Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

27.5.13

Όταν δημοσιεύεις μια συνέντευξη πρέπει να την διαβάζεις...

Μάλλον όμως η κ. Αντρούλα Γκιούρωβα δεν διάβασε την συνέντευξη του γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, που η ίδια δημοσίευσε στην Χαραυγή.

Αν την διάβαζε ή έστω αν ήταν σε θέση να κατανοήσει τί δημοσίευσε δεν θα έκανε σεμινάρια από το κομματικό έντυπο για τον Καζινοκαπιταλισμό στο κύριο editorial.

Να μην σας κουράζουμε...για τις θεωρίες περί Καζινοκαπιταλισμού, ποιοί και με ποιούς σκοπούς τις προωθούν, διαβάστε Redfly Planet.


"Ο λαός δεν θα σας ελεήσει" τιτλοφορεί το πιο κάτω άρθρο η κ.Γκιούρωβα. Σάμπως και ο λαός θα ελεηθεί από την συγκάλυψη των αιτιών της κρίσης. Διότι πρόκειται περί συγκάλυψης εαν τον παρασιτισμό του κεφαλαίου που είναι απολύτως σύμφυτος με το ιμπεριαλιστικό στάδιο του καπιταλισμού τον βαφτίζεις μορφή της κρίσης και όχι περιεχόμενο του τρόπου λειτουργίας του συστήματος. Εαν θες ψευδώς να αποκολλήσεις το σύστημα από το παρόν στάδιο και να το πας ένα βήμα πιο πίσω. Αν δεν λες στην ουσία απολύτως τίποτα για το ελάχιστα αυτονόητο.

Ότι δηλαδή η κυριαρχία των μονοπωλίων έχει μετατραπεί σε τραπεζιτική ολιγαρχία και πως δεν είναι δυνατόν με κανένα τρόπο να κάνεις "αντι-τραπεζιτική" πολιτική χωρίς να κάνεις αντι-μονοπωλιακή και αντι-ιμπεριαλιστική πολιτική.

Είναι ο Ιμπεριαλισμός κυρία Γκιούρωβα δεν είναι η τσόχα!!! Κι αυτό με τη "νεοφιλελεύθερη λαίλαπα" έχει καταντήσει  πια μια αηδία...


Ξεκάθαρα O λαός δεν θα τους ελεήσει...
Γράφει Ανδρούλα Γκιούρωφ

Χάθηκαν δισεκατομμύρια στην «τσόχα» της χρηματοπιστωτικής κερδοσκοπίας. Με άλλα κόλπα επιχειρούν να αποσείσουν τις ευθύνες εκείνων που εγκλημάτησαν και ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα, ενώ σε άλλες χώρες όπως η Ισλανδία, τραπεζίτες και άλλοι που εμπλέκονταν σε τραπεζικά σκάνδαλα όχι μόνο τιμωρήθηκαν αλλά δεσμεύτηκαν και περιουσίες που αποκτήθηκαν με αθέμιτα μέσα. Οι πολίτες ατενίζουν με δέος το αύριο καθότι, αντί οι νέοι ένοικοι του Προεδρικού «να πάρουν τον ταύρο από τα κέρατα» και να δώσουν λύσεις όπως δεσμεύονταν προεκλογικά και μετεκλογικά, στήνουν επικοινωνιακά παίγνια για να εμφανίζουν τον νυν Πρόεδρο ως τον Μεσσία που θα μας βγάλει από τα κρίσιμα αδιέξοδα που ο ίδιος μας οδήγησε στη διάρκεια των δέκα ημερών από της ανάληψης των καθηκόντων του.
Δεν απαντούν ποιος και πώς έκλεισε τη συμφωνία ξεπουλήματος των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Τρ. Πειραιώς στην Ελλάδα και ποιος θα είναι τελικά ο συνολικός λογαριασμός που θα κληθεί να πληρώσει ο Κύπριος φορολογούμενος. Εκοψαν στεγαστικά δάνεια σε πρόσφυγες, έκοψαν επιδόματα σε απόρους και φτωχούς και το μαχαίρι της λιτότητας εξακολουθεί να ακονίζεται για να περικόψει ό,τι έχει σχέση με το Κράτος Πρόνοιας.
Οι κρατικές ιατρικές υπηρεσίες υποβαθμίζονται, οι καρκινοπαθείς σταυρώνονται γιατί τα κονδύλια που είναι εγκεκριμένα καταργούνται. Αυτό επεδίωκε και επιβάλλει τώρα η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα της Συναγερμικής κυβέρνησης, να εξαφανίσουν το Κράτος Πρόνοιας. Ο «εγγυητής» των δεσμεύσεων του Ν. Αναστασιάδη Μάριος Καρογιάν έχει άλλες σκοτούρες τώρα και δεν ευκαιρεί να ζητήσει εξηγήσεις από τον Πρόεδρο που ακύρωσε όλες τις δεσμεύσεις του.
Στην Ερευνητική Επιτροπή δεν είδαμε ακόμα κανένα εκ των ευυπόληπτων πρώην δικαστών να ανακρίνει επί της ουσίας πρώην ισχυρούς τραπεζίτες, πόσα κέρδη απέκτησαν την εποχή της παντοδυναμίας τους. Καμιά ερώτηση από το περιεχόμενο της έκθεσης Alvarez & Marshal (όσο ελλιπής και αν είναι) δεν έκαναν ενώ υπάρχουν περιπτώσεις όχι μόνο ατασθαλιών αλλά και ποινικών αδικημάτων.
Καμιά ερώτηση για τα ποσά που πληρώνονταν νομικοί σύμβουλοι για τις υπηρεσίες τους στις τράπεζες, που παρεμπιπτόντως κάποιοι είναι είτε βουλευτές είτε δικηγόροι συγγενείς δικαστών, είτε νομικοί σύμβουλοι σε αρκετούς άλλους οργανισμούς. Ούτε και έλαβαν υπόψιν τις αναφορές του Προέδρου Αναστασιάδη να εξετάσουν κατά προτεραιότητα τις υποθέσεις (φυγάδευσης εκατομμυρίων για να γλυτώσουν το κούρεμα) των εξ’ αγχιστείας και εξ’ αίματος συγγενών του.
Εκτός και αν τα είπε τότε για να ρίξει στάχτη στα μάτια των αφελών.
Ο κόσμος δεν πρόκειται να τους ελεήσει. Τώρα αυτοί κυβερνούν και αυτοί λογοδοτούν. Αν νομίζουν πως θα συνεχίσουν να φορτώνουν τα εγκλήματα των όποιων τραπεζιτών και τις δικές τους τσαπατσουλιές στους προηγούμενους να το ξεχάσουν.

3 σχόλια:

  1. Προκειται περί καθαρής, στημένης, συμφωνημένης και συντονισμένης παραπληροφόρησης του "λαού" στο όνομα του "λαού".

    Τίποτα περισσοτερο και τίποτα λιγότερο.

    Η ορχήστρα παίζει καθ΄οδόν προς την εξουσία και υπηρετώντας αυτήν και μόνο αυτήν. Εις βάρος του κόσμου, εις βάρος της αληθειας και εις βάρος της αξιοπρέπειας αθώων ανθρωπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή