Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

29.6.12

Πώς και γιατί έφτασε η Κύπρος στον «Μηχανισμό Στήριξης»













το ποστ είναι αφιερωμένο στον "κύριο" που άφησε προ ολίγου στο μπλογκ μου και στην ανάρτηση "Ούτε Ευρωφασισμός  Ούτε Ευρωκομμουνισμός" το πιο κάτω σχόλιο:


Είπαμε: Όταν το ατομικό στοιχείο υπερκαλύπτει το ιδεολογικό, όταν η πολιτική γίνεται μέσο για να βγάζει κάποιος τα απωθημένα του, τότε ... βράσε ρύζι! Είναι τραγικό όταν κάποιος νομίζει ότι κάνει πολιτική, είναι ιδεολόγος, είναι αγωνιστής κλπ,και δεν αντιλαμβάνεται ότι είναι απλά πρόσκαιρος και αδύνατος.Ότι είναι από αυτούς που πέρασαν και θα περάσουν από την αριστερά και θα είναι ένα μηδενικό, ανάξιο σχολιασμού. Πόση φαιδρότητα, φτάνει!!!



Πώς και γιατί έφτασε η Κύπρος στον «Μηχανισμό Στήριξης»


Του συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Κύπρου Γιάννη Ξύδη



Και να που η Κύπρος μπήκε επίσημα στον «Μηχανισμό Στήριξης». Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα κράτος πολύ μικρό, με περίπου 900.000 κατοίκους. Ο κυρίαρχος μοχλός της οικονομίας της είναι ο χρηματοπιστωτικός τομέας, σε συνδυασμό με την διαχείριση του χαμηλότερου φορολογικού συντελεστή εταιρειών που συναντάται στην Ε.Ε. Άλλος βασικός κλάδος είναι ο τουρισμός και παλιότερα οι κατασκευές και η καλλιέργεια της γης. Κλασσικό παραγωγικό κλάδο όπως η ελαφριά, η βαριά βιομηχανία και η γεωργία, που να έχουν αξιόλογη συμμετοχή στην διαμόρφωση του ΑΕΠ, η Κύπρος δεν διαθέτει. Τέλος, ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο της κυπριακής οικονομίας για ειδικούς λόγους, είναι η ναυτιλία.
Από τον χαρακτήρα της οικονομίας της, δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος, για να καταλάβει τον βαθμό εξάρτησης της καλής, ή κακής οικονομικής πορείας της Κύπρου, από τη γενικότερη ευρωπαϊκή και διεθνή κατάσταση.
Η Κύπρος κατέφυγε στον «Μηχανισμό Στήριξης» για δανειακή βοήθεια, για τον απλούστατο λόγο ότι τα έξοδα έχουν ξεπεράσει τα έσοδα στον ετήσιο προϋπολογισμό της, και πλέον τα επιτόκια δανεισμού της για να καλύπτει τα παλιότερα δάνεια που λήγουν έχουν φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα, που καθιστούν την όποια προσπάθεια δανεισμού απαγορευτική. Γιατί έγινε όμως αυτό γιατί το «καμάρι του έθνους των Ελλήνων», γιατί ο «οικονομικός τίγρης της Ανατολικής Μεσογείου» έφτασε σε αυτό το σημείο;
Η απάντηση είναι πολύ απλή και έχει δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος έχει να κάνει με την γενικότερη οικονομική κρίση και το δεύτερο έχει να κάνει με την ιδεολογική και πολιτική ανεπάρκεια, και τον συντηρητικό μικροαστικό τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων, εκ μέρους της τοπικής Αριστεράς, δηλ. του ΑΚΕΛ, το οποίο και κυβερνάει τα τελευταία τέσσερα περίπου χρόνια.
Κυρίαρχο ρόλο στα οικονομικά δρώμενα της νήσου, έπαιξε τα τελευταία χρόνια ο τραπεζικός τομέας. Η χωρίς κανένα όριο ανάπτυξή του στον ευρύτερο ελληνικό χάρτη, διαμόρφωσε ένα πλαίσιο λειτουργίας που ξεπερνούσε τη λογική, με μοναδικό στόχο την μεγιστοποίηση των κερδών.
Δάνειζαν όπου και όποιον ζητούσε χρήματα, λειτουργώντας παράλληλα και ως πλυντήρια ξεπλύματος μαύρου χρήματος, κάτι που ήταν απόρροια των πιο σκοτεινών μορφών του ελληνικού αστικού συστήματος (χαρακτηριστικό παράδειγμα-υπόθεση Τσοχατζόπουλου-Βατοπαίδι). Ποτέ δεν ασκήθηκε κανένας έλεγχος στη μεταφορά χρημάτων από την Ελλάδα στην Κύπρο. Ακόμα και η εξαγορά της δεύτερης μεγαλύτερης κυπριακής τράπεζας του νησιού, από τον πλέον αμφιλεγόμενο Έλληνα επιχειρηματία (Βγενόπουλος), έγινε σε μια απόλυτη ευκαιριακή βάση, χωρίς να τηρηθεί κανένας επενδυτικός κανόνας έλεγχου από κάποια αρχή, αποδεικνύοντας την χωρίς κανένα ηθικό φραγμό και πάνω από κάθε λογική, δίψα της ντόπιας άρχουσας τάξης για εύκολα κέρδη.
Η δίψα αυτή τους οδήγησε να αγοράζουν σε ασύλληπτους αριθμούς χρεογράφων του ελληνικού κράτους, γιατί από την μια πλευρά προσδοκούσαν σε ακόμα μεγαλύτερα κέρδη (που το βάσιζαν αυτό - άβυσσος η ψυχή του κύπριου αστού…) και από την άλλη βέβαια με αυτό τον τρόπο έρχονταν σε ένα έμμεσο συμβιβασμό με τις ελληνικές αρχές : αγοράζουμε ομόλογα δικά σας και εσείς μας αφήνετε να κάνουμε ότι θέλουμε με την ελληνική μας, ιδιωτική πελατεία. Και μετά «ήρθαν οι μέλλισες», η απόλυτη καταστροφή με το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων - και η πλήρης αδυναμία τους να καλύψουν με ίδια κεφάλαια τα ανοίγματα που είχαν κάνει οι μεγαλομέτοχοι και τα λοιπά τραπεζικά στελέχη. Η κάλυψη της «Μαρφίν-Λαικής» μόνο, ήταν 1.8 δις ευρώ, ποσό τεράστιο αν αναλογιστούμε ότι το κυπριακό ΑΕΠ είναι περίπου 17,5 - 20 δις σε ετήσια βάση.
Ποιοί θα πληρώσουν τον λογαριασμό; ο συνήθης ύποπτος ο εργαζόμενος λαός - μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας που αναγκάζεται να καλύψει την ανεπαρκή χρηματοοικονομική κατάσταση της τράπεζας, με χρήματα που δεν έχει και γι’ αυτό το λόγο, καταφεύγει στον «Μηχανισμό Στήριξης».
Ένας άλλος κλάδος πάνω στον οποίο βασίστηκε η ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και ο οποίος έσβησε με το φούντωμα της κρίσης, ήταν ο τομέας των κατασκευών. Έχτιζαν και πωλούσαν με τρομακτικούς ρυθμούς ιδιωτικά ακίνητα σε ξένους (κυρίως σε άγγλους συνταξιούχους). Όμως η ευρωπαϊκή κρίση έσβησε αυτή τη δραστηριότητα, δημιουργώντας χιλιάδες ανέργους και καταστρέφοντας δεκάδες επιχειρηματίες που στήριζαν τις δραστηριότητες τους σε δάνεια, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τον τραπεζικό τομέα και στερώντας από το κράτος έσοδα εκατομμυρίων.
Η είσοδος της Κύπρου στην Ε.Ε και στη Ζώνη του ευρώ και κάποιες διακρατικές συμφωνίες - όπως η αναγκαστική ενοποίηση του φορολογικού της συντελεστή στο 10% και για τις υπεράκτιες από το 3% -5% επέδρασε και αυτή αντικειμενικά στην μείωση των κρατικών εσόδων.
Η μείωση των φορολογικών εσόδων από τον κλάδο της ναυτιλίας, σε μια χώρα που προσωποποιεί αυτό που ονομάζουμε σημαία ευκαιρίας, έπαιξε και αυτή τον ρόλο της.
Εξίσου στρατηγικό ρόλο στη διαρκή επιδείνωση της οικονομικής θέσης του κυπριακού λαού έπαιξε η μη εφαρμογή ενός προοδευτικού σοσιαλιστικού σχεδίου διακυβέρνησης από το ΑΚΕΛ. Και να τι εννοούμε :
1. Δεν κατάφεραν να επανασχεδιάσουν το φορολογικό σύστημα, με αποτέλεσμα η μεγάλη περιουσία στην Κύπρο να είναι η πλέον αφορολόγητη σε όλη την Ε.Ε.
2. Δεν κατάφεραν εξαιτίας ενός μικροαστικού καθωσπρεπισμού να μετασχηματίσουν την κρατική μηχανή σε ένα κεντρικό στρατηγικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας, που στο κέντρο του θα είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λαού.
3. Η ρεφορμιστική τους ανεπάρκεια τους εμπόδισε να χτυπήσουν στον βαθμό που θα έπρεπε την ισχυρή συντηρητική δημοσιοϋπαλληλική γραφειοκρατία, με αποτέλεσμα κάποιοι μηχανισμοί του κράτους να λειτουργούν με τρόπο που αποφέρει ζημιά στην κυπριακή οικονομία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η καταστροφή στο Μάρι και οι ευρύτερες επιπτώσεις της.
4. Η πλήρης αποτυχία τους να δώσουν ένα σχέδιο ειρηνικής επίλυσης του κυπριακού - συνδέοντας το εθνικό με το ταξικό ζήτημα, στέρησε τον τόπο από τον πλέον δυναμικό τρόπο οικονομικής ανάπτυξης.
5. Η μη επίλυση του εθνικού, είχε ως συνέπεια τη συνέχιση της πέρα από κάθε λογική οικονομικής ενίσχυσης της «ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ» (κυπριακός στρατός), στερώντας πόρους από άλλα πολύ πιο ουσιαστικά πεδία της οικονομίας.
Η λύση σε όλα αυτά δεν μπορεί παρά να είναι ο μετασχηματισμός των παραγωγικών δόμων με στόχο τη στρατηγική ενίσχυση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Η πλήρης αποστρατικωποίηση του νησιού, το συντομότερο δυνατό, θα απελευθέρωνε πόρους σημαντικότατους για την ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος.
Ο κοινωνικά δίκαιος εξορθολογισμός του φορολογικού συστήματος θα οδηγούσε σε μια κατάσταση όπου ο κάθε Κύπριος θα πληρώνει φόρους με βάση τις δυνατότητες του. Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν την επίλυση του εθνικού προβλήματος, στην βάση ενός σοσιαλιστικού μοντέλου κοινωνικής οργάνωσης, που θα κάνει τις δυο κοινότητες, ένα λαό ενιαίο και κυρίαρχο.
Που θα εγγυάται την προκοπή και την ασφάλεια του κάθε Κύπριου, ανεξάρτητα από τη γλώσσα που μιλάει. Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει Κύπρος οικονομικά ευημερούσα πάρα μόνο αν αποκτήσει χαρακτήρα σοσιαλιστικό, μέσα σε μια Ευρώπη σοσιαλιστική και δημοκρατική με σεβασμό και ανάπτυξη για όλο το λαό.
Γιάννης Ξύδης - Λευκωσία


45 σχόλια:

  1. Παρακαλούνται οι φίλοι του συριζα κύπρου, ιδιαίτερα οι κύπριοι, να μας ξεκαθαρίσουν τί ακριβώς γυρεύουν και ψάχνουν "απο το ακελ"...

    εγώ τετοια υπερφίαλη αναίδεια και τετοιο υφάκι για την κύπρο, δεν ειδα ποτέ σε κανένα Ριζοσπάστη και σε κανένα κκεδικο μπλογκ!!

    Δεν ξέρω αν ο αγαπητός κ. Ξυδης γνωρίζει καλα την κυπριακή, αν δεν την γνωρίζει ας προσπαθήσει: ε τζαι πίου επαναστατες της οκκας του σοσιαλισμου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προσεχετε ρε παιθκια τζιαμε στο συριζα κυπρου αμπα τζαι φυει σας κατα λαθος η λεξη "κομμουνισμος"...με προσοχη τζαι λάου λάου την "κυπριακή επανάσταση"...

      ...πες μου συντροφισσα Γοργόνα, ζεί ο Βασιλιάς Αλέξανδρος; Θα ξανακατακτήσει τον κόσμο;...τα καλαμακια ειπαμεν βαλλουμεν τα μες το φραπέ εν τα καβαλλητζιέφκουμεν αδέλφια έλληνες!!

      Διαγραφή
  2. Είδα το τούντο κείμενο να κυκλοφορά στο facebook τζαι να τοιχοκολλείται σε κάμποσα προφίλ. Συγγραφέας ήταν ο Σύριζα πρωτοβουλία Κύπρου. Πολλά βαθιά πολιτική ανάλυση που άτομο που γνωρίζει άριστα όχι μόνο το πολιτικό σύστημα αλλά και το πολιτειακό της Κύπρου... Άλλα έλαλούσαν πριν. Όταν εψάχναν πολιτική υπεραξία και δεν την πήραν από το ΑΚΕΛ και τον Χριστόφια...Όχι, δεν θα δεις στον Ριζοσπάστη ούτε καν σε φιλοκκε μπλόκ παρόμοια κείμενα. Ο λόγος είναι απλός. Ξέρουν τα δεδομένα. Όπως και το ΑΚΕΛ, ξέρει τα δεδομένα. Τζαι που δαμέ προκύπτει σεβασμός τζαι αλληλοκατανόηση. Ενίοτε και με συντροφική κριτική αλλά πάντως σεβασμός και αλληλεγγύη. Τζαι σε τοπικό τζαι σε διεθνές επίπεδο. Πάντως όι στο κόμμα της ευρωπαϊκής αριστεράς...αλλού, πχ στις συναντήσεις των Κομμουνιστικών κομμάτων, στην ΠΣΟ για τα εργατικά, στην ΠΟΔΝ για την νεολαία (πρόεδρος εν Εδονίτης με την στήριξη της ΚΝΕ) κλπ. Είπα ΚΝΕ τζαι θυμήθηκα ότι πλησιάζει το φεστιβάλ της ΕΔΟΝ, εν ναν τζαι φέτος εκεί η ΚΝΕ, με δικό της περίπτερο όπως κάθε χρόνο. Έλπίζω να μεν εν μες την μέση πάλι όπως πέρσι, μεταξύ άλλων κομμουνιστικών νεολαίων από όλο τον κόσμο. Στα φεστιβάλ της ΚΝΕ το περίπτερο της ΕΔΟΝ εν πρώτο συνήθως. Επλάθκιασα, γράφω ασυναρτησίες α? όχι, για όσους τουλάχιστο ξέρουν ανάγνωση. Κατα τα άλλα επανηγύρισε κανένας Ακελικός για την σύνοδο ή έμεινε μονοπώλιο της Δούρου (προηγούμενη ανάρτηση) Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι δεν ειδα κανενα ακελικο να πανηγυρίζει για τη συνοδο, ειδα αλλα πραγματα απο τους ακελικους και δεν ειδα κανενα ακελικο να συγχαιρει τον Ραχόι και τον Μόντι...βλεπω προβληματισμενους και στενοχωρημενους ακελικους...

      ευχαριστω παρα πολλα για τουντο σχολιο..

      Διαγραφή
  3. η πιο μεγάλη επαναστατική πατάτα όλων των αιώνων, η ειρηνική σοσιαλιστική επανάσταση και η ενωμένη σοσιαλιστική ευρώπη των λαών, τα ευρωστοισhιά του λάκκου, θα μας πουν και για την άβυσσο της αστικής μας ψυχης...οι δουλοπάροικοι των Βρυξελλών, οι επι χρημασοι εκδιδόμενοι επαναστατες της οκκάς, που συγχαίρουν δημοσίως τον Ραχόι και τον Μόντι, θα μας κάμουν μαθήματα επαναστατισμου!!!

    Τα ευρωστοισhια του λάκκου που ψηφίζουν σε μυστικές ψηφοφορίες την ΝΔ για την προεδρία της Βουλής των Ελλήνων θέλουν να εποικήσουν τες ψυσιές μας τζαι την ιστορία μας...και γιατί; διότι αυτοί εχουν επαναστατικό προγραμμα...διότι η φαρα τζαι η μαρα που εγινε "ελλληνική αριστερα" εν τζει που την διαπλοκή του χειριστου δεξιόφρονα νεοδημοκρατη τζαι πασοκου...ενομίσαν πως η ψυσιή του εργατη τζαι η ψυσιή του κυπραίου εν μονον αφκια για λουβάνες!!

    το πόσα νευρα έχω, με το κάθε ξιμαρισμένο που εν εσιει τσιππα να περιπαίζει τον τοπο μου, τζαι να πουλά φουμαρα για τα δικά του συμφεροντα στες Βρυξέλλες, ουτε εγώ το ξέρω...

    το ξύλο εν τζαι εν να το γλυτωσουμεν στο τέλος. τζαι ας τολμησει να ερτει αθρωπος να μου πει κιχ ξανα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η ειρηνική σοσιαλιστική επανάσταση και η ενωμένη σοσιαλιστική ευρώπη των λαών

    Όι (πώς λέμε Ραχόι) ρε Dis, τούτα εν last year. Εν τζαι υπάρχει "σοσιαλιστικό" οτιδήποτε πκιον στον Σφύριζα, είπαμεν τα, εδείξαμεν τα στες ομιλίες του τσιφ και στες συνεντεύξεις των στελεχών που μετρά ο λόγος τους. Τελειώσανε τα ψέμματα, πάει τζαι η γιορτή, τζαι όποιος έσυρε τον εαυτό του σε τούντο τσίρκο ας πρόσεχε που λαλούμε, εν του φταιξε κανείς. Τα φοιτητούθκια δικαιολογώ τα, πάνω από 30 όι, εκεί εν έσιει καμιά δικαιολογία, όπως εστρώσανε ας κοιμηθούνε τωρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά έχουμε κουραστεί από τους λογής-λογής ξυδάδες, λαδάδες, αλατοπίπερους ξερόλες, ντόπιους και εισαγώμενους που δεν μπορούν να φτάσουν ούτε το νυχάκι του ΑΚΕΛ, των μελών, των στελεχών και των συνοδοιπόρων του σε πλείστες όσες περιπτώσεις, αλλά μας κάνουν και μαθήματα...

    Έκατσεν η μούττη των κουκουέδων τζιαι εσηκώθηκεν των συριζέων τωρά. Κοίτα να δεις.

    Στη Κύπρο μετράμε συνεχόμενα λευκά πραξικοπήματα τύπου Παραγουάης από τον Ιούλη του 2011, τα οποία απέτρεψε η κινητοποίηση του Λαϊκού Κινήματος.

    Ο κύριος Ξύδης προφανώς έφτιαχνε μια χωριάτικη με φέττα όλη αυτή τη περίοδο, και αναλογιζόταν τον ακελικό μικροαστισμό.

    Αν μη τι άλλο, ας υπολόγιζε στην ανάλυσή του τη πολεμική που δέχεται η κυπριακή αριστερά, την υστερία και τις τρικλοποδιές...

    Με αναλύσεις τύπου εμπροσθοφύλακα, το μόνο που θα καταφέρει ο κ. Ξύδης είναι να μας επιβεβαιώσει για τις υποψίες μας...

    Ευτυχώς που δεν έχω φέισμπουκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κειμενο το κ.Ξυδη είναι χαρακτηριστικότατο του τροπου με τον οποίο σκεφτονται και λειτουργουν μεσα στο συριζα.

      Αυτοί είναι. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεις αλλου ειδους συμπεριφορα απο συριζαιους για κανενα αλλο χωρο.

      Καμμια σοβαρότητα, κανενας σεβασμος για κανένα, ιδιαιτερα δε μετα το 27% το καλαμι παει συννεφο.

      Οπως ειπα και στους ιδιους, οπως ειπα και παρα πολλες φορες και μεταξυ μας, πάνω απο ολα ειναι ζητημα ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΗΘΟΥΣ! Το οποίο εν εχουν τα πλασματα. Διοτι για να εσιεις πολιτική ηθος, πρεπει να εισαι κομμουνιστης. Αλλοσπως εν γινεται!

      Διαγραφή
  6. Σύντροφοι,
    Σας ευχαριστούμε , καταρχήν για την ανάρτηση της ανάλυσης μας
    λυπούμαστε , αλλά επειδή είμαστε έλληνες εξ Ελλάδος δεν μπορούμε να καταλάβουμε ούτε το ύφος, ούτε την ουσία της γραφή σας.
    Προφάνως και εσείς φαντάζομαι διαφωνήτε με τίς λογικές του Σιαρλή,
    και του Σταυράκη.
    Σύντροφοι δυστήχως , τα κακά για τον Κυπριακό Λαό είναι πίσω,
    ευχόμαστε στον συντροφικό κυπριακό λαό να μην περάσει με την ίδια ένταση
    την βίαιη υποβάθμιση της ζώης του, εξαιτίας του μνημονίου , σαν αυτό που θα υπογράψουν σε λίγες μέρες ο σ.Χριστόφιας με τον σ.Υπουργό των Οικονομικών.
    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητοί,

      εμείς επειδή είμαστε ελληνοκύπριοι είμαστε σε θέση να αντιλαμβανομαστε τοσο το υφος όσο και τη ουσία αυτών που διαβάζουμε στην ελληνική!

      εν συντομία, γιατί δεν έχουμε καμια διάθεση να το κουράσουμε:

      1. δεν δεχόμαστε συντροφικές συναινεσεις από κόμματα αφερέγγυα [ εαν ο συριζα ήταν σημερα κυβέρνηση - δεν νομίζουμε πως θα βγαζατε τέτοιο κειμενο εναντίον του ΑΚΕΛ!! εδω στην κύπρο τον οππορτουνισμό και το όπου φυσήξει ο άνεμος το λέμε και "επανάσταση της οκκάς".

      2. το κείμενο είναι ανακριβές ως προς τις εκτιμήσεις του. Επιπλέον ο Σιαρλής και ο Σταυράκης δεν είναι μέλη του κόμματος.

      3. το σεξιστικό ρητο πως "οι γυναικες ερωτευονται με τα αυτιά" μπορεί να ισχύει για πολλούς κυπραίους αμαθεις που διαβαζουν τα αρθρα σας και σας ερωτεύονται, ειναι καλα να θυμάστε πως δεν ίσχυε και ούτε θα ισχύει ποτέ για τους κομμουνιστες της κύπρου.

      4. η κριτική στο ακελ με μανδεια αριστερο από χώρους που εχουν δώσει σοβαροτατα δειγματα αντικομμουνιστικής προπαγάνδας δεν θα γινει αποδεκτη.

      5. η κριτικη ειναι προνόμοιο των κομμουνιστων και των συντροφων.

      Διαγραφή
  7. Πιστεύω ότι το κείμενο του Γιάννη Ξύδη [και ιδιαίτερα τα 5 σημεία που παραθέτει ως μέρος «ενός προοδευτικού σοσιαλιστικού σχεδίου διακυβέρνησης από το ΑΚΕΛ»] χρήζει μιας πιο αναλυτικής [κι όχι γενικόλογής] κριτικής. Μιας κριτικής που θα αναδεικνύει στην ουσία το ανέφικτο της υιοθέτησης και εφαρμογής έστω και των 5 συγκεκραμένων προτάσεων όταν δεν υπάρχει [στο προεδρικό μας σύστημα] η απαραίτητη πολιτική και κοινωνική συναίνεση ή έστω ανοχή και μάλιστα μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καλό θα ήταν αν ΜΑΣ επεξηγούσα κιόλας πως θα υλοποιούνταν αυτά που προτείνουν!: [Πολύ θα ‘θελα να επεξεργαστώ λίγο ένα απαντητικό κείμενο, αν καταφέρω και βρω τον χρόνο]…

    Πέραν τούτου, δεν ξέρω από ποια συνιστά του ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται ο κος Ξύδης, αλλά έχω σχηματίσει την άποψη ότι το κείμενο του αποτελεί ένα συνονθύλευμα ουτοπικών κεντροαριστερών [«Ευρώπη σοσιαλιστική και δημοκρατική»] και αριστερίστικων ιδεών κι απόψεων [«Η ρεφορμιστική τους ανεπάρκεια τους εμπόδισε να χτυπήσουν στον βαθμό που θα έπρεπε την ισχυρή συντηρητική δημοσιοϋπαλληλική γραφειοκρατία …» - χρόνιες νοοτροπίες και συμπεριφοράς μέσα στον κρατικό αστικό μηχανισμό πως αλλάζουν;]!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανευ, εν αξιζει τον κοπο, πιστεψε με...

      Διαγραφή
    2. Εντάξει ρε άνευφ,
      Αλλά για πές μια προσπάθεια που εκανε το ΑΚΕΛ να χτυπήσει την δημοσιουπαλληλικη γραφειοκρατεία.
      Μία κουβέντα που άνοιξε για τον ρόλο και τον χαρακτήρα της Εθνικής Φρουράς, - μια - μια προσπάθεια να έρθει σε ρηξη με αυτούς- και τα επακόλουθα γνωστά Μαρί κλπ .
      ρε ανευφ κάνεις κρητική σε εμας για κεντροαριστερες αυταπάτες στην Ε.Ε και ο πρόεδρος παρακάθετε σε συσκέψεις με τους σοσιαλιστές ηγέτες???
      Αν ενοχλούν αυτά που γράφω λυπάμε, αλλά είναι πραγματικότητες.


      ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

      Διαγραφή
    3. Κοπέλια και κοπέλλες της “ΕΠΙΤΡΟΠΗς ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΠΡΟΥ”,
      Shαιρετώ ΣΑΣ!

      Κι επιτρέψτε μου [έστω και ετεροχρονισμένα – σήμερα είδα το απαντητικό σχόλιο ΣΑΣ!] δκυο λόγια πάνω στα όσα γράφετε απευθυνόμενοι σ’ ΕΜΕΝΑ, κι όχι μόνο.

      Κατ’ αρχάς θεωρώ ως προβοκατόρικη , ανήθικη και ύποπτη την επιμονή σας να απαιτείτε την αποκάλυψη της ταυτότητας και του ονοματεπώνυμου του οποιουδήποτε Αριστερού που γράφει ανώνυμα στο διαδίκτυο, ή/και κι έχει μια ψευδώνυμη ιστορία … Σε τι εξυπηρετεί αυτό; Ή μήπως να στοχοποηθεί από τους φασίστες; Και θεωρώ λάθος τη βιασύνη του Νέου και της DIS να γνωστοποιήσουν στοιχεία της ταυτότητας τους… Εσείς γιατί υπογράφετε ως “ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΠΡΟΥ” και δεν βάζετε τα ονόματα ΣΑΣ; Εκτός κι αν μοιάσατε της ιστορίας με τον δάσκαλο που ρωτά ένα μαθητή να του πει τα ονόματα των 4 ευαγγελιστών. Κι αυτός (του) απαντά: «Οι 4 ευαγγελιστές ήταν τρεις, οι εξής δύο, ο Λουκάς»(!!!) [ή ο Γιάννης Ξύδης]…

      Και κάτι επί της ουσίας:
      Ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπ’ αυτήν του την ιδιότητα πρέπει να συναντιέται και με τους αρχηγούς των υπολοίπων κρατών μελών και να συμμετέχει σε συσκέψεις και συνόδους της Ένωσης και να «…παρακάθετε σε συσκέψεις με τους σοσιαλιστές ηγέτες»… [Όμως το «παρακάθεται» γράφεται με αι]…Εν τζιαι υπήρχε στο προεκλογικό πρόγραμμα του Προέδρου έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το αθέτησε, ή θες να ΜΑΣ υποβάλεις ότι θα ‘πρεπε να ακολουθητέε αυτή την τακτική;

      Πέραν τούτου [και γιατί δεν μ’ αρέσει να παίζω εξυπνακίστικα παιχνίδια - ίσως να μην καταλάβω κιόλας!] μπορείτε να μου πείτε ΕΣΕΙΣ [που ξέρετε τα πολλά τζι’ ο νους ΣΑΣ κατεβάζει] πως θα μπορούσε «το ΑΚΕΛ να χτυπήσει την δημοσιουπαλληλικη γραφειοκρατεία» [χωρίς γενικότερο εκσυγχρονισμό της κοινωνίας μας, για τον οποίο απαιτείται πολιτική και κοινωνική συναίνεση, ή έστω ανοχή];

      Τύλος γιατί είσαστε τόσο σίγουροι ότι «το ιστορικό χαμήλο […] έρχετε με τον σ.Μαλλά»; Που το βασίζετε; Αντίθετα εγώ έχω μια διαφορετική άποψη την οποία έχω αναλύσει σε σχόλιο μου στο Blog μου – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2012/06/772012.html?showComment=1341136397310#c1123934113387870051

      Διαγραφή
  8. πολύ σφυροδρέπανο για το τίποτα... όσο μπορώ να καταλάβω το ΑΚΕΛ δεν είναι παρά ένα ΠΑΣΟΚ και η κριτική που του γίνεται στο μλογκ αυτό μοιάζει με αυτή που γίνεται από την ΔΗΜΑΡ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν σε κατάλαβα αγαπητέ.

      το ότι το ακελ είναι ενα πασοκ είναι συνθημα του συριζα...πολυ σφυροδρεπανο για το τίποτα μάλλον θα κρατάς εσύ...

      η κριτική που γίνεται στο ακελ στο μπλογκ αυτό είναι επί της ουσίας κριτική, χωρίς καμμια διαθεση φυγομαχίας.

      εαν εχεις υποψιν σου δεν τι ακριβως εστι σφυροδρεπανο, ισως θα μπορουσες να υποπτευθεις πως κριτική κανουμε και εκτος δημοσίας σφαιρας και χαζομπλοκκινγκ.

      εχω πει πολλες φορες πως δεν ειμαι μελος του ακελ ουτε μιλώ εκ μερους του ακελ.

      εδω υπερασπίζομαι τον τοπο μου απο τα φιδια τα κολοβα που μας πουλανε φικια για μεταξωτες κορδελες.

      δεν θεωρώ πως σου οφειλω καμμια αλλη διευκρινιση.

      Διαγραφή
  9. Σε ευχαριστούμε που έγραψες στην κοινή ελληνική για να σε καταλαβαίνουμε όλοι.
    επειδή όντως το παρακουράσαμε έχω να πώ και εγώ δυο λογάκια και να το κλείσω.
    1. Ο Σιαρλής και Σταυράκης , όντως δεν είναι μέλη του Ακελ, και αυτό ήθελα να αναδείξω, ότι δεν μπορει να τοποθετήσε ως κομουνιστής και επόλεγεις για υπουργούς σου στον τομέα των οικονομικών,δύο πρόσωπα που υπήρξαν στο παρέλθον η αιχμή του δόρατος του σάπιου τραπεζικόυ συστήματος, και αποδεδειγμένα δεξιοί απο κούνια, απο μεγαλοαστικές οικογένειες - και από την άλλη ο σ.Χριστόφιας να κάνει μια δίκαιη κριτική στον κ.Ορφανίδη, ότι δεν άσκησε τον εποπτικό του ρόλο στον βαθμό που θα έπρεπε σε σχέση με τα ανοίγματα των τραπεζών στην Ελλάδα,και να τοποθετείς στην κυβέρνηση σου άτομα, μεγαλοτραπεζίτες που πήραν αυτές τις αποφάσεις - και εσύ ρε συντρόφισα τουμπεκί ψιλοκομμένο .

    2.Απο που αλήθεια ωρμόμενη βγάζεις το συμπέρασμα, ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση δεν θα τολμούσαμε να βγάζαμε τέτοια ανακοίνωση, στο σημείο αυτό συντρόφισσα ο έλληνας η ελληνίδα φίλη σου , δεν στο σφύριξε καλά το ποιηματάκι,
    και σε έβγαλε οφσαιντ.
    Μάθε λοιπόν συντρόφισσα , ότι εμείς είμαστε μία μεγάλη ομάδα ελλήνων εξ ελλάδος εργαζόμενοι στην Κύπρο , αριστεροί σοσιαλιστές κομμουνιστές τροσκιστές, και άλλοι που στην λογική της αυτοοργάνωσης ,και στην βάση της προγραμμάτικής μας συμφωνίας με το πλαίσιο των αρχών του ΣΥΡΙΖΑ , οργανωθήκαμε στη κατέυθυνση της ενίσχυσης του, ότι και νά έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά έμεις αυτά πιστέυουμε, αυτά γράφουμε, βέβαια σε μια συνεντεύξη που έδωσε ο σ.Τσίπρας για το κυπριακό δεν μίλησε και πολύ διαφορετικά για το ΑΚΕΛ απο αυτά που λέμε εμείς - αυτο πως σου ξέφυγε?
    3.Χαίρομαι για την στροφή σου στο ΑΚΕΛ , γιατί μέχρι πριν απο λίγο καιρό τους έβριζες αδιάλειπτα και με άτελειωτη οξύτητα, φαντάζομαι ότι θα παλέψεις για την διμιουργία μιας επαναστατικής κομμουνιστικής πτέρυγας εντός του ΑΚΕΛ , που θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του , και θα ανατρέψει τα μνημόνια και τον καπιταλισμό.
    4.Αγάπητε μου Νεόλαιε , καταρχήν κάποια στιγμή θα πρέπει να γνωριστούμε και αφού δεν σου αρέσει η χωριάτικη με τη φέτα , θα σε κεράσω οφτό με χαλούμι που τρώς εσυ.
    Μέσα στο προεδρικό είμασταν και εμείς υπερασπιζόμενοι την τιμή και την αξία της αριστερής ιδεολογίας - υπερασπιζόμενοι μάζι με τους χιλιάδες των ακελικών και των λοιπων κύπριων δημοκρατών την λαική δημοκρατική νομιμότητα, και το δικαίωμα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ να κυβερνήσει.
    Δεν είμαστε κάτι διαφορετικό απο έσενα ,σύντροφε απο την νεολαία - μπορεί να μην είμαστε κύπριοι- αλλά και εμείς δώσαμε την μάχη για την ανάδειξη του σ.Χρισόφια στην προεδρία.
    Και ρε σύντροφε, ναι έχεις δίκαιο , η κυπριακή εργατική τάξη ανέτρεψε τότε με την αποφασιστικότητα της ένα λευκό πραξικόπημα - το απότελεσμα όμως, κάποιους μήνες μετά - δες -που οδηγει η εξέλιξη των πραγμάτων- ένας Χριστόφιας ηττημένος- ενα ΑΚΕΛ να έχει χάσει το πολιτικό προβάδισμα - και να επιλέγει για υποψήφιο πρόεδρο ένα κύριο Μάλα ??? που τι ακρίβως αντιπροσωπέυει - ένας θεός ξερει.
    Επιπλέον σύντροφε, δεν είναι μόνο η κύπριακή αριστερά που δέχετε επιθέσεις - παντου σε όλο τον πλανήτη αυτό συμβαίνει- έτσι είναι το παιχνίδι,
    δεν επιλέγει όμως σχεδόν πάντα να κάνει πίσω και Μαλάδες για υποψήφιους
    Είσαι περήφανος για αυτήν την επιλογή. (δεν είναι αυτό μικροαστική καθωσπρεπική προσέγγιση).
    Τέλος η κριτική είναι προνόμιο όλων.
    Δεν δεχόμαστε πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης απο κανέναν.
    Είμαστε πολλοί, θα γίνουμε περισσότεροι - Είμαστε ο Λαός
    παλευουμε για μια Ελεύθερη Σοσιαλιστική Ελλάδα μεσα σε μια Δημοκρατική Ευρώπη των Λαών. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντηση στο γνωστό υφάκι των συριζαιων! Καμμια εκπληξη!

      Οπως ειπα και θα επαναλαβω, κριτικη στο ακελ θα κανουν οι κομμουνιστες, δεν θα κανουν οι οππορτουνες της πλακας, και το καθε κομπλεξικο καλαμαρουιν που την είδε "αποικιοκρατης στο χωριο της Κυπρου"...

      μια ζωή καβαλλημενοι και με τους κκεδες τα ιδια και με τους ανταρσυοτες τα ίδια.

      καντε ότι θελετε ως συριζα κυπρου, αλλα θα ειστε εντελως πανηλιθιοι εαν νομίζετε πως εχετε να κανετε με μαλάκες ή αν νομιζετε πως οτι γινεται σημερα σ΄αυτο το μπλογκ θα περασει απαρατήρητο.

      οι δικοι μου συντροφοι δεν ειστε εσεις!!! εσεις δεν κανετε ουτε για παρέα για μια μπυρα!

      καληνυχτα και καλή τυχη με τα αστοπουλα που θα μαζεψετε εις γην εναλίαν!

      Διαγραφή
    2. οσο γι αυτο:

      3.Χαίρομαι για την στροφή σου στο ΑΚΕΛ , γιατί μέχρι πριν απο λίγο καιρό τους έβριζες αδιάλειπτα και με άτελειωτη οξύτητα, φαντάζομαι ότι θα παλέψεις για την διμιουργία μιας επαναστατικής κομμουνιστικής πτέρυγας εντός του ΑΚΕΛ , που θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του , και θα ανατρέψει τα μνημόνια και τον καπιταλισμό.

      ειστε ειδικοι πια στον Γκεμπελισμο, αλλα δυστυχως και θα στο πω στα κυπριακα : εκατσετε πανω στην δικη μου περιπτωση!

      Διαγραφή
    3. Συριζέε σύντροφε, θα στο πω "ξεκούτσουλλα": κοντά τα ξερά σας.
      Κριτική έχουμε και ξέρουμε κι μείς να κάνουμε, επί παντώς και επί πάντων!

      Το κάθε κίνημα τραβά τον δρόμο που δημιουργείται από τις αντικειμενικές συνθήκες του κάθε τόπου.

      Το σκεπτικό πίσω από την επιλογή Μαλά είναι ξεκάθαρο και εντελώς αντίθετο από την ερνηνεία που εσύ δίνεις, δείχνοντας και την άγνοιά σου, όπως και οι πλείστοι έλληνες που κατεβαίνουν στο νησί, για το πως χειρίζεται η κυπριακή αριστερά τον κρυφό και φανερό φασισμό της δεξιάς και της ακροδεξιάς.

      Κάμε δουλειά σου και βλέπε να μαθαίνεις!

      Το ΑΚΕΛ είναι στο ένα τρίτο τον τελευταίο μισό αιώνα τουλάχιστον. Το 27% είναι μάλιστα το ιστορικό του χαμηλό. Κούλαρε.

      Και να σε προειδοποιήσω εντελώς δημοκρατικά, συντροφικά και διεθνιστικά: λόγω των πολλαπλών λευκών πραξικοπημάτων που βιώννουμε, αν θέλεις να σε πάρουμε από καλό μάτι, "ξεπάλαρε" (κατέβασε το πόδι από το γκάζι) και μελέτα λίγο τη πολιτική κατάσταση στο νησί, τη δραστηριότητα της κυβέρνησης στα θέματα που θίγεις περί Ευρώπης, τη σχέση της με τα κινήματα παγκοσμίως, τη λατ. Αμερική κλπ, το βέτο που βάζει σε ότι αφορά την ένταξη στο "Συνεταιρισμό για την Ειρήνη" του ΝΑΤΟ, την απαίτησή της για συνεισφορά του πλούτου (που γι αυτό γίνονται όλα) και τη καθημερινή της μάχη με τα ΜΜΕ και τα κόμματα της άρχουσας τάξης.

      Περισσότερο αριστερά, δεν πήγε καμιά χώρα στην ΕΕ, ούτε μπορεί και να πάει δεδομένων των συνθηκών. Και πληρώνουμε τίμημα γι αυτό: ρατσιστικό κίνημα, πλουτοκρατικές καμπάνιες παραπληροφόρησης, δαιμονοποίησεις κλπ.

      Χαλάρωσε, και να σκέφτεσαι διπλά και τριπλά πριν αναρτήσεις παρόμοιου ύφους και είδους μισές αλήθειες, λες και πουλάς καθρεφτάκια σε ιθαγενείς.

      Πρόσεξε γιατί παίζουμε ομαδική άμυνα, με ξαφνικές αντεπιθέσεις...

      Θα φας πολλάααααα γκολάκια...

      Διαγραφή
    4. Tώρα νεε μου , προσπαθείς να μίλησεις πολιτικά, έχω δεκά χρόνια στο νησί και κυρίως άμυνα κάνετε, σου επαναλαμβάνω και προσπάθησε να το καταλάβεις, αντικειμενικές δυσκολίες υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα, και εκέι διακρίνεται το κόμμα,και η βούληση , η αξια του , και η διάθεση του να πάει μπροστά,
      μακάρι ρε σύντροφε να κάνετε αντεπίθεση απο τα αριστερά , και να μας βουλώσετε το στόμα.
      Εσυ να χαλαρώσεις και να διαβάσεις και λίγο ΛΕΝΙΝ , κάνει καλό,
      Το ιστορικό χαμήλο δεν το είδες ακόμα, περίμενε έρχετε με τον σ.Μαλλά.
      Καί κάτι ακόμα όπως έγραψα πριν και στην δυσδαιμόνα,και βέβαια δεν
      το εμφάνισε. ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ
      Δεν είστε σε θέση να μας υποδείξετε τίποτα , γιατι κρυβόσαστε, ενώ εμείς τοποθετούμαστε με ομοματεπώνυμο.

      Ξύδης Γιάννης - Συριζα Κύπρου

      Διαγραφή
    5. Νεε ακούεις; Να διαβασεις και λίγο Λενιν! Στο συριζα ο Λενιν παει με το κιλό τους τόνους και τα κοντέινερ! Αμόρφωτα ακελοπουλα που θα μιλήσετε τώρα και με τα στελεχη του συριζα!!!

      Διαγραφή
    6. Στέλιος Θ. Στυλιανού εδώ, στο sstylian@yahoo.com μπορώ να σου δώσω και λοιπά στοιχεία. Μπορείς να με διαβάζεις εβδομαδιαία στη Γνώμη.

      οκ, προσπάθησα να το χαλαρώσω λίγο, κάνοντας και λίγη πλάκα στο σχόλιό μου, αλλά έβαλα κάποια θέματα τα οποία δεν μπαίνεις στο κόπο να σχολιάσεις.

      Το ότι είσαι 10 χρόνια στη χώρα μας, και δεν έχεις κατανοήσει τον τρόπο που λειτουργεί το κίνημα και τα προβλήματα που αντιμετώπισε στη πρώτη του προσπάθεια, δείχνει πως λειτουργείς ξεκομμένα από τις πραγματικότητες. Εξού και το άρθρο σου, μισές αλήθειες, επαναλαμβάνω.

      Αυτές τις απειλές περί χαμηλών ποσοστών, τις ακούμε για δεκαετίες, και έρχονται πάντα από δεξιά. Να χαρείς, παρέτα!

      Λένιν ακούω, ενδιαφέρον!

      Διαγραφή
  10. Tι κουράζετε ό άλλος να μιλήσει και να γράψει πολιτικά,εσένα το προβλήμα σου είναι άλλο, και απαιτείτε ανάλυση απο κείμενα του ΒΙΛΧΕΜ ΡΑΙΧ.
    ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΡΑ ΨΑΞΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΥΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάτι δήθεν κομουνίστριες και κατά βάθος εθνικίστριες του κερατά που σε κάθε Έλληνα αναγνωρίζουν ένα "κομπλεξικό καλαμαρούιν" τις έχουμε χεσμένες. Έχουμε γνωρίσει κομουνιστές που αξίζουν την κάθε λέξη μας στις αντιπαραθέσεις μας. Σε σένα αξίζει μόνια βαθιά περιφρόνηση και σιχασιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. :)))))))

    πεφτουν οι μασκες σιγά σιγα....βλέπεις πως οφελει η ρηξη αμα ξερεις με ποιους ακριβως εχεις να κάνεις από την αρχή;

    μιλαμε για ΗΘΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ!!!

    καλα σας ειπε ο Νεος -- εμπροσθοφύλακας και βαλε το στοματακι σας!

    Θενκς, θενκς, θενκς!!!

    με κουρασατε αλλα τις μασκες τις βγαλατε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αλήθεια ποια είσαι εσύ ? που μας απειλήσεις και μας βρίζει με τέτοιο τρόπο ,το ΑΚΕΛ δεν έχει ανάγκη απο αυτόφωτους υπερασπιστές,
    Οι πραγματικοί κομμουνιστές έχουν μια λογική ανοιχτή, μια λογική καθαρή-
    όλα στο φώς.
    Πρώτα λοιπόν αποκάλυψε την πραγματική σου ταυτότητα , και μετά βγές και κάνε ότι καταλαβαίνεις.
    Καί ο τρόπος με τον όποιο τοποθετήσε για εμάς που είμαστε ξένοι εργάζομενοι στο νησί - κάθε άλλο απο κομμουνιστικός είναι.
    Κράτα τις ορμές σου για τους φασίστες που έρχονται
    και μην ξεσπάς πάνω σε έλληνες κομμουνιστές εργαζόμενους. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία Χρίστου Σαββίδη είναι το πλήρες μου ονοματεπώνυμο αγαπητή Επιτροπή.

      οταν ακουτε ΚΚΕ παθαινετε όπως ο δαιμονισμενος που βλέπει σταυρο! ε ρε μανία να ηγεμονευσετε!

      ποση εξουσιομανία πια κουμπάρε!

      Διαγραφή
    2. "Πρώτα λοιπόν αποκάλυψε την πραγματική σου ταυτότητα , και μετά βγές και κάνε ότι καταλαβαίνεις."

      Αυτό το ζητάει κάποιος που υπογράφει ως "Επιτροπή Σύριζα Κύπρου";

      Χαίρω πολύ, εδώ "Γκρούπα για μια υπεράσπιση του μυαλού από τη μαλακία."

      Για συστήσου με ονοματεπώνυμο αφού το απαιτείς απ' τον συνομιλητή σου, τώρα.

      Διαγραφή
  14. Οι ΣΥΡΙΖΑίοι είναι πράγματι για κλωτσιές, καθώς το μόρφωμα που εκπροσωπούν είναι αρκετά δεξιότερο του ΑΚΕΛ, που τουλάχιστον είχε τα κότσια να ψάξει και για εκτός ΕΕ λύσεις. Και φυσικά το να του κάνουν και κριτική από "τα αριστερά" επιβεβαιώνει το βασικό γνώρισμα του χαμαιλεόντιου μορφώματος που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ, το ...Θράσος! Οι αναλύσεις του Αντώνη πάνω στο ζήτημα είναι αποκαλυπτικές...
    Από την άλλη, εκείνο που με ξένισε, κυρίως από την οικοδέσποινα γιατί γνωρίζω τις γενικότερες απόψεις της, είναι ένας υπολανθάνων(;) κυπριώτικος εθνικισμός που δεν νομίζω πως ταιριάζει στην περίπτωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν υπαρχει κυπριωτικός εθνικισμος Τρας με ξερεις αρκετο καιρο...

      υπάρχει πολιτική σταση απεναντι σε ανθρωπους που δεν σεβονται την ιστορια κανενος. οπως δεν σεβονται την ιστορια του τοπου τους ετσι δεν σεβονται και την ιστορια του τοπου που τους φιλοξενει.

      ο λογος που λισσαξανε δε, δεν ειναι το ακελ...ειναι πως με εχουν για σταλινικια του κκε, αυτο ειναι το προβλημα τους.

      Διαγραφή
  15. Ωραία, έλα και σεξισμός στο μιξ. Τίγκα πλέον στην Πασοκάρα η "ριζοσπαστική αριστερά."

    Που' στε, εξπέρ του "κομμουνισμού" και των "κομμουνιστών", αφιερωμένο: http://leninreloaded.blogspot.com/2012/06/was-ist-syriza_30.html

    @Raskolnikov: Συνεχίζεις την κατρακύλα που εκδήλωσες στο Σφυροδρέπανο. Είναι στενάχωρο. Γιατί έτσι; Για την αυτοκτονία μετά συριζοποιήσεως του Ανταρσύα σου φταίνε όλοι οι άλλοι πλην υπευθύνων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κόκκινη ευρωπαϊκή αστερόεσσα...όλα τα λεφτά.

      Το ΑΚΕΛ κάνει τη πολιτική του, αλλά δεν θα πουλήσει ποτέ, είτε το ΚΚΚύπρου, είναι το ΚΚΕ. Ούτε πιστεύει πως η ΕΕ μπορεί να μεταλλαχθεί, και κυρίως αστοκοδημοκρατικά.

      Το ΑΚΕΛ προσπαθεί στο εργαστήρι της ιστορίας να απαντήσει τόσο διαλεχτικά, όσο και πρακτικά, το μεγάλο ερώτημα: τι κάνεις μέχρι να δημιουργηθούν οι συνθήκες;

      Θεωρούμε δηλαδή μεγάλη αφέλεια να πιστεύουμε ότι στη Κύπρο βρίσκεται ο αδύναμος κρίκκος του καπιταλισμού...
      ΑΦήνουμε το κόσμο ανυπεράσπιστο αστικά; Τοπικά; Κινηματικά; Όχι φυσικά. Ότι μπορούμε, όπως μπορούμε.
      Χωρίς αυταπάτες.
      Και χωρίς τυχοδιωκτισμούς.

      Έχουμε ακόμα πολλά αναπάντητα ερωτήματα να απαντήσουμε σύντροφοι για το πως γίνεται ξανά μια κομμουνιστική προσπάθεια.

      Διαγραφή
    2. Οφείλω να παραδεχτώ ότι στο "μπαρούφα φάκτορ" το ΑΚΕΛ απέχει παρασάγγας από το ΣΥΡΙΖΑ και ως εκ τούτου μού είναι πολύ συμπαθέστερο. Νομίζω ότι πιθανόν αυτό να οφείλεται στο ότι οι Κύπριοι είναι λιγότερο φαφλατάδες άνθρωποι από τους συμπατριώτες μου και δεν μαγεύονται τόσο εύκολα απ' τη θολούρα. Έχουν έναν στοιχειώδη υλισμό, που έχει θετικές και αρνητικές πλευρές, αλλά τουλάχιστο δεν είναι αέρας κοπανιστός σαν αυτός που του ταίζουνε οι "μορφωμένοι" τα μυαλά του κόσμου στο Ελλάντα.

      Διαγραφή
  16. Υ.Γ.
    Καλό θα είναι να γνωστοποιήσουμε, πως το αγαπημένο παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τι μπορεί να πετύχει μία "αριστερή κυβέρνηση", όταν απευθήνονταν σε ελληνικό κοινό, ήταν το ...ΑΚΕΛ! Αντιπαρέβαλαν μάλιστα την πολιτική του ΑΚΕΛ με αυτήν του ΚΚΕ για να απαξιώσουν την δεύτερη ως ...αριστερίστικη!
    Ξαφνικά βλέπουμε κριτική με "αριστερή" φρασεολογία στο ΑΚΕΛ. Το ότι οι άνθρωποι είναι πολιτικοί απατεώνες, είναι ολοφάνερο...
    Μπορώ να καταλάβω εύκολα την αλλαγή στάσης, ίσως χρειαστεί να επανέλθω. Πάντως έχει σχέση με βασικά ιδεολογικά, και όχι τρέχοντα τακτικά ζητήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πες τα...

      περιμεναν πως θα εβγαιναν κυβερνηση...

      τώρα ειναι η επαναστατικη αντιπολιτευση.

      νομίζουν πως μιλουν με κουτορνιθια.

      Διαγραφή
  17. Για να δουμε και ποιός είναι ο συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΠΡΟΥ - κομμουνιστης Γιαννης Ξύδης - που κάνει κριτική στο ΑΚΕΛ πως ειναι ΠΑΣΟΚ!!!!

    Υπογραφές στήριξης από το χώρο της σοσιαλιστικής αριστεράς

    Κυκλοφορεί τις ημέρες αυτές κείμενο στήριξης του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Το κείμενο το έχουν συντάξει άτομα που τοποθετούν τον εαυτό τους στη ριζοσπαστική Σοσιαλιστική Αριστερά, πολλοί εκ των οποίων κατά διαστήματα ήταν στελέχη βάσης του ΠΑΣΟΚ, του ΔΗΚΚΙ, άλλων μικρότερων σοσιαλιστικών κινήσεων ή ανένταχτοι σοσιαλιστές. Στη συνέχεια δημοσιεύουμε ένα μικρό απόσπασμα από το συγκεκριμένο κείμενο, καθώς και τις υπογραφές.

    μπλα μπλα μπλα.....

    Γιαννης Ξύδης Λογιστής

    http://epohi.gr/social_left_elections_politics_2922004.htm

    ΣΥΝΤΡΟΦΑΡΑ αυτός είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "στελέχη βάσης του ΠΑΣΟΚ, του ΔΗΚΚΙ, ...'

    "Ωραία, έλα και σεξισμός στο μιξ. Τίγκα πλέον στην Πασοκάρα η "ριζοσπαστική αριστερά.""

    Καταραμένη μύτη...την μπόχα του βαθέως ΠΑΣΟΚ την πιάνεις από χιλιόμετρα...και την πληρώνει το στομάχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ναι αυτός είμαι , υπάρχει κάποιο πρόβλημα Μαρία,
    γιατι προσωποποιείς την συζήτηση, και τι σχέση έχει
    αυτό με τα γραφόμενα,
    είναι τόσο ακόρεστό το μίσος σου για ότι έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ
    που αν ήμουν μπροστά θα με δολοφονούσες.
    Η παρέμβαση μου σταματάει εδώ.
    το τηλέφωνο μου είναι 99586288 - ελπίζω να επικοινωνίσετε μαζί μου
    για να ξεκαθαρίσουμε - κάποια πράγματα με ένα πραγματικά καλό τρόπο.

    Γιάννης Ξύδης - Συριζα Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί σας δεν υπαρχει καλός τροπος!!

      Πρώτα να αποκτήσετε το ήθος ενός Σιφωνιού και μετα ελάτε να μας κάνετε μαθήματα!!

      Να σε πάρω δεν μπορώ δυστυχώς γιατί θα ριχτώ στη μελέτη του Ράιχ αν δεν βρω πρόχειρο το φίλο μου για ενα γερό πηδημα να συνέλθω!

      Σαν δεν ντρεπεστε!!!

      Διαγραφή
  20. Ο άνθρωπος έχει συστηθεί κανονικά για το πραγματικό του ιδεολογικό στίγμα πριν μας λούσει με τον γνωστό αγοραίο σεξισμό του χώρου: "το όνομα μου είναι Γιάννης Ξύδης ,κατάγομαι απο την ΑΘΗΝΑ υπήρξα μέλος της οργάνωσης ΞΕΚΙΝΗΜΑ και της Ν.ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, και τώρα είμαι κριτικός υποστιριχτής του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΚΕΛ."
    http://erascy.blogspot.com/2012/01/blog-post_23.html

    Συνεπώς, σε ό,τι με αφορά, βρήκε και κάνει. Και χαίρομαι εκ των υστέρων που στο συγκεκριμένο, εμετικό ποστ της ΕΡΑΣ όπου σχολίασε μπήκα ως ταύρος μαινόμενος σε υαλοπολείο.

    Από την άλλη, ντρέπομαι που δέχτηκα ποτέ να μιλήσω σε εκδήλωση αυτού του εκκολαπτηρίου Γιάννηδων Ξύδηδων. Και ορκίζομαι πως δεν θα το ξανακάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ποστ για το ΚΚΕ λες.

      Ναι θυμάμαι...α μαλιστα τοτε ηταν υποστηρικτης ΚΑΙ του ακελ!!!

      θεε μου, οτι κατσει...

      Διαγραφή
    2. Όπως είπα, βρήκε και κάνει.

      Να χαίρονται την ριζοσπαστική τους αριστερά όσοι υπέθαλψαν και έδωσαν χώρο στο ανακυκλωμένο ΠΑΣΟΚ εδώ στην Κύπρο, νομίζοντας ότι δίνουν και φωνή σε κάτι που βρίσκεται στα "αριστερά" του ΑΚΕΛ. Δυστυχώς, ο πολιτικός αναλφαβητισμός κάνει θραύση, ακριβώς όση κάνει και η αρμονική σύγκλιση μεταξύ κυπριώτικου αντι-κκε φοιτητικού αριστερισμού και των πιο διεφθαρμένων εκδοχών ελληνικού αντικομμουνισμού.

      Κλείνω με Φωτόπουλο, που ξέρει κάπως καλύτερα τι εστί "Ελλάς" από τους ενθουσιώδεις εξωΑΚΕΛικούς που ανακάλυψαν την εναλλακτική του ξαναβαφτισμένου ΠΑΣΟΚ.

      " παρά τις μεγαλόστομες «ταξικές» αναλύσεις για δήθεν μετατόπιση στις εκλογές του Μάη εργατικών και λαϊκών στρωμάτων προς την Αριστερά, στην πραγματικότητα αυτό που φαίνεται συνέβη ήταν μια πρόσκαιρη μετατόπιση των ‘νοικοκυραίων’ ψηφοφόρων από τα κόμματα εξουσίας (του ΠΑΣΟΚ κυρίως), οι οποίοι ήθελαν μεν να «τιμωρήσουν» τα κόμματα αυτά για την απώλεια σημαντικού τμήματος της ευημερίας τους αλλά όχι να υποστούν και οποιαδήποτε σημαντική θυσία για τις συνακόλουθα απαιτούμενες ριζοσπαστικές αλλαγές."

      Καληνύχτα και καλή τύχη πρώην σύντροφοι.

      Διαγραφή
  21. TI EGINE SYNTROFOI FOVITHIKATE OTI KATEVIKE O SYRIZA STHN KYPRO NA SAS XEBROSTIASEI? SAS ENOHLEI I KRITIKI? SAS ENOHLEI I APOPSI KAI TO MONO POU ANAZITATE EINAI IDEOLOGIKES KATAGOGES KAI PISTOPOIITIKA?

    APO TA SXOLIA VLEPO POS O XIDIS DILONEI SE OLI TIN POREIA TOY POIOS EINAI ME TON PIO DIMOSIO TROPO - H DIADROMI TOU KAI OI POLITIKES TOY THESEIS.

    DEN ALLAZEI TIN MEGALI PARASKEVI APO NAI STO OXI

    DEN PATHAINEI FARIGGITIDA OYTE TSIMENTONEI THN ASYNARTISIA...


    APO THN ALLI, O SYRIZA APO 4% EFTASE STO 27 - PSIFOI IRTHAN APO KKE APO ANTARSYA APO PASOK APO NEA DEMOKRATIA

    POLI STENAHORIESTE GIA TIN ALLAGI POU EVAGGELIZESTE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ασλανίδης Δημήτριος6 Ιουλίου 2012 στις 11:55 μ.μ.

    Αγαπητοί φίλοι.

    1. Οι "φίλοι του Σύριζα" γιατί απαντούν ως ανώνυμοι, δεν έχουν το θάρος της γνώμης ή τη βεβαιότητα της άποψης τους, και, κρύβονται?

    2. Αν πράγματι είναι φίλοι σήμερα, και, αύριο μέλη του Σύριζα Κύπρου, λάθος θέμα διάλεξαν ως "αριστεροί" και κυρίως κακώς έβαλαν στο στόχαστρο το ΑΚΕΛ.

    3. Εγώ ένα Γιάννη Ξύδη γνωρίζω στην Κύπρο που είναι ο απερχόμενος γραμματέας της Σ.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκωσίας. Αν πρόκειται για άλλο πρόσωπο πρέπει να διευκρικισθεί.

    Δημήτρης Ασλανίδης
    Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή