Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

10.6.12

Μακάρι να μπορούσε να γίνει κι έτσι..

"Μακάρι να μπορούσε να γίνει κι έτσι και τότε οι κομμουνιστές θα ήταν οι τελευταίοι που θα ζητούσαν την Επανάσταση. Οι κομμουνιστές ξέρουν πολύ καλά πως όλες οι συνωμοσίες είναι όχι μόνο ανώφελες μα κι επιζήμιες. Ξέρουν πολύ καλά πως οι επαναστάσεις δεν γίνονται κατά παραγγελία, αλλά πως είναι , κάθε φορά, το αναγκαίο αποτέλεσμα καταστάσεων ανεξάρτητων από τη θέληση και τη διαγωγή των διάφορων κομμάτων και τάξεων.

Βλέπουμε όμως ότι και η πρόοδος του προλεταριάτου εμποδίζεται με τη βία και ότι έτσι οι εχθροί των κομμουνιστών προετοιμάζουν μόνοι τους και με όλες τους τις δυνάμεις το έδαφος της επανάστασης.

Όταν λοιπόν το προλεταριάτο θα υποχρεωθεί να ξεσπάσει σε μιαν επανάσταση, εμείς οι κομμουνιστές θα υποστηρίξουμε τον προλεταριακό αγώνα με τη δράση, όπως τον υποστηρίζουμε σήμερα με τον λόγο"

Φ. Ένγκελς, "Οι αρχές του κομμουνισμού"

2 σχόλια:

  1. η μονη συνεργασια ταξεων η οποια ειναι εφικτη σημερα ειναι η συνεργασια της αστικης ταξης με το κεφαλαιο με στοχο την αφαίμαξη της εργατικης ταξης.

    με δεδομενο το πληρες αδιεξοδο της συστημικης κρισης του καπιταλισμου, αυτο που εγω βλέπω ειναι πως οι αντιφασεις του αδιεξοδου θα υπερκεραστουν δια της νομιμης επιβολης "μαλακου" φασισμου μέσω των δεξιων κομματων εξουσίας που θα εκφασισουν μεχρι και τον αερα που αναπνεουμε αφου πρωτα αλυσοδέσουν τα κρατη και την εργατικη ταξη για τα επομενα 30 χρόνια εις το οραμα και παλι μια δικαιης ευρωπης.

    τα δε αριστερα κομματα τοσο της κυπρου οσο και της ελλαδας θα κυνηγηθουν αδιακριτως και ανεξαιρετως των δικων τους διαφωνιων και αντιφασεων.

    και ολα αυτα γιατι απο ξεροκεφαλια επιμειναμε πως ντε και καλα θα μας βγει το πειραμα στο φαντασιακο εργαστηριο...

    έτσι θα παραδωσουμε τον Σιφωνιο και θα παρει προαγωγη ο Ζίζεκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προς συντροφους...

    η επαναστατικη διαδικασια απαιτει να παμε "περα απο την ηδονη"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή