Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

27.5.13

Για την λιμουζίνα του Χριστόφια.

Εμαζευτήκαν οι οικολόγοι έξω από την βουλή να κάμουν "δράση" για να μην αποδεσμευτεί το κονδύλι των 43 χιλιάδων για την αγορά της λιμουζίνας του πρώην προέδρου...

"Δράση" στην προκειμένη είναι να μαζευτούν 50 άτομα, να σχηματίσουν έναν αυτοκίνητο και να παίζουν μίκι-μάους όπως εξάλλου κάμνουν συνήθως, όσοι κάμνουν "δράσεις".

Η κυρία Ιωάννα Παναγιώτου των οικολόγων, που είναι για να την κλαιν οι ρέγγες, ως επίτροπος περιβάλλοντος πόσα πιάννει τον χρόνο; Γιατί δεν κάμνουν μια "δράση" με μιαν ρέγγαν αλατισμένην πόξω που την βουλή οι οικολόγοι μαζί με την Μακαρία ντυμένη στρατιωτίνα δηλαδή;

Τζαι ο πρώην πρόεδρος, τί τι θέλει την λιμουζίνα; Εν "δικαίωμα" του τάχα; Μα Δημήτρη εσύ είπαμεν είσαι σοσιαλιστής. Πιστέφκεις στο ότι στον καθένα πρέπει να δίνουμε ανάλογα με τις ανάγκες του. Τί θα την κάμεις την λιμουζίνα; Να πηαίνεις στο Κελάκι; Καλά ένα αυτοκίνητο των 15 ή των 20 χιλιάδων ευρώ εν σου κάμνει; Τάχα το πιο σπουδαίο αξίωμα που ήσιες ήταν αυτό το γ.γ. Τωρά τί έπαθες τζαι θέλεις τα αξιώματα όλων των πρώην προέδρων. Αφορά την αξιοπρέπεια της αριστεράς τούτον; Όχι δεν την αφορά. Όπως ούτε το πρόσωπο σου γενικότερα αφορά την αξιοπρέπεια της αριστεράς πλέον.

Μόνος σου απέδειξες εδώ και δύο χρόνια, πως το μόνο που σε κόφτει είναι ότι κόφτει τον κάθε συνηθισμένο Κυπραίο. Δηλαδή τα παιθκιά του τζαι τα εγγόνια του. Έφεφκες που το προεδρικό τζαι έκλαιες για τες επιθέσεις κατά σου τζαι κατά των συγγενών σου.

Τωρά θέλεις σύσσωμη η κυπριακή κοινωνία τζαι η αριστερά να κλάψει μαζί σου με τον ίδιο τρόπο. Σόρυ πρόεδρε. Αλλά η κοινωνία έσιει σοβαρά προβλήματα χωρίς να εν τζαι εξασφαλισμένη οικονομικά την ίδια ώρα όπως είσαι εσύ.

43 χιλιάδες, κάμε ένα πάρκο για τα μωρά στην γειτονιά τζαι πιάσε ένα Τογιότα πολυτελείας.

Αντί να ζητάς όπως το μωρό προστασία που την κοινωνία. Δείξε μιαν φορά πως έσιεις τζαι συ ανάστημα που δεν φιλτράρεται που κάτι το "προσωπικό" σου.

Επαραέγινεν το παραμύθι με την μετάθεση της πολιτικής σε "προσωπολατρική" κλαμούρα.


12 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Μα ήτναμπου έπαθες σήμερα; Εν οι δίσκοι της αγάπης; :)

      Διαγραφή
  2. Το ζήτημα με την λιμουζίνα είναι ζήτημα ιεραρχίας. Το ακελ εν θελει να καταργήσει καμιαν ιεραρχία απεναντίας λέει, ειναι αναφαίρετο δικαίωμα μας η ιεραρχία, όπως εμεις το αναγνωρίζουμε στους αλλους να το αναγνωρισουν και οι άλλοι σε μας.

    Είναι επίσης ζήτημα ιεραρχίας μεσα στο ίδιο το κόμμα. Εν θα έσιει ο Δημητρης τον Άντρο να κυκλοφορεί με το Άουντι τζαι τζείνος με το Τογιότα.

    Εν ιεραρχία. Ο καθένας πρέπει να δείχνει την θέση του.

    Εννεν γι αυτον ο καφκας; Τζαι πρεπει ο μεροκαμαθκιαρης τωρά να υπερασπιστεί τουντες υποθεσεις...για την αριστερα ιμίσh!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. άμαν η αθλιότητα του λαϊκισμού πιάννει τζιαι τους αριστερούς, ο κόσμος εχάθην τζιαι τίποτε δεν έμεινεν.

    Άτε, πήαιννε τζιαι σού δαμαί να τους κάμνεις παρέα
    http://mana-mia.blogspot.com/2013/05/blog-post_21.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ εν είμαι αριστερή. Αν ήμουν αριστερή ήταν να χώννουμαι πίσω που τες λέξεις, πίσω που τα σύμβολα τζαι πίσω που όφκερες ιδέες, πίσω που προσωπα τζαι πίσω την αλήθκεια όπως κάμνετε ούλλοι σας Ασέρα, τζαι ξερεις ποιοί ούλλοι σας.

      εγώ στέκομαι μονο μπροστά που τον εαυτό μου τζαι εν παίρνω ούτε τες λεξεις, ουτε τα σύμβολα, ούτε τες ιδέες, ούτε κανένα πρόσωπο στο λαιμό μου.

      αριστερός εν τζείνος που ξέρει να αναλαμβανει προσωπική ευθύνη για ότι συμβαινει, όι τζείνος που χώνεται πίσω που άλλους για να συγκαλύπτει αυτο που συμβαινει.

      πήαινε τζαι σου να κάμεις παρέα του Χατζηκωστή στο Σίγμα μαζί με τον Φακοντή τζαι τους άλλους που εβουρούσαν να του σώσουν το φασιστοκάναλο του!

      Θέλετε να είσαστε με το μέρος του κάττου τζαι υστερα παριστάνεται τον κατατρεγμενο ποντικόν.

      ε, εν γίνεται! Προσωπική ευθύνη αμα εν εσεις σιώπα καλύτερα!

      Διαγραφή
    2. Τζαι όπως πηαίνεις στον Χατζηκωστή για να προστατευσεις τις "συλλογικες αποκοπές" δηλαδή τες συλλογικες συμβασεις προς τα κάτω, θκιαβαζε του εαυτού σου τζαι τουτον, που έννε δικό μου, εν καποιου άλλου συντρόφου για να εμπεδώσεις καλύτερα γιατί εγώ εν είμαι αριστερή! διότι για τα εργασιακά εν λαλειται κιχ, ούτε για την απαίτηση να μεν εργοδοτουνται ξενοι ειπες τίποτε, για την λιμουζίνα όμως εδώκετε μέσα:

      Ο Μάης του Μένοικου και του Γιασουμή, ο Μάης του Αχμέτ Σατί, και των παναπεργιών και διαδηλώσεων της ΠΕΟ. Ο Μάης του 1958. Ένας Μάης των κομμουνιστών, που δεν δεν δείλιασε ποτέ και δεν έφυγε.

      Διαγραφή
  4. οι ακελιστες θα ειχαν προβλημα αν στην θεση του ηταν ο αναστασιαδης.τωρα ομως επειδη θα φανε αυτοι δεν εχουν προβλημα.οταν το κανετε εσεις συντροφοι δεν ειναι φασισμος-καπιταλισμος!που λεει ο μαρξ για εφαπαξ και λιμουζινες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατί ειδες να ειπε πουθενά ο Λενιν πως τα αριστερά κόμματα πρεπει να γίνονται αστικες κυβερνησεις;

      κι όμως....το λεει αυτο στο όνομα του Λενιν όλη η ευρωπαική αριστερά...άρα, γιατί να μην έχει και λιμο η αριστερά δεν κατάλαβα;...ειμαστεν τιποτε παρακαθκιανοί όξα γιούες της πλύστρας τζαι εν να κυκλοφορουμεν με το λεωφορείο σαν την Παπαρήγα;

      Διαγραφή
  5. η αλήθεια είναι ότι με προβλημάτισε το θέμα. Όταν το άκουσα είπα «ατε πάλε ήβραν θέμα». Αυτομάτως σκέφτηκα ας πιάσει άλλο αυτοκίνητο – να μην είναι «λιμουζίνα». Ή πάλε ας το πιάσει και να το χαρίσει κάπου για πίκκα (σε κανένα ίδρυμα που είναι και της μόδας). Όταν όμως άκουσα τον Περδίκι εκνευρίστηκα αφάνταστα. Ένιωσα ότι είναι μεγάλη αδικία και ανέντιμος πόλεμος εναντίον ενός προσώπου που στην τελική ούτε έκλεψε, ούτε έφαεν, ούτε ευνόησε κανένα συγγενή του. Τέλος σκέφτηκα ότι ο πόλεμος τα τελευταία χρόνια είναι εναντίον της ηθικής της αριστεράς. Και το ότι πέτυχαν στην προπαγάνδα τους είναι επειδή δεν συμπεριφερθήκαμε σε πολλές περιπτώσεις όπως αρμόζει στο κόμμα μας. Ο κόσμος περίμενε άλλη συμπεριφορά από την αριστερά της Κύπρου. Περίμενε ότι θα ερχόταν σε ρήξη με κατεστημένα. Ότι π.χ θα ήταν η πρώτη που θα έφερνε θέμα στη βουλή για τα υπερπρονόμια των αξιωματούχων και ένα σωρό άλλα θέματα (χωρίς να ισοπεδώνω αυτά που έγιναν). Θα μπορούσα να γράφω για ώρες. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος ταυτισμένος με το ΑΚΕΛ. Αλλά θα συμφωνήσω. Αντί να τους ξεφτιλίσουμε εμείς που ασχολούνται με μια λιμουζίνα, αντιπαραβάλλουμε ως επιχείρημα ότι είναι «μια λιμουζίνα στις πολλές». Από την αρχή έπρεπε να συμπεριφερθούμε ως αριστεροί. Όχι να κυκλοφορούμε με σαράβαλα, αλλά κάτι που να ανταποκρίνεται στις απόλυτες ανάγκες μας χωρίς να νιώθουμε την ανάγκη το όχημα μας να γυαλίζει για να ξεχωρίζουμε (ότι κάποτε περάσαμε και εμείς από την εξουσία) αχχχχχχχχχχχχχχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πιο μεγάλη νίκη της δεξιάς είναι να ασχολείσαι με την δεξιά. Έχεις δικαιο. Αν ακούσεις τον Περδίκη ή τον Κουλία ή τον άλφα και βήτα, ενστικτωδώς θα πεις πως το δίκαιο θα ήταν να πάρεις την θέση αυτου που πυροβολείται. Όμως αυτό είναι λάθος. Είναι μια παγίδα, άσχετα με το οτι αυτη την παγίδα την στήνει η δεξιά.

      Όταν κρίνουμε το σύστημα η οπτική πρέπει να είναι πάντα πολιτική και όχι ηθικοπλαστική.

      Εγώ για παράδειγμα δεν είμαι ταυτισμένη με το ΑΚΕΛ γιατί διαφωνώ με το πολιτικό του πρόγραμμα αλλά διαφωνώ κάθετα και με το καταστατικό του καθώς και με την αντίληψη που έχει για τον σοσιαλισμό. Είμαι όμως ταυτισμένη με τον τόπο μου και με τους ανθρώπους του και δεν είμαι βλάκας να μην ξέρω πως η αριστερά στην βαση της εξακολουθεί να διατηρεί τα καλά στοιχεία που ονομάζονται "συμπεριφορά και στάση ζωής" ενός αριστερού.

      Το ζήτημα λοιπόν είναι πολιτικό για μένα, μου είναι αδιάφορο ποιόν πρόσωπο αφορά, έστω και αν οι ίδιοι οι αριστεροι προσπαθούν να απολιτικοποιήσουν το θέμα και να παρουσιάσουν τον πρώην πρόεδρο ως άτομο-θύμα αλλά και να τον παρουσίασουν ως σύμβολο στο πρόσωπο του οποίου πληττεται η ιδέα του σοσιαλισμου και της αριστεράς.

      Αυτό είναι ανακρίβεια και επιπλέον, η δεξιά πλήττει την κάθε ιδέα με τις δικές της ιδέες έτσι κι αλλιώς.

      'Εχουν λεχθεί πολλές ανακρίβειες και για τον Χριστοφια. Ότι είναι δειλός, ότι είναι αχάπαρος κ.λ.π.

      Δεν είναι έτσι τα πράματα. Το γεγονός ότι το ακελ δεν συγκρούεται με το σύστημα αλλά επιπλέον διεκδικεί να ανήκει ισότιμα στο συστημα έχει να κάνει με την πολιτική γραμμη του κόμματος και όχι με προσωπα.

      Το γεγονός πως δεν παρουσιάζονται περιπτώσεις ατομικών παραβιάσεων/σκανδάλων/κακοδιαχείρισης κ.λ.π στο βαθμό που παρουσιάζονται στα κόμματα της δεξιάς, οφειλεται στον γραφειοκρατικό συγκεντρωτισμό του κόμματος και οχι σε θέσεις αρχής και στην πολιτική του διαφορετικότητα.

      Το ακελ έχει αποτυχημένο ιστορικά πολιτικό πρόγραμμα. Το καταστατικό του σήμερα είναι εντελώς ανεδαφικό και εκτός τόπου και χρόνου. Είναι ένα καταστατικό το οποίο αποτελεί την απόδειξη της πλήρους ενσωμάτωσης του κόμματος στο σύστημα.

      Χωρίς αλλαγή λοιπόν της πολιτικής γραμμής, χωρίς καταστατικό συνέδριο και χωρίς ριζικές αλλαγές το ακελ θα κάνει τους ίδιους καταστροφικούς κύκλους.

      Αυτή είναι η δική μου άποψη.

      Διαγραφή
  6. "Ένιωσα ότι είναι μεγάλη αδικία και ανέντιμος πόλεμος εναντίον ενός προσώπου που στην τελική ούτε έκλεψε, ούτε έφαεν, ούτε ευνόησε κανένα συγγενή του."...

    Τζαι γω έτσι ελάλουν. Ώσπου είδα τα μαειρεμμένα αποτελέσματα της δήλωσης εισοδημάτων (capital statement) του Χριστοφια.

    Αρκετοί το γνωρίζουν, δεν είναι μυστικό, ότι η κα Έρση κατά τη διάρκεια των 5 χρόνων που ήταν πρώτη κυρία, συνέχισε να παίρνει το μισθό του έμμισθου του ΑΚΕΛ Λ/σιας. Στη δήλωση εισοδήματος λέει ότι πήρε μισθό 150,000 ευρώ και ο σύζυγος της έδωσε εισφορά στο κόμμα 150,000. Μάλιστα.

    Επίσης, αρκετοί γνωρίζουν ότι όλοι οι εκλελεγμένοι δίνουν μέρος του μισθού τους στο κόμμα. Ο Χριστόφιας έκοφκεν τζαι έραφκεν μόνος του. Στες αρκές εδίαν ένα ποσό (π.χ. 2,500) και μετά από 2 χρόνια που μόνος του αποφάσισεν τζαι έκαμεν το 1000. Ας πούμεν.

    Σήμερα πιάννει μιαν σύνταξη που κανένας κυπραίος που το 99,99999% του πληθυσμού εν θα την δει ποττέ του ούτε ως μισθό. Και έρκεται η κα Έρση και επανεργοδοτείται στον έμμισθο μηχανισμό. Στα 62 της χρόνια.

    Δεν μιλώ ούτε για τες πολιτικές του, ούτε για την ιδεολογία του. Έδειξεν μας τα τούτα στα 5 χρόνια ξεκάθαρα. Αλλά το ότι ούτε έφαεν, ούτε εβόλεψεν συγγενή του δεν στέκει. Τόσα χρόνια είχεν να λέει για την εντιμότηταν και την ηθικήν. Τωρά νομίζω δεν μπορεί να μιλά για τίποτε.

    Ο άθρωπος επήεν προχτές Αγγλίαν να μιλήσει στους απόδημους... Ούλα γύρω που το πρόσωπον του. Εν υπάρχει ούτε κόμμαν, ούτε αριστερά, τίποτε, μόνο τούτος. Αλλά εντζαι φταίει τούτος, φταίει το ΑΚΕλ που τον έστειλεν first class με την σύζυγον του αντί να τον στείλει στο Κελλάκιν.

    Τζαι κάτι τελευταίον. Τα προβλήματα της αριστεράς έννεν ο Χριστόφιας as such. Ούτε το δεξίν του shιεριν ο Στέφανος, που πιθανόν να φέρει μεγαλλύττερην ευθύνην τζαι που τον ίδιον τον Χριστόφιαν... Το πρόβλημα της αριστεράς είναι ότι τούντα 5 χρόνια έκτισεν τέθκιαν σχέσην με την αστικήν δομήν που πολλά δύσκολα αλλάσσει. Τζαι θα αλλάξει μόνον αν τραβήσουν πίσω πρώτιστα τούτοι που είχαν άμεση σχέση με την αστικήν δομήν. Χριστόφιας, Στέφανος, Νεοκλής, Σωτηρούλλα και λοιποί...

    C.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη...η Έλση είναι έμμισθη του κόμματος; Ως τί; Σε ποιά θέση; Και επανεργοδοτήθηκεν τζιόλας;
      Δηλαδή εργάζεται οκτώ ώρες στα γραφεία του κόμματος;Άμα πάω βρίσκω την; Σε ποιόν όροφο είναι το γραφείο της; Και με ποιά έννοια είναι έμμισθη;

      Και αυτό το νουμερο 150 χιλιάδες για τα πέντε χρόνια που ήταν προεδρίνα είναι επίσημο; Δηλαδή έπιανεν 2,300 συν 13 μισθο όσο ήταν στο προεδρικό; Ήντα εγώ εφούμιζα την για το ότι εν ήταν αππωμένη...

      Έναν έναν τα ακουουμεν...

      Διαγραφή