Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

29.6.12

Η Ρένα Δούρου σχολιάζει τη Σύνοδο..


[...χωρίς σχόλια...]
H δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου, για την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής:
"Η χθεσινή ημέρα της ευρωσυνόδου στις Βρυξέλλες ήταν απολύτως ενδεικτική του τι σημαίνει «σκληρή διαπραγμάτευση», με ξεκάθαρη τακτική και σαφείς στόχους. Η άσκηση συντονισμένης πίεσης από τους ηγέτες Ιταλίας και Ισπανίας, με τη στήριξη της Γαλλίας, ανάγκασαν τη γερμανική πλευρά να κάνει ένα μικρό βήμα πίσω στην αδιαλλαξία της, αποδεχόμενη τον πυρήνα των προτάσεων των δύο χωρών του νότου σχετικά με απευθείας στήριξη τραπεζών από τον Μηχανισμό σταθερότητας. Ισπανία και Ιταλία ανέτρεψαν την ατζέντα της Συνόδου, υποχρεώνοντας τις χώρες της Ευρωζώνης να αποδεχθούν μεγάλο τμήμα των αιτημάτων τους, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα προχωρήσουν σε έγκριση του Συμφώνου Ανάπτυξης, που είχε συμφωνηθεί λίγο νωρίτερα…
Η χθεσινή ημέρα θα πρέπει να διδάσκεται ως παράδειγμα των κανόνων του αποτελεσματικού «διαπραγματεύεσθαι». Στον αντίποδα, η επιστολή Σαμαρά προς τους ευρωπαίους εταίρους, με την οποία ο έλληνας Πρωθυπουργός δηλώνει απερίφραστα ότι «αποδέχεται», ότι «δεσμεύεται» και ότι θα… «επιταχύνει» την εφαρμογή του «Προγράμματος» (με «Π» κεφαλαίο όπως και οι… «Ιδιωτικοποιήσεις») ενώ μόλις στην τελευταία παράγραφο αναφέρεται στην ανάγκη… «τροποποίησης» λόγω της ανεργίας και της ύφεσης, σε συνδυασμό όμως και πάλι με την «επίτευξη των στόχων» του προγράμματος λιτότητας… Αποδεικνύεται έτσι εμπράκτως ότι δεν ήταν απλή παράλειψη η μη αναφορά στην επαναδιαπραγμάτευση το βράδυ των εκλογών της 17ης Ιουνίου από τον κ. Σαμαρά.
Πράγματι η χθεσινή ημέρα ήταν αποκαλυπτική: α) όταν υπάρχει πραγματική θέληση και τακτική για διαπραγμάτευση, υπάρχουν αποτελέσματα. Και β) όταν η προσέλευση στη διαπραγμάτευση γίνεται με όρους αποδοχής των αιτημάτων της απέναντι πλευράς, το αποτέλεσμα είναι προβλέψιμο. Και δεν είναι προς όφελος των «καλών μαθητών»…".


[...μιά άλλη άποψη...]


Θρίαμβος της Γερμανίας και των τραπεζιτών στην Σύνοδo


Η κύρια απόφαση είναι να δημιουργηθεί νέος μηχανισμός υπό την κυριαρχία της ΕΚΤ, η οποία με τη σειρά της κυριαρχείται από την Κεντρική Γερμανική Τράπεζα και τους τραπεζικούς λομπίστες μέσω της Ομάδας των Τριάντα και του Σκιώδους Συμβουλίου της ΕΚΤ) που θα αποφασίζει ποιες τράπεζες και ποιες κυβερνήσεις θα λαμβάνουν βοήθεια μόνο με παράλληλη επιβολή Μνημονίου.
Στάχτη γίνονται οι ελπίδες Κύπρου και Ισπανίας (και άρα αποδεικνύονται και αρλούμπες αυτά που έλεγε ο Τσίπρας προεκλογικά) για βοήθεια στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τους χωρίς μνημόνια. Τονίζεται συγκεκριμένα η ανάγκη άμεσης σύναψης μνημονίου με την Ισπανία.
Τα 120-130 δις. φυσικά είναι κοροϊδία αφού πρόκειται για αξόδευτα λεφτά των ταμείων συνοχής (50-60 δισ. εκ των οποίων 10 της Ελλάδας) + 10 δις από την τράπεζα επενδύσεων που επιδιώκουν να κινητοποιήσουν 60 δις. από τον ιδιωτικό τομέα για επενδύσεις  + 10 δισ. που θα δανείσουν τράπεζες σε πολευθνικές για να κάνουν έργα που θα έχουν παραγγείλει κυβερνήσεις (εμείς θα τα πληρώσουμε στο τέλος κι αυτά δηλαδή).
Ως εκ τούτου είναι εντελώς γελοία αυτά που γράφονται στον ελληνικό αστικό τύπο σήμερα.
EURO AREA SUMMIT STATEMENT – 29 June 2012 http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/ec/131359.pdf
Barroso’s statement http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=SPEECH/12/509
Remarks by President Van Rompuy following the first session of the European Council mainly on the fake 130 billion- http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/ec/131358.pdf

Γκράνμα via mao.gr

10 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Φυσικά είμαι κρίμα, δε διάβασες τί λενε στο γκράνμα για το ποίος θα πληρώσει και τις ενέσεις της ανάπτυξης;

      Φυσικά δεν ξέρω πως ακριβώς θα πληρώσω αφού ανήκω στο ποσοστό του πληθυσμού που ζει γιατί ξέχασε να πεθάνει, έτσι λέω να την κάνω και να την πληρωσουν οι "απολύτως ζωντανοί"

      στειλτε τζαι μια λυπητερή του Σλάβοι αμα τον δειτε..

      Διαγραφή
  2. Γιατι δεν μας λες ακριβως και τι δηλωσε ο Τσιπρας για το Χριστοφια και το Κυπριακο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποιά δηλωση αναφέρεσαι; Γιατί δεν μας λες εσύ, παρα να παιζεις αυτό το παιχνιδάκι του "έξυπνου" που στηνει καρτέρι στους "βλάκες";

      Εξάλλου τον Τσίπρα εγώ δεν τον αντιπαθώ. Ουτε τη Δουρου αντιπαθώ. Αλλά δεν θα επωμιστώ τις μαλακίες που λένε, οταν λένε.

      Και ο λόγος που δεν τους αντιπαθώ είναι γιατί δεν είναι σκοτεινοί τζαι γεριμοι σαν κάποιους άλλους που καθισαν διπλα τους και έλεγαν εξυπναδες.

      Ατε πε μας να δουμε...

      Διαγραφή
    2. εξάλλου κάνω αριστερη κριτική. νομιζα πως θα είμαι ιν αν κάνω αριστερή κριτική.

      Διαγραφή
  3. Τα είδα όλα. Ραχόι και Μόντι γκουρού της "ριζοσπαστικής αριστεράς", Λένιν της μετεκλογικής περιόδου.

    Δεισδαιμόνα, είσαι κρίμα, που λέει και ο ανώνυμος, αλλά τουλάχιστον δεν είσαι Σύριζα. Αυτό να δεις τι κρίμα θα' τανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρώτη εκτίμηση της ΚΕ του ΚΚΕ: http://leninreloaded.blogspot.com/2012/06/blog-post_30.html
    Για τη σύνοδο από Praxis: http://leninreloaded.blogspot.com/2012/06/praxis.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ τα έχω δει. Τα ανέβασα απο το απογευμα στο φουμπου. Πρόλαβε ο Redfly :)

      Διαγραφή
  5. Τα έβαλα προς αντιπαράθεση με το κείμενο Δουρού (Ρενά) από τους αναγνώστες του ιστολογίου, είναι ενδιαφέρουσα άσκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προφανώς ο ανώνυμος 29/6 4.58μμ αναφέρεται στην διαστρεύλωση της από την Σημερινή της συνέντευξης Τσίπρα σε Τουρκικη εφημερίδα. Προφανώς δεν θα είδε την απάντηση οπόταν ας την δει εδώ http://www.inews.gr/200/syriza-diastrevlosi-synentefxis-tou-alexi-tsipra-se-kypriaki-efimerida.htm Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή