    Μήπως εννοούσες "Ούτε Ευρωφασισμό Ούτε Τσίρκο Μεντράνο";

    ΑπάντησηΔιαγραφή