Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

23.5.13

Ο Πινόκλης και το Μινόρε του Τεκέ







Κει στον Πειραιά γεννήθηκα 
και τ’ όνομά μου ειν’ Τσόκλης
μα το ξαναβαφτίστηκα 
και γίνηκα Πινόκλης.

Κει στον Πειραιά καθόμουνα 
κει βρε στο Πασαλιμάνιμα 
στο Νιου Γιόρκι κάθομαι
 στο Μάντισον Σεϊντάνι.

Και ξερτέ βρε Αρκαντάσηδες
 πώς μπερδεύτηκεν ο κόμπος
γιατί την ανακάλυψε
 αυτή τη γη ο Κολόμπος.

Στίχοι/Μουσική: Δημοσθένης Ζάττας



( εδώ όπως το ερμήνευσε ο Θανάσης )



( πληροφορίες από youtube)

Σύνθεση του Ιωάννη Χαλικιά ή Τζακ Γκρέγκορυ που παίζει και το μπουζούκι. Κιθάρα παίζει ο Σοφοκλής Μικελίδης. Ηχογραφήθηκε στις ΗΠΑ το 1932 και όταν κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα είχε τέτοια επιτυχία που παρακίνησε τις δισκογραφικές εταιρείες να ηχογραφήσουν τραγούδια με μπουζούκι. Από την άποψη αυτή είναι ιστορικό. Η μελωδία του επηρέασε συνθέτες στην Ελλάδα κι αναγνωρίζεται στο "ΜΙΝΟΡΕ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ" και στο "ΜΙΝΟΡΕ ΤΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ".

3 σχόλια:

  1. Απόλαυση. Τι ωραία μελωδία το τρίχωρδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποτε ρώτησαν την Αλεξίου,αν έπρεπε να διαλέξει μεταξύ στον έρωτα και στην μουσική, τί θα διάλεγε, και είπε "τη μουσική, γιατί ποτέ δεν με πρόδωσε".

      Αυτή ήταν μια σοφή δήλωση...:)

      Διαγραφή
    2. ε η προδωσία είναι σχετική και με τι περιμένεις από το καθε τι... :)

      Διαγραφή