Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

22.5.13

Το ιδεολογικό τρικάκι


Ποιό είναι το "ιδεολογικό τρικάκι" της σοσιαλδημοκρατίας σήμερα σε Κύπρο και Ελλάδα;

Να πείσουν τους εργαζόμενους πως αυτοί και το "καλό" κεφάλαιο - που τους δίνει δουλειές, έχουν έναν κοινό εχθρό - το κακό κεφάλαιο των τραπεζιτών που σπατάλησε τα κέρδη.

Δέστε ΣΥΡΙΖΑ, Βαξεβάνηδες, Λίστες και Έντυπα του ΑΚΕΛ.

Μετονόμασαν τον πόλεμο κατά των τραπεζιτών και υπέρ του "υγιούς" κεφαλαίου σε "ταξικό" πόλεμο.

Δέστε με πόση αυταρέσκεια οι αριστεροί της Κύπρου ασχολούνται με το θέμα των τραπεζιτικών σκανδάλων λες και κάνουν ταξική επανάσταση.

Ποιό είναι το αποτέλεσμα;

Το "Σίγμα"...

Δηλαδή: το πούλημα της εργατικής τάξης.

Τί είναι το πούλημα της εργατικής τάξης;

Το πούλημα της δύναμης του αγώνα της.


...ανέλαβε η ΠΕΟ μαζί με το Υπουργείο Εργασίας ( της νεοφιλελεύθερης αντεργατικής ας-γελάσουμε-όλοι-μαζί κυβέρνησης Αναστασιάδη ) να εξοικονομίσει 680 χιλιάδες ευρώ για τον φασίστα Χατζηκωστή αλλά ο Χατζηκωστής τους είπε να πάνε να πνιγούν κι αυτοί και η "εργασιακή" τους ειρήνη"...



Σε απεργία κατέρχονται οι υπάλληλοι στο «Σίγμα», καταγγέλλοντας τη Διεύθυνση για επιβολή μονομερών αποφάσεων.
Η απεργία ξεκίνησε στις 08:30 το πρωί και θα λήξει στις 22:00.
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΑΣΕΥ – ΠΕΟ Κωνσταντίνος Χατζηθωμάς, η Διεύθυνση του Σίγμα κατέθεσε πρόταση για απόλυση 24 ατόμων και μείωση του μισθού του προσωπικού κατά 25%.
Οι συντεχνίες ζήτησαν μεσολάβηση του Υπουργείου Εργασίας με στόχο τόσο την επιβίωση του σταθμού αλλά και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Ως αποτέλεσμα, το Υπουργείο κατέθεσε πρόταση για 11 πλεονασμούς και κλιμακωτές μειώσεις μισθών ξεκινώντας από 3% για τους χαμηλόμισθους και φτάνοντας το 28% για τους υψηλόμισθους. Αυτό το μέτρο, είπε ο κ. Χατζηθωμάς, θα έφερνε μια εξοικονόμηση της τάξης των 680,000 ευρώ το χρόνο.
Πρόσθεσε ότι η Γενική Συνέλευση του προσωπικού αποφάσισε να ακολουθήσει την πρόταση του Υπουργείου Εργασίας αλλά, σύμφωνα με τον κ. Χατζηθωμά, η Διεύθυνση εφάρμοσε χθες βράδυ μονομερώς άλλη πρόταση με απολύσεις και αποκοπές μισθών.
Ο κ. Χατζηθωμάς είπε ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την απεργία αφού παρά τις προσπάθειες που έγιναν η Διεύθυνση δεν τους δέχθηκε για να συζητήσουν το θέμα που προέκυψε.


πηγή: Παρατηρητήριο Εργασίας και Ταξικών Σχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου