Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

21.6.12

Πολύμορφες κινητοποιήσεις των ανθρακωρύχων

Συνεχίζουν μαζικά και μαχητικά τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι Ισπανοί ανθρακωρύχοι, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των κυβερνητικών επιδοτήσεων στον άνθρακα, που θα φέρει το σταδιακό κλείσιμο πολλών ορυχείων και την απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας τόσο στον κλάδο όσο και σε άλλους σχετικούς.

 Σημειώνεται πως το 1985 υπήρχαν στη χώρα 53.000 ανθρακωρύχοι, ενώ σήμερα αριθμούν 8.000. Αύριο Παρασκευή ξεκινούν μια νέα πολύμορφη δραστηριότητα, όπου ανθρακωρύχοι θα ξεκινήσουν από τέσσερις διαφορετικές πόλεις με πορεία για να καταλήξουν στη Μαδρίτη στις 11 Ιούλη. Πάνω από 20 ημέρες διαρκεί η απεργία των ανθρακωρύχων, οι οποίοι δίνουν δυναμικό «παρών» με πικετοφορίες, συγκεντρώσεις, αποκλεισμούς δρόμων, παρά την αποσιώπηση του αγώνα τους από τα αστικά μέσα ενημέρωσης και τη βίαιη καταστολή από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Μαζική ήταν η συμμετοχή των ανθρακωρύχων στη γενική απεργία στον κλάδο την περασμένη Δευτέρα, απόφαση που αναγκάστηκαν να λάβουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες των συνδικάτων «Εργατικές Επιτροπές» (CCOO) και «Γενική Ενωση Εργατών» (UGT) μετά από πιέσεις «από τα κάτω».

Πάνω από 50.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε συγκέντρωση στο Οβιέδο, όπου εκφράστηκε μεταξύ άλλων η αλληλεγγύη και η υποστήριξη στον αγώνα των απεργών, που, όπως σημειώθηκε, αφορά έναν αγώνα ολόκληρης της εργατικής τάξης.

 Δίπλα στους ανθρακωρύχους βρίσκεται και το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας που εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στους αγώνες τους. Τέλος, χτες αναμενόταν να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε 60 πόλεις της χώρας με το σύνθημα «Μην σωπαίνεις - Υπεράσπισε τα Δικαιώματά σου», ώστε να εκφραστεί η αντίθεση των Ισπανών στην εργασιακή μεταρρύθμιση, την πολιτική περικοπών των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Τις συγκεντρώσεις προκήρυξαν οι συμβιβασμένες ηγεσίες των CCOΟ και UGT - που έχουν πρωτοστατήσει για ολόκληρες δεκαετίες στη λογική της ταξικής συνεργασίας, στους «κοινωνικούς διαλόγους» - ενώ αναμενόταν η ψηφοφορία στη Γερουσία της μεταρρύθμισης που διαλύει παραπέρα τις εργασιακές σχέσεις.

Ριζοσπάστης








...εναλλακτικά υπάρχει και αυτή η βαθιά, τόσο βαθιά που δεν την βρίσκεις ούτε με μακροβούτι στη αδικία "ταξική" αντίσταση...




...ηρεμία τάξη και ανασφάλεια....ναι αλλά ποιά τάξη;...αυτή η τάξη...η τάξη που ασκεί συνετή αντιπολίτευση παρέα με τα πουλημένα συνδικάτα του πασοκ....κίνδυνος λένε τώρα οι απεργίες, καθίστε να τα μιλήσουμε συνετά...έχουμε και εκλογές να κερδίσουμε...

...αυτοί είναι οι άνθρωποι, που σ΄αυτή την κρίσιμη ιστορική ώρα της σήψης του καπιταλισμού συνθηκολόγησαν...αυτοί που κουνάνε το δάκτυλο για υπεύθυνους κομμουνιστες που στέρησαν από το λαό την "εξουσία"...ποιά εξουσία ποιανού, δεν μας είπανε...να τους πούμε εμείς...

[...]


Αυτό αντανακλά τα ταξικά συμφέροντα και τις πολιτικές αυταπάτες των καλοβολεμένων μεσοαστικών στρωμάτων εκ μέρους των οποίων μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν και είναι θυμωμένοι για την πολιτική καταστροφή που εκδιπλώνεται στην Ελλάδα, οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ είναι οργανικά εχθρικοί προς την σοσιαλιστική στρατηγική αντίστασης σ' αυτή: την πλατειά κινητοποίηση όλης της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης σε μια πάλη ενάντια στην ΕΕ και τον καπιταλισμό.

εδώ ολόκληρο το άρθρο



2 σχόλια:

  1. Και όσο η εργατική ταξη ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΩΣ ΤΑΞΗ οι αριστερς συνιστώσες του συριζα θα ανεβάζουν "επαναστατικά" άρθρα στο ίντερνετ κάνοντας τόπο στην ηγεσία του συριζα να ασκεί αυτή τη σιχαμερή και πουλημένη πολιτική...

    ...εμεις έχουμε άλλη αποψη σου λεει ως συνιστώσα! χεστήκαμε ρε φίλε...εσύ εισαι που ανέδειξες το συριζα σε αξιωματική αντιπολίτευση και η πολιτική δεν ασκείται με ωραία άρθρα!!!

    ...θυμασαι τότε στην πλατεια όταν φίρμα οικονομολογος ήταν ο Καζάκης που φωναζε για εξοδο απο το ευρω και οι σημερινοί "ειδικοί" δεν τολμούσαν να βγάλουν λεξη; ονομα και μη χωριο...

    πως εγινε σιγα σιγα, και οι τότε "περιθωριοποιημενοι" βρέθηκαν στα εδρανα και πως εγινε να σου πηραν την ψήφο για να γινουν συνετη ευρωφιλική ήρεμη αντιπολιτευση;...

    ...ποιός εχει ευθυνη αυτοκριτικής γι αυτη την κατρακύλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...ποιός εχει ευθυνη αυτοκριτικής γι αυτη την κατρακύλα;

    Το ΚΚΕ.

    Γιατί έλεγε "Μην εμπιστεύεσαι τον ΣΥΡΙΖΑ;"

    Αυτό έκανε τον κόσμο να συμπαθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο.

    Αν έλεγε "Εμπιστέψου τον ΣΥΡΙΖΑ", δεν θα είχαμε τώρα αυτή την κατάσταση.

    Ντιπ δε σκαμπάζουν από reverse psychology στον Περισσό.

    Αυτοκριτική τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή